Συνέχιση των δυναμικών κινητοποιήσεων για τα ζητήματα της δημόσιας Υγείας Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ.

6
4076

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την υγεία, που θα συνεχιστούν σε όλο το Αιγαίο αρχής γενομένης από την Τετάρτη 29 Νοέμβρη (πρώτη μέρα της απεργίας της ΟΕΝΓΕ) καλεί το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ.

Την εισηγητική τοποθέτηση έκανε η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. Ιωάννα Λάμπρου.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, κλιμακώνουμε για την Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες. Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Απαιτούμε λύσεις τώρα!» τονίζει και προσθέτει:

«Ένα μήνα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις στις 2/11 στα νησιά του Αιγαίου και στις 6/11 στην Αθήνα από 178 Εργατικά Κέντρα, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σωματεία και μαζικούς φορείς του Αιγαίου για την κατάσταση της υγείας στα νησιά μας, οι νησιώτες συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε σε κάθε νησί, τον αγώνα μας για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, απαιτώντας πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών!

Η συνειδητή απραγία της κυβέρνησης για να λύσει τα προβλήματά μας και οι απαντήσεις που (δεν) έδωσε ο υφυπουργός στην συνάντηση με τους εκπροσώπους φορέων των νησιών, δεν μας ικανοποιούν! Δεν υπήρχε καμία δέσμευση και οι απαντήσεις του έδειξαν πως για τις κυβερνήσεις η κάλυψη των αναγκών του λαού και η ανθρώπινη ζωή είναι κόστος και μόνο ό,τι έχει όφελος και κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας γι’ αυτούς έχει αξία και πριμοδοτείται.

Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να θρηνούμε διαρκώς θύματα, να μην έχουμε τη δυνατότητα για πρόληψη, θεραπεία, περίθαλψη και υγεία δημόσια και δωρεάν. Να πρέπει να ξενιτευόμαστε και να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για υγεία, πανάκριβα εισιτήρια και λειψές συγκοινωνίες. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και διεκδικούμε αυτά που αξίζουν σε εμάς και τα παιδιά μας!

Καλούμε ακόμη περισσότερα σωματεία, σύλλογοι και φορείς σε όλο το Βόρειο Συγκρότημα Δωδ/σου και σε όλα τα νησιά να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την υγεία στις 29 Νοέμβρη με το κοινό πλαίσιο.

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στις 29-30/11 και των υγειονομικών.

Δε συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει το λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Συντονίζουμε τον αγώνα και την πάλη μας για να δοθούν λύσεις στα αιτήματα μας, που έχουν στην προμετωπίδα τους τη ζωή των ανθρώπων! Απαιτούμε λύσεις τώρα!

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών και του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με γενναία κρατική χρηματοδότηση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 29 Νοέμβρη».

Πηγή: https://www.kostv.gr

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περισσότερα είναι τα εργατικά κέντρα που συμμετέχουν (όργανα του ΚΚΕ)από τους παρευρισκόμενους.Πως το καταφέρνετε αυτό ρε παιδιά;Πάντα είχα την απορια.Μαζευεστε ,διαβάζετε μια λίστα από σωμάτια οργανώσεις ,συλλόγους που συμμετέχουν και από κάτω είναι 5 άτομα.Θαυμα!!!

    • Δεν είναι όλα χρήμα.Απλα υπάρχουν πολλά στραβά που δεν πρέπει να περνάνε ασχολίαστα.Εχω μάθει να λέω τι γνώμη μου. Τι να κάνω;Χρεισιμοποιω πάντα το όνομα μου ,όποτε όποτε βλέπεις miranta προσπέρνα το αν σε χαλάει.Εξαλου υπάρχουν ποιο πολλά σχόλια από τον «προς miranta»,διάβασε αυτόν.

  2. Κάθε άτομο και ένα σωματείο.Τα ίδια μέλη σε 5-6 σωματεία.Ψηφιζονται μεταξύ τους.Εργατικο κέντρο, συνταξιούχοι ΙΚΑ,ξενοδ/λοι, συμβασιούχοι αρχαιολογίας,ελμε, και πάνω από όλα λαϊκή συσπείρωση και ΚΚΕ.Ποσοστα σταθερά τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.Εχουν αναρωτηθεί άραγε γιατί με τόσες κινητοποιήσεις μένουν στάσιμοι;Ο κόσμος τους απεχθάνεται γιατί είναι κομμουνιστές.Ετσι απλά.Ουστ Κ@ΠΡ@ΣΚ@Λ@.

  3. Σας ευχαριστούμε. Πάλι καλά που υπάρχετε και εσείς. Γιατί από Νεοδημοκράτες του 41% και Συριζαίους που διαλύονται δεν είναι να περιμένεις τίποτα. Οι πρώτοι κυβερνούν ακόμα και μας κοροϊδεύουν καθημερινά σε όλα. Υγεία, παιδεία, τιμές σούπερ μάρκετ, καύσιμα, ισοδύναμο, μισθοί, εγκληματικότητα, παράνομη μετανάστευση, κ.α.
    Υ.Γ. Βέβαια να τονίσουμε ότι έχετε και ένα μεγάλο ζητηματάκι με την παράνομη μετανάστευση που την υποστηρίζετε, γιατί νομίζετε ότι θα βρείτε ταξικά αδέρφια. Τρικυμία!

  4. Συντροφοι, το βασικό πρόβλημα του Κομμουνισμού ειναι οτι όλοι οι υποστηρικτές του νομίζουν οτι μετά την επανάσταση θα μετατραπουν απο υπάλληλοι, σε Γενικοί Γραμματείς και Ταμιες του Κομματος, αλλά καταλήγουν να σαπιζουν στα κλουβιά τους των 50 τμ και να περιμένουν σε ουρες με δελτίο για ένα κιλό ζάχαρη, ένα μπούτι γαιδαρου και ενα σαπιο ροδάκινο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ