Συγκίνηση και δέος για τα θαύματα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Μηνά | Με ευλάβεια και αρκετούς προσκυνητές ο Αρχιερατικός εσπερινός στο Ζηπάρι

0
12128


Με ευλάβεια και κατάνυξη εψάλη απόψε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Μηνά στο φερώνυμο ιερό εξωκλήσι του στο Ζηπάρι που ανακαινίστηκε και αναστηλώθηκε πρόπερσι από τον π. Ιωάννη Κουτάντο και τους ενορίτες του, σε μία πολύ όμορφη εξοχική περιοχή (λίγο πιο πάνω από το κοιμητήριο του Οσίου Χριστοδούλου και τον Άγιο Εφραίμ.

Τον εσπερινό τέλεσαν ο π. Ιωάννης Κουτάντος και ο π. Ιωάννης Σταυρόπουλος, ενώ τους ύμνους απέδωσαν ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Μάνος Πόγιας και ο Γ. Κιάρης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο η Θεία πρόνοια οικονόμησε να κτιστεί αυτό το ερειπωμένο εξωκκλήσι από την οικογένεια των αείμνηστων Βασίλη και Χριστίνας Μαδωνή, των γονέων της μοναχής Νεκταρίας η οποία δώρησε το κτήμα αυτό (μέσω της ιεράς μονής του Αγίου Νεκταρίου όπου εγκαταβιώνει). Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος θυμήθηκε πως η αείμνηστη Χριστίνα Μαδωνή του έλεγε λίγο πριν το τέλος της πως το είχε βάρος στην καρδιά της που δεν κατάφερε να το φτιάξει εκείνη αλλά ο Σεβασμιώτατος της είχε πει ότι με την προσευχή της θα οικονομήσει ο Θεός, όπως και έγινε.

Στην συνέχεια  ο π. Ιωάννης Κουτάντος αποκάλυψε πως έπειτα από θαυματουργή διάσωση στον Ιωάννη Δημητρίου Κιάρη, οδηγό του βυτιοφόρου που είχε πέσει στο γκρεμό στο δρόμο προς τα «κολωνάκια» στο Πυλί πριν λίγα χρόνια, αυτή την ημέρα. Όλοι όσοι ήταν παρόντες Πυροσβεστική κλπ δεν πίστευαν στα μάτια τους πως βγήκε σώος και αβλαβής από ένα κυριολεκτικά κατεστραμμένο βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα ο οδηγός του (η καμπίνα του οδηγού είχε γίνει σχεδόν πλάκα) και του συνέστησαν να ψάξει ποιος Άγιος γιορτάζει αυτή την ημέρα και να τον τιμήσει όπως του αξίζει.

Πηγαίνοντας στον π. Ιωάννη τον πήγε αμέσως στα ερείπια του Αγίου Μηνά και σε 14 ημέρες το εξωκκλήσι είχε ήδη ανεγερθεί.

Στην συνέχεια ο π. Ιωάννης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους δωρητές και αφιερωτές μέχρι την πλήρη Αγιογράφηση που ολοκλήρωσε πρόσφατα η Αγιογράφος κα Χρυσή Τσιούρη με συνεργάτες της.

Το πρωί στον ίδιο χώρο θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία λειτουργία της εορτής ενώ αμέσως μετά θα προσφερθεί τράπεζα συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ