Καλό ταξίδι κυρ Αντώνη! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

6
14864

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε σε όλους μας η είδηση του θανάτου ενός πολύ αυθεντικού, μερακλή, καλόκαρδου, ευσεβούς και αγαπητού συμπολίτη μας, του κυρ Αντώνη Ματθαίου.

Ο κυρ Αντώνης με το ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος και ήθος μιας άλλης εποχής, «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι, σήμερα τα ξημερώματα, σε ηλικία 92 ετών, στο σπίτι του στο Λαγούδι.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασώματο Ασφενδιού, την εποχή της ακμής των χωριών μας έχοντας πάντα βαθιά μέσα του τις μνήμες και τα βιώματα μιας μακραίωνης παράδοσης του λαού μας.

Παντρεύτηκε στο Λαγούδι την αγαπημένη του κυρά Διονυσία και απέκτησαν δύο εξαιρετικά παιδιά τον Νίκο και την Λίτσα, αλλά και τρία πολύ αξιόλογα εγγόνια.

Τον θυμόμαστε πάντα ευσεβή και συνεσταλμένο, συμπονετικό και συντρεχτικό τρέφοντας μεγάλη αγάπη για την Παναγία στο Λαγούδι (όπως και για τον Ασώματο αλλά και τον Άι Δημήτρη στις Χαϊχούτες των παιδικών του χρόνων), φτάνοντας πρώτος στην εκκλησία, πριν να βάλει «ευλογητός» ο παππάς, να στέκεται κάθε φορά όρθιος και ευθυτενής στο στασίδι του, στο μέσο της εκκλησίας.

«Η φτωχή καλύβα» ο πασίγνωστος ανά την Ελλάδα και όχι μόνο, παραδοσιακός καφενές ήταν η ξεκούραση για τον κυρ Αντώνη που ασχολούνταν με σκληρές αγροτικές εργασίες μέχρι πριν μερικά χρόνια (τον θυμόμαστε να έρχεται καθημερινά με τα πόδια πρωί-βράδυ από τον Λινοπότη και πολλές φορές φορτωμένος με διάφορα πράγματα).

Σε αυτό τον καφενέ (και ποιος δεν έχει περάσει από ‘κει) όπου έχουν γίνει αμέτρητα γλέντια, (πάντα με την απίστευτη περιποίηση της κυρά Διονυσίας) ο κυρ Αντώνης ήταν η «ψυχή» των μερακλήδων.

Έπαιζε βιολί και τραγουδούσε με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, με μια στεντόρεια γλυκιά μερακλίδικη φωνή που δεν χρειαζόταν ποτέ μικροφωνικές. Με τραγούδια και δίστιχα που σπάνια μπορούσε κανείς να ακούσει ακόμα και από παλιούς οργανοπαίχτες.

Τα γλέντια που κάναμε με τον κυρ Αντώνη, σε αυτό τον καφενέ, ήταν ανεπανάληπτα.

Παρά τα διάφορα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, με νεανική ψυχή, ακόμα και μέχρι πριν μερικές ημέρες που τον είχε επισκεφτεί ο φίλος Άρης με το μπουζούκι, ο κυρ Αντώνης έπαιξε βιολί και τραγούδησε.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός θα είναι αύριο στις 2μμ στο Λαγούδι.

Καλό ταξίδι και καλή ανάπαυση αγαπημένε μας κυρ Αντώνη!

Δεν θα πάψεις ποτέ να είσαι στη σκέψη και το μυαλό, όχι μόνο των δικών σου ανθρώπων, αλλά και όλων των μερακλήδων με τη γλυκιά φωνή, το βιολί και το τραγούδι σου!

Συλλυπητήρια στην αγαπητή κυρά Διονυσία, τα παιδιά, τα εγγόνια και τους λοιπούς συγγενείς.

ΒΙΝΤΕΟ από συνέντευξή του το 2017 στην Δημοτική τηλεόραση:

 

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό παράδεισο αγαπημένε μας Αντώνη. Πάντα ένωνε και θα ενώνει τις οικογένειές μας μια μεγάλη, ξεχωριστή φιλία.Ανθρωπος ξεχωριστός, εξαιρετικός σύζυγος, πατέρας και παππούς. Τώρα θα ανταμωσετε και θα ποσπεριζετε μαζί με όλους τους δικούς μας εκεί ψηλά. Καλη ανάπαυση να έχει η ψυχούλα σου ,θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Διονυσία, στον Νίκο, στην Λίτσα, στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς.😭😭😭😭

  2. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ.
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ………..
    ΦΙΛΕ ΣΤΑΜΑΤΗ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ……… ΠΑΕΙ Η ΠΑΡΕΑ.

  3. Έφυγε ένα κεφάλαιο της μουσική μας παράδοσης. Πήρε μαζί του τον ντόπιο πολιτισμό με την αγάπη του κόσμου. Ο παράδεισος είναι πιο πλούσιος με την αγγελική μουσική του και τον ακέραιο καλοσυνάτο χαρακτήρα του. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σύζυγο και στα παιδιά του.

  4. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας θείε… Ο τελευταίος απ’τα 9 υπέροχα παιδιά, ο τελευταίος Μαθιος…τα αδέλφια σου σε πεθύμησαν και σε ζήτησαν κοντά τους,να παιζεις το βιολι και τα τραγούδια σας να ευφραινουν τους αγγέλους! Ο Θεός να σε αναπαυσει και να δώσεις χαιρετισμούς σε όλους εκεί ψηλά….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ