Ημέρα της Αστυνομίας – Τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο τίμησαν οι αστυνομικοί στην Κω

7
13014


Η 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, του Αγίου Γερασίμου και της Οσίας Ματρώνας είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεσμό, για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, εψάλη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ τον οποίο πλαισίωναν ο π. Κωνσταντίνος Καματερός και ο π. Αναστάσιος Τσουκνιάς.

Έψαλλαν ο πρωτοψάλτης-καθηγητής Γιώργος Σακέλλης με τους Κωνσταντίνο Χατζηάμαλλο και Δημήτρη Τανάγρα.

Παρόντες ήταν μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου Θέμη Καλαμάτα, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκος, ο Διοικητής της ΠΥ Κω Γρηγόρης Μαυρίδης, Διοικητές των ΑΤ, στελέχη της ΕΛΑΣ κ.α.

Μετά τη Δοξολογία αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησε η προσφορά κεράσματος σε παρακείμενο καφέ.

Η Ημέρα της Αστυνομίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου στην Ελλάδα και συμπίπτει με τον θρησκευτικό εορτασμό του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) Αγίου Αρτεμίου. Περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις με επίκεντρο το παρελθόν και το παρόν του αστυνομικού σώματος. Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 2002 από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  με αφορμή την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΑ ΩΡΙΣΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΩ

  2. /////////////δεν είναι δα και μεγάλος τόπος εδώ. λίγη ηρεμία δε βλάπτει. δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το βλέπει κανείς. δε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ