123 παράνομοι αλλοδαποί (Παλαιστίνιοι και Σύριοι) επιχείρησαν να το «σκάσουν» ομαδικά από την Λέρο! – Με πλαστές κάρτες προσπάθησαν να ταξιδέψουν για Πειραιά | Αναζητούνται ακόμα 19

23
16949

Αναστέλλεται προσωρινά η έξοδος απο το ΚΥΤ

Οι νεαρής ηλικίας φιλοξενούμενοι στη δομή, Σύριοι και Παλαιστίνιοι, είχαν προμηθευτεί πλαστές κάρτες προκειμένου να ταξιδέψουν με προορισμό τον Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Η διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής διαπίστωσε το ίδιο βράδυ στις 9.15 πως δεν επέστρεψαν στη δομή όπως όφειλαν και ειδοποίησε Λιμενική αρχή και Β Αστυνομική Διεύθυνση, στελέχη της οποίας και εντόπισαν τους 121 από τους 123 στο λιμάνι της Λέρου ενώ αναζητούνται δυο ακόμα άτομα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου αποφασίστηκε προσωρινή αναστολή εξόδου σε όλους τους διαμένοντες,που υπερβαίνουν τα 2.000 άτομα,στη δομή της Λέρου.

123 παράνομοι αλλοδαποί επιχείρησαν να το «σκάσουν» ομαδικά από την Λέρο! – Αναζητούνται ακόμα 19

Τριγυρνούσαν ελεύθεροι στο νησί και δεν επέστρεψαν ποτέ στο ΚΥΤ

Εκατό παράνομοι αλλοδαποί που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Λέρου δεν επέστρεψαν στον χώρο καθώς επιχείρησαν να διαφύγουν από το νησί με αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης να επικρατήσει πανικός.

Ο πρώην δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας, ανέφερε πως η ομάδα των παράνομων αλλοδαπών κατευθύνθηκε προς το λιμάνι του νησιού με σκοπό να φύγει με κάποιο πλοίο.

Εκεί, όμως, αστυνομικοί και λιμενικοί κατάφεραν να σταματήσουν τους περισσότερους παράνομους μετανάστες, αλλά για 19 από αυτούς συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού τους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα άνδρες του Λιμεναρχείου Πειραιά σε ελέγχους που έκαναν κατά τον κατάπλου των πλοίων εντόπισαν και συνέλαβαν έξι παράνομους μετανάστες χωρίς χαρτιά οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Λέρο.

Τα περιστατικά αυτά είναι ανησυχητικά καθώς καταδεικνύουν το σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας που μπορεί να προκύψει ειδικότερα σε μία εποχή κατά την οποία συμβαίνουν τα γνωστά τραγικά γεγονότα στο Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας.

Είναι γνωστό σε όλους πως η πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών ή σχεδόν όλοι τους, που φιλοξενούνται στα ΚΥΤ των νησιών είναι μουσουλμάνοι και επικροτούν τις δολοφονικές ενέργειες της Χαμάς.

Βίντεο για τους πανηγυρισμούς «προσφύγων» και παράνομων αλλοδαπών στα ελληνικά νησιά υπέρ της Χαμάς και της βάρβαρης επίθεσής της κατά πολιτών στο Ισραήλ, δημοσίευσε πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα «Τhe Telegraph».

Το βίντεο είναι από το ΚΥΤ της Σάμου και προβλήθηκε στο TikTok.

Πρόκειται για Παλαιστίνιους και άλλους μουσουλμάνους που ζητωκραυγάζουν όταν έγινε γνωστή η επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Οι αλλοδαποί φώναζαν το γνωστό «Αλλάχ Ακμπάρ».

Φυσικά, αμέσως τίθεται το ερώτημα για το αν γνωρίζει κάποιος τι άτομα έχουν εισέλθει στην χώρα.

Ακόμα περισσότεροι γίνονται οι λόγοι ανησυχίας, από τη στιγμή που αρκετά από αυτά τα άτομα επιχειρούν να διαφύγουν και να γυρίζουν ελεύθερα μέσα στη χώρα.

Μια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

23 ΣΧΟΛΙΑ

    • Συγχαρητήρια για το εκλεκτό αυτό μέλος της σ////@παρεα σας.

        • Οταν ανοιγεις τον βοθρο σου, να ξερεις τι εννοεις αληταρα. Αλλα ετσι εισαστε ολοι εκει εσεις. Γιαυτο σας ….οστειλε ο Κωακος λαος, λερα.

      • Δεν εχω αναγκη υιοθετησης….δοσιλογε……
        γουσταρω να σας πηγαινω mpip mpip …και θα συνεχισω να το κανω….!!

        • ΣΩΠΑ ΜΩΡΗ ΤΣΟΥ…ΤΡΟΜΑΞΑΜΕ! ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ «ΔΩΡΙΖΕΙΣ». ΣΤΑ Μ.ΖΕΑ ΜΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ (Σ)Α(Φ)ΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΙΒΑΛΛΙΖΕΙΣ,ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.
          «ΤΡΕΧΑΤΕ ΚΟΣΜΕ» ΛΕΜΕ,Η ΩΡΑ ΤΟΥ «ΠΑΙΔΙΟΥ» ΕΦΤΑΣΕ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΜΥΤΙΣΕΙ Ο ΓΚΑΡΥ ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΣ ΦΑΦΑΡΟΑΦΡΙΔΙΕΣ ΤΟΥ,ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΑΠΕΙΡΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. ΤΟ ‘ΣΑΣ ΠΗΓΑΜΕ @,,, @,,,,’ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑΣ. Α, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ… ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΟΥΣΤΑ Π…ΧΤΟΥΛΗ ΜΟΥ!!!

        • Ποιος πηγαίνει ποιον …mpip mpip?
          Ξέχασες το κλίσμα που φάγατε?
          Και οι αναθυμιάσεις από το σατζίκι φθάσανε στον ήδη κατεστραμμένο εγκέφαλο σου.
          Απλά τώρα παραμειλάς και δεν υπάρχει κάποιος από την σκ@@@παρέα σου να σε μαζέψει.

  1. Οταν μιλουσαμε ημασταν ακροδεξιοι, ρατσιστες, σκ…ψυχοι κτλ.
    Που ειναι οι ΜΚΟ τωρα και οι απλυτοι να τους «συνετισουν»?

  2. Οι πρώην το 2015 το έπαιξαν πονόψυχοι, φιλέσπλαχνοι και άλλα ωραία. Οι σημερινοί του 2023 το παίζουν για να μαζέψουν εισαγώμενα φτηνά εργατικά χέρια. Βρε τον Έλληνα ποιός θα τον σκεφτεί; Και δεν ομιλώ για τον ματσωμένο (συνήθως μαύρα), αλλά για τον απλό πολίτη, τον καθημερινό.

    • Λείπουν εργάτες γης.
      Και αυτό γιατί όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους επιστήμονες.
      Και αυτοί που έχουν την δυνατότητα και τον μονόδρομο για εργάτες γης, το απαξιώνουν.
      Και εφόσον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι, εσύ πως θα φας την ντομάτα, το αγγουράκι, το λαδακι?
      ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ εργάτες.
      Ήρθε η πρώτη γενιά Αλβανών και τα παιδιά τους έχουν γίνει και αυτά επιστήμονες.
      Τώρα το ίδιο σε λίγα χρόνια με την νέα σοδιά εισαγωμενων.
      Άρα ΕΜΕΙΣ φταίμε. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

  3. Τι εχουμε να παθουμε;Ασε που τωρα θα ερθουν κι αλλοι με το προβλημα στο Ισραηλ.Ξυπνηστε αρχοντες του τοπου!!!!Εξασφαλιστε στους Ελληνες ασφαλεια!!!!!

  4. Το καράβι που έφτασε από Ρόδο το βράδυ της Παρασκευής μας φόρτωσε ακόμα ένα λεωφορείο λαθρομετανάστες.

  5. Τα συριζόπουλα τι λένε; κρύβονται; Ο Καματερός και η παρέα του μας τους φύτεψαν… και ηθελαν την ψήφο μας…

    • ενώ ο Κούλης με τον χατζημαρκο σου που σφράγισαν τα σύνορα και κάθε μέρα έρχονται εκατοντάδες απ’ο απέναντι κι απ’ τη Ρόδο ακόμη,σ αφήνει αδιάφορο.Ανοιξτε τα γκαβα σας,ξυπνήστε,κανένας δεν νοιάζεται για τον τόπο μας,αλλά να δίνετε 41 και 66% στους δήμιους μας και να πανηγυρίζετε μόνο ηλιθιότητα προδίδει.

    • ενώ τώρα που τις δώσατε στον Κούλη και τον χατζημαρκο άδειασε το χοτ σποτ.Το αρσενικό της κουκουβάγιας μήπως είναι συγγενής σου;;;

  6. …….άραγε είναι γνωστό σε όλους πως και αυτοί που μένουν εκτός ΚΥΤ επικροτούν τις δολοφονικές ενέργειες του Ισραήλ ;

  7. …..κάποιοι εξακολουθούν να παίρνουν τον ύπνο του δικαίου .Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν συμβάντα στο νησί περί αφίξεων και κινητοποιήσεων…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ