Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Ιπποκράτη Ιστορικό γεγονός για την Κω | Προσφορά του συμπατριώτη μας από τις Η.Π.Α. Δημήτρη Τάσσιου

41
36630

Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Ιπποκράτη

Ιστορικό γεγονός για την Κω

 

Ιστορικό γεγονός αποτελεί για την Κω η τοποθέτηση αγάλματος του Πατέρα της Ιατρικής επιστήμης Ιπποκράτη, για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο στο νησί μας.

Το φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης, και είναι προσφορά στο λαό και στην ιστορία της Κω, του συμπατριώτη μας από τις Η.Π.Α. Δημήτρη Τάσσιου.

Το άγαλμα θα κοσμεί την πόλη της Κω, σε περίοπτη θέση, στο αλσύλλιο άνωθεν του πλατύσκαλου που οδηγεί από το λιμάνι στον Πλάτανο του Ιπποκράτη.

Τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτή εκδήλωση, μεθαύριο, Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στις 18.00.

 

 

Γραφείο Τύπου

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρόνια το ζηταγε ο αείμνηστος Χατζηβασιλείου. Χρειάζεται όμως και στην κυκλική διάβαση της Αντιμάχειας, όπως έρχονται οι επισκέπτες από το αεροδρόμιο.

  2. Ευτυχώς που βρέθηκε ένας πατριώτης και έβαλε τα γιαλιά στον αχρηστο δήμο. Στις φωτογραφίες όμως θα ναι πρώτοι.

    • κρίμααα..δεν αξίζει το αγαλμα, ουτε το νησι..ουτε το νοσοκομείο που έχει το νησι, ντροπιαστικε και ο Ιπποκρατης τώρα!!! αλλα δεν ξερω αν θα ντρεπόταν για το νοσοκομείο ή που ήταν έλληνας

  3. Συγχαρητήρια σε ολους σας για το γλυπτο. Αναβαθμίζει ολο το νησί.
    ντροπή στα τοξικα σχόλια των υποψηφιων και μη στελεχων της δυναμης αλλαγης. Με τοσο λασπη θα φτιάχνατε ακομη ενα γλυπτο μεγαλυτερο σε ύψος απο αυτο.
    Τελικά καθε μερα και χειροτερευει η εικονα του Κυριτση,αδυναμος να ηγηθει,λιγος να επιβληθεί σε λασπολογους συνεργάτες του.

    • Για λασπη , θρασος& τοξικοτητα κοιτα στο τριοροφο του αγαπημενου σου Κοψιμιου…. πιες λιγο ξυδακι…κανει καλο στα νευρα…Αλλαζουμε και αφηνουμε πισω μας τους μικροψυχους κοκοβιους με ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΙΤΣΗ!!

      • Εσύ ΨΙΤ αηδία κατάντησες. Την τοξικότητα την δική σου να μετρήσεις.
        Ενώ η μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης πρώτη θέση εεεεεε???
        Για την //// π βέβαια που αρπάξανε ούτε λόγος !!
        Αντε και περαστικά σας . Τα υπογλώσσια μην ξεχάσετε να πάρετε . Θα σας χρειαστούν

    • Αφού δεν μπόρεσε να το φτιάξει ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ σου και το τσίρκο του γιατί είναι η χειρότερη δημοτική αρχή που πέρασε απ το Νησί βρέθηκε ένας ΑΞΙΟΣ και Ευλογημένος άνθρωπος και το έφτιαξε! Πολλά συγχαρητήρια στον άνθρωπο.,ο Θεός να του χαρίζει πάντα υγεία!

  4. Ελπίζω μόνο να μην το καταστρέψουν οι γνωστοί μπαχαλακιδες γιατί εκεί είναι λίγο απομονωμένο το σημειο

  5. τι να το κάνεις το άγαλμα οταν ολα σε αυτο το νησί υπολειτουργούν και ειδικά στο θεμα της υγείας

  6. Είμαι συγκινημένος το καλύτερο έργο που έχει γίνει στην κω,χίλια μπράβο σ´ολους τους συντελεστές,

  7. ο ένας λέει ,παρέδωσε ταμείο 19 εκατομμύρια.ο άλλος λέει θα παραδώσει 23….. και βρέθηκε ένας Ελληνοαμερικανός να κάνει αυτό που δεν ήταν άξιος κανένας από όλους όσους κι αν έχουν περάσει .

    • Και ποιος τον βλέπει εκεί πίσω ?? Κμία Δημοτική Αρχή δεν το μετακίνησε .
      Κρυμμένο καλά εκεί
      Ενώ η μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης πρώτη θέση εεεεεε???

    • Μια ταμειακή , ένας τουρίστας και ένας Κώος που κάνει επίκυψη.
      Αυτό είναι το γλυπτό που σας ταιριάζει.
      … Ιπποκράτους και
      Ξεπουλήματος γωνία.

    • Ανοιχτομάτη περαστικέ , δίκιο έχεις.
      Ο Ρουβάς με την οικογένειά του απεικονίζεται.

      • Βλακακο έχεις πάει πιτε στο μουσείο;Διάβασες το γράφει γιαυτο το άγαλμα του Ιπποκράτη;Ξέρεις ποσό χρόνων έφυγε από την Κω;Μοιάζει με το άγαλμα του πραγματικού Ιπποκράτη στη Λάρισα όπου τον τίμησαν ;Μην μεταφέρετε την αμορφωσιά σας.Ρωτά μια αρχαιολόγο Τελις πάντων.

  8. Σωστά.Σωστότατα.
    Βάλτε έναν καραγκιόζη που σας αντιπροσωπεύει.
    Κως .
    Το νησί του Υπο-κριτή.

  9. Οι προτομές του Ιπποκράτη το άγαλμα στο μουσειο το άγαλμα στο Παρίσι που δώρισε ο Σκευος Ζερβος κ αρκετά ακόμη έχουν μια μορφή κ είναι άσπρα
    Αυτό απο τι υλικό είναι ;
    Η δε μορφή του ξενίζει
    Χαμηλής αισθητικής κατασκευές
    Πολύς προεκλογικός θόρυβος για το τίποτε

  10. Επιτέλους φτασαμε στο 2023 για να τιμησουμε τον Ιπποκρατη που μονο στην Αφρικη δεν εχουν βαλει αγαλμα του.Πολυ καλο το σημειο και ευκαιρεια να καθαριστει το μερος να φωταγηγηθει γιατι ειναι σκοτεινο και να αναδειχθει ενα κεντρικο σημειο του Λιμανιου που ηταν ολιγο παραμελημενο.Αν και το βαθρο οπως το ειδα μου φαινεται λιγο μεγαλο για το Αγαλμα.Μου θυμιζει λιγο την αποτυχημενη συνθεση στην πλατεια Ανταγορα.Μακαρι να κανω λαθος.

  11. Ας έπαιρνε υπόψη την ήδη υπάρχουσα προτομή του Ιπποκράτη στο Παρίσι και στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ιδρυμα δεν μπορεί ο Ιπποκράτης να μοιάζει με κάποια άλλη ξένη μορφή σαν κινούμενο σχέδιο

  12. Μα καλα συμπολιτες μου, θελει πολυ μυαλο για να ξερεις οτι σε ενα τοσο χαρακτηριστικο ιστορικο περιβαλλον, οπως αυτο του αλσυλιου, δεν τοποθετεις ενα συγχρονο αγαλμα, κλασσικης αισθητικης, που μπερδευει τον αδαη παρατηρητη ή τουριστα για την προελευση του???
    Και ολα αυτα πανω σε λευκο απαστραπτον μαρμαρινο βαθρο? Καμμια σχεση με το ιστορικο μνημειακο συνολο της περιοχης του πλατανου…
    Απο εμενα ειναι ΟΧΙ με πληρη απογοητευση για την αποφαση του Δημου. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

  13. χωρίς γιατρούς, ασθενοφόρο, ιατρικό εξοπλισμό.. χωρίς νοσοκόμες.. αν δει το νοσοκομείο ο Ιπποκράτης θα βγάλει πόδια κ θα φύγει από αυτό το νησί..

  14. Θα τρίβετε τα μάτια σας από την αποχή του κόσμου. Άχρηστοι όλοι σας .. Εκλογές ώρα μηδέν. Και αν νομίζεις κύριε Νικηταρά ότι θα κάνεις περίπατο … ε κράτα μικρό καλάθι … τόσο κόσμο κοροίδεψες … ήρθε η ώρα της ανταπόδωσης… τώρα ΘΑ γελάσουμε εμείς… σπίτι σου…

  15. ξεφτιλα οη πατρίδα του ιπποκρατη δεν αξιωθηκε να του στησει ενα αγαλμα και το εκανε ο αμερικανος ντροπη

  16. ΚΑΙ ΠΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ………. Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΑ…………… ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  17. που βρίζετε με τόσο μισος που αρνείστε να δείτε οποιοδήποτε καλό και όμορφο που εμφανιζεστε ως οικονομολόγοι δικηγοροι ιστορικοί και κριτικοι τέχνης…δεν ντρέπεστε?Πόσο κάτω είναι η μόρφωση σας πόσο πάνω είναι το βάρος που κουβαλάτε μέσα σας ποσο άνω κάτω η ψυχή σας!!!.Δεν είναι που σας λυπάμαι είναι που προκαλείται εμετικές διαθεσεις!

  18. Την αποχή που έρχεται την βλέπει κανένας ή μπααα … ακόμα και τα ρουσφέτια ( που είναι πάαααρα πολλά) της τελευταίας στιγμής δεν δείχνουν να συγκινούν κανέναν !!! Και μπράβο στον κόσμο … θεωρώ πως την Κυριακή πολλοί θα μπουν στη θέση τους.

  19. Επειδή διαβάζω διαφορά.Το άγαλμα αυτό που είναι αντίγραφο με αυτό που βρίσκεται στο μουσείο και βρέθηκε σε ανασκαφές στο ωδείο ,πάντα λέγαμε ότι πιστεύεται ότι είναι ο Ιπποκρατης αλλά ποτέ δεν ήταν.Δεν βγαίνουν τα χρόνια,Εξαλου θα έκαναν στη Κω άγαλμα σε κάποιον που τον έδιωξαν;Καλή κίνηση από τον Ελληνοαμερικανό και τον καλλιτέχνη που το έφτιαξε αλλά το άγαλμα δυστοιχός δεν ανήκει στον Ιπποκράτη.Θα έπρεπε να συμβουλευτούν ειδικούς.Εκτις αν θελουμε να συνεχίσουμε να πουλάμε αυτό για Ιπποκράτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ