Ονειρικό, μοναδικό και ανεπανάληπτο το μουσικό αφιέρωμα της Φιλαρμονικής Κω στον μεγάλο Χρήστο Νικολόπουλο | Η βράβευση και το εντυπωσιακό κλείσιμό του

8
16189
Συνεργάτης aegeanews.


Καλοκαιρινή και ανεπανάληπτη η συνεργασία της Φιλαρμονική ορχήστρας ποικίλης μουσικής Κω και της δημοτικής χορωδίας Καλύμνου σε μία συναυλία αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Ελευθερίας Κω.

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, μια υπέροχη μουσική πανδαισία που σίγουρα έκρυβε πολλή δουλειά μεράκι, κόπο και αγάπη για να συντελεσθεί, ήταν το αποψινό πολύ επιτυχημένο αφιέρωμα της Φιλαρμονικής ορχήστρας ποικίλης μουσικής Κω, υπό την Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού, στον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό μουσικοσυνθέτη και σολίστα στο μπουζούκι, Χρήστο Νικολόπουλο.

Ο μεγάλος Χρήστος Νικολόπουλος, απλός, προσηνής, σεμνός και ταπεινός όπως πάντα, ήταν από τους πρώτους που έφτασε στον χώρο της συναυλίας και έκλεισε με τις μοναδικές του ερμηνείες την εκδήλωση.

Θερμό και παρατεταμένο το χειροκρότημα του κόσμου σε όλους τους συμμετέχοντες.

Πλήθος κόσμου  που κατέκλυσε από νωρίς την κεντρική πλατεία της Κω απόλαυσε το υπέροχο αυτό αφιέρωμα στον αγαπημένο μουσικοσυνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο με τη Φιλαρμονική ορχήστρα ΔΕ Κω, τους ταλαντούχους τραγουδιστές και μουσικούς καθώς και με την άψογη σύμπραξη της Δημοτικής Χορωδίας Καλύμνου.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς βράβευσε τον κ. Νικολόπουλο για τη μεγάλη προσφορά του στη ελληνική μουσική, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέβη Βλάχου και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν εξαιρετικά η Μαρία Πουλιού, ο Αλέξης Παντελίδης και ο Παναγιώτης Κυπραίος.

Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς, ο σπουδαίος συνθέτης, ανέβηκε στη σκηνή και συνέπραξε με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Φιλαρμονικής μας, τους τραγουδιστές και μουσικούς μεταξύ των οποίων και ο στενός συνεργάτης του στα κρουστά o δικός μας, Κώος Λάκης Χατζηδημήτρης και τη χορωδία Καλύμνου, με τον κόσμο να τους καταχειροκροτεί.

Ανάμεσα στο κοινό, μαζί με τον δήμαρχο και τις τοπικές αρχές, ο Σεβασμιώτατος κ. Ναθαναήλ,  ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μανώλης Καβουκλής (φίλοι του Χρήστου Νικολόπουλου) κ.α.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Κατερίνα Κανακάρη και ο Αλέξης Παντελίδης.

8 ΣΧΟΛΙΑ

    • Αυτό που θα πάθει ο κυριτσης τον Οκτώβριο,θα είναι χειρότερο από αυτό που έπαθε το πασοκ και ο συριζα.

  1. Σίγουρα το όνομα του Νικολόπουλου ήταν ικανό να τραβήξει πολύ κόσμο,όμως λάθος επιλογή χώρου …αυτά πρέπει να τα σκέφτονται. Με τις λαμαρίνες πάρα δίπλα και τα τραπεζοκαθίσματα,οι μισές πλαστικές καρέκλες δεν ήταν και το ιδανικό για να τραβήξεις ωραίο βίντεο να παίξει σε όλη την Ελλάδα ..δεν είναι ικανοί να προωθήσουν μια εκδήλωση….κρίμα.Ας μη μιλήσω για τον ήχο …απαράδεκτος.
    Τι να σκέφτηκε ονθρωπος ….τελευταίο αφήνω τις ομιλίες….των επισήμων …άργησαν που άργησαν να αρχίσουν,σηκώθηκαν και όλοι να μιλήσουν….τι να πω τώρα….εννοείται ότι τα ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ μόλις άρχισαν τελείωσαν …εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων….είναι τραγικοί

  2. Για άλλη μια φορά οι τοπικοί άρχοντες μόνο για τις φωτογραφίες. ο Πολιτισμός είναι πολύ πίσω σε αυτό το νησί, δυστυχώς. νέοι άνθρωποι με σπουδές και αγάπη, μένουν εκτός διότι κάποιοι δεν στηρίζουν την προσπάθεια τους. για τις ψήφους και τις καρέκλες. για να δούμε πως θα πάει…

  3. Οι κύριοι και κύριες που κάθονται στη πρώτη σειρα(δήμαρχος,αντιδήμαρχοι)τι ακριβώς έχουν κάνει για το νησί αυτά τα 4 χρόνια εκτός από πανηγύρια και φυτεύοντας ελιές;Είμαστε μέσα σαιζόν τους αρέσει όπως είναι το νησί μας;Έχουμε το ακριβότερο νερό και νερό δεν έχουμε.Όχι από έλλειψη νερού αλλά από βλάβες .Ποιος είναι υπεύθυνος για το χαλί με τα χόρτα;Τι έχουν κάνει ακριβώς φέτος;Το χαλί στο κεντρικό πάρκινγκ εκεί που πήγαινε ο φωτογράφος του δημάρχου τους χειμώνες που πλημμύριζε για ψάρεμα.Μετά από 4 χρόνια το έφτιαξε;Δεν μιλάω για την είσοδο της πόλης ,τα λεφτά που πέταξαν για να κάνουν αυτό το έκτρωμα και λένε τώρα θα το αλλάξουν.Μην πω για τα χωριά.Όλα καλά βγάλτε φωτογραφίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ