Κοσμοσυρροή στον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αμανιού της Κω

0
22235


Κάθε προηγούμενο φαίνεται ότι ξεπέρασε φέτος η μεγάλη κοσμοσυρροή προσκυνητών από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής  του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που ανήγειρε η οικογένεια Νεκτάριου και Άννας Καραγιάννη -Χατζησεβαστού, σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία, στο Αμανιού Κω.

Τον εσπερινό τέλεσαν οι Ιερείς: π. Κυριάκος Παρασκευαδάκης από την Παναγία Λαγουδίου, π. Νικόλαος Γρύλλης του Ευαγγελισμού Μαστιχαρίου, π. Ιωάννης Σταυρόπουλος της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζιάς και π. Ιωάννης Καραγιάννης των Εισοδίων Θεοτόκου Αμανιού, όπου υπάγεται το Ιερό Παρεκκλήσιο.

Τον χορό των Ιεροψαλτών διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης Καθηγητής Γεώργιος Σακέλλης, τον οποίο και πλαισίωναν οι: Μιχάλης Ανδρέου, Νίκος Παπαθωμάς, Μιχάλης Γκινής, Σεβαστιανός Παναγιώτου, Αναστάσιος Γιακουμής, Γιώργος Μαστορόπουλος, Άλκης Ποταμιάνος, Γιάννης Βαμβακάς, ο μικρός Νικόλας Ανδρέου, Βαγγέλης Κίννας, Θέμος Κουκούλας και Γ. Κιάρης.

Αμέσως μετά τον εσπερινό στην Παναγία Τριχερούσα στο Πυλί (που εψάλη σχεδόν την ίδια ώρα) κατέφτασε για να προσκυνήσει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Παϊσιο και την μεγάλη του αγάπη προς την Παναγία (δεν είναι τυχαίο ότι κοιμήθηκε στην εορτή Της), αλλά και την αγάπη του προς τον Πατριάρχη τον οποίο συνάντησε κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος το 1992 δείχνοντας με την στάση του αυτή αλλά και τα κείμενά του την ανάγκη για ενότητα στην εκκλησία.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Η Αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη, ο Αντιπρόεδρος του ΔΛΤ και Υπ. περιφερειακός σύμβουλος Χαράλαμπος Ναβροζίδης, ο Πρόεδρος Πυλίου Αναστάσης Κεφαλιανός, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, ο φίλος Παναγιώτης Βασιλείου και πάρα πολλοί προσκυνητές απ’ όλο το νησί.

Σε όλους τους προσκυνητές μοιράστηκαν μαζί με τον άρτο, ευλογία  -όπως κάθε χρόνο- πλούσια κεράσματα, εδέσματα γλυκίσματα, καρπούζι και αναψυκτικά, από την οικογένεια Χατζησεβαστού.

Το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Πολυιερατική Θεία λειτουργία της εορτής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ