Θεοδόσης Νικηταράς: Εμμονική με την Κω η ΜΚΟ Aegean Boat Report | Η απάντηση της ΜΚΟ

17
13009

Δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

 

Εμμονική με την Κω η ΜΚΟ Aegean Boat Report

 

Η ΜΚΟ Aegean Boat Report συνεχίζει να βάλλει κατά της Κω, ενοχλημένη μετά την μήνυση που κατέθεσα για συκοφαντική δυσφήμιση του νησιού μας.

Επειδή δεν σκοπεύω να ανοίξω διάλογο μαζί τους, έχω να πω μόνο τα εξής:

1ο Σε βάρος της Aegean Boat Report έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία της Κω με την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

2ο Ο συνεργάτης της Aegean Boat Report Παναγιώτης Δημητράς, έχει υποβάλλει χιλιάδες μηνύσεις, όπως ο ίδιος επαίρεται, και για αυτό μάλλον έχουν ξεχάσει τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος μου, στις 22 Μαρτίου 2020.

Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε δημόσια αντιπαράθεση μαζί τους, για πολλούς λόγους, και γίνεται κατανοητό το γιατί.

Ζητώ μόνο, από την συγκεκριμένη ΜΚΟ, να σταματήσει να ασχολείται με την Κω. Να μην δυσφημεί το νησί μας.

Να σεβαστεί την αγωνία και τον ιδρώτα των συμπατριωτών μου, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης σε ανταγωνιστικό και οικονομικά δύσκολο περιβάλλον.

Δεν πρόκειται να ανοίξω διάλογο με την ΜΚΟ Aegean Boat Report.

Θα υπερασπίζομαι όμως την Κω, με κάθε νόμιμο τρόπο.

 

Η Aegean Boat Report απαντά στον δήμαρχο της Κω

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του Θεοδόση Νικηταρά να καταθέσει μήνυση κατά της ΜΚΟ που αποκάλυψε τις σκηνές βίας με θύματα 14 πρόσφυγες στο νησί της Κω. Η οργάνωση με μια πύρινη ανακοίνωση τον κατηγορεί ότι ψεύδεται και παραπλανά.

Η ΜΚΟ απαντά στην κίνηση του Θεοδόση Νικηταρά να καταθέσει μήνυση εις βάρος της επειδή αποκάλυψε το περιστατικό απάνθρωπης μεταχείρισης και βασανισμού προσφύγων στην Κω.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Aegean Boat Report την Τρίτη έδειχνε ανθρώπους δεμένους πισθάγκωνα με κλειστά μάτια να τους αντιμετωπίζουν με απάνθρωπο τρόπο, ενώ οι δράστες περιγράφουν μια διαδρομή προς το Μαρμάρι της Κω.

Η απάντηση του δημάρχου δεν ήταν να προβεί σε ενέργειες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού, αλλά να στείλει στη Δικαιοσύνη την οργάνωση υποστηρίζοντας ότι δυσφημεί το ελληνικό νησί.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι εάν το περιστατικό ήταν πραγματικό τα θύματα θα είχαν κάνει μηνύσεις.

Σήμερα, με μια μακροσκελή ανακοίνωση στο Twitter, η Aegean Boat Report απαντά κατηγορώντας τον κ. Νικηταρά ότι προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

«Γνωρίζει, όμως και εμείς, ότι αυτοί οι άνθρωποι, δαρμένοι, με δεμένα χέρια και μάτια δεν έχουν καμία πιθανότητα να καταθέσουν μήνυση κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Το να υπαινίσσεται ότι το βίντεο είναι ψεύτικο είναι κάτι παραπάνω από γελοιότητα» σχολιάζει η οργάνωση.

Ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «η ΜΚΟ με έχει μηνύσει και έχει μηνύσει 400 θεσμούς στην Ελλάδα, από που βρίσκει τους πόρους;» Ας ρίξουμε μια ματιά και σε αυτό.

Για να το πούμε πολύ απλά, αυτό είναι ένα ψέμα. Δεν έχουμε μηνύσει ποτέ τον κ. Νικηταρά ή κάποιον άλλο ελληνικό θεσμό. Ποτέ. Ξέρει ότι δεν τον έχουμε μηνύσει κι όμως το είπε στους πολίτες ότι το έχουμε κάνει. Σε τηλεοπτική μετάδοση που θα τη δει ο κόσμος. Ο κ. Νικηταράς είναι ψεύτης και ψεύδεται για να παραπλανήσει το ελληνικό κοινό.

Θα θέλαμε να είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την αστεία αντίδραση. Θα έπρεπε να μας έχει εκπλήξει, όμως δεν το κάνουμε και δεν μπορούμε. Αυτή η επίθεση κατά ανθρώπων που αναδεικνύουν τη βία και την κακοποίηση ανδρών, γυναικών και παιδιών που αναζητούν ασφάλεια είναι η μόνιμη απάντηση της ελληνικής πολιτικής ελίτ.

Βέβαια, ελπίζουμε το γραφείο του εισαγγελέα να συμβουλέψει ήρεμα και ευγενικά τον κ. Νικηταρά να αποσύρει αυτή την επιπόλαια και ανόητη μήνυση, μιας και δεν είναι αδίκημα η κοινοποίηση ενός βίντεο που δείχνει αστυνομική βαρβαρότητα. Ελπίζουμε, ακόμη, ο εισαγγελέας να δείξει ότι δεν δυσφημούμε σε καμία περίπτωση της Κω.

Αναδεικνύουμε τη βία και την απαράδεκτη συμπεριφορά μιας ομάδας ένστολων στο νησί.

Στο μεταξύ δίνουμε και μια συμβουλή στον δήμαρχο: Εάν το περιεχόμενο του βίντεο που γυρίστηκε στην Κω σας προσβάλει, εσείς είστε ο δήμαρχος του νησιού. Έχετε τη δύναμη να κάνετε κάτι. Και αυτό που πρέπει να διασφαλίσετε είναι ότι οι ένστολοί σας δεν είναι απλά πληρωμένοι, βίαιοι φανατικοί και να κάνουν τη δουλειά τους με φροντίδα και αξιοπρέπεια.

Κι εσείς πρέπει να κάνετε τη δουλειά σας κ. Νικηταρά και να την κάνετε καλά. 

Αντί να επινοείται ανόητα ψέματα για εμάς και άλλες οργανώσεις που απλά επιθυμούν εσείς και η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόζουν τον νόμο, ας διασφαλίσετε ότι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι θέλουν να επισκέπτονται το όμορφο νησί σας, δεν είναι επειδή αποκρύπτεται την αστυνομική βαρβαρότητα, αλλά επειδή εξασφαλίζετε ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν συμβαίνουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Aegean Boat Report

Συνεχίζει την επίθεσή του στο Aegean Boat Report ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, επειδή δημοσίευσε βίντεο με την αστυνομική βία κατά των νεοαφιχθέντων στο νησί του. https://fb.watch/lyiQ4ypdTT/

Όπως σημειώσαμε στην προηγούμενη δήλωσή μας, το βίντεο δείχνει άνδρες που ξυλοκοπήθηκαν, έχουν δεθεί χειροπέδες, έχουν ταινίες κολλημένες στο στόμα και τα μάτια, να οδηγούνται σε ένα φορτηγό από ένστολους Έλληνες αξιωματικούς που τους απαγορεύουν ακόμη και την πρόσβαση στην τουαλέτα. https://shorturl.at/qKYZ9

Στην τελευταία του δήλωση – σε εθνική ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα – ο κ. Νικηταράς ισχυρίζεται ότι δεν επιθυμεί να «ανοίξει διάλογο» μαζί μας. Ωστόσο, τώρα μας έχει επιτεθεί δημοσίως τέσσερις φορές, μία φορά στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένου του να λέει ξεκάθαρα και απόλυτα ψέματα για εμάς.

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ιδιωτικά, κ. Νικηταρά, μη διστάσετε να το κάνετε. Αλλά μην αντιμετωπίζετε εμάς, και την ελληνική κοινή γνώμη, με περιφρόνηση, χρησιμοποιώντας τα δημόσια εθνικά μέσα ενημέρωσης για να λέτε ψέματα, και επίσης να λέτε ότι δεν θέλετε να «ανοίξετε διάλογο».

Όπως σημειώσαμε, ένας από τους ισχυρισμούς του κ. Νικηταρά για εμάς είναι ότι «έχουμε μηνύσει» τον ίδιο και άλλα 400 ιδρύματα στην Ελλάδα. Δεν έχουμε, όπως είπαμε. Θα θέλαμε πολύ ο Κ. Νικηταράς να εξηγήσει γιατί είπε ψέματα στην ελληνική κοινή γνώμη. Οφείλει σε εμάς, και στην ελληνική κοινή γνώμη, μια συγγνώμη για αυτό.

Αυτήν τη φορά, ισχυρίζεται ότι είμαστε «συνεργάτες» με τον Παναγιώτη Δήμητρα, έναν ανθρωπιστή και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αν και μας τιμά να συνδεόμαστε μαζί του, δεν είμαστε «συνεργάτες», οι οργανώσεις μας είναι χωριστές και δεν «εργαζόμαστε μαζί». Είτε ο κ. Νικηταράς το γνωρίζει, οπότε λέει ψέματα, είτε δεν το γνωρίζει, οπότε το λέει επιχειρώντας να ξεγελάσει τους Έλληνες πολίτες.

Κύριε Νικηταρά, πιστεύεις ότι οι Έλληνες πολίτες το απολαμβάνουν να τους λένε ψέματα; Πιστεύεις ότι είναι αυτό για το οποίο σε πληρώνουν;

Τέλος, ο κ. Νικηταράς ισχυρίζεται για άλλη μια φορά ότι «επιτιθέμεθα στην Κω».

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, δεν επιτιθέμεθα στην Κω. Μόνο ένας άνθρωπος που πάσχει από παράνοια θα μπορούσε ενδεχομένως να πιστέψει ότι η κοινοποίηση ενός βίντεο ωμότητας από αστυνομικούς είναι επίθεση σε ολόκληρο το νησί και τον πληθυσμό του, και δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Νικηταράς πάσχει από παράνοια.

Εδώ δεν θα απευθυνθούμε καν σε εσάς, κ. Νικηταρά, καθώς φαίνεται ότι αδιαφορείτε για οτιδήποτε άλλο εκτός από το να μας επιτίθεστε δημόσια.

Αντίθετα, λέμε στους κατοίκους της Κω: Ζείτε σε ένα όμορφο νησί και είστε πολύ πιθανόν υπέροχοι άνθρωποι. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας και δεν έχουμε επιτεθεί ποτέ –και δεν πρόκειται ποτέ– να επιτεθούμε σε εσάς ή στο νησί σας.

Επιδεικνύοντας την αστυνομική βαρβαρότητα στο νησί, στην πραγματικότητα προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στο νησί. Αξίζετε κάτι καλύτερο από τον Δήμαρχο σας, από το να αγνοεί μια τέτοια βαρβαρότητα και αντ’ αυτού να σας λέει ότι δέχτηκε «επίθεση».

Ο κ. Νικηταράς θα ήταν πολύ καλύτερο να ασχοληθεί με το περιεχόμενο αυτού του βίντεο, αντί να λέει ψέματα για εμάς, και μάλιστα δημοσίως στα ΜΜΕ, ενώ ισχυρίζεται ότι «δεν επιθυμεί να εμπλακεί».

Όλοι μας αξίζουμε πολιτικούς που κάνουν τη δουλειά τους, εκπροσωπώντας και προστατεύοντάς μας, αντί ψεύτες εγωιστές που κάνουν κατάχρηση της θέσης τους για να βγουν στην τηλεόραση.

Στον κ. Νικηταρά θα το πούμε το εξής: Σταματήστε να λέτε ψέματα για εμάς και προσπαθήστε να υπηρετήσετε τους ανθρώπους του νησιού σας. Αυτό είναι το καθήκον σας, για το οποίο πληρώνεστε αδρά. Έχουμε ήδη επισημάνει ότι σε αυτήν την περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε την αστυνομική βία κατά των νεοαφιχθέντων, αντί να λέμε ψέματα για να τη συγκαλύψουμε.

Σας ευχόμαστε καλή τύχη ως προς αυτό, και πιστέψτε μας ότι δεν θα χρειαστεί να σας δούμε ξανά να δημιουργείτε φαντασιώσεις στις τηλεοράσεις, στους υπολογιστές και στις εφημερίδες

 

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δημαρχε εισαι αρχοντας.Αρχισες και βαζεις τα πραγματα στην θεση τους.Ξαποστειλε τις ΜΚΟ.μια και καλή.Δεν είναι ο απερχομενος,που άφησε τους μετανάστες να @αιζ@υν σε όλο το νησί.Αρχοντα δήμαρχε παίρνω θάρρος όταν κλείνετε το μικρόφωνο στο απερχόμενο αντικειμενο.Ετσι σε θέλουμε ΔΥΝΑΤΟ.

    • ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ, σε φτύνει η αντιπολίτευση, σε φτύνει και η παράταξη σου... ΞΥΠΝΑ.

      Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες…. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑ ΑΥΤΟΔΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΊΕΣ ΣΟΥ ΜΑΣ ΈΧΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΎ;;;; ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕΣ;;;; ΒΡΕΕΕΕΕΈ ΟΥΣΤ ΤΣΟΛΙΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΠΟΥ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΕΊΣΤΕ.

  2. και ψιλός μισό μετρό με τα χέρια ψηλά,δεν είμαι από την κω,και θα σας βρίζω στην κω.Να τον χαίρεσαι φακιστόμουτρα

  3. Εφημερίδα των συντακτών.Τι σχέση έχει με τη ΜΚΟ;Αυτή η ΜΚΟ τα βρίσκει τέλεια όλα στη Τουρκία που τους στέλνει εδώ με γιοτ.Ποτέ δεν εχρι κάνει αναφορά .Για όλα φταίει η Ελλάδα και οι Έλληνες πάντα.Πιάνουν τελικά τόπο τα λεφτά του Ερντογκαν μου φαίνεται.Σε ΜΚΟ ,εφημερίδες και κόμματα.

  4. Όπως ο σύριζα, όπως το ΠΑΣΟΚ, όπως ΟΛΟΙ….Φέρτε λαθρο στην Ελλάδα να γίνουμε πολυπολιτισμική χώρα όπως είπε ο Κούλης..

  5. Αποκαλει τους λαθρο «Νεοαφιχθεντες» !
    Δηλαδη περασαν απο τον ελεγχο αφιξεων κανονικα σαν τουριστες με διαβατηρια και βιζες.
    Να ενημερωσω τους πονοψυχους πονηρουληδες οτι ουτε η Σαουδικη Αραβια δεν δεχεται ομοθρησκους λαθρο στο εδαφος της αλλα ουτε οι χωρες καταγωγης τους τους θελουν πισω.
    Συνθημα τους ειναι η υποχρεωτικη ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ πληθυσμου για την Ευρωπη και η κατακτηση της Ελλαδας απο τον Μογγολο υπερασπιστη-εκπροσωπο των απανταχου Μουσουλμανων.

  6. Βασικά αυτό το βίντεο είναι η καλύτερη διαφήμιση για το νησί, αντίθετα με αυτό που έπαθε η Ανασταζία από το Ορκ. Μπράβο στην ακτοφυλακή και το λιμενικό, που αντίθετα με τους ανώτερους τους, έχουν αρχ….

  7. τώρα που οι Έλληνες τελείωσαν τους φασίστες που στήριζαν τις ΜΚΟ , η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά σχετικά με το ρόλο που παίζουν. ο Νορβηγός Tommy Olsen που ίδρυσε την aegean bοαt report που βρηκε τα χρήματα? πώς γνωρίζει ότι έρχονται σκάφη με λάθρο πριν τα σκάφη ξεκινήσουν από την Τουρκία?

  8. Μα το βίντεο άμα το δείτε λέει στο τέλος ΜΑΡΜΑΡΙ ΚΩΣ είναι γεγονός ότι έχει γίνει εδώ. Σας προκαλώ όλους να το δείτε αναλυτικά καθώς το παίζουν σε όλα τα site.

  9. Και να βιασούμε όλες τις λευκές γυναίκες και θα αποκεφαλισουμε όλους τους άνδρες.. » ‘….
    Μια δήλωση ευγένειας… Των κακομοιρών προσφύγων.(.στην Γαλλία…) Όπως μας τους έχουν βαφτίσει… Η ΝΔ και οι ΜΚΟ.. Στην Γαλλία….. Προσεχώς στην ΕΛΛΆΔΑ…
    Ο ΚΟΥΛΗΣ… Αυτό το τρελό ανθελληνικό μπ… της πολιτικής στην κυριολεξία… Που χαίρεται με τις ψήφους των ηλιθιων Ελλήνων κσι των αφγανοαφρικανολιβανεζων…εχσι καλέσει παγκόσμια πρόσκληση από το ΝΤΑΒΟΣ..για να έλθουν στην Ελλάδα… Όσοι θέλουν δούλεια και εργασία… ΦΆΤΕ ΤΟΝ…, ας σας βιάσουν τις μάνες, κόρες,. , Θα χαρώ αν είναι των πολιτικων
    Ξέχασα… Οι Φασίστες οι χρυσαυγιτες…φταινε για τους βιασμούς Χαχα….
    Ρε πόσο πρόβατο και μ@… μπορεί να είναι κάποιος.. (ο Νεοδημοκρατης ανήκει σε άλλη κατηγορία..Έχει σπάσει το κοντέρ καμμένου εγκεφάλου

  10. νορμάλ Δήμαρχος απλά θα καταδίκαζε το γεγονός και θα ζητούσε από τις αρχές να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν. Με το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας να υπάρχει. Αλλά…
    να δω πόση ακόμη δυσφήμιση αντέχει το νησί μας…

  11. έξω από το νησί μας η ΜΚΟ οι ρουφιάνοι της Ελλάδας αυτοί συνεργάζονται μετά μπ…..από απέναντι και έρχονται οι βρωμιάρηδες εδώ έξω όλοι και η φροντεξ και ο Μητσοτάκης ο Πινόκιο να φύγουν όλοι η λαθρομετανάστες από τα νησιά μας δεν τους θέλουμε δρόμο γιατί θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας είναι ζήτημα χρόνου λαμόγια!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ