Με την ευχάριστη είδηση της έναρξης εργασιών αναστήλωσης του ερειπωμένου ναού της Αγίας Κλαυδίας – ο μεθέορτος εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου στο Πυλί

2
9964


Με ευλάβεια και κατάνυξη αλλά και με την ευχάριστη είδηση από την αρχαιολογική  υπηρεσία που ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος ότι μετά την έγκριση της μελέτης που υπέβαλε ο Ιερατικός Προϊστάμενος π. Ηρακλής και η εκκλησιαστική επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Πυλίου σύντομα θα ξεκινήσουν οι τομές και οι εργασίες  αναστήλωση του Ιερού Ναού της Αγίας Κλαυδίας στο Πυλί, εψάλη απόψε ο εσπερινός της εορτής της Αγίας στα ερείπια του παλαιού ναού της (στο δρόμο από λίμνη Πυλίου προς Άι Γιώργη).

Στον Εσπερινό χοροστάτησε για άλλη μια χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τον Γεν. Αρχιερατικό Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη, και τους Ιερείς: π. Ηρακλή Ζωγραφάκη, εφημέριο του ΙΝ Αγ. Γεωργίου όπου υπάγεται ο ναός, π. Κωνσταντίνο Κουκούλα, π. Αναστάσιο Τσουκνιά, π. Ιωάννη Καραγιάννη και π. Βαγιανό-Ιωάννη Κώστογλου .

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες Πυλίου: Εμμανουήλ Κυπραίος, Αριστείδης Χαραμαράς και Βασίλης Καστελλοριζιός.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία των διαδικασιών με την ευχή σύντομα να δούμε και αυτό το «θαύμα» να ολοκληρώνεται μιας και τα έξοδα κατασκευής τα επωμίζεται η τοπική εκκλησία.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Ασφενδιού κ. Μιχάλης Γιωργαλλής, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω Γιώργος Σταματόγιαννης, του Συλλόγου Ποντίων Χαράλαμπος Ναβροζίδης, η ομάδα των «μαύρων λύκων» που βοηθούν παντού εθελοντικά και πολλοί προσκυνητές, ενώ από την ενορία Αγίου Γεωργίου προσφέρθηκαν όπως κάθε χρόνο πλούσια κεράσματα σε όλους τους προσκυνητές..

Βιογραφία
Οι Αγίες Αλεξανδρία, Κλαυδία, Ευφρασία, Ματρώνα, Ιουλιανή, Ευφημία και Θεοδώρα (ή Θεοδοσία) άθλησαν κατά τους χρόνους του ασεβούς αυτοκράτορα Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.) στην Αμισό (ή Αμινσός ή Αμσός ή Εμήδ) του Πόντου, όταν ξεσηκώθηκε μεγάλος διωγμός κατά των ανθρώπων που ομολόγησαν τον Χριστό.

Οι Αγίες συνελήφθησαν από τον άρχοντα της Αμινσού, που ήταν ειδωλολάτρης και όταν στάθηκαν ενώπιόν του, ομολόγησαν ότι είναι Χριστιανές και τον έλεγξαν με παρρησία, αφού τον αποκάλεσαν σκληρό και άδικο και εχθρό της αλήθειας. Ο άρχοντας εξοργίσθηκε και έδωσε εντολή και τις τοποθέτησαν σε δημόσιο μέρος για θέαμα, όπου άρχισαν να τις χτυπούν με ραβδιά. Στην συνέχεια έκοψαν τους μαστούς αυτών με ξίφη και, αφού τις κρέμασαν, τις έγδαραν τόσο πολύ, ώστε φάνηκαν τα έντερά τους. Τέλος, τις έριξαν σε μεγάλο καμίνι φωτιάς και, ενώ έψαλλαν και προσεύχονταν στον Θεό, παρέδωσαν τις ψυχές τους.

Το μαρτύριό τους έγινε μεταξύ των ετών 303 – 305 μ.Χ.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ