«Έφυγε» από τη ζωή ο Ιατρός Βασίλης Μπεσίρης | Πολυετής η προσφορά του στο Νοσοκομείο Κω και στην τοπική κοινωνία

21
33121

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο αγαπητός συμπολίτης μας Ιατρός – Ορθοπεδικός Βασίλειος Μπεσίρης έπειτα από πολύμηνη μάχη με την ανίατη ασθένεια την οποία υπέμεινε με γενναιότητα και καρτερία.

Η καταγωγή του ήταν από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Μετά τις σπουδές του έκανε το αγροτικό του και την ειδικότητα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Ρόδο όπου γνώρισε και παντρεύτηκε την αγαπητή σύζυγό του Αναστασία Βασιλειάδη (Τασία Μπεσίρη, Πρόεδρο των Γυναικών χωρίς σύνορα Κω) και από το 1983 διορίστηκε ως Ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο Κω απ’ όπου έφυγε ως Διευθυντής της κλινικής αλλά και της Ιατρικής Υπηρεσίας κατά τη συνταξιοδότησή του.

Άριστος Ιατρός και εξαιρετικός άνθρωπος καλοσυνάτος, ανοιχτός, κοινωνικός, δυναμικός, με το θάρρος της γνώμης του αλλά και με παρρησία, ενδιαφερόταν πάντα για τα προβλήματα της υγείας  και αγωνιζόταν για την βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών στο νοσοκομείο Κω.

Πολύ καλός οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας δύο πολύ αξιόλογων παιδιών της Νάντιας η οποία είναι Μικροβιολόγος (παντρεμένη με τον Αναισθησιολόγο Γιώργο Σανιδά) και του Χάρη ο οποίος είναι Παιδίατρος (παντρεμένος με τη Μάνια Κοντίτση) και παππούς.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη4 Μαΐου 2023 και ώρα 3μμ στον ΙΝ Αγίας Παρασκευής Κω.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στο παλαιό κοιμητήριο.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπητέ μας Γιατρέ.

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλη απώλεια. έφυγε ένας εξαιρετικός επιστήμονας γεμάτος ανθρωπιά και προσφορά στον ανθρώπινο πόνο. Θα τον ευγνωμονώ πάντα για την επιτυχημένη επέμβαση στο τρισφυριο του ποδιού μου στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού μας. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή Τασία και στα εξαιρετικά παιδιά του.

  2. Αγαπητέ μου Γιατρέ και φίλε. Ξεκουράσου τώρα. Θα μου λείψεις πολύ στο Κυριακάτικο καφεδάκι στον κήπο του σπιτιού σου με την ζωντανή παρέα μας. Εμείς οι φίλοι σου θα σε κρατήσουμε ζωντανό στο μυαλό μας. Συλλυπητήρια στους αγαπημένους σου.

  3. Φίλε Βασίλη,
    Καλό Παράδεισο να έχεις.
    Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

  4. Βασίλης Μπεσιρης,
    τι να πω? έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ορθοπεδική της Κω και των γύρω νησιών. Υπήρξε φιλομαθής και άριστος χειρούργος. μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Κ Κυριτση κράτησαν για πολλά χρονιά την ορθοπεδική κλινική σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είχε ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο του. το γραφείο του πάντα ανοικτό για ασθενείς αλλά και για τους νέους γιατρούς που ήθελαν συμβουλές ή οποιαδήποτε βοήθεια.
    τα καλύτερα εύσημα που παίρνει μαζί του είναι η επιστημονική του κατάρτιση, η αγάπη, και η εκτίμηση των ασθενών του.
    καλό ταξίδι
    Χριστός Ανέστη.

  5. ΕΝΑΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ. ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ.

  6. Φίλε ,
    Καλό παράδεισο να έχεις , ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
    Θα μείνεις στην μνήμη των κατοίκων της Κω ως παράδειγμα γιατρού πρός μίμηση !
    Συλλυπητήρια στην οικογένεια του .

  7. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
    Μου έκανε επέμβαση στο χέρι πριν 22χρόνια.
    Ήταν κολόνα στο νοσοκομείο της Κω.

  8. Ευγνώμονες για τις ιατρικές σου υπηρεσίες που απλόχερα,ακούραστα με ανθρωπιά,ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια μας πρόσφερες σε συνοδεύουμε σήμερα στην τελευταία σου κατοικία στα σπλάχνα της γης που αγάπησες και επέλεξες να γράψεις τη δική σου ιστορία.Καλό Παράδεισο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ