Ισχυρός σεισμός πάνω από 5 ρίχτερ ανοιχτά της Αστυπάλαιας | Αισθητός σε πολλά νησιά μέχρι την Κρήτη

1
20088

Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών (αρχικά 5,4 και σύμφωνα με το emcs 5,3) της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 στα ανοιχτά της Αστυπάλαιας

Ειδικότερα η σεισμική δόνηση έγινε 28χλμ νότια του νησιού με εστιακό βάθος 110χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετά νησιά του Αιγαίου καθώς και στην Κρήτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή υλικές ζημιές.

 

σεισμος-αστυπαλαια

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Η πρώτη εκτίμηση για τον σεισμό στην Αστυπάλαια

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αστυπάλαια και την Κρήτη με το μέγεθος της δόνησης σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών να καταγράφεται στα 5,2 ρίχτερ. Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος αμέσως μετά τον σεισμό έκανε την πρώτη του σημειώνοντας ότι δεν βλέπει κίνδυνο.

Ειδικότερα έγραψε στα social media: «Iσχυρός σεισμός στις 23.00 προκαταρκτικού μεγέθους 5,5 (EMSC) ή 5,2 (ΕΑΑ) στο θαλάσσιο χώρο νότια της Αστυπάλαιας. Εστιακό βάθος περίπου 110 χλμ. Αισθητός σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Δε βλέπω περαιτέρω κίνδυνο λόγω βάθους».

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

SEISMOS ASTIPALAIA PAPADOPOULOS

Η τελική καταμέτρηση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

seismos astipalaia teliko megethos

Σεισμός στην Αστυπάλαια: Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας στο enikos.gr για τα 5,2 Ρίχτερ

Δυνατός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης ανοιχτά της Αστυπάλαιας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στο enikos.gr λέγοντας πως «δεν είναι ανησυχητικός καθώς έχει βάθος. Δεν είναι προσεισμός ή κάποιος μετασεισμός. Δεν μας ανησυχεί το βάθος γιατί είναι στα 120χλμ, ωστόσο είναι κι ένα βάθος που δεν μπορούμε να κοιτάξουμε, γιατί είναι κάτω από την πλάκα των ρηγμάτων του Αιγαίου. Όταν γίνεται σεισμός σε τέτοια βάθη απλά υπάρχουν θραύσεις μεγάλων πλακών».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ