Ύστατος αποχαιρετισμός στον Μανώλη Τσιγαρά με πλήθος κόσμου στον Άγιο Γεώργιο Νέας Αλικαρνασσού Κω

2
25828

Πλήθος κόσμου απ’ όλο το νησί, συνέρρευσε στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κω για το τελευταίο  αντίο στον Μανώλη Τσιγαρά.

Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος», του Σωματείου Ιδιοκτητών ταξί και των οδηγών, ενορίτες και μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης Κω, προέπεμψαν για την τελευταία του κατοικία έναν δικό τους, έναν δικό μας άνθρωπο.

Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τους Αρχιμανδρίτες π. Νεκτάριο (του οποίου ο εκλιπών ήταν επί πολλά χρόνια συνεργάτης στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης Κω) και π. Διονύσιος και οι Ιερείς: π. Σακελλάριος, π. Περικλής, π. Αναστάσιος (ο εφημέριος του ΙΝ Αγ. Γεωργίου Ν. Αλικαρνασσού με τον οποίο επίσης είχε στενή συνεργασία μέχρι την ολοκλήρωση του ναού) και ο Διάκονος π. Περικλής.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του ΙΝ Νικόλαο Ματσούκα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε πολύ παραστατικά τον άνθρωπο Μανώλη Τσιγαρά (το «Γιωργάκι» όπως τον αποκαλούσε λόγω του ιερού σκοπού που είχε αναλάβει, προκαλώντας αρχικά την εύλογη απορία του).

Ακολούθως εκ μέρους του Συλλόγου Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος» η Αρχοντία Χατζηλάου ανέγνωσε το ψήφισμα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλέκος Μαρκόγλου εκφώνησε τον σύντομο αλλά πολύ περιεκτικό και περιγραφικό της προσωπικότητας και της συνολικής προσφοράς του εκλιπόντος επίτιμου Προέδρου των Μικρασιατών Κω  κάνοντας πράξη τον ιερό σκοπό ανέγερσης του ΙΝ του Αγίου Γεωργίου, αλλά και του μνημείου Μικρασιατών που υλοποίησε ο Δ. Χατζηδαυίδ, μιλώντας για το στήριγμά του, την αγαπητή συζυγό του, τα τρία του εξαίρετα παιδιά που βαδίζουν στα χνάρια του (τον Γιώργο, την Ευπρεπία και τον Μιλτιάδη), τα εγγόνια και τα δισέγγονά του που στέκονταν στο πλάι του και τον έκλαψαν.

Συμπληρωματικά ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αρχιτέκτων του έργου του ΙΝ του Αγίου Γεωργίου Θεοδόσης Βαρκάς αναφέρθηκε στην πολύχρονη στενή συνεργασία τους και στο πόσο χάρηκε τα εγκαίνια του ναού αλλά και το γεγονός ότι έχουν προχωρήσει οι μελέτες για την ολοκλήρωση της αίθουσας που θα στεγάσει και το μουσείο Μικρασιατών Κω.

Τέλος, εκ μέρους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ταξί Κω τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον επίσης για χρόνια Πρόεδρο τους (και στην συνέχεια επίτιμο) απηύθυνε ο Μανώλης Κίννας.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπητέ μας Πρόεδρε, σε ευχαριστούμε για όλα.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα ολόψυχα συλλυπητήρια μας σε όλη την οικογένεια. Θα είναι πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας, στην συλλογική μνήμη της κοινωνίας μας! Για την εργατικότητα, την καλοσύνη και την ευγένεια του, που την συνδύαζε με τον ευθύ και με παρρησία λόγο του! ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΜΑΝΩΛΗ!

  2. Τα ολόψυχα συλλυπητήρια μας σε όλη την οικογένεια, τους συνεργάτες και συναδέλφους του αγαπητότατου και αείμνηστου συμπατριώτη μας Μανώλη Τσιγαρά! . Θα είναι πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας, στην συλλογική μνήμη της κοινωνίας μας, για την εργατικότητα, την καλοσύνη και την ευγένεια του, που την συνδύαζε με τον ευθύ και με παρρησία λόγο του! ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΜΑΝΩΛΗ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ