«Έφυγε» από τη ζωή ο Μανώλης Τσιγαράς, αφού ολοκλήρωσε το έργο ζωής και ιστορικό χρέος προς του προγόνους και τους Μικρασιάτες της Κω

7
33056

Ένας άνθρωπος-σύμβολο ενότητας, ομοψυχίας αλλά και επιτέλεσης του ιστορικού χρέους των Μικρασιατών της Κω, ο Μανώλης Τσιγαράς (ή «Γεώργιος» όπως τον αποκαλούσε σημειολογικά ο Σεβασμιώτατος) έφυγε απόψε από τη ζωή (έπειτα από ένα κάταγμα που υπέστη από πτώση και χρειάστηκε να νοσηλευτεί) πλήρης έργου και ημερών, σε ηλικία 89 ετών.

Ένας άνθρωπος που με την δυναμική προσωπικότητά του, την υπομονή, την επιμονή, την πραότητα και τη σωφροσύνη του, είχε κερδίσει επάξια τον σεβασμό και την αγάπη αρχικά όλων των συναδέλφων του στα ταξί (ήταν από τους παλαιότερους ταξιτζήδες της Κω, τα περισσότερα χρόνια της ζωής του επαγγελματίας οδηγός).

Στην συνέχεια στον Σύλλογο Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος» ιδρυτικό μέλος και για πάρα πολλά χρόνια Πρόεδρος και τελευταία Επίτιμος Πρόεδρος.

Παράλληλα διετέλεσε επί πολλά χρόνια Επίτροπος στην Παναγία Φανερωμένη Κω, αφήνοντας μαζί με τους υπόλοιπους ιδιαίτερα δραστήριους συναδέλφους του, πλούσιο έργο στο ναό και την ενορία.

Αλλά εκεί που πραγματικά έδωσε αγώνα ετών και ευτυχώς πρόλαβε να δει τους κόπους και το όνειρο ζωής ολοκληρωμένο, ως πραγματικό κόσμημα για τη Νέα Αλικαρνασσό (που πάντα έτσι μας παρότρυνε όλους φιλικά να αποκαλούμε τη Λάμπη) της Κω, ήταν ο περικαλλής ναός του Αγίου Γεωργίου που παρέλαβε ως ιστορικό χρέος και ιερά παρακαταθήκη από τους παλαιότερους Μικρασιάτες προγόνους του και έφερε εις πέρας μαζί με όλα τα μέλη που πέρασαν από το Διοικητικό συμβούλιο και τον σύλλογο.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπητέ σε όλους μας κ. Μανώλη (αμέτρητες οι συζητήσεις, οι παραινέσεις, οι συμβουλές και τα σοφά σου λόγια θα μείνουν σε όλους ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη και την καρδιά μας)

Σύμφωνα με τον Απ. Παύλο: «Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα· λοιπὸν ἀπόκειταί μοι ὁ τῆς δικαιοσύνης στέφανος, ὃν ἀποδώσει μοι ὁ Κύριος ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, ὁ δίκαιος κριτής, οὐ μόνον δὲ ἐμοί, ἀλλὰ καὶ πᾶσι τοῖς ἠγαπηκόσι τὴν ἐπιφάνειαν αὐτοῦ» (προς Τιμόθεος Β’μ δ΄5-8).

Παράλληλα ήταν εξαιρετικός οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας πολύ αξιόλογων παιδιών και παππούς.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα Μ. Τρίτη ώρα 4μμ στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κω.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή σύζυγο, τα παιδιά. τα εγγόνια και όλους τους συγγενείς.

 

Χρυσούς Σταυρός από το Πατριαρχείο κατά τα εγκαίνια του ιερού ναού ρου Αγίου Γεωργίου:

Συνέντευξη κατά τη φάση ολοκλήρωσης του ναού πριν 7 χρόνια:

Βασιλόπιτα Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος» πριν από 9 χρόνια:

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θειε μου καλό παράδεισο να έχεις καλή ανάπαυση εισουν ένας υπέροχος άνθρωπος συλλυπητήριά στην οικογένεια στα παιδιά στα εγγόνια δεν έχω λόγια

  2. Ενας Σεμνός Ευγενής αξιαγάπητος αγωνιστής απο ολες τις θέσεις που υπηρέτησε με ταπεινοφροσύνη κ αγάπη την Πατρίδα του
    Με στενούς οικογενειακούς δεσμούς τίμησε τους προγόνους μου με θάρρος σθένος κ αγάπη για τις πατριωτικές δράσεις τους
    Τον συνοδεύουν τα θερμά μας συλλυπητηρια στην οικογένεια του
    Μνήμη αιώνια

  3. Τα ολόψυχα συλλυπητήρια μας σε όλη την οικογένεια, τους συνεργάτες και συναδέλφους του αγαπητότατου και αείμνηστου συμπατριώτη μας Μανώλη Τσιγαρά! . Θα είναι πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας, στην συλλογική μνήμη της κοινωνίας μας, για την εργατικότητα, την καλοσύνη και την ευγένεια του, που την συνδύαζε με τον ευθύ και με παρρησία λόγο του! ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΜΑΝΩΛΗ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ