Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη! Ταξίδεψαν από τη Νίσυρο για να πουν παραδοσιακά κάλαντα και παινέματα στον Σεβασμιώτατο και τον Έπαρχο

1
6059


Χαρίκλεια Χριστοφή

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξαν σήμερα το μεσημέρι για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, αλλά και τον συντοπίτη τους Έπαρχο Ιωάννη Καμπανή παιδιά-εκπαιδευτικοί και μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Νισύρου.

Αμέσως μετά την άφιξή τους από το καταμαράν (καθώς ταξίδεψαν ειδικά για αυτό το σκοπό κι έφυγαν με το απογευματινό δρομολόγιο) η καταπράσινη αυλή της Ιεράς Μητροπόλεως γέμισε από μελωδικές φωνούλες από παιδιά της Νισύρου και μουσική με λύρα και λαούτο από τους παραδοσιακούς μουσικούς του Πολιτιστικού συλλόγου Νισύρου Σιδερή Κοντογιάννη και Ευγένιο Καζάντη,  που έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα Νισύρου και τα οποία συνόδευαν η Δασκάλα Μουσικής κ. Καλλιόπη Πάχου, ο Υπεύθυν0ς κατηχητικού, Συντηρητής-Αγιογράφος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σταύρος Ορσάρης (ο οποίος είχε και την ιδέα για την πολύ όμορφη αυτή πρωτοβουλία) και η παραδοσιακή ερμηνεύτρια της Νισύρου κ. Μαρία Φραζή η οποία ειδικεύεται στα παινέματα τα οποία αφιέρωσε τόσο στον Σεβασμιώτατο όσο και στον Έπαρχο.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες και όλους!

βίντεο από : KOS TV

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ