ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ηχηρή, συγκινητική και καθηλωτική η μηχανοκίνητη πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου Δημήτρη | Έστειλε πολλαπλά μηνύματα προς όλους…

16
37322


Χαρίκλεια Χριστοφή

Μια καθηλωτική μηχανοκίνητη πορεία στη μνήμη του προσφάτως αδικοχαμένου παιδιού, Δημήτρη Παππούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του γνωστού μπασκετμπολίστα Κώστα Χαρίση και με μεγάλη συμμετοχή φίλων και συναθλητών του αείμνηστου Δημήτρη.

Παρόντες, κατασυγκινημένοι ήταν ο πατέρας του και μέλη της οικογένειά τους, καθώς και ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη του ΦΟΙΒΟΥ, της ομάδας του.

Η πορεία ξεκίνησε από το Ζηπάρι περνώντας από το Γυμνάσιο, επαρχιακό, κόμβο Πειραιώς όπου έγινε στάση για απότιση φόρου τιμής, και περνώντας από το κέντρο της πόλης με στάση στην πλ. Ελευθερίας και ακολούθως καμάρα κάστρου, δελφίνια και έξοδο πάλι από την Πειραιώς.

Το μήνυμα που επιχείρησε να περάσει η πορεία ήταν η ευαισθητοποίηση όλων οδηγών-αναβατών και τοπικών αρχών, αφενός για την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας (κράνος, ζώνες ασφαλείας κλπ) και αφετέρου την λήψη όλων εκείνων των μέτρων από τις τοπικές αρχές (βελτίωση οδικού δικτύου, ρύθμιση κυκλοφορίας κόμβων, όπως ο συγκεκριμένος που συνεχίζει να αποτελεί καρμανιόλα κλπ) για την εξάλειψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

Στόχος, όπως δήλωσε ο Κώστας Χαρίσης είναι να καθιερωθεί σε ετήσια βάση η διοργάνωση αυτής της πορείας στη μνήμη του Δημήτρη.

Kostantinos Charissis
Με την ολοκλήρωση της μηχανοκίνητης πορείας μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ’όλα την την οικογένεια του Δημήτρη που ήταν εκεί, αν και ολοι καταλαβαίνουμε ποσο δύσκολο ήταν…
Στη συνέχεια, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, έναν έναν ξεχωριστά, που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου. Τελος, ευχαριστώ πολύ την Τροχαία Κω, τον Δήμο Κω και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νησιού, για την άψογη συνεργασία και υλοποίηση της σημερινής μας πορείας.
Δεσμέυομαι να προχωρήσω και σε άλλες δράσεις, προκειμένου να παρακινήσω όλο και περισσότερους δικυκλιστές να είναι πιό προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τους κανόνες του ΚΟΚ.
Επίσης, θα είμαι σε επικοινωνία με τους αρμόδιους για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες βελτίωσης κάποιων σημείων του οδικού δικτίου του νησιού.
Θα χρειαστώ όμως την βοήθεια όλων σας. Οδηγήστε λίγο πιό υπομονετικά και πάντα με κράνος. Μην αφήνετε τα παιδια σας να οδηγούν το ηλεκτρικό τους scooter χωρίς κράνος. Σταματήστε έναν συμπολίτη σας, και με πολύ ωραίο τρόπο συστήστε του να φορέσει το κράνος του.
Ας ξεκινήσουμε μια προσπάθεια για λιγότερα τροχαία ατυχήματα και ας ελπίσουμε οτι δεν θα ζήσουμε άλλη τέτοια τραγωδία.
Ραντεβού όλοι μαζί για του χρόνου τον Οκτώβρη, για τον Δημήτρη…

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια πορεία χωρίς κάποιος ιδιαίτερο νόημα.
    Δυστυχώς το παιδί έφυγε και είναι πολύ κρίμα.
    Οι πορείες όμως δεν αποφέρουν την λύση που θα έπρεπε να είχε εφαρμοσθεί.
    Πολλοί νιώθουν την ανάγκη να κάνουν κάτι υπάρχουν όμως άλλες λύσεις πιο χρήσιμες.

  2. Τίποτε δεν στείλανε.Εδω θα μάστε πάλι με το πρώτο κακό να τα λέμε.Ο άνθρωπος έχει ένα μεγάλο ελάττωμα.Ξεχναει πολύ γρήγορα.

  3. Δυστυχώς η ταχύτητα και η μη λήψη μέτρων ασφαλείας όπως κράνος και ζώνη σκοτώνουν…. να τα λέμε κι αυτά….να τα λέμε. Κρίμα το παιδί.

  4. Ναι αμέ μεγάλο μήνυμα τους είδα πάλι σήμερα δύο φορές αυτοκίνητα στο αντίθετο ρεύμα τρέχουν τρέχουν τρέχουν….Το παιδί χάθηκε θα τα ξαναπούμε όταν χαθεί κ άλλη ζωή γτ πάντα αυτό γίνεται..να χουμε να λέμε και απο πράξεις τίποτα…

  5. Αν πάρω παράδειγμα τις επικίνδυνες κούρσες των γνωστών 'αγνώστων'

    στον Φάρο-Λάμπη αργά, όπου μύριζε καμμένο λάστιχο,μάλλον ζούμε κάπου αλλού ένθεν και εκείθεν…

  6. Ανούσια πορεία χωρίς κάποιο μήνυμα,ένα καλό και νέο παλικάρι χάθηκε.ολοι εσείς που κάποιοι είστε και με οικονομική επιφάνεια βάλτε λίγο το χεράκι σας και στον δήμο και στην Νομαρχία μπας και λυθεί το πρόβλημα του συγκεκριμένου σημείου αααα και λίγο το χεράκι στην τσέπη και αφήστε τις βόλτες τις κόρνες και τα γκάζια, κάντε μια νησίδα η οτιδήποτε άλλο και δώστε το όνομα του παιδιού που έφυγε όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

  7. Μπράβο σας και μακάρι να βρει αντίκρισμα αυτή η κίνηση αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν θα αλλάξει τίποτα.
    Οι πολιτικοί υπεύθυνοι-ανεύθυνοι συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα, να πετάει ο ένας το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλον και εμείς συνεχίζουμε να τρέχουμε, να μην φοράμε ζώνη ή κράνος, να πίνουμε και να πιάνουμε τιμόνι, να κοιτάμε στο κινητό κτλ.
    Και όλα αυτά και πολλά περισσότερα σε ένα οδικό δίκτυο απαρχαιωμένο και επικίνδυνο το οποίο σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στη Γη θα είχε ήδη ανακατασκευαστεί από το μηδέν από άκρη σε άκρη.
    Για έργα βελτίωσής του καλύτερα κρατήστε πολύ μικρό καλάθι, γιατί αλλιώς σίγουρα θα απογοητευτείτε. Για τα αυτονόητα το κάνουν ολόκληρο θέμα, βγαίνουν φωτογραφίες και στις κάμερες υπερηφανευόμενοι για τα δήθεν επιτεύγματά τους, λες και έχουν φτιάξει κανέναν αυτοκινητόδρομο, ενώ απλά ρίχνουν μερικά χλμ άσφαλτο και αυτά χωρίς καν να κάνουν τα αυτονόητα!
    Και μετά από λίγο καιρό το θέμα απλά θα ξεχαστεί τελείως μέχρι να γίνει το επόμενο θανατηφόρο τροχαίο…

  8. Το ίδιο ισχύει εξ άλλου και για τον δρόμο πίσω από το Ασκληπιείο. Έπρεπε να χάσουν τη ζωή τους νέα παιδιά για μπει επιτέλους ένα τοιχίο εκεί με το προηγούμενο να μην ξεπερνάει ούτε τα 20 εκατοστά σε ύψος. Και αυτό με το γεφύρι να βρίσκεται ανάμεσα σε δύο στροφές 90 μοιρών. Με κατηφόρες.με πλάτος μετά βίας στα 3-3,5 μέτρα.
    Και δεν θέλω ούτε να ξέρω τί σύγκρουση μπορεί να αντέξει το υπάρχον.

  9. Ακόμα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση ενώ υπάρχει ελλιπής σηματοδότηση και εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων.

  10. Οι Αρχές έχουν τον πρώτο λόγο και ευθύνη γαιτί αδιαφορούν να πάρουν μέτρα ή δεν θέλουν να ενοχλήσουν κάποιους..πχ αν υπήρχε ο κανονικός δρόμος από τη φάρο στο Τιγκάκι θα έκοβε αρκετή κίνηση από τον επαρχιακό που ακούστηκε ένα ξενοδοχείο να σταματάει δημόσια έργα?
    Ακόμα και ο ποδηλατόδρομος πιά? Είναι δικός τους ο αιγιαλός? Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πόσοι τουρίστες θα έρθουν και ας δηιουργείται κυκλοφοριακό..τους βλέπετε που κάνουν δηλώσεις σχετικά με αυτό ποιοί είναι..Γενικά η αδιαφορία των τοπικών αρχών προκαλεί ακόμα και ο φωτισμός του δρόμου από αεροδρόμιο σε πολλά και επικίνδινα σημεία ειναι σβηστός οπότε έγκειτε μόνο στην προσοχή των οδηγών και πεζών..

  11. χαιρομαι που διαβασα οτι μετα την πορεια ο δημαρχος θα δωσει αυριο συνεντευξη για να φτιαξουν εστω κ αργα αυτο το επικινδυνο σημειο

  12. Κι αυτό έχει την σημασία του….
    Ήταν θέμα χρόνου να γινοταν εκεί και ένα και δύο και περισσότερα θανατηφόρο ατυχήματα εφ όσον εκεί δεν υπάρχει φανάρι.
    Ζούμε σε μια τριτοκοσμική χώρα ως αναφορά τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ