ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πλήθος προσκυνητών ο «χρυσαφένιος» εσπερινός και το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στον Άι Γιάννη Περιγιαλίτη

0
2067

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κατερίνα Χατζημανώλη-Γ. Κιάρης

Στον ριζικά και εντυπωσιακά ανακαινισμένο χώρο με εμφανή και ουσιαστικά έργα αναβάθμισης με μεγάλες προσφορές δωρητών υπό την καθοδήγηση του  δραστήριου Προϊστάμενου του ΙΝ των Αγ. Αποστόλων Αντιμάχειας, Αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου και υπό το χρυσαφένιο και επιβλητικό ηλιοβασίλεμα εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός και πραγματοποιήθηκε έπειτα από δύο χρόνια διακοπής, το πατροπαράδοτο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στον Άι Γιάννη τον Περιγιαλίτη στο Μαστιχάρι.

Τον εσπερινό τέλεσαν από κοινού ο π. Διονύσιος Παριάρος, με τον π. Νικόλαο Γρύλλη.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό τους Ιεροψάλτες των Αγίων Αποστόλων Αντιμάχειας Βασίλη Συνεσίου και Δημήτρη Μουνούχο, Μιχάλης Γκινής και Γιάννης Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καλλούδης, ο Τοπικός σύμβουλος Κυριάκος Πέτρου, ο Διοικητής του ΑΤ Ηρακλειδών Δημήτρης Δελλής, ο εκπρόσωπος της Δωδεκανησιακής παροικίας των Αθηνών και μέλος του ΔΣ του ΔΙΙΚ Φίλιππος Καλλούδης, ο Πρόεδρος του Κωακού συλλόγου του Τορόντο Μπάμπης Τσαγκάρης και αρκετοί απόδημοι καθώς και πλήθος προσκυνητών απ’ όλο το νησί.

Ακολούθησε το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με πλούσια τράπεζα, χορό και τραγούδι από την παραδοσιακή ορχήστρα του Δασκάλου Δημήτρη Πέτρου σε βιολί-τραγούδι, του εντυπωσιακά εξελισσόμενου μαθητή του Μανώλη Τσακίρη σε βιολί-τραγούδι,  του Νίκου Τσατσακλά στο λαούτο και του Γιώργου Τσουμαρίδη στα πλήκτρα.

Τραγούδησε ακόμα ο μεγάλος Γιάννης Χατζηβελούδος, ενώ πολλοί μερακλήδες ομόρφυναν τη βραδιά με το χορό τους (την αρχή έκαναν σύμφωνα με το έθιμο οι δύο Ιερείς).

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ