Κραυγή διαμαρτυρίας των Νοσοκομειακών Ιατρών Κω: Τραγική η υποστελέχωση οδηγεί σε εργασιακή εξουθένωση και θέτει σε άμεσο σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών!!

31
5039

Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 24.06.2022 το ΔΣ του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Κώ και  εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του για την συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής παρά τις δεσμεύσεις του συνόλου των αρμοδίων περί του αντιθέτου. Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός της παρέλευσης 15μέρου από την τελευταία μετακίνηση ιατρού. Η εκ των έσω κάλυψη των κενών δεδομένης της τραγικής αλλά γνωστής  σε όλους αρμοδίους και μη υποστελέχωσης οδηγεί σε εργασιακή εξουθένωση και θέτει σε άμεσο σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Η επερχόμενη μαθηματικά υπερκόπωση του προσωπικού θα μας φέρει αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες εμείς πρώτοι απευχόμαστε.

Η παρατηρούμενη δυστοκία επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι τέτοιας μορφής προσωρινές λύσεις διαιωνίζουν και επιδεινώνουν την τρέχουσα απαράδεκτη κατάσταση.

Η εξαγγελθείσα επισήμως προκήρυξη θέσεων δεν έχει μέχρι τώρα υλοποιηθεί και έτσι ο διορισμός μόνιμου ιατρικού προσωπικού εντός της τρέχουσας τουριστικής περιόδου θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα όνειρο θερινής νυκτός.

Απότοκα της παραπάνω κατάστασης είναι τα φαινόμενα επιθετικών συμπεριφορών και εκνευρισμού που παρατηρούνται με αυξανόμενη συχνότητα ιδιαίτερα στο χώρο των επειγόντων.

Ως συνδικαλιστικό όργανο απαιτούμε να διασφαλιστεί με κάθε πρόσφορο μέσον η ασφάλεια του εργασιακού περιβάλλοντος για το σύνολο των συναδέλφων όσο και την άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης!!!

Για το ΔΣ

 

Η Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας

Κ. Γαβαλά                                              Γ. Σανιδάς

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πριν 24 ημέρες ήταν ο Πρωθυπουργός στην Κω, τώρα τα λέτε ???
    Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρχε στρογγυλοποίηση της κατάστασης !!!
    Τώρα θα ξανακάνει συλλαλητήριο ο Δήμαρχος ???

  2. …….Δεν θελουν να ερθουν γιατροι!
    Βλεπουν τον δικο τους συμφερον παρα τον ορκο τους !!!
    Μπορουμε να τους φερουμε με το ζορι αλλα δεν θα ειναι αποδοτικοι !!

    • Δεν έρχονται γιατί περνούν λίγα λεφτά και από αυτά θα πρέπει να δίνουν και κάνα 400αρι για ενοίκιο για τα αχουρια που νοικιάζουν εδώ στη Κω οι επαγγελματίες εισοδηματιες.

  3. Ψέματα!!! Προβοκάτσια!!! Έχουμε το πλέον καινούργιο, ικανά στελεχομενο και εξοπλισμένο νοσοκομείο στην Ευρώπη!!! Αφού το είπε ο πρωθυπουργός!!!…. Πέρα από την πλάκα, είμαστε για κλάματα!!! Καμιά μορφή περίθαλψης δεν είναι εφικτή στην Κω! Ακόμα και για αιμοδοσία, τα πράγματα είναι ζορικα!!!

  4. Otan fygei///////////// pou to apoteleiwse mia k kalh to nosokomeio k epitelous o //////////////// isws allaksei kati …alla ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄ me ola auta pou kanei den paizei na erthei giatros…afhste pou to paizei …autos einai o kuriarxos tou provlhmatos.

  5. Αλιμονο μας,πηγα στο συλλαλητηριο και θα ξαναπαω για το νοσοκομειο μας!!!!!Οι πολιτικοι μας τι κανουν;

  6. Κυρία Γαβαλά :αν και υποψήφια με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον τρόπο σας βοηθάτε τον Νικηταρά και την ατέρμονη πο-
    λιτική της Ν.Δ. Τα περιτώματα της πολιτικής θα τιμωρηθούν στο παραβάν των εκλογών.Ο λαός μας λέει:
    η αβγά η πουλιά !!! Η πολιτική σας αυθάδεια ξεπερνά τα όρια της λογικής . Κυκλοφορείτε ακόμη κάνετε πολύ στη Κάλυμνο την πατρίδα σας αλλά και τον Ιπποκράτη!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Μια Ολλανδή υπήκοος δασκάλα,που έρχεται κάθε καλοκαίρι,δεν είχε μπει ποτέ μέσα, άκουγε αλλά δεν το φανταζόταν ότι αυτό το κοτέτσι θα μπορούσε να είναι για παροχή υγείας.
    Όμως το φταίξιμο βαρύνει όλους μας ..όταν ήρθε ο αδέκαστος με τους αρισταίους,όλοι ειχαν πάρει whitening Colgate.
    Περαστικά και ραντεβού τον Οκτώβριο.

  8. Σε άμεσο σοβαρό κίνδυνο την υγεία των υγιών ασθενών .. Είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
    Εγώ πάντως τελος Οκτώβρη θα είμαι και δηλωμένος στο gov κσι επίσημα .. 4 φορές Ανεμβολιαστος…

  9. Κάποια περιστατικά σχετικά με κονβιντ,με δυστυχήματα που δέχεται πιέσεις ο ιατρικός κόσμος να μην δημοσιεύουν;δεν λέμε να καταργήσετε το ιατρικό απόρρητο,αλλά μικρό νησάκι είμαστε,τα όρια έχουν ξεπεραστεί πολύ καιρό πρίν,όλοι νοιάζονται για τα νούμερα,ενώ βυθίζεται το καράβι,αλλά να ξέρετε ότι ακούγονται πολλά εκεί έξω…ο κόσμος όσο και να κρύψετε τα συμβάντα σε πεντάστερα,δεν τρώει σανό….

  10. .. Ναι όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα.. Απλά εγώ λίγο πιο αργά… Φυσιολογικά.
    Όσο για το εμβόλιο.. Δεν θα με πειράξει ούτε ο καφές έξω, ούτε θα κινδυνεύει η υγεία μου,,. Από τον μη εμβολιασμό.. Καλά κάνεις και το κάνεις για να μην χάσεις 700 800 ευρώ τον μήνα,,η για θαφε.. αλλά θα τα χάσεις όλα.. Όχι μόνο τον καφέ ή την δούλευα η ελεύθερα ψώνια. χάσεις την όσο . Για το αν θα κανω την ένεση ευθανασίας,, δεν νομίζω,, 2 χρονια πέρασαν, πίνω καφέ, ψωνίζω, κάνω τα πάντα… Λυπάμαι για τιυς ολίγο πιστούς

    • Αν δεν ξανω το εμβόλιο θα πάρω 1500;Διαβάζεις τι γράφεις;7 εκ που εμβολιάστηκαν δηλαδή μέχρι τέλος της χρονιάς υα φύγουν.Τυχερέ θα μείνεις μόνος με τον Τράγκα να οικονομισετε.Ωχ έμαθα κωλησε ιό ο Τραγκας και έφυγε ;

  11. Προς ανώνυμος... Αν καταλάβεις ότι ο σκοπός του εμβολίου δεν είναι η υγεία

    Χ€€€€€στηκανε πατωκορφα γισυτη… (τα €€€€εινσι στην μέση).. Και το φακέλωμα μέσω gov. Κσαι ο έλεγχος ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΝΟΣΗΣΗΣ,, ΧΑΧΑΑ,,ας γελάσω ΝΟΣΗΣΗΣ. , σε κάθε αγορά,, κίνηση, στέλνονται τα στοιχεία σου αυτόματα με το check pass ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ONLINE 24 Ώρες, που πας τι κάνεις..που έκαβες check in.. Που μπήκες, τι αγόρασες. Εξαλου γιαυτο βγάλανε το ραπιντ που πρεπει να δηλώνεται ι για του μη εμβολιασμενους. Για να ελέγχονται και αυτόι online σε κάθε κίνηση… Οι κινήσεις μας υπό ελεγχο 24 ώρες… Φοβήθηκατε η ξυπνήσατε??

  12. Μας εχουν πολιτες κστωτερης κατηγοριας.ιθαγενεις με ολη τη σημασια της λεξης.τα πραγματα θα γινουν πιο δυσκολα ακομα κ θα τρεχουμε.ειπαμε εχιυμε ενα μεγαλο κεντρο υγειας το λεει κ ο τιτλος.ποιοι φταινε στα δελτια τυπου τα προεκλογικα προσεχως.

  13. Όλοι οι γιατροί εξουθενώνονται;τα ρεπό και οι άδειες όποτε θελετε τα εχετε.τώρα με την ανακοίνωση ξεπλενετε τά χέρια από τιςευθύνες;γνωστοί είστε στην κοινωνία.αφήστε τις υποκριτικές αγωνιες

  14. Γιατί δεν λέτε αλήθεια γιατί δεν έρχονται γιατροί στο νησί και είναι εδώ και πολλά χρόνια επικίνδυνο το νοσοκομείο μιας και οι μισοί εκεί μέσα το έχουν δει τσιφλίκι τους?

    Γιατροί που το παίζουν θεοί και δεν είναι στις θέσεις τους, //////// που δεν βλέπει την τυφλα του //////και γράφει στην τύχη μια διάγνωση. ………. που αντί να βρίσκονται στην θέση τους κάνουν τηλειατρικη μέσω κινητού και αφήνουν τους αγροτικούς μόνους τους. Αναρωτιέμαι τι θα κάνετε και θα λετε όταν θα έχετε πεθάνει πάλι κάποιον άνθρωπο και δεν θα μπορείτε να το καλειψετε πάλι ότι δεν ήταν επιμελητής στην θέση του κατά την εφημερία.

    Στο Νοσοκομείο δεν έρχεται γιατρος γιατί ξέρουν και ακούν αρκετά για τις εσωτερικές κλικες σε αυτό το νοσοκομείο και δεν υπάρχει λόγος να μπουν σε αυτό το μανίκι.

    Το νοσοκομείο θα φτιάξει όταν οι κλικες και το 50% του προσωπικού πεταχτεί έξω ή αναλάβει επιτέλους ο στρατός και θα γίνεται απόσπαση στρατιωτικών γιατρών.

  15. 3 κινησεις πρεπει να γίνουν για να βγει από το τέλμα που βρίσκεται το νοσοκομείο μας.
    Πρώτον: να απομακρυνθεί συγκεκριμένη κλίκα γιατρών που βάζει εμπόδια,χρόνια τώρα, σε οτιδήποτε αξιόλογο πάει να γίνει .
    Δεύτερον: να εκδιωχθεί με κλωτσιές η παρούσα διοίκηση .
    Τρίτον: Να δωθουν σοβαρά οικονομικά κίνητρα(και όχι επιδόματα 500 ευρω) ώστε να προσελκύσουμε γιατρούς από μεγάλα κέντρα να έρθουν στην Κω.Ειναι αδιανόητο να θελουμε να εφημερευει κάποιος 30 μερες τον μήνα με 2500 ευρώ.

  16. Πριν ένα μήνα πανηγύριζαν όλοι με πρώτο τον Δήμαρχο και δεύτερο τον γνωστό μας σ όλους βουλευτή της ΝΔ ο οποίος έβγαζε φώτο και της ανέβαζε λέγοντας για δικαίωση στον αγώνα του !!! Τα συμπεράσματα δικά σας!!!
    Ο κόσμος κουράστηκε!!! Πλέον θα πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη καθώς μιλάμε για την δημόσια υγεία μας…

  17. ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Κ ΦΥΛΑΚΗ 3 ΕΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ?

  18. για την 10η δοση εμβολιου,…που εχουν μεινει ακομα ζωντανοι,απο τις προηγουμενες 9 δοσεις..
    επομενο προγραμμα εξοντωσης..οι ανω των 60…την επομενη εβδομαδα ανοιγει η πλατφορμα για την 3 δοση ,οσοι επιβιωαν τις 2..και οσοι γλυτωσαν απο την την υποχρεωτικη ευαθανσια
    δινουν ζωη χαριτος στους ηλικιωμενους ακομα μερικους μηνες,οπως ειπε ο Μαγιορκινης δεν ειναι ακομα υποχρεωτικο

  19. Το νοσοκομείο είναι ένα τεράστιο καφενείο!! Θα πρέπει να κλείσει και να έρθουν νεαροί άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και σεβασμό απέναντι στους πολίτες έλεος εκεί μεσα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ