Την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 11.30 π.μ.,το Παγκωακό Συλλαλητήριο για την Υγεία έξω από το Νοσοκομείο Κω

35
2976

Την Παρασκευή 6 Μαϊου, στις 11.30 π.μ.,

 το Παγκωακό Συλλαλητήριο για την Υγεία

 

Συνεδρίασε απόψε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, το Συντονιστικό Όργανο που συγκροτήθηκε σύμφωνα με την απόφαση της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, για τη διεκδίκηση λύσεων στα ζητήματα της δημόσιας υγείας στο νησί μας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης: ο Έπαρχος Κω – Νισύρου Ιωάννης Καμπανής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονυσία Τελλή, η επικεφαλής στην παράταξη “Όραμα και Δράση” Ιωάννα Ρούφα και οι Πρόεδροι: του Ιατρικού Συλλόγου Κω Μαρία Φρατζάκη, του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Κατερίνα Γαβαλά και του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γαρυφαλιά Καρανάσιου.

Απουσίασαν οι δημοτικές παρατάξεις: “Δύναμη Αλλαγής” και “Λαϊκή Συσπείρωση”.

 

Το Συντονιστικό Όργανο αποφάσισε:

  1. Διοργάνωση Παγκωακού Συλλαλητηρίου, την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 11.30 π.μ έξω από το χώρο του Νοσοκομείου, επί της οδού Ιπποκράτους.
  2. Τη μετάβαση στην Αθήνα, αμέσως μετά το συλλαλητήριο, του Συντονιστικού Οργάνου, με την συμμετοχή σε αυτό και του συμπατριώτη μας ιατρού Γιώργου Κοπάδη, Διευθυντή ΕΣΥ στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» και την πραγματοποίηση συναντήσεων με εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών κομμάτων και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
  3. Tην παρουσίαση των προβλημάτων των δομών δημόσιας υγείας στο νησί μας, στα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης.
  4. Την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ότι αφορά τα στάδια διεκδίκησης και την ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Συντονιστικό Όργανο καλεί όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μας, το σύνολο του Κωακού λαού, να δώσουν βροντερό παρών με τη μαζική συμμετοχή τους στο Παγκωακό Συλλαλητήριο, για τη διεκδίκηση λύσεων στα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας μας.

 

Γραφείο Τύπου

 

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μπορούσατε να το κάνετε τον χειμώνα; πρέπει ο τουρίστες να κοιτάνε τα χάλια μας.ήδη κάνουν παράπονα ότι οι αρχαιολογικοί χώροι είναι παραμελημένοι.

    • ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ, ΤΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ για το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟ και ΠΗΡΕ …. το… μ..

      ΑΚΟΜΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με το ΥΨΗΛΑΝΤΗ, τον ΠΑΠΑ, την ΜΙΜΙΚΑ, με οικόπεδα και σχέδια του Νέου Νοσοκομείου και ΓΙΑΤΡΟΥΣ που ακόμα έρχονται… ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ και ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ έστω από την ΝΔ, ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΚΟ στον κουμπαρά… Στο συλλαλητήριο του λαϊκισμού αγκαλιά ο Τριώροφος ΚΟΨΙΜΙΟΣ μαζί με τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ που και αυτός, δυο βδομάδες πριν τις εκλογές του 2019 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ…. Πάρτε το απόφαση ΤΕΟ και χρυσοπληρωμένοι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Δημάρχου, ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, 2 ΕΛΙΕΣ και μερικά μερεμετάκια της πλάκας… Έρχεται και συλλαλητήριο για το ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ….

    • ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΡΙΩΡΟΦΕ ΚΟΨΙΜΙΈ. ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ ΤΑ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

      ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. Μετά τις εκλογές θα κρυφτείς ξανά στο πηγάδι ΚΟΨΙΜΙΕ… Χρειάζεται να έχει κάποιος τσαγανό και ανάστημα στα δύσκολα και εσύ έχεις μάθει να σηκώνεις τις φτέρνες για να δείχνεις υψηλός στις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ… ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΦΟΡΤΩΤΗ σαν παλληκαράκι της φακής στο λιμάνι και ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ στο αεροδρόμιο πάντα παρέα με τους φασιστοδεξιούς Κοκωβιούς που τσιμπάνε μηνιάτικα … Τώρα λούσου το ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΩΣΕΣ και άρχισε να γλύφεις σαν πεινασμένο σκυλάκι για κανένα κοκαλάκι… Βρε ΟΥΣΤττττττ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.

  2. Μακάρι να έχει 10 χιλιάδες κόσμο αλλά προβλέπω πως ούτε 100 άτομα δεν θα έχει, δεν κάνουμε οι Κωοι για αυτά

    • ΘΑ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕΙ με ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ο Τριώροφος ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗΣ... ΘΑ, θα, θα.... και από ΕΡΓΑ ΓΙΟΚ, να φάνε και οι Πούλλλες..

      Και για παραμονές των εκλογών, μετά τις 2 Ελιές, ετοιμάζετε να μας παρουσιάσει την ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ σε ανύπαρκτο οικόπεδο, την ίδια που μας έφερε και ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ, ΤΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, σανό για να φάνε τα ζωντανά… ΟΛΑ, ΜΑΖΙ και ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, ΜΑΖΙ και ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΛΙΝΟΠΟΤΗ, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΛΑ ή σε φωτογραφίες σε μουσαμά…. ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ, ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ μαζί με τους τεμπελχανάδες ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ, που αδειάζουν με υπέρογκους μισθούς το Δημοτικό Ταμείο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ παρά μόνο ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑΣ και τις 2 ταλαίπωρες ΕΛΙΕΣ….

  3. Χαίρομαι που είναι όλοι μαζί. Υπάρχουν βέβαια και οι γνωστές φωνές αντίδρασης όπως του ακατανομαστου που έχει μείνει μόνος

  4. Μια φορά γίνεται στην Κω προσπάθεια να διεκδικήσουμε κάτι σημαντικό από κοινού κι αυτός ο να μη τον χαρακτηρίσω διασπά την κίνηση που γίνεται. Τι να πω. Αυτόν ψηφίσαμε για δήμαρχο δύο φορές. Ντρέπομαι που τον ψηφισα κι εγώ μια φορά

    • ΤΡΙΩΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ …. κουβαλάτε μόνιμα στην καμπούρα σας.. τα κόμπλεξ σας και την ανεπάρκεια σας!ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ γιατι ξέρετε πολύ καλά πως δεν θα φτάσετε ποτέ τους χαρισματικούς και άξιους !!!!!!
      Αυτούς που φοβάστε εννοούμε!!
      Εχετε επίγνωση της ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ σας και βάζετε μπροστά τους Κώους για να δείξετε οτι τάχα μου αγωνίζεστε..

    • Τιμή σου είναι…να χαίρεσαι που κάποτε είχες διαύγεια!
      Σου εύχομαι να την αποκτήσεις πάλι!!

  5. ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΩΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ……
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

  6. να γίνει το συλλαλητήριο και να γίνει άμεσα με κάθε μεγαλοπρέπεια!!! Να κλείσουν και κεντρικοί δρόμοι για κάποιες ώρες!! Όλο αυτό δε, να επαναλαμβάνετε κάθε εβδομάδα μπας και καταλάβουν κάποιοι ότι στην Κω δεν γίνεται να μην υπάρχουν ώρα στοιχειώδη!!! Αμέτρητα περιστατικά ξεφτιλας καθημερινά στο νοσοκομείο!!! Ούτε υπερηχογράφημα δεν μπορείς να κάνεις…

  7. Οδηγούμαστε στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας στο νησί από μόνοι μας. Η θέση περι συνεργατικών επιχειρήσεων είναι γνωστή. Μόνο που δεν κάνουν ανάλογες προτάσεις στην πατρίδα τους οι υποστηρικτές της…..

  8. Οι εθελοντές που έχουμε προσφέρει είτε με την προσωπική μας εργασία είτε με τα χρήματά μας για τη συντήρηση και λειτουργία του Κ.Υ. Αντιμάχειας ως σήμερα το κάναμε για να έχει δημόσιο χαρακτήρα και ήδη έχει προσφέρει σημαντικό ιατρικό έργο παρόλο που είναι υποστελεχομένο και λειτουργεί ως Περιφεριακό Ιατρείο.
    Οι τοπικοί θεσμοί ποτέ δεν απαίτησαν δυναμικά την λειτουργία του ως δημόσια δομή γιατί προτάσεις περί συνεργατικών….το βλέπουν φιλέτο για πάρτη τους!

  9. Ειναι υποχρεωση ολων μας να ειμαστε εκει. Δεν παει αλλο η κατασταση κ ελεος πια η καραμελα για τον τουρισμο. Αν δειτε τις αξιολογησεις του νοσοκομειου στο Google τα χειροτερα σχολια ειναι απο τουριστες!!! Οι τουριστες οι οποιοι ερχονται κ φευγουν! Με εμας που ζουμε εδω κ ειμαστε στο ελεος του θεου κ οποιου ικανου γιατρου εχει μεινει στο νοσοκομειο τι γινεται?!!!

  10. Ειναι υποχρεωση ολων μας να ειμαστε εκει. Δεν παει αλλο η κατασταση κ ελεος πια η καραμελα για τον τουρισμο. Αν δειτε τις αξιολογησεις του νοσοκομειου στο Google τα χειροτερα σχολια ειναι απο τουριστες!!! Οι τουριστες οι οποιοι ερχονται κ φευγουν! Με εμας που ζουμε εδω κ ειμαστε στο ελεος του θεου κ οποιου ικανου γιατρου εχει μεινει στο νοσοκομειο τι γινεται?!!!

  11. Είναι υποχρέωση όλων μας να είμαστε εκεί!
    Και έλεος πια η καραμέλα για τον τουρισμό. Τα χειρότερα σχόλια στις αξιολογήσεις της Google για το νοσοκομείο είναι απο τουρίστες! Απο τουρίστες που έρχονται για λίγο κ φεύγουν! Με εμάς που είμαστε στο έλεος του Θεού κ όποιου ικανου γιατρού εχει μείνει στο νοσοκομείο τι γινεται!?!?

  12. Να πάει ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ να κάνουν τη παρέλαση τους μαζί με τον δήμαρχο.Είναι στη ουρά γιατροί και δεν τους πέρνουν;Έχουμε γεμίσει νοσοκόμες και καθαρίστριες και//////// που όταν παμε στο νοσοκομείο μας κοιτούν άγρια που διακόπτουμε το διάλυμα τους.

  13. ρε παιδια θα πρεπει να υπαρξει μια συνενοηση με τον εμπορικο συλλογο και τις επιχειρησεις του νησιου να μην ανοιξουν εκεινη την ημερα και να πουν στο προσωπικο τους να συμμετεχει. Το ίδιο και τα σχολεία αλλιώς ειναι χαμένη υπόθεση γιατί παγκωακό μιλάμε?

      • Εύχομαι να μην χρειαστείς ποτέ περίθαλψη γιατι δυστυχώς ένα μεροκάματο δε σε σώζει . Η μόνη σου επιλογη θα ειναι μονο να κανεις το σταυρο σου και την προσευχη σου να σε στειλουν αλλου! Τοσες ειναι οι ελλειψεις!

  14. Δυστυχώς είναι πάλι πρωινή ώρα και δουλεύουμε… Μακάρι να μπορούσαμε να είμαστε όλοι εκεί, είναι σοβαρό το θέμα.

  15. Θα παρακαλούσα να μην επιτραπεί η συμμετοχή πολιτικών κομμάτων ή φορέων /σωματείων κομματικών. Είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Τυχόν καπελωμα θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Το λέω αυτό γιατί στο παρελθόν πήγα μαζί με τα παιδιά μου σε αντίστοιχο συλλαλητήριο και βρέθηκα σε φόντο με πανό και συνθήματα του ΚΚΕ και εργατικού κέντρου. Ας το δούνε λίγο οι διοργανωτές το θέμα. Όχι στα κόμματα, όχι αντιπολίτευση, σε ένα θέμα που αφορά όλους μας. Ναι στην συμμετοχή, ειρηνικά, για να ακουστουμε.Δειτε το λίγο….

    • Φιλε μου ο καθένας έχεις δικαίωμα να ερθει εκεί όπως θέλει με ότι κομματικοτιτα ή πιστεύω θέλει. Εσύ μάλλον πας να καπελωσεις και να μας πεις πως θα έρθουμε.. ..αν έρθουμε…..την δική σου κομματική ταυτότητα αστην στο σπίτι αν ντρέπεσαι…

  16. η Παρασκευή συνδυάζεται καλά με ΣΚ για δημοτικούς υπαλλήλους !!!
    Την εβδομάδα εκείνη Δευτέρα και Παρασκευή αργία για την Κω !!!

  17. υπήρξε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο να μην ανοίξουν τα καταστήματα ?
    Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ?
    Το ΚΤΕΛ θα κάνει τα δρομολόγια ?
    Υπάρχουν σοβαρές αστοχίες που θα φανούν !!!

  18. τα τελευταια 50 χρονια επρεπε να εχουν γινει 50 συλλαλητηρια!!!.
    αλλα δυστυχως ειμαστε κοτες!!!!
    μιζερια, αντιδραση, κομπλεξισμος.
    με αλλα λογια δεν ειμαστε πολιτες!!!!

  19. Πρέπει να κινητοποιηθουμε όλοι.
    Ένα καλό νοσοκομείο είναι προς το συμφέρον μας.
    Ολοι μας θα χρειαστούμε το νοσοκομείο σε μια επειγουσα κατάσταση .
    Δυστυχώς όσες ιδιωτικές ασφάλειες και να κάνουμε ,στο οξύ περιστατικό θα απευθυνθούμε στη δημόσια δομη υγείας.

    Δεύτερο σημαντικό βήμα ειναι να παρει πόδι η διοίκηση του νοσοκομείου και η διοίκηση του υπουργείου υγείας που ειναι προκλητικά αδιάφορη!

  20. Άλλα κι άλλα . Αν είστε σοβαροί πολίτες στείλτε εξώδικα στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί πληρώνεται φόρους για υπηρεσίες που δεν σας προσφέρει υγεία παιδείας ασφαλείας κλπ. Αλλά οι δικηγόροι σας είναι μόνο για τα ρίαλ εστέιτ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ