Αρχική Ειδήσεις Μαχαιρώματα Εισβολή στην Ουκρανία: Έξι Έλληνες ομογενείς νεκροί και άλλοι έξι τραυματίες μετά...

Εισβολή στην Ουκρανία: Έξι Έλληνες ομογενείς νεκροί και άλλοι έξι τραυματίες μετά από βομβαρδισμό των περιοχών Μπουγάζ και Σαρτανά | Τουλάχιστον 198 οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 1.100 οι τραυματίες

0
613

Στους 6 οι Έλληνες νεκροί – Ακόμη 4 ομογενείς έχασαν τη ζωή τους

marioupoli-main2

Ρωσική πρεσβεία: «Εμείς δεν βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές, ο ουκρανικός στρατός χτυπά αμάχους» – Οι νεκροί εντοπίστηκαν στο χωριό Μπουγάς – Η ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών – Δύο νεκροί είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα στη Μαριούπολη

Στους έξι έχουν φτάσει οι Έλληνες νεκροί στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από βομβαρδισμούς. Άλλοι τέσσερις νεκροί καταγράφηκαν στο χωριό Μπουγάς, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι  στη Μαριούπολη βρέθηκαν δύο νεκροί Έλληνες ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίες από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Screenshot_1

Ρωσική πρεσβεία: Ο ουκρανικός στρατός σκότωσε τους αμάχους 

Σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία μετά το τραγικό περιστατικό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της ότι  ο «ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα».

Αναλυτικα η ανακοίνωση της πρεσβείας: «Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς. Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα ανακοίνωση μετά τον θάνατο των τεσσάρων ομογενών. «Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης», αναφέρεται στο μήνμα του ελληνικού ΥΠΕΞ.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων», επισημαίνεται ακόμη.

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους

Τσίπρας: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των ομογενών – Η ρωσική εισβολή να τερματιστεί άμεσα

Ειδήσεις σήμερα:

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία:

  • Μάχες στους δρόμους του Κιέβου
  • Σειρές για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο
  • «Δεν καταθέτουμε τα όπλα» είπε ο Ζελένσκι, ενώ ζήτησε από τον Ερντογάν να κλείσει τη Μαύρη Θάλασσα για τα ρωσικά πολεμικά πλοία
  • Σε ισχύ οι κυρώσεις της ΕΕ
  • Έξι Έλληνες ομογενείς νεκροί και άλλοι έξι τραυματίες μετά από βομβαρδισμό των περιοχών Μπουγάζ και Σαρτανά
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τη Δευτέρα στο Κίεβο
  • Αυξάνονται οι χώρες που ζητούν αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα Swift
  • Εντολή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για ολομέτωπη επίθεση στην Ουκρανία
  • Αλλαγή στάσης από Σολτς – Στέλνει όπλα στην Ουκρανία και συναινεί για αποκλεισμό της Ρωσίας από το Swift
  • Η Ε.Ε. ετοιμάζει νέες κυρώσεις και προετοιμάζει διατραπεζικό «μπλοκάρισμα»

Άλλοι έξι έχουν τραυματιστεί στο χωριό Σαρτανά – Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει τον θάνατο δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων έξι από τον βομβαρδισμό

Δυσάρεστα νέα από τη Μαριούπολη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για δυο νεκρούς Έλληνες ομογενείς και άλλους έξι τραυματίες από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Την είδηση αναπαρήγαγε και ο υπουργος Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντον Γερασένκο, τονίζοντας πως ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται κι ένα παιδί.

sartana_1

Ζελένσκι: «Ελέγχουμε το Κίεβο και τις βασικές πόλεις – Σπάσαμε το ρωσικό σχέδιο»

zelenksy_new_announcement_xr

Νέο μήνυμα από τον Ουκρανό πρόεδρο – Ο Ζελένσκι έχει φύγει από το Κίεβο, υποστηρίζουν οι Ρώσοι – «Κρατάει» η Ουκρανία – Ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν άμαχοι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά – Να παραλάβει τις σορούς των νεκρών Ρώσων στρατιωτών, κάλεσε τον Ερυθρό Σταυρτό η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας – Βίντεο: Οι Ρώσοι χτύπησαν πολυκατοικία

Νέο μήνυμα έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, λέγοντας πως ο ουκρανικός στρατός έχει υπό τον έλεγχό του το Κίεβο και τις γύρω περιοχές, καθώς «απέκρουσε» τα σχέδια των Ρώσων να κάνουν το κέντρο της χώρας «νέο Ντόνετσκ».

Συγκεκριμένα, ανέφερε:  «Έχουμε αντισταθεί και αποκρούσει επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις. Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές πόλεις και συνοικίες του κράτους μας. Αλλά ξέρουμε τι προστατεύουμε – τη χώρα, τη γη, το μέλλον των παιδιών μας. Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν τις μαριονέτες τους εδώ, όπως έκαναν στο Ντόνετσκ. Σπάσαμε το σχέδιό τους».

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ακόμα ότι η Ρωσία έπληξε κατοικημένες περιοχές χρησιμοποιώντας ρουκέτες: «Η καταστροφή σπιτιών από πυραύλους και το πυροβολικό είναι το απόλυτο επιχείρημα, ώστε να σταθεί ο κόσμος δίπλα μας και να σταματήσει η εισβολή των κατακτητών».

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έχει τώρα «σχεδόν πλήρη υποστήριξη των μελών της ΕΕ για να αποκλείσει τη Ρωσία από το SWIFT». «Ελπίζω ότι η Γερμανία και η Ουγγαρία θα έχουν αρκετό θάρρος να υποστηρίξουν αυτήν την απόφαση», είπε.

«Κάθε Ουκρανός πρέπει να έχει κατά νου ένα πράγμα: αν μπορείτε να σταματήσετε και να καταστρέψετε τους κατακτητές, κάντε το. Όλοι όσοι μπορούν να επιστρέψουν στην Ουκρανία, να το κάνουν για να υπερασπιστούν τη χώρα».

Έκανε επίσης έκκληση σε εθελοντές από το εξωτερικό. «Όλοι οι φίλοι που θέλουν να ενωθούν μαζί μας, παρακαλώ ελάτε, θα σας δώσουμε όπλα».

Τέλος, ο Ζελένσκι απευθύνθηκε και πάλι στους Ρώσους, ευχαριστώντας τον Ντμίτρι Μουράτοφ, τον επικεφαλής της ανεξάρτητης ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta, και άλλους στη Ρωσία για τον αντιπολεμικό ακτιβισμό τους και είπε: «Στέλνουν εδώ τους Ρώσους κατά χιλιάδες για να πεθάνουν και να σκοτώσουν».

Ο Ζελένσκι έχει φύγει από το Κίεβο, λέει εκπρόσωπος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας

Νωρίτερα το Σάββατο, ο εκπρόσωπος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Βίατσεσλαβ Βολοντίν είπε πως ο Ζελένσκι «έφυγε βιαστικά από το Κίεβο και πήγε στο Λβιβ», διαψεύδοντας αναφορές πως ο Ουκρανός πρόεδρος βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τα Βολοντίν, ο Ζελένσκι δεν ήταν χθες στην ουκρανική πρωτεύουσα και τα βίντεο που δημοσιεύει στα κοινωνικά δίκτυα, καταγράφηκαν εκ των προτέρων. Ο εκπρόσωπος της Δούμας ανέφερε πως αυτές είναι πληροφορίες που απέσπασε από βουλευτές του ουκρανικού κοινοβουλίου, οι οποίοι προσπάθησαν να συναντηθούν με τον Ζελένσκι στο Κίεβο, ωστόσο προσκλήθηκαν στο Λβιβ για να τον βρουν.

Αντέχει το Κίεβ, παρά το σφυροκόπημα, ωστόσο έχουν σκοτωθεί σχεδόν 200 Ουκρανοί, ανάμεσά τους και παιδιά

Η Ουκρανία ζει πολύ δύσκολες ώρες, αλλά αντιστέκεται και το Κίεβο παρά το σφυροκόπημα αντέχει.

Ωστόσο όπως ανακοινώθηκε από το ουκρανικό υπουργείο Υγείας η ρωσική εισβολή έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά να έχουν σκοτωθεί. Επίσης 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών.

Τον Ερυθρό Σταυρό καλούν να παραλάβει τις σορούς Ρώσων στρατιωτών οι Ουκρανοί

Τον Ερυθρό Σταυρό κάλεσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ιρίνα Βερεστσούκ να παραλάβει τις σορούς των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις μάχες και να τις μεταφέρει στη Ρωσία . Πρόκειται «για τις σορούς χιλιάδων κατακτητών. Είναι ανθρωπιστική ανάγκη», είπε σε τηλεοπτική δήλωση.

Νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook ανέφερε ότι από την έναρξη της εισβολής έχουν σκοτωθεί πάνω από 3.500 Ρώσοι στρατιώτες. Προς το παρόν, η Ρωσία δεν έχει ανακοινώσει αριθμό απωλειών.

Live εικόνα από Κίεβο:

LIVE: Blick auf Kiew | DW Nachrichten

Η νύχτα για το Κίεβο ήταν δραματική και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο. Μέχρι τις 6.00 το πρωί τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), 35 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, είχαν τραυματιστεί. Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε αμάχους. Ο Κλίτσκο πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημαντική ρωσική στρατιωτική παρουσία στο Κίεβο, αν και όπως είπε ομάδες δολιοφθορέων έχουν ενεργοποιηθεί.

Στο μεταξύ, κανέναν θάνατο δεν προκάλεσε ο πύραυλος που έπεσε σε μια πολυκατοικία στην ουκρανική πρωτεύουσα νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ένας σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Αντόν Χερασένκο είπε επίσης πως η Ρωσία λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι δεν βομβαρδίζει πολιτικές υποδομές. Όπως είπε, τουλάχιστον 40 τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν πληγεί και τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν πολιτικές εγκαταστάσεις.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε νωρίς το πρωί από το λευκορωσικό μέσο ενημέρωσης Nexta, διακρίνεται η πολυκατοικία κοντά στο αεροδρόμιο του Κιέβου, που έχει «χτυπηθεί» από πύραυλο και έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ενώ ολόκληρη η περιοχή «πνίγεται» σε ένα σύννεφο καπνού.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ζελένσκι στους δρόμους του Κιέβου – «Δεν καταθέτουμε τα όπλα, είμαι εδώ» – Απάντησε και στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο να τον φυγαδεύσουν:  «Χρειάζομαι πυρομαχικά, όχι μεταφορικό μέσο»

Το δίκτυο αναφέρει πως δεν υπήρξαν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες, ωστόσο η φωνή γεμάτη απελπισία μιας γυναίκας στο υπόβαθρο, είναι ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει τις τελευταίες ώρες στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε άλλα βίντεο, διακρίνονται η στιγμή του χτυπήματος μέσα από διαμέρισμα του κτιρίου, καθώς και οι επιχειρήσεις διασωστών να μεταφέρουν άτομα που έχουν τραυματιστεί.

 

 

 

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή που ο πύραυλος χτυπά την πολυκατοικία

Με μια εικόνα της κατεστραμμένης από τους ρωσικούς πυραύλους πολυκατοικίας στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα τόνισε: «Το Κίεβο, η υπέροχη, ειρηνική πόλη μας, επέζησε άλλη μια νύχτα από τις επιθέσεις ρωσικών χερσαίων δυνάμεων και πυραύλων. Ένας από αυτούς χτύπησε ένα κατοικημένο διαμέρισμα στο Κίεβο. Απαιτώ από τον υπόλοιπο κόσμο: απομονώστε πλήρως τη Ρωσία, απελάστε πρεσβευτές, προχωρήστε σε εμπάργκο πετρελαίου, καταστρέψτε την οικονομία της. Σταματήστε τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου!».

 

Οι Ρώσοι προσπάθησαν να φέρουν τη μέγιστη ποσότητα εξοπλισμού στο Κίεβο, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Κίεβο το πρωί του Σαββάτου, μίλησε ανώτερος σύμβουλος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, τονίζοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν «να φέρουν τη μέγιστη ποσότητα εξοπλισμού στην πόλη».

Όμως, είπε, «αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στα προάστια και τη γύρω περιοχή είναι υπό έλεγχο».

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, τόνισε ότι υπάρχουν «ξεχωριστές ομάδες σαμποτέρ και αναγνώρισης» στην πόλη, αλλά η ουκρανική αστυνομία και οι εδαφικές μονάδες αυτοάμυνας «εργάζονται ενεργά εναντίον τους».

Νωρίτερα το Σάββατο, το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε τους κατοίκους του Κιέβου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες στους δρόμους και τους προέτρεψε να αναζητήσουν καταφύγιο και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στο κέντρο της πόλης πριν τα ξημερώματα, μετά από πολλές ώρες δυνατών εκρήξεων μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα.

Ο Ποντόλιακ επιχείρησε να δει και την επόμενη μέρα, αυτή της διαπραγμνάτευσης με τη Ρωσία, τονίζοντας πως «δεν νομίζω ότι μετά από αυτό που συμβαίνει τώρα, η Ουκρανία έχει αδύναμες θέσεις». «Ακόμα κι αν ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης – και πρόκειται να ξεκινήσει – η Ουκρανία θα θέσει όρους».

Τουλάχιστον 198 οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 1.100 οι τραυματίες – Ηχούν και πάλι οι σειρήνες στο Κίεβο

Ουκρανία: Τουλάχιστον 198 οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 1.100 οι τραυματίες – Ηχούν και πάλι οι σειρήνες στο Κίεβο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, με τη Ρωσία να έχει ως κεντρικό στόχο της την κατάληψη του Κιέβου όπου οι μάχες μαίνονταν όλη τη νύχτα.

Μαίνεται για τρίτη ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις εικόνες που έρχονται από το Κίεβο να συγκλονίζουν. Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Όπως είπε 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών. Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή της βορειοανατολικής πόλης Σούμι ανακοίνωσε πως αυτή την ώρα διεξάγονται μάχες στους δρόμους της πόλης και κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Επίσης, περίπου στις 11:30 ώρα Ελλάδας, άρχισαν και πάλι να χτυπούν οι σειρήνες στο Κίεβο.

Η ενημέρωση από τον δήμαρχο του Κιέβου

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ στο Κίεβο, δήλωσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

Μέχρι τις 6:00 το πρωί τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), 35 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, είχαν τραυματιστεί. Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε αμάχους.

Ο Κλίτσκο πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημαντική ρωσική στρατιωτική παρουσία στο Κίεβο, αν και όπως είπε ομάδες δολιοφθορέων έχουν ενεργοποιηθεί.

Στο μεταξύ, κανέναν θάνατο δεν προκάλεσε ο πύραυλος που έπεσε σε μια πολυκατοικία στην ουκρανική πρωτεύουσα νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ένας σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αντόν Χερασένκο είπε επίσης πως η Ρωσία λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι δεν βομβαρδίζει πολιτικές υποδομές. Όπως είπε, τουλάχιστον 40 τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν πληγεί και τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν πολιτικές εγκαταστάσεις.

Ο δήμαρχος του Μπροβάρι στο Κίεβο έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους να φορούν κίτρινο περιβραχιόνιο έτσι ώστε να τους αναγνωρίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Twitter

Συγκλονίζουν τα βίντεο από το χτύπημα της πολυκατοικίας

Δύο πύραυλοι έπληξαν περιοχές νοτιοδυτικά στο Κίεβο στην Ουκρανία σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters.

Ένας από τους πύραυλους προσγειώθηκε στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Ζουλιάνι, σημείωσε. Ένας άλλος μάρτυρας είπε ότι οι πύραυλοι έπληξαν περιοχή κοντά στην πλατεία της Σεβαστούπολης, ενώ η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένας από τους πυραύλους έπληξε σύμπλεγμα κατοικιών.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ