Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία | Ολομέτωπη επίθεση των Ρώσων στο Κίεβο| Υπάρχουν δεκάδες νεκροί- Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ αύριο

52
3032

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Live update οι εξελίξεις

Ολομέτωπη επίθεση των Ρώσων στο Κίεβο

oukrania2233

Μεγάλη αεροπορική επιχείρηση των Ρώσων κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας – Εντείνονται οι μάχες στα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας – Αγνωστο αν επιδιώκουν να εντοπίσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι – Ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 «κρύβουν» τον ουρανό πάνω από το Αεροδρόμιο Αντόνοβ (ή Χοστόμελ) λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο

Εν εξελίξει βρίσκεται μεγάλη αεροπορική επιχείρηση με ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αντόνοβ, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, σύμφωνα με ανταποκριτές  διεθνών ΜΜΕ και μαρτυρίες  κατοίκων της περιοχής που ανεβάζουν βίντεο στα social media.

 

Η έντονη επιχείρηση των ρωσικών στρατευμάτων σε περιοχές πολύ κοντά στο Κίεβο, βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις στοχεύσεις της Ρωσίας. Άγνωστα παραμένουν, ωστόσο, τα σχέδια της Ρωσίας αναφορικά με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αν επρόκειτο να τον συλλάβουν καταλαμβάνοντας το Κίεβο.

 

Όπως μεταδίδει o Αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Μίλερ, ανταποκριτής στο Buzzfeed News στο Twitter, ενας μεγάλος αριθμός από ρωσικά Mi-8 συμμετέχουν στην επιχείρηση με στόχο τον ζωτικής σημασίας αερολιμένα, που βρίσκεται στο Χοστόμελ. «Το υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι η Ρωσία έχει πλέον τον έλεγχο» γράφει στην ανάρτησή του ο Μίλερ. Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη, αφού το Αεροδρόμιο Αντόνοβ (γνωστό και ως Χοστόμελ) βρίσκεται πολύ κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Δεύτερο κύμα επίθεσης από τη Ρωσία – Υπάρχουν δεκάδες νεκροί, λέει το Κίεβο

ukraine_kievo_art

Πάνω από 50 Ουκρανοί έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της εισβολής και εξουδετερώθηκαν δεκάδες «Ρώσοι κατακτητές», σύμφωνα με το Κίεβο – Έχουν καταληφθεί εδάφη από αυτονομιστές αντάρτες, λένε οι Ρώσοι – «Το κίνημα της απελευθέρωσης θα τελειώσει γρήγορα» λέει ο επικεφαλής των ανταρτών – Δείτε ζωντανές εικόνες από Ουκρανία

Ένα δεύτερο κύμα πληγμάτων με πυραύλους είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι αρχές στο Κίεβο επεσήμαναν ότι κατά το πρώτο κύμα, που εξαπολύθηκε λίγη ώρα αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία σήμερα το πρωί, επλήγησαν διοικητικά κέντρα του στρατού και άλλα κτίρια σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε σήμερα ότι έκρηξη ακούστηκε στο Κίεβο γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα. Νωρίτερα, υπήρχαν ανάλογες αναφορές στα διεθνή μέσα για πολλές ουκρανικές πόλεις, όχι μόνο στα ανατολικά της χώρας.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Ουκρανία σε live update

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα σήμερα ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον της Ουκρανίας από πολλές κατευθύνσεις και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται στην επίθεση. «Όχι, δεν είναι μια ρωσική εισβολή μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μια ευρείας κλίμακας επίθεση από πολλές κατευθύνσεις», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Δείτε ζωντανές εικόνες από Κίεβο:

 

LIVE from Kiev amid Russia's military operation in Ukraine

Πάνω από 50 Ουκρανοί νεκροί, λέει  το Κίεβο – Ισχυρίζεται ότι εξουδετερώθηκαν 50 Ρώσοι κατακτητές

Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το Κιεβο, με την ουκρανική προεδρία να ανακοινώνει ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους δέκα πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, όπως και σχεδόν «50 Ρώσοι κατακτητές». «Γνωρίζω ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και πολλές δεκάδες τραυματιστεί και γίνεται λόγος για γύρω στους δέκα νεκρούς αμάχους» σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι απώλειες αυτές προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, εξήγησε.

Νωρίτερα σήμερα η ουκρανική συνοριοφρουρά είχε ανακοινώσε ότι «ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις επαρχίες Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι περισσότερες μονάδες των συνοριοφρουρών δέχθηκαν πυρά στις ίδιες επαρχίες». Παράλληλα η συνοριοφρουρά δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα «Ζ» να περνούν από ένα σημείο ελέγχου μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ουκρανίας.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις δίνουν σκληρές μάχες. Ο στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες, οι οποίες θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες», δήλωσε εξάλλου και ο Ζελένσκι στο διάγγελμά του. το μεσημέρι.

Σφοδρές συγκρούσεις έχουν αναφερθεί σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει σχεδόν 50 «Ρώσους κατακτητές» στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει καταρρίψει συνολικά έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στην ίδια περιοχή και έχει καταστρέψει τέσσερα ρωσικά τανκς σε έναν δρόμο κοντά στο Χάρκοβο. «Στις 24 Φεβρουαρίου εξουδετερώθηκαν σχεδόν 50 Ρώσοι κατακτητές κοντά στην πόλη Στσάστια», στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε το γενικό επιτελείο στρατού σε ανακοίνωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Ουκρανία χρησιμοποιεί τον όρο «Ρώσοι κατακτητές» τόσο για τους Ρώσους στρατιώτες όσο και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά.

Η Μόσχα έχει διαψεύσει τις πληροφορίες του Κιέβου ότι έχει καταρρίψει αεροσκάφη της και έχει καταστρέψει τεθωρακισμένα οχήματά της.

«Το κίνημα της απελευθέρωσης θα τελειώσει γρήγορα» λέει επικεφαλής των αυτονομιστών

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έχουν καταλάβει εδάφη από τον ουκρανικό στρατό, καθώς το Κίεβο είναι αντιμέτωπο με στρατιωτική εισβολή της Μόσχας. Σύμφωνα με τον στρατηγό Ίγκορ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που μίλησε στη ρωσική τηλεόραση, οι αντάρτες προχώρησαν τρία χιλιόμετρα στην επαρχία Ντονέτσκ και ενάμισι χιλιόμετρο στην επαρχία Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αυτονομιστές «μάχονται και συγκρούονται με τον εχθρό» στην ανατολική Ουκρανία. Ο Κονατσένκοφ διαβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός δεν στοχοποιεί τις ουκρανικές πόλεις, αλλά μόνο «τις στρατιωτικές υποδομές», τις εγκαταστάσεις αεράμυνας και τα στρατιωτικά αεροδρόμια» με «μεγάλης ακρίβειας όπλα». «Ο άμαχος πληθυσμός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», τόνισε. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν δήλωσε ότι το «κίνημα της απελευθέρωσης θα τελειώσει πολύ γρήγορα».

«Μπορώ να πω ότι αυτό θα τελειώσει γρήγορα», τόνισε ο Πουσίλιν, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι πόλεις και τα χωριά της περιοχής θα απελευθερωθούν σύντομα.

Βίντεο δείχνει διαμερίσματα που επλήγησαν από επιδρομή στο Χάρκοβο:

«Δεν πλήττουμε αμάχους»

«Η Ρωσία δεν στοχοποιοεί πόλεις και δεν απειλεί αμάχους», ισχυρίζεται η Μόσχα, την ώρα που τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν εκρήξεις και θύματα μέσα σε ουκρανικές πόλεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε με διάγγελμά του σήμερα λίγο πριν από τις 05:00 την έναρξη «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, σε πολλές πόλεις της οποίας ακούγονται ισχυρές εκρήξεις και οι σειρήνες της αεράμυνας, καθώς το Κίεβο διαβεβαιώνει πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ρωσική «εισβολή ευρείας κλίμακας»

Από τρία διαφορετικά σημεία φαίνεται πως εισέβαλαν στην Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της συνοριοφρουράς της Ουκρανίας, τα ρωσικά στρατιωτικά κονβόι πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα — κυρίως από τη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία– και εισήλθαν στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ. «Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις περιοχές Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά)» από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας, εξήγησε η συνοριοφρουρά, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα «Ζ».

Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν επίσης στην Ουκρανία από τη Ρωσία και από τη Λευκορωσία – με λευκορωσική υποστήριξη -γύρω στις 05:00 πμ τοπική ώρα σήμερα.  Επιθέσεις κατά μονάδων των μεθοριακών φρουρών και σημείων ελέγχου βρίσκονται σε εξέλιξη με τη χρήση πυροβολικού, άλλου στρατιωτικού υλικού και μικρών όπλων στις ουκρανικές περιοχές Λουγκάνσκ, Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Ζιτόμιρ.

Δείτε εικόνες από τα τανκς να μπαίνουν στην Ουκρανία από τα σύνορα με τη Λευκορωσία:

Εκρήξεις σε πολλές πόλεις

Λίγη ώρα μετά την απρόσμενη ανακοίνωση του ενοίκου του Κρεμλίνου, που τόνισε ότι σκοπός είναι η υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών, ακούστηκε σειρά εκρήξεων στο Κίεβο. Σειρήνες της αεράμυνας ακούστηκαν επίσης στην ουκρανική πρωτεύουσα, καθώς και στη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, όπου μετέφεραν τις πρεσβείες τους οι ΗΠΑ και αρκετές άλλες χώρες.

Στο μετρό του Κιέβου υπήρχαν δεκάδες κάτοικοι που πήγαν εκεί είτε για να προστατευθούν είτε για να επιβιβαστούν σε κάποιο τρένο, με βαλίτσες και σάκους στα χέρια, για να φύγουν από την πόλη.

Εκρήξεις ακούστηκαν επίσης στην Κραματόρσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου βρίσκεται το γενικό αρχηγείο του ουκρανικού στρατού, στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και στην Οδησσό, στη Μαύρη Θάλασσα.

Σειρήνες για αεροπορική επιδρομή ακούγονταν το πρωί της Πέμπτης στο Κίεβο:

Μεγάλη αεροπορική επιχείρηση των Ρώσων σε αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο

oukrania2233

Το Αεροδρόμιο Αντόνοβ βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, στο Χοστόμελ – Σύμφωνα με Αμερικανό δημοσιογράφο, η Ρωσία έχει πλέον τον έλεγχο

Μια μεγάλη αεροπορική επιχείρηση με ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 βρίσκεται σε εξέλιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αντόνοβ, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, σύμφωνα με ανταποκριτές  διεθνών ΜΜΕ και μαρτυρίες πολλών κατοίκων της περιοχής, που ανεβάζουν βίντεο στα social media.

Όπως μεταδίδει o Αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Μίλερ, ανταποκριτής στο Buzzfeed News στο Twitter, ενας μεγάλος αριθμός από ρωσικά Mi-8 συμμετέχουν στην επιχείρηση στο καίριας σημασίας αερολιμένα, που βρίσκεται στο Χοστόμελ.

«Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας λέει ότι η Ρωσία έχει πλέον τον έλεγχο» γράφει στην ανάρτησή του ο Μίλερ. Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη, αφού το Διεθνές Αεροδρόμιο Αντόνοβ βρίσκεται πολύ κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων σε πόλεις της Ουκρανίας. Βομβαρδισμοί ακούγονται στο Κίεβο, στο Χάρκοβο, στο Λουχάνσκ και σε άλλες περιοχές, ενώ οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο και για 50 νεκρούς.

Πριν από λίγη ώρα, πλήθος ρωσικών ελικοπτέρων «έκρυψε» τον ουρανό στην πόλη Χοστομέλ, στην ευρύτερη περιφέρεια του Κιέβου, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε, διακρίνονται εκρήξεις σε διάφορα σημεία.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ αύριο για την κατάσταση στην Ουκρανία

macron

Σε κατάσταση συναγερμού 100 πολεμικά αεροσκάφη από το ΝΑΤΟ – Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης των αρχηγών κρατών του ΝΑΤΟ είχαν ζητήσει νωρίτερα ο Μακρόν και Τζόνσον – Η συνεδρίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης – «Φοβερή μέρα για την Ευρώπη η 24η Φεβρουαρίου» είπε ο Όλαφ Σολτς

Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε πως αύριο Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών του ΝΑΤΟ, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παράλληλα ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Συμμαχία θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις στην ανατολική της πτέρυγα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι περισσότερα από 100 πολεμικά αεροσκάφη έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

«Συγκαλέσαμε αύριο τηλεδιάσκεψη κορυφής για να αναλύσουμε την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε», σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να απαντήσουμε με ανανεωμένη αποφασιστικότητα και ακόμη μεγαλύτερη ενότητα».

«Η ειρήνη στην ήπειρό μας έχει γίνει θρύψαλα», κατήγγειλε ο Στόλτενμπεργκ. «Η Ρωσία χρησιμοποιεί βία για να προσπαθήσει να ξαναγράψει την Ιστορία και να στερήσει από την Ουκρανία τον ελεύθερο και ανεξάρτητο δρόμο της», υπογράμμισε.

Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας εξήγησε ότι δεν υπάρχουν νατοϊκά στρατεύματα στη χώρα.

«Δεν έχουμε σχέδια να στείλουμε στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ό,τι κάνουμε είναι αμυντικό», επεσήμανε.

Ωστόσο η Συμμαχία πρόκειται να ενισχύσει την ανατολική της πτέρυγα, σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ: «Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έρθουν ακόμη περισσότεροι (στρατιώτες), οπότε θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στην ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας», τόνισε.

Παράλληλα το ΝΑΤΟ έχει ενεργοποιήσει τα αμυντικά του σχέδια προκειμένου να διευκολυθεί η μετακίνηση των στρατευμάτων, εξήγησε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΓαλλίαςΕμανουέλ Μακρόν είχε ζητήσει να συγκληθεί το ταχύτερο δυνατόν η σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ατλαντικής Συμμαχίας για το θέμα της Ουκρανίας.

Παράλληλα, ο Μακρόν αναμένεται να απευθυνθεί με διάγγελμά του στον γαλλικό λαό. Σημειώνεται ότι τη σύγκληση συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ ζήτησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπορίς Τζονσον.

«Μιλάμε για τον πόλεμο του Πούτιν – Φοβερή μέρα για την Ευρώπη η 24η Φεβρουαρίου» λέει ο Σολτς

«Η 24η Φεβρουαρίου είναι μια φοβερή μέρα για την Ουκρανία και για την Ευρώπη», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και κάλεσε τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά του από την Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι θα επιβληθούν οι πιο σκληρές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

«Με την επίθεσή του στην Ουκρανία, ο Πούτιν παραβίασε για μία ακόμη φορά κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Προκαλεί οδύνη και καταστροφή στους άμεσους γείτονές του, σε έναν αδελφό λαό της Ρωσίας. Θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων. Θέτει υπό αμφισβήτηση την ειρηνευτική τάξη στην ήπειρό μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τίποτα από όλα αυτά, αυτός είναι πόλεμος του Πούτιν», δήλωσε ο καγκελάριος και εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και στους πολίτες της.

«Στόχος είναι να καταστεί σαφές στη Ρωσία ότι πρέπει να πληρώσουν υψηλό τίμημα για τις πράξεις τους. Ο Πούτιν έκανε ένα μεγάλο λάθος», συνέχισε ο κ. Σολτςκαι ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ για την Κυριακή, τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7 και διαβουλεύσεις στο πλαίσιο ΕΕ και ΝΑΤΟ. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Είναι θετικό το γεγονός ότι είχαμε προετοιμαστεί», ανέφερε.

Ο κ. Σολτς διαβεβαίωσε ακόμη τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη ότι θα έχουν την απόλυτη στήριξη της Συμμαχίας. «Τους διαβεβαιώνω για την φροντίδα μας. Θα σταθούμε στο πλευρό σας», δήλωσε και επανέλαβε και εκείνος την έκκληση προς τους Γερμανούς που βρίσκονται στην Ουκρανία, να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα.

 

Ασφάλεια στα καταφύγια αναζητούν οι Ουκρανοί, πανικός στις εξόδους των πόλεων

ukraine_metro_kosmos_art

Φοβισμένοι πολίτες όλων των ηλικιών τρέχουν στα διάφορα καταφύγια για να προφυλαχθούν – Στο Κίεβο οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι είναι μποτιλιαρισμένοι από οχήματα που εγκαταλείπουν την πόλη

Δραματικές είναι οι στιγμές στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολήνωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Τη στιγμή που έκρήξεις σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας όπως Κίεβο, Οδησσό και Μαριούπολη, φοβισμένοι πολίτες όλων των ηλικιών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και  τρέχουν στα διάφορα καταφύγια για να προφυλαχθούν.

Δείτε βίντεο:

Εικόνα από καταφύγιο στο Χάρκοβο:

Μάλιστα πολλοί άμαχοι καταφεύγουν στο Μετρό για να βρουν καταφύγιο.

ukraine_metro_kosmos_art
Άμαχοι καταφεύγουν στο Μετρό για να βρουν καταφύγιο

Παρόλο που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι  κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, σε πολλές πόλεις της χώρας επικρατεί πανικός και στο Κίεβο οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι είναι μποτιλιαρισμένοι από οχήματα που εγκαταλείπουν την πόλη.

Την ίδια ώρα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν Ουκρανούς πολίτες να σπεύδουν να δηλώσουν εθελοντές για να βοηθήσουν τη χώρα τους.

«Η Ρωσία μας επιτέθηκε όπως η ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο» είπε ο Ζελένσκι

zelensky_dilwseis_new_art

Ο Ουκρανός ηγέτης κάλεσε τους Ρώσους να «βγουν» στους δρόμους για να «διαμαρτυρηθούν εναντίον αυτού του πολέμου».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέκρινε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τις ενέργειες της «ναζιστικής Γερμανίας» κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με δειλό και αυτοκτονικό τρόπο, όπως έκανε η ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που μεταδόθηκε στο Facebook.

Κάλεσε επίσης τους Ρώσους να «βγουν» στους δρόμους για να «διαμαρτυρηθούν εναντίον αυτού του πολέμου».

Νωρίτερα, σε διάγγελμά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

Σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Μόσχα.

«Διακόψαμε τις διπλωματικές μας σχέσεις με τη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του με στρατιωτική πείρα και τους κάλεσε να σπεύσουν να υπερασπιστούν την πατρίδα. Επίσης ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να πάνε να δώσουν αίμα, αφού υπάρχουν τραυματισμένοι στρατιώτες στα νοσοκομεία. 

«Να είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε την Ουκρανία στις πλατείες των πόλεών μας» είπε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον λαό.

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε και στους Ρώσους πολίτες, λέγοντας  ότι όσοι δεν έχουν χάσει τη συνείδησή τους πρέπει να βγουν στον δρόμο και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όποιος μπορεί να φέρει όπλο μπορεί να ενταχθεί στις τάξεις του τμήματος εφέδρων

Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ είπε σήμερα ότι όποιος είναι έτοιμος και μπορεί να φέρει όπλο μπορεί να ενταχθεί στις τάξεις του τμήματος εφέδρων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα διανείμει όπλα σε βετεράνους.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον πολλών πόλεων της Ουκρανίας και ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στη χώρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης έπειτα από τις εντολές που έδωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία.

 

Πεσκόφ: Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί

ntmitri-peskof

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου τόνισε επίσης μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα στοχεύει να επιβάλει ένα «ουδέτερο καθεστώς» στην Ουκρανία

«Η στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, ανάλογα με τα «αποτελέσματά της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τόνισε επίσης μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα στοχεύει να επιβάλει ένα «ουδέτερο καθεστώς» στην Ουκρανία, στην αποστρατικοποίησή της και την εξάλειψη των «Ναζί» που, όπως είπε, βρίσκονται στη χώρα.

Δείτε το διάγγελμα με το οποίο ο Πούτιν ανακοίνωσε την εισβολή στην Ουκρανία στις 5:00 ώρα Ελλάδος

Σε έκτακτο διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 5:00 το πρωί ώρα Ελλάδος την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ζήτησε από τους ουκρανούς στρατιώτες να πάνε σπίτια τους για να αποφύγουν την αιματοχυσία.

Αναφερόμενος στη Δύση, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει άμεση απάντηση, σε περίπτωση που παρέμβει. Επικαλέστηκε τις «απειλές της Ουκρανίας», λέγοντας πως η ρωσική κυβέρνηση δεν μπορούσε πλέον να τις ανέχεται. Διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η κατοχή του ουκρανικού εδάφους, αλλά η προστασία του λαού της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Πούτιν προειδοποίησε άλλες χώρες ότι θα υπάρξουν «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ», αν υπάρξει απόπειρα παρέμβασης στην επιχείρηση της Ρωσίας, ανέφερε το Reuters. Μία προειδοποίηση που θα μπορούσε να εκληφθεί ως απειλή χρήσης πυρηνικών.

Ουκρανία: Η εισβολή της Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη

ukraine_russia_eisvoli_art

Εκρήξεις στο Κίεβο, την Οδησσό, τη Μαριούπολη και άλλες πόλεις – Ρωσικές δυνάμεις πλήττουν ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές – Ετοιμάζεται να κηρύξει στρατιωτικό νόμο το Κίεβο, κλείνει όλο τον εναέριο χώρο – Ο Πούτιν εξαπέλυσε «πόλεμο εκ προμελέτης που θα επιφέρει καταστροφικά δεινά» δήλωσε ο Μπάιντεν – Μήνυμα Γκουτέρες σε Πούτιν: «Εν ονόματι της ανθρωπότητας, σταματήστε την εισβολή»

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται σήμερα το πρωί στο Κίεβο, στην Οδησσό (νότια) και σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της χώρας αυτής, μεταδίδουν δημοσιογράφοι. Στην πρωτεύουσα, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο και αμέσως μετά σειρήνες ασθενοφόρων.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Ουκρανία σε live update

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

52 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο δημοκράτης Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία να επιβάλει τι δημοκρατία.Ο Πούτιν που έχει εξαφανίσει εκατοντάδες πολιτικους αντιπάλους του .Είναι τραγικό όλο αυτό.Περισσότερα που κάποιες καρικατούρες ακόμα εδώ στη χώρα μας προσπαθούν να δικαιολογήσουν η να συγκρίνουν.Ρε πατε καλά.Καθαρίζουν κόσμο για περισσότερα ρούβλια .

    • Μπόχαλοι μου!!!
      Σας ικετεύω!!!
      Ασχοληθείτε με κανένα φίρμες ρούχο, με καμμιά ακριβή μηχανή έστω με καμμιά ζάντα κράματος με καμμιά εξατμισούλα με την σεζόν που πλησιάζει και να αρχίσετε τη μίρλα ότι δεν γεμίζει όπως παλιά η πορτοφόλα.
      Πηγαίνετε στα Ντουμπάι σας και στα εξωτικά νησιά και ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΎΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΙΖΙΝΑΣ!!!

  2. Παρακολουθειτε trailer απο τη στηριξη που θα παρεχει η Ευρώπη στην Ελλαδα σε περιπτωση επίθεσης των Τουρκων

    • Εσυ θα πήγαινες να πολεμήσεις για κάποια Ευρωπαϊκή χώρα;Τελις η Ουκρανία δεν είναι ούτε στην ΕΕ ούτε στο ΝΑΤΟ .Έχεις δει φαντάζομαι τι έχουν πάθει χώρες εκτός.Εκεί υα ήθελες την Ελλάδα ζωο;

  3. Παρακαλατε οι Ρώσοι να σταματήσουν στον Δνείπερο και να μη φτάσουν στα σύνορα της Ρουμανίας, αλλιώς μας βλέπω φαντάρους στα Καρπάθια να φυλάμε το κάστρο του Δράκουλα
    Δεν το γράφω για αστείο….

  4. Μέγα λάθος της Ρωσίας και του Πούτιν. Μέχρι τώρα καλά τα πήγαινε. Τον πόλεμο τι τον ήθελε;; Κατά τον Γουίνστον Τσώρτσιλ το αποτέλεσμα του πολέμου είναι το μηδέν. Πόλεμος συν θάνατος ισον μηδέν…Ελεγε πολύ σοφά.

  5. Γενικότερα μιλοντας η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπος και πρέπει να το ρισκάρουμε. Αντί να αγοράζουμε φρεγάτες και αεροπλάνα θα πρέπει να χτίζουμε σχολεία και νοσοκομεία για να τα βρουν έτοιμα οι Τούρκοι

  6. Ο,τι βλέπουμε από το πρώτο φως της σήμερον στην Ουκρανία, θα εφαρμοστεί στο Αιγαίο σε 18-24 μήνες

  7. Ένα κύμα τοξικής αρρενωπότητας έφθασε στα ανατολικά της ομοφυλόφιλης Ευρώπης του great reset και της αντικατάστασης πληθυσμών , ευχή να την πνίξει ….

  8. Κατάλαβαν κάποιοι γιατί αγοράσαμε 6 επιπλέον Rafale ή να το ζωγραφίσουμε;
    Κι άλλα 24 να παρουμε

    • Εγώ λέω να πάρουμε άλλα 48 τώρα που έχει ακόμα εκπτώσεις. Μπες στο Skroutz.gr και παρήγγειλε. Μπορείς να πληρώσεις και με αντικαταβολή.

    • Εγώ λέω να πάρουμε άλλα 48, τώρα που έχει ακόμα εκπτώσεις. Μπες στο skroutz.gr και κάνε την παραγγελία. Μπορείς να πληρώσεις και με αντικαταβολή. Κάνε γρήγορα όμως γιατί θα τελειώσουν οι εκπτώσεις.

  9. Η Ελλάδα σαν αμερικανοκρατουμενη σαν μια επαρχία της Αμερικής(από τον Παπανδρέου που μας έβαλε υπό την κυριαρχία της , και που ελέγχεται από τα πιόνια της Αμερικής (Παπανδρέου, Μητσοτάκης, κτλ τους λοιπούς προδότες) δυστυχώς είναι με την Ουκρανία….ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.(οπωςειπε και ο ανθέλληνας Σημίτης με την προδοσία των Ιμίων) που μας ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ και που μας έχουν δώσει το Αιγαίο στους Τούρκους (μαζί με τα κοιτάσματα δις πετρελαίου

    • Τι λες ρε ανθρωπακι,προδότη .Ευτυχως οι Έλληνες πολιτικοί μας έχουν στη ΕΕ και το ΝΑΤΟ .Δεν ντρέπεσαι ο άλλος να κάνει πόλεμο χωρίς λόγο και να μην βρίσκεις να πεις μια κουβέντα αλλά να έχεις για τους πατριώτες σου;Τι είδος άνθρωπος είσαι;

    • Ο Πούτιν είναι ένας δολοφόνος δικτάτορας.Καμία σχέση με οποιοδήποτε Έλληνα η Ευρωπαίο πολιτικό.Τι ακριβώς δεν έχεις καταλάβει;

  10. ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊ ΤΗΝISIS... ΠΟΥ ΟΦΕΊΛΕΤΑΙ ΟΝΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΊΑ

    ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΉΡΙΖΕ ΤΟΜ ΜΠΙΝ ΛΣΒΤΕΝ (ΚΑΙ ΤΟ ΞΈΡΕΙ Η Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΠΛΈΟΝ) ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΎΕΙ ΌΠΛΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ..ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ . ΠΌΣΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΈΧΕΙ ΣΚΟΤΏΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΉ ΣΕ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΜΕΡΗ, ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ, ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ..? ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ 10 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ.. ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.. ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  11. Ξέρουν με ποιον τα βάζουν.. Ξέρουν τις επιπτώσεις.. Και όλα αυτά είναι απλα Μια μικρή ενημέρωση …για το τι θα ακολουθήσει

  12. Για τις αγωγούς φυσικού αερίου από την Ρωσία, καλά τα πήγαινε για τα ζητήματα εθνικής άμυνας της χώρας μας, μέχρι που έφτασαν στο σημείο να απειλειται η ζωή και η οικεγενεια του του με σχεδιο δολοφονίας από τις ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, έχετε κάποια γνώμη για αυτό σαν ειδήμων στα περί εθνικής άμυνας και σαν τόσο ευπατριδης? ..μετά ήρθε ο ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ ο νεότερος ο βλαξ, ΚΑΙ μας έσωσε.!?!?!? Μετα ήρθε ο ΤΣΙΠΡΑΣ ο Έλληνας ο χριστιανός, (άθεος και απατρις) και μετά ο Μητσοτάκης.. Είδατε κανέναν από αυτούς τιτς προδότες να πηγαίνουν ταξίδι στην Ρωσία μέτα την ορκομωσια τους. … Όχι.. Η ΑΜΕΡΙΚΉ Κ ΞΑΝΘΙΠΗ που αγαπάτε τις πράξεις τις,, (είστε φαν των πολέμων φαίνεται,,.. Και της βίας Κατά της ανθρώπινης ζωής που γίνεται..σε όλες τις χώρες και φαν των ατομικών βομβών,..ΌΛΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΉ που ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, οικονομία, γεωπολιτική,χρήμα,.κτλ.. Και είστε ΦΑΝ επίσης της παγκόσμιο ποίησης που μας οδηγεί.. Η Αμερική…

  13. Γιατί τα πήρε… Γιατί τα πληρώνετε? Το μισό Αιγαίο ανήκει στην Τουρκία, σε μυστικές συμφωνίες και σουλατσερνουν οι τκυρκοι,, διώχνοντας ακόμα και ψαράδες…ΞΥΠΝΉΣΤΕ λίγο όλοι σας επιτέλους με τους 300 ανθέλληνες που έχουν πουλήσει την Μακεδονία, και το Αιγαίο… Και οι περισσότεροι τα παρακολουθείτε από τους καναπέδες σας, ενναλασοντας ποτέ ποτέ τα κανάλια από τον σασμο, την βέρα στο δεξί.. Και συνεχίζεται .η . αποβλακωση

    • Ζηλεύεις την Ζωή των Τούρκων;Τι ακριβώς θέλεις να πεις;Την ζωή τω Ρώσων πολιτών μήπως;Εξηγισε μας τι σκριβως θέλεις;

  14. Ανώνυμοι φίλοι σχολιαστές. Σίγουρα γνωρίζετε ελληνικά . Έγραψα κάτι υπέρ κάποιου;; Η υπέρ του πολέμου;; Έγραψα ότι μέχρι τώρα καλά τα πήγε ο Πούτιν εννοώντας στην ειρηνική διπλωματία. Παρακάτω διαβάσατε τον πόλεμο τι τον ήθελε που είναι θάνατος και το μηδέν κατά τον πατέρα του β Παγκοσμίου πολέμου τον Τσώρτσιλ. Γιατί μου επιτίθεστε ;; Θέλετε να σχολιάζουμε ανώνυμα κρυμμένοι;; Ποτέ και κανείς δεν είναι υπέρ του πολέμου και του θανάτου. Υπάρχει κανείς;; Μόνο η ειρήνη είναι εγγύηση ευημερίας στον κόσμο. Επειδή μεταφράζονται λάθος τα σχόλια μου λυπάμαι Γιάννη αλλά δεν θα ξανά πω ελεύθερα και επώνυμα τη γνώμη μου.

    • ο δικτάτορας δολοφόνος είναι καλός; Επώνυμα η ανώνυμα την γνώμη κρίνουμε όχι το ονοματεπώνυμο σας.

  15. Όσο για τα οικονομικά της εισβολής, τα έχει πληρώσει η Ευρώπη. Η οποία έδωσε 1.1 τρις δολάρια στη Ρωσία για ενέργεια το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

    • Ακόμα τώρα φταίνε οι άλλοι;Ρε ζωο σκοτώνουν ανθρώπους γιατί;Φοβάσαι να πεις ότι ο δικτάτορας Πούτιν θέλει κρέμασμα;Εχοτμε οικογένειες εκεί και εσυ κανείς χαβαλέ;

      • Τι.....είσαι.Ποιος σου είπε ότι μιλώ για τον Πούτιν?Ποιος σου είπε ότι δεν είμαι χάλια για τους άμαχους?

        Αν παίρνεις μέρος σε δημόσιο διάλογο,πριν να παίρνεις τα ηρεμιστικά σου,να αποφεύγεις τις εκρήξεις και τις προσβολές…άκα,γιατί αν σου πω να έρθεις να μου τα πεις από κονμτά ,θα τα κάνεις πάνω σου.Ηλίθιε,βλάκα,χαπάκια,αμόρφωτο απελέκητο ξύλο.

      • Δεν πας αλλού να ξεβράσεις τ απωθημένα σου;ξεφορτώνεις εδώ;

        Ζώο είσαι εσύ και οι φυλακισμένοι ηγέτες σου.Καρφώνεσαι στραβομούρη.Τις βρισιές σου σ αυτούς που εδώ και τρεις μήνες έλεγαν ότι θα τους προστατεύσουν.Τρεις μήνες βαρεθήκαμα να βλέπουμε μεταφορές οπλικών συστημάτων,αντιαρματκών,πυραύλων,στρατιωτών,αεροπλάνων,drones για να συντρίψουν την Ρωσια..ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΌΛΑ ΑΥΤΆ; γιατί σ όλους μας έρχεται στο μυαλό ο Ιωαννίδης το μακρυνό 1974,κάθε μέρα οι δικτάτορες έκαναν επίδειξη ισχύος και στο τέλος παρακαλούσαν τις δυνάμεις των Δυτικών που δήθεν θα τους βοηθούσαν,να σταματίσουν τον Ατίλα πριν πάρει όλη την Κύπρο.Τέτοιο σκουλίκι είσαι και συ..Ρε προυτ..Βλάκα,έ βλάκα.

  16. ..να μην πάρει μέρος η Ρωσική συμμετοχή στην Γιουροβίζιον,

  17. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝΕ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

  18. Παιχνίδια εξουσίας για την ιστορία . Βάσεις έταξε το 1974 ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος στους Ρώσους και έβαλε η Αμερική την Τουρκία να πάρει την μισή Κύπρο για να βάλει το ΝΑΤΟ τις δικές του βάσεις. Γι’αυτό άφησαν την Κύπρο αβοήθητη και μέχρι τώρα κανείς δεν μίλησε για διεθνές δίκαιο του Αττίλα. Ούτε καίγονται για το κυπριακό. Και η Ουκρανία διαθέτει κρυφά βάσεις του ΝΑΤΟ και τις βομβάρδισε ο Ρώσος στην πολεμική του επίθεση.κατι ανάλογο έγινε και στην Κούβα.

    • Ασχολησου με τα εμβόλια και άσε τη πολιτική.Την Κύπρο την πρόδωσαν οι χουντικοί Έλληνες .Αυτοί έκαναν «επανασταση» εκεί και έριξαν τον Μακάριο.Μετά μπήκαν οι Τούρκοι.Μην παραχαράσεις την ιστορία.Μετά λες για τοτς ξένους.Οι Κύπριοι τι έκαναν τόσα χρόνια;Τους έκλεψαν τα σπίτια τους βίασαν τους σκότωσαν και ούτε μια Τουφεκιά δεν έχουν ρίξει τόσα χρόνια.Μόνο δυο παληκαρια απλά αυτοκτονισαν .Απλά πάνε στα δικαστήρια.

  19. Βρε ξύπνατε ολοι σας η Ουκρανια ειναι ο χρήσιμος ηλίθιος των αμερικανων τωρα που την εμπλεξαν την πουλησαν κιολας, η χώρα πριν το 2014 δεν ειχε προβλήματα ζούσαν αρμονικά ολοι με τους ρωσοφωνους τωρα τρεχατε, κανεις βαση ολοκληρη χωρα για τρομαξεις ποιον ? Την Ρωσσια?

    • Δηλαδή φταίνε οι Αμερικανοί που μπήκαν οι Ρώσοι και σκοτώνουν κόσμο.Να σε δει γιατρός.Ποιος πέρναγε καλά ρε ηλίθιε;Έχεις ζήσει στην Ουκρανία;Να δεχόταν δηλαδή να έβαζε πρόεδρο όποιον ήθελε ο Πούτιν;Να μην ψήφιζε ο λαός;Ρε ποσό φανατικά βλαμενα είστε οι αριστεροί;Να πολεμήσει δε το ΝΑΤΟ αλλά χωρίς Έλληνες και να μην περάσουν και άο εδώ.Αυτό είναι η πρόταση.

  20. Τρικυμία στο μυαλό.Έχουμε εδώ φιλορωσσους που τα βρίσκουν όλα καλά τα κάνει και τα έχει ο Πούτιν ,αλλά ζητάνε βοήθεια από τη Δύση.Ρε δεν πάτε σε κανένα γιατρό;

  21. Τοσα χρόνια πινουν βοτκα μαζι χε…. μαζί πιστευουν στο ίδιο Θεό καμία συμπάθεια και στις δυο χωρες και ξαφνικα το 2022 φερνουν πόλεμο στην Ευρώπη. Αν υπαρχοθν διαφορες τις λύνουμε πολιτισμένα και με διάλογο f @@ barbarians .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ