Η 86χρονη γιαγιά Μαρία από την Κω έχει τρελάνει το Tik Tok!

0
10055
Η «yiayia Maria», είναι 86 χρονών και με τη βοήθεια της εγγονής της Δήμητρας έχει το δικό της κανάλι στο Tik Tok με χιλιάδες ακολούθους!
Στα βίντεό της δεν παραλείπει να μιλά για το νησί της την Κω, απ΄όπου έφυγε όταν ήταν 17 ετών για να βρει την τύχη της στην Αυστραλία.
Οικογένεια με επτά παιδιά σε δύσκολα χρόνια, δύσκολα τα έβγαζαν πέρα όπως εξομολογείται η ίδια η γιαγιά Μαρία, και τότε αποφάσισε η μητέρα της να την πάρει μέχρι τον Πειραιά και από εκεί η 17χρονη Μαρία πήρε το καράβι για την Αυστραλία.
Το ταξίδι διήρκεσε 40 ημέρες, αφηγείται συγκινημένη και λέει πως δεν χόρτασε την Κω. Εφυγε από το νησί το 1957. Εγκαταστάθηκε στο Σίδνεϋ και το 1958 παντρεύτηκε τον σύζυγό της Γιώργο, με τον οποίον μετρούν 65 χρόνια γάμου. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά και έχουν έξι εγγόνια. Η Μαρία Λαδικού, όπως είναι το όνομά της, αναφέρεται πολύ συχνά στο νησί της την Κω το οποίο της λείπει αλλά δεν μπορεί πλέον να επισκεφθεί, καθώς φοβάται να μπει ξανά στο αεροπλάνο. Τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Κω ήταν το 1999.
«Η Κως είναι όμορφο νησί
Νησί του Ιπποκράτη
Γι’ αυτό και είναι ξακουστό
Σε όλης της γης τα κράτη»,
λέει σε ένα από τα βίντεό της με μουσική υπόκρουση την σούστα της Κω.
Για το φαινόμενο «yiayia Maria» έγραψε και η Greek Herald, η μεγαλύτερη και μια από τις παλαιότερες ημερήσιες εφημερίδες της ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία.
Όπως λέει η εγγονή της Demi Flokis, αρχικά δημοσίευσε ένα μεμονωμένο αστείο βίντεο με την ίδια και τη γιαγιά της, το οποίο πολύ σύντομα έγινε viral. Αυτό το βίντεο οδήγησε πολύ σύντομα στο κανάλι του Tik Tok «yiayia Maria», με περισσότερους από 100.000 ακολούθους.
Όπως λέει η 28χρονη εγγονή της, στην «The Greek Herald», αφού επισκεπτόταν τακτικά τη yiayia της τα σαββατοκύριακα, αποφάσισε να αρχίσει να τραβάει αστεία βίντεο μαζί της και να τα δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια αποφάσισε να δημιουργήσει έναν λογαριασμό TikTok για να δημοσιεύσει τα βίντεο. «Ο λογαριασμός Yiayia Maria’s Channel είναι ένας τρόπος να μοιράζομαι βίντεο της yiayia μου που είναι πάντα πολύ διασκεδαστική και λατρεύει την κάμερα», είπε η Demi.
«Συνηθίζω να επισκέπτομαι τη yiayia μία φορά την εβδομάδα και κάθε φορά που βρισκόμουν εκεί ανέβαζα περιστασιακά στο Instagram ή στο Snapchat βίντεο μαζί της και πάντα έπαιρνα απαντήσεις από όλους τους φίλους μου που έλεγαν πόσο αστεία είναι και πόσο θέλουν περισσότερα βίντεο της», λέει η εγγονή στην «The Greek Herald».
Σύμφωνα με την Demi, η γιαγιά Μαρία μέσα από τα βίντεο που δημοσιεύει εισπράττει πολλή αγάπη από τον κόσμο και δέχεται όμορφα σχόλια από τους χρήστες της πλατφόρμας. «Αυτό με έκανε να θέλω να συνεχίσω να μοιράζομαι βίντεο, τα οποία ξέρω ότι φέρνουν τόση χαρά στη μέρα όλων. Το περιεχόμενο των βίντεο περιλαμβάνει από διασκεδαστικά παιχνίδια, αφήγηση ιστοριών, μηνύματα της yiayia για την ημέρα αλλά και τραγούδι και χορό». «Όταν έφυγε από την Ελλάδα, ήρθε στην Αυστραλία για να συναντήσει τον αδερφό της που ήταν ήδη εδώ, αφήνοντας πίσω μερικά από τα αδέρφια της και τους γονείς της. «Το 1957 ήρθε στην Αυστραλία και μέχρι το 1958 είχε παντρευτεί τον Παππού Τζορτζ και αργότερα απέκτησε τέσσερις γιους».
Η Γιάγια Μαρία έχει πλέον θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Ανθρωποι από την Αμερική, τον Καναδά, τη Γερμανία και φυσικά την Ελλάδα στέλνουν συνεχώς υπέροχα μηνύματα στην Demi για το πόσο αγαπούν τα βίντεο με τη yiayia της.
«Για μένα, αυτό είναι τόσο ιδιαίτερο, ειδικά σε έναν κόσμο όπου συμβαίνουν τόσα άλλα πράγματα, είναι ωραίο να μπορείς να κάνεις τους ανθρώπους να γελούν και να χαμογελούν. Έχουμε ζητήσει ακόμη και συγγενείς μας να μας επικοινωνήσουν λέγοντας ότι όλοι την παρακολουθούν πίσω στο σπίτι της, στο νησί της, την Κω. Μας κάνει και τους δύο τόσο χαρούμενους», είπε η Demi.
«Νομίζω ότι είναι επίσης ένας ωραίος τρόπος να δημιουργήσεις αναμνήσεις με αυτή τη γενιά. Δεν έχουν δει ή ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο, οπότε το να μπορώ να κινηματογραφώ και να φτιάχνω αναμνήσεις μαζί τους είναι ξεχωριστό για μένα, καθώς είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε ακόμα έναν παππού ή τη γιαγιά γύρω μας», λέει η εγγονή της.
«Αισθάνομαι χαρούμενη και δεν πίστευα ότι θα με παρακολουθούσαν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Σας ευχαριστώ πολύ όλους που με ακούσατε, με αγαπήσατε, με στηρίξατε και για όλα τα καλά σας λόγια και τα σχόλιά σας. Μου αρέσει να κάνω αυτά τα βίντεο με την εγγονή μου, είναι πολύ ωραίο που μπορώ να συνδεθώ μαζί της με αυτόν τον τρόπο.
Την αγαπώ τόσο πολύ, όπως και τα άλλα εγγόνια μου φυσικά. Είμαι ευγνώμων που η Ντέμι μου με στηρίζει πάντα και με καλεί και μου φέρνει φαγητό και με φροντίζει» είπε η yiayia Maria στην «The Greek Herald».
Η Demi ελπίζει να δημιουργήσει πολλά περισσότερα βίντεο με τη yiayia της, που θα περιλαμβάνουν πράγματα για την προσωπική της ζωή μεγαλώνοντας στην Ελλάδα, τραγούδια, βίντεο μαγειρικής και διασκεδαστικά παιχνίδια.

.

Εδώ είναι το κανάλι της

https://www.tiktok.com/@yiayiamariaschannel

dimokratiki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ