Συγκινούν οι ύμνοι και οι ψαλμωδίες της Μεγάλης Εβδομάδας

1
4924

Η Μεγάλη Εβδομάδα ήταν και είναι το κορύφωμα της ψυχικής προσεγγίσεως του μυστηρίου του Θεού και Λυτρωτού μας. Και αυτό χάρις, στο ουράνιο μεγαλείο των ύμνων της περιόδου αυτής. Ο καθηγητής – Πρωτοψάλτης και Πρόεδρος των Ιεροψαλτών Κω , Γιώργος Σακέλλης αναφέρεται στους ύμνους που συγκινούν τους χριστιανούς, που με ιερό πάθος και δέος προσέρχονται τις Άγιες αυτές ημέρες στους ιερούς Ναούς καθ’ όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και με βαθειά κατάνυξη παρακολουθεί το θείο δράμα.
Τις κατανυκτικές αυτές ημέρες, οι ιεροψάλτες ψάλλουν τους ύμνους και τα τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας, αυτόν τον απερίγραπτο θησαυρό της Βυζαντινής μουσικής με τέτοιο τρόπο ώστε και ο καθένας από μας τους Ορθοδόξους να νιώσουμε τα βαθιά νοήματα και να συμπροσευχηθούμε και συμψάλλουμε.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/29357-sygkinoyn-oi-ymnoi-kai-oi-psalmodies-tis-megalis-evdomadas

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μακάρι οι Βυζαντινοί ψαλμοί της Μ.Παρασκευής και Μ.Σαββάτου λίγο πριν πριν την Ανάσταση να φρόντιζαν να τους τα μεταγλωττίσουν κάποιοι.
    Όσο περνάει ο καιρός η Ορθόδοξοι παραπαίουν στο σκότος,κοκορέτσι και καμένη πέτσα οικόσιτου είναι τα Μυστήρια του κάθε αμόρφωτου που πιστεύει ακόμα ότι είναι Ορθόδοξος με το να ορκίζεται ψέματα και να μεταλαβαίνει.,,Ταλιμπάν,υποκριτές ,μόνο ότι θυμούνται απ το Δημοτικό

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ