Μεγάλη διάκριση για το Δήμο Κω, στη Θεσσαλονίκη | Βραβείο για την επιτυχημένη ανακύκλωση παρέλαβε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς

27
883

Μεγάλη διάκριση για το Δήμο Κω, στη Θεσσαλονίκη

Βραβείο για την επιτυχημένη ανακύκλωση παρέλαβε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς

 

Μεγάλης σημασίας διάκριση για το Δήμο Κω αποτελεί η βράβευσή του στο πλαίσιο των «GREEN AWARDS 2021­­­_Βραβεία στις σημαντικότερες δράσεις για το περιβάλλον» για την συνεχή βελτίωση του προγράμματος ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς παρέλαβε σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, το 1ο βραβείο στην ενότητα «Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην Πηγή σε νησιωτικό Δήμο» στο πλαίσιο του συνεδρίου “THE THESSALONIKI METROPOLITAN SUMMIT 2021” που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το διεθνούς φήμης εβδομαδιαίο περιοδικό από τη Μεγάλη Βρετανία “The Economist” σε συνεργασία με την ιστοσελίδα “Powergame.gr”.

Το βραβείο παρέδωσε στο Δήμαρχο Κω ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας.

 

Ο Θεοδόσης Νικηταράς ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε στην Κω, με την απονομή του βραβείου και τόνισε ότι «…η ανακύκλωση είναι τρόπος και στάση ζωής. Για να έχει συνέχεια και να πετύχει αυτό το εγχείρημα πρέπει να γίνει η σωστή επένδυση. Δεν είναι άλλος ο δρόμος από την επένδυση στις νέες γενιές, στους νέους ανθρώπους, στα σχολεία, στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Παράλληλα, στις συναντήσεις που είχε στο περιθώριο του συνεδρίου δήλωσε ότι « …η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συνθήκη επιβίωσης και όρο ανάπτυξης ευαίσθητων οικοσυστημάτων, όπως είναι τα νησιά μας.

Η Κως, ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς παγκόσμιας εμβέλειας,υλοποιεί σημαντικές δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ πολίτες και επιχειρήσεις συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά».

Η ανταπόκριση των συμπατριωτών μου είναι καθοριστική στην επιτυχία κάθε δράσης, σημείωσε ο Δήμαρχος Κω και συμπλήρωσε «…έχουμε όμως πολλά να κάνουμε ακόμη. Σχεδιάσαμε και καταθέσαμε, προς χρηματοδότηση, ολοκληρωμένο σχέδιο για ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των δράσεων ανακύκλωσης, με χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, γωνιές ανακύκλωσης και δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Σχεδιασμός που η υλοποίησή του αναβαθμίζει την ποιότητα της δουλειάς μας και στηρίζει την επίτευξη των μεγάλων στόχων μας.

Παράλληλα, ολοκληρώνουμε και εκσυγχρονίζουμε σημαντικά έργα, όπως δίκτυα αποχέτευσης και Βιολογικούς Καθαρισμούς.

Αναβαθμίζουμε και ελέγχουμε με σύγχρονους τρόπους τα συστήματα ύδρευσης ενώ στοχεύουμε στη δημιουργία νέων υποδομών.

Είμαστε αισιόδοξοι, η Κως θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της προόδου και της ευημερίας».

 

Γραφείο Τύπου

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θεοδόση χαίρομαι που τα πηγαίνεις τόσο καλά και βοηθάς το νησί μας. Πάντα με το χαμόγελο και δίχως γκρίνιες. Ηρέμησε ο κόσμος απο όταν βγήκες

    • Δεν έχω να πω τίποτα,μα τίποτα,παρα μονο ενα ευχαριστω στον Νικηταρά.Μου θυμίζει το 2004 όταν η εθνική μας πήρε το ευρωπαϊκό.Το συγκρίνω με την διαφήμιση του νησιού μου,από τούτη την δημοτική αρχή.

    • Πότε έγινε διαλογή στην πηγή στην Κω; Με ψευτιές βραβευτήκατε; βρε δεν ντρέπεστε που εκθέτετε το νησί με τα ψέματά σας;

  2. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΠΑΝΕ

  3. ΤΗΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ.ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ!!!! Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΣΕΠΟΘΗΡΕΣ.

    • ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΝΤΊΘΕΤΟ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΑΝ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ «SSSSSSΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ»ΤΟ ΊΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΠΕΊΡΑ…ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΆΛΛΟΥΣ!!!

      • Προς Ανώνυμο SSSSSSSSY……….
        Εσύ φυσικά είσαι ο πρώτος που σ΄ έστειλε και από την πείρα σου που την έφαγες μιλάς εκ μέρους όλων.

        • Θα την φας και εσυ κοκοβιε..
          για εχεις την πειρα..
          Τι γλυκος..
          Τι γλυκος…
          οταν ειναι Κυριτσικος!!!!!!!!
          χεχεχεχεχε

  4. Δεν έχω να πω τίποτα,μα τίποτα,παρα μονο ενα ευχαριστω στον Νικηταρά.Μου θυμίζει το 2004 όταν η εθνική μας πήρε το ευρωπαϊκό.Το συγκρίνω με την διαφήμιση του νησιού μου,από τούτη την δημοτική αρχή.

  5. Του χρόνου θα πάρεις το 1ο βραβείο της φόλας με τους δηλητηριώδης κάδους σαν δεν ντρέπεστε άχρηστοι μόνο για ταξιδάκια αναψυχής είστε και για τα φράγκα δεν νοιάζεστε αν πεθαίνουν τα ζώα εξαιτίας σας μέσα στους κάδους.

  6. Την ανακύκλωση δεν την έφερε ο κύριος Νικηταράς αλλά χρόνια υπάρχει στο νησί όταν γράφουμε και λέμε μπράβο η κατηγορούμε να έχουμε καλύτερη μνήμη και για να μην παρεξηγηθώ δεν ψηφίζω στο νησί αλλά είμαι από Κω

      • Ο Καισερλης κατήργησε την ανακύκλωση που έφερε όπως ότι καλό υπάρχει στο νησί ο Κυριτσης.Ο Καισερλης το μόνο που έκανε ήταν να βολέψει κάποιες πλούσιες οικογένειες της Κω γιαυτο ο λαός του γύρισε την πλάτη.

  7. κάθε μέρα θα έπρεπε στη δημοτική τηλεόραση να υπάρχουν ολιγόλεπτα βιντεο που να ενημερώνουν τους δημότες για το πως λειτουργεί το σύστημα ανακύκλωσης

  8. Βρε ποιο βραβείο,!!! Πάτε να δείτε τα χάλια έξω από τον χώρο που γίνεται η ανακύκλωση. Το βουνο είναι γεματο από σκουπιδια και κανένας δεν κάνει κατι!!

  9. θα μας βοηθούσε να μας παρουσιάσει ο Δήμος πως γίνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης με διαλογή στην Πηγή ?
    Υπάρχει αντίστοιχο ρεπορτάζ στο Kos Tv ???

  10. Παραμύθια της χαλιμάς.Ψάχνουμε μα βρούμε ειδικό κάδο και μετά βλάπτομε μα μπαίνουν όλα μαζί σο ίδιο Φορτηγο .Αν αυτό είναι ανακύκλωση απορώ που δεν μας έδωσαν ακόμα το βραβείο … Νόμπελ.

  11. Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ HOTSPOT ANTAMOIBETE ME ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ…
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ..
    ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ,ΓΕΛΙΕΣΤΕ……

  12. Κοψιμιε..
    συντομα και οι δημοτες θα σου δωσουν αυτο που πραγματικα αξιζεις…
    βραβειο ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ & ΠΑΠΑΤΖΗ….
    Αερα..Αερα,,
    να φυγει η χολερα!!!!

  13. ο συγκεκριμένος τρόπος ανακύκλωσης γίνεται μόνο από τη σημερινή δημοτική αρχή ή και από τις προηγούμενες ?

    ο συγκεκριμένος τρόπος ανακύκλωσης γίνεται μόνο από τη σημερινή δημοτική αρχή ή και από τις προηγούμενες ? Καλό είναι να διευκρινιστεί από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και να υπάρχει αναφορά και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ