Ολλανδία: Μόλις ανακοινώθηκε η μετάταξη των ελληνικών νησιών στην “πορτοκαλί ζώνη”|10 ημέρες η καραντίνα | Ένωση Ξενοδόχων Κω: Γιατί δεν έγινε σχετικός διαχωρισμός του επιδημιολογικού φορτίου; Αρχίζει η επιστροφή των Ολλανδών

39
2787

Προς:

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Υπουργός, κ. Χάρης Θεοχάρης

Υφυπουργός, κ. Μάνος Κόνσολας

 

Κοινοποίηση:

 

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος  Χατζημάρκος

Δήμαρχος Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς

Πρόεδρος ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Ως μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη λάβαμε χθες την ανακοίνωση της Ολλανδικής κυβέρνησης βάσει της οποίας τα Ελληνικά νησιά κατατάσσονται στις μη ασφαλείς περιοχές. Από σήμερα αρχίζει η επιστροφή των Ολλανδών, χωρίς να έχουμε χρονικό ορίζοντα αλλαγής των δεδομένων. Η αγορά της Ολλανδίας είναι η τρίτη για το νησί της Κω και είναι αυτή που κινεί τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τοπική αγορά.

Εύλογο και συγκεκριμένο το ερώτημα που τίθεται από όλους εμάς:

Ανήκουν ΟΛΑ τα Ελληνικά νησιά σε περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου?

; (όπως άλλωστε συνέβη με την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας), ώστε κάποιοι νησιωτικοί προορισμοί να συνεχίσουν να λειτουργούν τουριστικά στην αγορά της Ολλανδίας?

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, όταν ένα παραπάνω και εμείς ως επιχειρηματίες προσπαθήσαμε με μεγάλες απώλειες να στηρίξουμε την οικονομία, περιμένουμε από το υπουργείο τουρισμού να λειτουργήσει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ, προνοητικά και προστατευτικά προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις, προλαβαίνοντας καταστάσεις και προσπαθώντας να περισώσει ότι είναι δυνατό.

Σας καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να προχωρήσετε σε άμεσες διαπραγματεύσεις και παρεμβάσεις, ώστε Ελληνικοί προορισμοί που δεν φέρουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Με τιμή,

 

Κωνσταντίνα Σβύνου

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω

 

Ολλανδία: Μόλις ανακοινώθηκε η μετάταξη των ελληνικών νησιών στην “πορτοκαλί ζώνη”|10 ημέρες η καραντίνα 

Μόλις ανακοινώθηκε από την ολλανδική κυβέρνηση, η μετάταξη όλων των ελληνικών νησιών, στην “πορτοκαλί ζώνη”, όπως αναμενόταν.
Με την αλλαγή αυτή, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά στην Ολλανδία, θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα 10 ημερών. Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, έχει δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα.
Η ανακοίνωση της αρμόδιας ολλανδικής αρχής, έχει ως εξής: “Τελευταία τροποποίηση στις: 08-09-2020 | Εξακολουθεί να ισχύει στις: 08-09-2020 Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό, ενώ ήταν σε διακοπές σε ένα από τα ελληνικά νησιά αυξήθηκε απότομα. Αυτό έχει επιπτώσεις στις ταξιδιωτικές συμβουλές για τα ελληνικά νησιά (συμπεριλαμβανομένων των νησιών που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω γέφυρας).
Ο χρωματικός κώδικας των ελληνικών νησιών άλλαξε από «κίτρινο» (προσέξτε για κινδύνους ασφαλείας) σε «πορτοκαλί» (μόνο τα απαραίτητα ταξίδια). Μετά από μια διαμονή σε ένα από τα ελληνικά νησιά, θα μεταβείτε στην καραντίνα για 10 ημέρες όταν επιστρέψετε στην Ολλανδία.

Η ελληνική χερσόνησος της Πελοποννήσου και η ηπειρωτική Ελλάδα παραμένουν «κίτρινα» (προσέξτε για κινδύνους ασφαλείας). Ακολουθείτε πάντα τους τοπικούς κανόνες κορώνας”.

– Πηγή: https://money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιεσατε να κουκουλωθουν τα κρουσματα και ο Κουλης σας εκανε τη χαρη αδιαφορωντας για την υγεια τη δικη μας. Τους ξενους ομως δεν τους κοροιδευετε που να χτυπατε τον κ@λο σας κατω κι εσεις και ο Κουλης! Και ιδου η αποδειξη!

  2. ΤΡΙΏΡΟΦΕΣ ΠΑΠΑΡΔΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΟΥΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΞΎΠΝΗΣΕ ΞΑΦΝΙΚΆ....

    Και τώρα όλοι μαζί ας αναφωνήσουμε ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΏΝΑ….

  3. Αποτυχία..που θα πληρώσουν αδίκως μικροί και μεγάλοι.. μπορεί να έπαιξε ρόλο και η Ελληνοτουρκική κρίση, αλλά η Κυβέρνηση παρακολουθούσε απαθής κάποιες ομάδες να παρανομούν, κάποιους ψευτόμαγκες να το παίζουν έξυπνοι..και το success story πήγε περίπατο..ομως ακόμα και χθες υπήρχαν σχόλια για παραβάτες,για επιλεκτική μεταχείριση,για κρυφτούλι..η συμμετοχική διαδικασία που απαιτεί μια πανδημία,πληγώθηκε απ την διαφθορά..

    • Στο κόσμο σου.Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό.Ελεος Δηλαδή οι Ολλανδοί είναι καλα κάνουν ουρά στο αεροδρόμιο αλλά …..φταίμε εμείς που δεν έρχονται

  4. Aφού δεν υπάρχει κορονοιός..μια γριπούλα είναι.. αφήστε τον κόσμο να δουλέψει.

    Δεν υπάρχουν κρούσματα.. τώρα πως γίνεται κάποιοι που επέστρεφαν απ τα Νησιά να είχα συμπτώματα, αυτά μόνο ο μάγος της φυλής των Ταμ Ταμ, μπορεί να εξηγήσει..

  5. Τα τελευταία νέα από Ολλανδία κάνουν λόγο για πιθανή αλλαγή

    για κάποια νησιά, όμως θα επιβάλλεται τεστ και στην άφιξη εδώ και στην επιστροφή…ας αναζητηθούν οι υπαίτιοι και να πληρώσουν, όπως πλήρωσε και ο εκδιωχθής απ το survivor..του στέρησαν την ‘επίδειξη ναρκισσισμού’ ,αλλά ας παραδεχτούμε ότι αυτός ήταν βλάκας, εμείς χωρίς νοσοκομείο και με ενα hot spot βόμβα παίζαμε.. έξυπνοι..ε πάρτε να χετε.

  6. Φέτος ποια κυρία σβύνου ούτε μια επιτυχία για το νησί μας δεν είχατε. Δεν καταφέρατε τίποτα

  7. … Και τώρα ας ανοίξουν τα σχολεία χωρίς τεστ στους δασκάλους και κυρίως χωρίς τεστ σε περίπτωση που αρρωστήσουν τα παιδιά μας … η ντροπή είναι το λιγότερο που θα πρέπει να νιώθετε

  8. Η ιδιοκτησια του μεγαλυτερου ολλανδικου πρακτορειου ειναι τουρκοι. Αυτο μπορει να λεει κατι;

  9. etimastite na kleme parea ton ximona kanenas den prokete na kanei kati gia emas pou tha minoume oloi anergoi giafto etimastite na kanoume tsimpousia mesimeria vradia stin platia na exoume na trome oloi 😛

  10. Αν κάποτε μας αντιπροσώπευε το » ωχ αδερφέ» τώρα μας αντιπροσωπεύει το «ωχ γκαντεμιά» που είναι ο Μητσοτάκης επικεφαλης!!!!!Οντως τα σχολεία κάνουν κακή δουλεια ….πολλοι αγραμματοι κι ανεγκέφαλοι ανάμεσα μας…

  11. Ειναι μια λυση…αδεια ερχοντουσαν τα αεροπλανα.Οποτε βοηθουν τις εταιριες τους και να σταματησει η μουρμουρα.Ποιους ακριβως τουριστες θα εφερνε οποιος και να ηταν υπουργος μπορει να μας πει καποιος;Ναι αντεξαμε περισσοτερο απο αλλες χωρες αυτη ειναι η πραγματικοτητα.Ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για αγριους.

    • Πέρνα αν διαβάζεις αυτήν την ώρα από συγκεκριμένο μέρος παραλίας να δεις νέους να διασκεδάζουν ομαδικά με την ευγενική χορηγία .. κάποιων από διαφορετικά ξενοδοχεία..με την υπνοθεραπεία δεν έχεις ρεαλιστική εικόνα.. έγιναν καταγγελίες, ρεπορτάζ, σχόλια..για να καταλήξουμε ότι η ο κύκλος έχει .. γωνίες..ε, αφού έτσι θέλεις να πιστεύεις, γιατί να σου χαλάσω το χατίρι; ώρα 01:46,ο ιός δεν κοιμάται όπως εσύ.

      • Προφανως αγραμματη και ανορθογραφη ετσι; Να υποθεσω οτι αυτοπροσδιοριζεσαι και ως χριστιανη ταχαελληνιδα ετσι; Τα βρακια που ψωνισες απ το Μποντουμ δε μας ειπες σου βγηκαν καλα;

  12. και ηλιθιους ο θεοχαρης ειναι ανεπαρκης απλα οπως και ο κικιλιας ,ο Γεωργιαδης και τελευταιος και καλυτερος ο ΚΟΥΛΗΣ ελεινα τομαρια μιλανε εκ του ασφαλους μιας και εχουν εξασφαλισει τα προς το ζην απο τις τσεπες μας…..ψευτες ,κλεφτες και απατεωνες που κυβερνανε με fake news….περαστικα μας

      • Αυτο το παραμυθι οτι οποιος δεν υποστηριζει ΝΔ υποστηριζει τους Τουρκους πιανει μονο σε χαζους να ξερεις. Μυστικες συμφωνιες με τον Ερντογαν ο Κουλης εκανε οχι οι πολιτες. Το ξερουν και οι πετρες πια! Δεν κοροιδευετε κανεναν!

  13. Βρε κοπελα μου.Ποιος θα ερθει τουρισμο τετοια εποχη χωρις αεροπλανα;Τι ακριβως ζητας εχεις καταλαβει;Ναι βγαινει μια ανακοινωση οτι στη Κω και σε ακτινα 12 μιλιων δεν υπαρχει ιος.Επισημα και τεκμηριομενα.Θα γεμισουμε τουριστες μετα;Που ζητε;

  14. ΔΗΛΑΔΉ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΎ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΟΙ ΞΕΝΟΔΌΧΟΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΖΗΜΙΆ
    ΤΙ ΛΈΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΌΧΩΝ ΤΈΤΟΙΑ ΣΥΜΠΌΝΙΑ, ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ ΔΙΆΛΥΣΗ

  15. Οι περισσότεροι υπάλληλοι εύχονται να μπούνε σε αναστολή και καπάκι ανεργία. Σου λέει γιατί να δουλέψω για τον βασικό μισθό.Καλυτερα να ξινομαι και κανένα εξτραδακι αφορολογητο δεξιά αριστερά. Γεμάτες θα είναι οι καφετέριες τον χειμώνα. Αθάνατο ΠΑΣΟΚ το dna μας.

  16. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι,στέλνει δλδ η ένωση ξενοδόχων Κω και τον υπόλοιπον νησιών μας επιστολή στο υπουργείο να ζητήσει τι.
    Από πότε ένα υπουργείο μπορεί να αλλάξει γνώμη σε μια χώρα.

  17. για απόκρυψη κρουσμάτων.. ήταν αναπόφευκτο να ανοίξουμε σύνορα και Τουρισμό,ο έλεγχος όμως ήταν για τα πανηγύρια..οι Βαλκάνιοι έρχονταν με τα αυτοκίνητα τους γεμάτα κονσέρβες και με 200 ευρώ,παραχαραγμένα τεστ μετέδωσαν το ιό στην Β.Ελλάδα,η απόφαση για καθημερινή είσοδο-έξοδο από Κακαβιά μέχρι 750 ατομα(!!!!!) εντελώς εγκληματική λες και είμαστε αδελφοποιημένα έθνη, χαλάρωση στην διασκέδαση, στοχοποίηση συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, ανυπαρξία επιβολής ποινών σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ακόμα και εδώ γιατί μια οικογενειακή ταβέρνα με 12 τραπέζια να κλείσει εξαιτίας 3-4 άπληστων;τα πρωτόκολλα δεν λειτούργησαν σε όλα τα ξενοδοχεία σχεδόν..με τέτοιες θερμοκρασίες κανένας ξένος δεν φόραγε μάσκα σε εσωτερικούς χώρους.. και μετά τα κρυφά πάρτι,που κατευθύνθηκαν από γνωστούς κύκλους.. ότι μας έδωσαν με το ένα χέρι..το πήραν με το άλλο.. επειδή σαν λαός είμαστε Μπανανία.

    • Μια χαρά χώρα είμαστε .Πολυ πιο οργανωμένη από άλλες .Το ότι υπάρχουν πολλοί ψεκασμένοι εδώ σαν εσένα είναι γεγονός .Οπως γεγονός είναι ότι αν δεν είναι κυβέρνηση το κόμμα μας είμαστε εχθροί της χώρας μας.

      • Το μια χαρά χώρα είμαστε, πόση ώρα σκέψης σου πήρε; ηλεκτρονικέ παπαγάλε,για πες μας και τους τομείς που η χώρα μας διαπρέπει?

      • Θα γίνονταν έλεγχοι,δεν θα μας ειρωνευόταν όλη η Ευρώπη, μπορεί εσύ να δούλευες τηλε- εργασία και να έπαιρνες άδειες ειδικού σκοπού,αλλα υπηρχαν συμπολίτες σου που δούλευαν για 700 ευρώ και δεν είχαν το δικαίωμα ούτε να βήξουν,για να μην απολυθούν, άνθρωποι που μπορεί να ενοιωθαν εξάντληση απ την δουλεία,αλλα δεν μπήκε στα Άβατα ούτε ένα κλιμάκιο, ούτε απ το Δήμο ούτε απ το κράτος να ενδιαφερθεί για το πως δουλεύει , ενώ η έννοια τους ήταν ο ποδηλατόδρομος, κανένας δεν νοιάστηκε για την κρεπάλη με τους νέους παραλίες..το αλαλούμ με τα κρούσματα που διέψευδε ο ένας τον άλλο,θα μείνει ιστορία. Άντε τώρα πηγαινε στο αφεντικό, για τα θελήματα της ημέρας.Ηλιθιε!!;

      • Δηλαδή είναι μία Χαρά ένα κράτος,που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και αφήνει έναν Σομαλό να ταξιδέψει Αθήνα απ το Χοτ Σποτ,να επιστρέψει και να κολλήσει 35 και ενώ έπρεπε να μπουν σε καραντίνα,να καίνε τα πάντα,να τριγυρίζουν ανεξέλεγκτα στο Νησί, ποιός ξέρει πόσους άλλους κόλλησαν,να καταστρέφουν μια Κοινωνία, ξέρεις άλλο κράτος Ευρωπαϊκό ,που να είναι σε μια τέτοια Χαρά; ένα κράτος που αφήνει τα σύνορα ανοικτά,αλλα ασχολείται με την εκκλησία, επιτρέπει όμως τα ομαδικά πάρτι σε παραλίες μέχρι πρωίας..να το χαίρεσαι και να σε χαιρόμαστε και σένα που είσαι ο ορισμός του Πανηλίθιου.. ένας κολλημένος μικροσκοπικός κομματικός μύκητας,με γονίδια για ταρίχευση…

      • Προτιμώ να παραμένω δυνατό οχυρό σκέψης,να φιλτράρω γεγονότα,να εκτιμώ μέσα από την πραγματικότητα,παρά να κολλάω ταμπέλες ειδικά σε ..άπλυτους σαν και σένα.. Βουλωμένο γράμμα διαβάζει η Κούτρα σου.. επειδή και γω ψήφισα Ν.Δ..σε ποια χώρα θα καιγοταν για τρίτη συνεχή ημέρα Δημόσια περιουσία,οι εισβολείς μετατρέπονται σε υγειονομική βόμβα και τα φιλοκυβερνητικά κανάλια μόλις και μετά βίας ασχολούνται με τους αυτόχθονες.. η τελευταία φράση σου, απαντά και στο σχόλιο που κάνεις.Μ άλλα λόγια αυτο-αναιρείσαι.. περαστικά σου Λούμπουνα.

  18. Πολύ βολική απόφαση για Ολανδικες εταιρίες .Εσεις βρίζετε την Ελλάδα κατήντησε κυβέρνηση λες και μέχρι τώρα είχαμε πνιγεί στους Ολλανδούς τουριστες.

  19. Αρνείται η κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα ή έστω στους πολιτικούς αρχηγούς την «έγγραφη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ανεπίσημες και απόρρητες συζητήσεις Ελλάδας Τουρκίας με την μεσολάβηση του Βερολίνου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ