ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ονειρική η συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων & την Αλεξάνδρα Γκράβας σε μελωδικούς & ποιητικούς «ψιθύρους» στο κατάμεστο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

7
2885
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Ένας από τους σημαντικότερους Κρητικούς τραγουδοποιούς-ερμηνευτές και συνθέτες της εποχής μας, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η καλή φίλη της Κω, mezzo soprano, Αλεξάνδρα Γκράβας, συνοδεία εξαιρετικών μουσικών μας χάρισαν μια ονειρική-ατμοσφαιρική βραδιά απόψε στο γεμάτο από κόσμο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω.

Ήταν η πρώτη συναυλία των δύο μεγάλων καλλιτεχνών η οποία όπως φαίνεται θα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια. Και οι δύο είπαν τα καλύτερα για τη συνεργασία τους αυτή και τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού (στο τελευταίο τραγούδι σηκώθηκαν όλοι όρθιοι τους πλησίασαν και τραγουδούσαν όλοι μαζί- βίντεο) ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση.

Οι υπέροχες μελωδίες του Λουδοβίκου των Ανωγείων εναλλάσσονται αρμονικά με την ευαίσθητη και λυρική αφήγηση του, καθηλώνοντας τους πάντες.

Μάλιστα στο ευχαριστήριο του κλείνοντας δεν παρέλειψε να πει κι ένα μεγάλο ευχαριστώ που το κοινό παρακολουθούσε επί ένα τρίωρο σχεδόν με απόλυτη ησυχία μιας και όπως είπε «οι κουβέντες του κοινού όταν παίζει ένας καλλιτέχνης είναι πόνος στην καρδιά για αυτόν…»

Το όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ναι, Ποιο το χρώμα της αγάπης, Η γιορτή των ανέμων, Το ρόδι, Ανάθεμα σε έρωντα, Ασπρο κρίνο και τόσα άλλα μας ταξίδεψαν ονειρικά, ενώ ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το τραγούδι της μάνας που αφιέρωσε στη μητέρα του εμφανώς συγκινημένος  ο Λουδοβίκος (την έχασε πριν μερικούς μήνες).

Την συναυλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Η. Καματερός, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ – Υπ. Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων Ε. Χατζηχριστοφή (την οποία ο Λουδοβίκος αποκάλεσε τιμητικά «Υπουργό Πολιτισμού της Κω»), η σύζυγος του Δημάρχου Χρ. Μανωλέρη-Κυρίτση, ο Πρόεδρος της Μαρίνας Σεβ. Μαραγκός, η Περιφ. σύμβουλος Ε. Σβύνου, η Τοπική σύμβουλος Χ. Τσέλιου, ο πρ. Ταξίαρχος Σ. Σεργεντάνης και πολύς κόσμος μεταξύ των οποίων και ξένοι επισκέπτες.

Ενώ για άλλη μια φορά η ΕΟΔ Κω ήταν παρούσα -όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις- με το ανθρώπινο δυναμικό της και το διασωστικό της όχημα, για οποιαδήποτε βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καταγγελία του σΟυΡΑΜΑτος. Δεν τηρείσατε τον νόμο 696969/1869 και τα άρθρα 9,11,23,31,69. Είμαστε αντίθετοι σε μια παράνομη συναυλία.

    Συμφωνούμε σε μια συναυλία του Γιώργου Μάγκα αφού γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις ούρων, αίματος και ενδυμάτων του καλλιτέχνη…

    • ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ?
      ΜΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ,ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ…ΚΛΑΡΙΝΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΝΘΙΜΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΜΟΥΡΛΙΑ!ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ,ΣΤΕΙΛΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ !
      ΑΝΩΝΥΜΟΣΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ