«Δήμαρχε άλλαξε μη σε αλλάξουμε…» Αλλάζει ο άνθρωπος; Η/Οι πολιτική/οι;

6
1525
«Δήμαρχε άλλαξε για να μη σε αλλάξουμε…» Αλλάζει ο άνθρωπος; Οι πολιτική/οι;
Είναι αδύνατο να μη σταθεί κανείς στην κορυφαία ατάκα-τίτλο του πάντα ελεύθερα σκεπτόμενου (και εκφραζόμενου) συμπολίτη μας, Βαγγέλη Τζόγια «Δήμαρχε άλλαξε για να μη σε αλλάξουμε…» σε ένα μακρύ κατάλογο απαρίθμησης λαθών και παραλείψεων -κατά την κρίση του- προς τον Δήμαρχο Κω, στη λαϊκή συνέλευση στο Ζηπάρι (κάνοντας κάποιους από το περιβάλλον του να διερωτηθούν αν τα σταφύλια που του πρόσφερε προηγουμένως ήταν ψεκασμένα…)
Και φυσικά η διπλωματική απάντηση του Γ. Κυρίτση «Θέλω 15 Βαγγέληδες να μου λένε ελεύθερα και ευθέως τι σκέπτονται, όπως το ‘πάρε να ‘χεις’ του Βαγγέλη, παρά να μαθαίνω από «σπασμένο τηλέφωνο» τι λένε πίσω μου ή δεξιά αριστερά κάποιοι που έχουν παράπονα με μένα…» έδειξε μια ψύχραιμη και ώριμη αντιμετώπιση. Αλλά, μέχρι εκεί…καθαρά

Η (μαύρη) α-λήθεια ποια είναι τώρα; Πρώτα πρώτα το «άλλαξα» των προηγούμενων εκλογών ήταν προεκλογικό σλόγκαν κι αυτό τα λέει όλα (κάτι αντίστοιχο με τα 5 «Σ» και την Ryanair ας πούμε…) Έπειτα κάτι ήξερε παρά πάνω ο τότε πολιτικός αντίπαλός του, Κ. Καΐσερλης που (και ο ίδιος, ως φύσει πολιτικό ον, δεν έβλεπε τα δικά του λάθη αλλά μόνο του αντιπάλου) έλεγε σε όλους τους τόνους: «είναι δυνατόν κάποιος να αλλάξει χαρακτήρα στα 40, τα 50 ή τα 60 του;»
Άρα λοιπόν αναμενόμενη ήταν και η μακροσκελής απάντηση του Δημάρχου Γ. Κυρίτση στον επικριτή του Β. Τζόγια, του στυλ: «Εσύ καλά έκανες και μου τα είπες να τα ξέρω αλλά εγώ δεν βλέπω και φυσικά δεν παραδέχομαι ότι έκανα κάπου λάθος…»

Κάτι αντίστοιχο είδαμε να συμβαίνει και στο θέμα του νέου Λυκείου στο Ζηπάρι. Πέρσι στην ίδια συνέλευση ο Δήμαρχος (θεωρώντας προφανώς ότι και αυτή η Κυβέρνηση θα κωλυσιεργούσε και δεν θα προχωρούσε στην ψήφιση του ΦΕΚ της ίδρυσής του) έλεγε στους γονείς, όπως προκύπτει από σχετικό βίντεο: «ας ψηφιστεί -που δεν το πιστεύουμε- κι εμείς ως Δήμος θα σας εξασφαλίσουμε στέγη». Φέτος, στο ίδιο στρίμωγμα των γονέων για το ότι δεν έγινε τίποτα από πέρσι τον Δεκέμβριο για το θέμα κι αφού η νέα υπόσχεση του Δημάρχου ότι η προμήθεια κάποιων προκάτ αιθουσών που θα απαλύνουν κάπως το πρόβλημα της συστέγασης με το Γυμνάσιο, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, δεν μπορεί να γίνει πριν το Μάρτιο (δηλ. καλό καλοκαίρι) άρχισε να τους εγκαλεί που δεν τα βάζουν με την κυβέρνηση…

Είναι ο πολιτικός εγωισμός στη μέση βλέπετε…Και ο βασικός κανόνας στην πολιτική είναι «για όλα φταίνε ΟΙ ΑΛΛΟΙ»  (κυβέρνηση, περιφέρεια, μειοψηφία και «καθαρίσαμε…») Εδώ που τα λέμε και η προηγούμενη δημ. αρχή ή οι παρατάξεις της μειοψηφίας αν ερωτηθούν (τηρουμένων των αναλογιών) για τα λάθη τα δικά τους, πάλι στον ίδιο κανόνα θα καταλήξουμε.

Τι μένει λοιπόν αφού η πολιτική και οι πολιτικοί είναι από τη φύση τους «εγωιστές» και «αναξιόπιστοι» εξ ου και η γενικότερη αποστασιοποίηση του κόσμου και των ιδιαίτερα αξιόλογων και ικανών συμπολιτών μας που λένε «μακριά από την πολιτική»; Η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές (;) στην οποία επιμένει ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας μάλιστα σε μία κρίση ειλικρίνειας ή και αυτοκριτικής: «Αυτό, το να λένε όλοι, σε όλους τους τόνους: ‘χρειάζεται συναίνεση, αρκεί να μην αφορά εμάς αλλά τους άλλους’, δεν το καταλαβαίνω».
Ενώ το μήνυμα που στέλνει είναι πως η απλή αναλογική θα εφαρμοστεί καθώς: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς να βάλουμε το εγώ κάτω από το εμείς και θέλετε δεν θέλετε όλοι θα βρεθούμε στο τραπέζι της συναίνεσης, του διαλόγου, θέλουμε δεν θέλουμε, γιατί ειναι μακρύς ο δρόμος που θα προχωρήσουμε μπροστά μας και αυτός ο δρομος θα διανυθεί με λιγότερους εγωισμούς». (Αν μάλιστα ο ίδιος έδινε το παράδειγμα αφήνοντας κατά μέρος τους εγωισμούς στο θέμα του μεταναστευτικού με τον εγκλωβισμό τόσων χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και σε διάφορες άλλες εμμονές και ιδεοληψίες που κάθε τόσο προκαλούν θέματα που διχάζουν και προκαλούν σημαντικές μερίδες των πολιτών, ίσως τα πράγματα και για τον ίδιο να ήταν διαφορετικά… Εκτός κι αν όλα αυτά είναι απλά «επικοινωνιακά τρικ» για να αποσπά την προσοχή από την «κατά γράμμα εφαρμογή των σκληρών μνημονιακών δεσμεύσεων» που του καταλογίζει και η εσωκομματική αντιπολίτευση των «53+»).

Απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές: Κατά των 60, 53% των Δημάρχων – Υπέρ το 50,18% των πολιτών (Λέτε να αλλάξει κάτι;)

Και μιας και μιλάμε για την απλή αναλογική ας ρίξουμε μια ματιά στην πρόσφατη ΕΡΕΥΝΑ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την εταιρεία Δημοσκοπήσεων OPINION POLL
– Διαφορετική είναι ή κυρίαρχη άποψη στους Δημάρχους για την θέσπιση της απλής αναλογικής και στην Αυτοδιοίκηση σε σχέση μ’ αυτή που είχαν οι πολίτες στην έρευνα του Μαρτίου του 2017. Οι Δήμαρχοι κατά συντριπτική πλειοψηφία ( 60.53% ) θεωρούν ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές θα έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση των Δήμων, ενώ οι πολίτες κατά 50.18% τάσσονταν υπέρ, προφανώς θεωρώντας ότι χρειάζεται ιδιαίτερα στην Αυτοδιοίκηση να διασφαλίζονται οι μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει αυτή την στιγμή, αφού το 59.21% των Δημάρχων θεωρεί ότι τα Δημοτικά Συμβούλια δεν λειτουργούν με συναινετικές διαδικασίες και ουσιαστικό διάλογο.– Οι Δήμαρχοι επιρρίπτουν τις βασικές ευθύνες για τα υπάρχοντα προβλήματα βασικά στην Κυβέρνηση με ποσοστό 63.16% και στον ίδιο τον Δήμο κατά 26.32%, με το 55,85% των Δημάρχων να δηλώνουν πολύ και αρκετά ευχαριστημένοι με το έργο τους. Οι πολίτες στην έρευνα κοινής γνώμης (Μάρτιος 2017) θεωρούσαν κατά 21.29% υπεύθυνη την Κεντρική Εξουσία, κατά 26.32% τον Δήμο, με το 45.10% να θεωρεί ότι όλοι φταίμε.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! ΕΠΙ ΚΥΡΙΤΣΗ.ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ..!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!

  2. μεγαλος ψευτης .μονο μασα.μονο τους εργολαβους.βαζει ο ντουτσε την στολη του με ολα τα φτερααα με ολα τα ψεμματαααα και τον κοσμο κοροιδευει βρε τον φουκαρααα.ΝΤΟΥΤΣΕ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  3. εργα κυριτση τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου

    2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ

  4. Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ... Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΠΛΩΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΕΜΠΑΘΗΣ ….. ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.