Άνθρωπος που τραυματίστηκε από τον εμβολιασμό έρχεται αντιμέτωπος με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο GB News

0
6575

JOHN WATTS: “Γεια σου, Rishi Sunak. Έχω τόσα πολλά να πω, αλλά τόσο λίγο χρόνο. Το όνομά μου είναι John Watt και είμαι ένας από τους τραυματίες του εμβολίου COVID σε αυτή τη χώρα.

“Θέλω να με κοιτάξεις στα μάτια, Rishi Sunak, και θέλω να δεις τον πόνο, το τραύμα και τη λύπη που έχω στα μάτια μου. Μας άφησαν χωρίς καμία βοήθεια.

“Δεν είμαι μόνο εγώ εδώ μέσα [που έχω] τραυματιστεί από το εμβόλιο- υπάρχει ένας άλλος άνθρωπος εκεί πέρα, του οποίου η ζωή καταστράφηκε από αυτό το εμβόλιο Covid-19. Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν χάσει τα πόδια τους – ακρωτηριασμούς. Ξέρω ανθρώπους με καρδιακές παθήσεις όπως εγώ, ο Rishi Sunak.

“Γιατί έπρεπε να δημιουργήσω μια ομάδα υποστήριξης στη Σκωτία για να φροντίσω τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από το εμβόλιο Covid-19; Γιατί οι υπεύθυνοι που μας είπαν να κάνουμε το σωστό, μας άφησαν όλους να σαπίσουμε και άφησαν εμένα και τις χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες σε αυτή τη χώρα να σαπίσουν;

“Rishi Sunak, κοίτα με στα μάτια. Πότε θα αρχίσεις να κάνεις το σωστό; Το σύστημα πληρωμής των ζημιών από τα εμβόλια δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό του. Στη Σκωτία αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το σύστημα της κίτρινης κάρτας, υπάρχουν πάνω από 30.000 άνθρωποι [που] είχαν ανεπιθύμητη αντίδραση σε αυτό το εμβόλιο”.

Πρωθυπουργός RISHI SUNAK: “John, σας ευχαριστώ πραγματικά πολύ για την ερώτησή σας”.

JOHN WATTS: “Σας ευχαριστώ που αρχίσατε να κάνετε το σωστό, κ. Rishi Sunak”.

Πρωθυπουργός RISHI SUNAK: “Έκανες μια πραγματικά δυνατή τοποθέτηση, Τζον. Λοιπόν, λυπάμαι πολύ που άκουσα για τις προσωπικές σας συνθήκες και είπατε ότι κάποιος από εδώ φαίνεται επίσης να έχει υποφέρει από κάτι παρόμοιο. Τώρα, προφανώς, δεν γνωρίζω για την ατομική κατάσταση στην οποία βρίσκεστε”.

JOHN WATTS: “Είμαστε σιωπηλοί, Rishi. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε όλα. Μας έχουν φιμώσει! Είμαστε οι πιο αποσιωπημένοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα!”

ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΒΑΚΤΙΝΙΑ: “Σιωπή στον Τύπο, επειδή η ιστορία μου στον Τύπο – έπρεπε να πάω στην κυβέρνηση για σχόλια, και τους ανάγκασαν να βγάλουν όλα αυτά τα πράγματα”.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Συγχωρέστε με και οι δύο. Κύριε, θέσατε κάποια πολύ βάσιμα σημεία, είμαι σίγουρος. Αυτό που έχω να πω, όμως, είναι ότι δεν σας έχουμε στο μικρόφωνο, και όπως ξέρετε, πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να θέσουμε τα σημεία σας στον Πρωθυπουργό σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αλλά στο μεταξύ, κύριε Πρωθυπουργέ, αν δεν έχετε καλύψει το θέμα”.

RISHI SUNAK: “Θα χαρώ πολύ να το κάνω. Υπάρχει λοιπόν ένα σύστημα αποζημίωσης για τα εμβόλια που ισχύει, όπως αναφέρατε, στο ΕΣΥ. Προφανώς, ο καθένας ξεχωριστά θα επεξεργαστεί τις υποθέσεις του. Είναι δύσκολο για μένα να σχολιάσω την ατομική περίπτωση του καθενός. Είμαι βέβαιος ότι θα το εκτιμήσετε αυτό.

“Είμαι πολύ ευτυχής να πάω και να εξετάσω τις περιπτώσεις και είμαι βέβαιος ότι θα τις δώσετε στην ομάδα εδώ. Είμαι πολύ λυπημένος και σοκαρισμένος όταν ακούω ότι σας έχει φιμώσει κάποιος. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη.

“Γι’ αυτό σας παρακαλώ να δώσετε τα στοιχεία σας στον Stephen και την ομάδα και θα τα πάρω ευχαρίστως. Φυσικά, θα πρέπει να είστε σε θέση να μιλήσετε για την εμπειρία σας – τι σας συνέβη. Και όπως είπα, έχουμε ένα σύστημα αποζημίωσης για αυτό το σκοπό και θα φροντίσω να το επεξεργαστούμε.

“Προφανώς, νομίζω ότι θα εκτιμήσετε ότι είναι δύσκολο για μένα να σχολιάσω τις συγκεκριμένες περιστάσεις σας – χωρίς να τις γνωρίζω. Και αυτά τα πράγματα που”.

(Ο άλλος τραυματίας από τον εμβολιασμό αρχίζει να μιλάει)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: “Παρακαλώ συγχωρέστε με, κύριε. Δεν έχουμε μικρόφωνο πάνω σας, οπότε οι θεατές και οι ακροατές μας δεν θα μπορούν να ακούσουν τι λέτε”.

RISHI SUNAK: “Το τελευταίο πράγμα που θα έλεγα είναι ότι περάσαμε μια πανδημία όπως όλοι οι άλλοι στα σημεία όταν επρόκειτο για το εμβόλιο. Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονταν πάντα με βάση τις ιατρικές συμβουλές των ιατρικών μας εμπειρογνωμόνων που μας έλεγαν, ως πολιτικούς, οι οποίοι προφανώς δεν είναι γιατροί, για το πώς θα ήταν καλύτερο να κυκλοφορήσει το εμβόλιο, τι ήταν προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας, η σειρά προτεραιότητας, πώς θα έπρεπε να γίνει αυτό, ποιοι θα έπρεπε να είναι επιλέξιμοι. Αυτό ήταν κάτι που συνέστησαν οι γιατροί και αυτό είναι κάτι που ακολουθήσαμε.

“Τώρα, προφανώς, εάν υπάρχουν μεμονωμένες περιστάσεις που δεν λειτούργησαν, τότε γι’ αυτό έχουμε το σύστημα αποζημίωσης και θα φροντίσω να παρακολουθήσουμε τις υποθέσεις σας”.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: “Εντάξει, κύριε Πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστώ. Κύριοι, και οι δύο σας, δώστε μας τα στοιχεία σας. Θα τα διαβιβάσουμε στον Πρωθυπουργό. Και όπως είπε, θα το εξετάσει, είμαι σίγουρος, για εσάς”.

 

Εννιά Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή

Πέθανε στα 44 του ο Χρήστος Μπαντάσης. Κηδεύεται σήμερα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2024, και ώρα 1 μ.μ. από τον Ιερό…

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση σοκαρισμένων γυναικολόγων στην Αθήνα. Έκρηξη του ποσοστού πρόωρης εμμηνόπαυσης των κοριτσιών στις ηλικίες 25-35 ετών μετά τους εμβολιασμούς COVID-19

Οι γιατροί αιφνιδιασμένοι ξεκίνησαν να επικοινωνούν μεταξύ τους την αύξηση των περιστατικών Εκείνο το βράδι ήταν παρόντες στη σουίτα ξενοδοχείου…

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ