Βιοποικιλότητα της Κω: Μέτρα προστασίας για τις θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta στο νησί

0
677
Ο χρήστης Βιοποικιλότητα της Κω-Biodiversity of Kos αισθάνεται αποφασισμένος στην τοποθεσία Marmari Beach Kos (grecia).

Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα !
🟢Σήμερα θα κάνουμε μια σημαντική ανακοίνωση ,🟢
και θελουμε την συμβολή όλων σας , ακόμα και εσείς που δεν μπορείτε να συμμετέχετε στην παρακάτω δράση ,μια 👉κοινοποίηση αυτής της ανάρτησης θα ήταν πολύ σημαντική στην προσπάθεια μας !
📌Πληροφορηθήκαμε σήμερα για ένα πραγματικά πολύ ευχάριστο γεγονός , ότι δηλαδή οι θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta , 🐢έχουν δημιουργήσει φωλιές σε παραλίες του νησιού , κυρίως στο Μαρμάρι !
🔆Αυτό είναι μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας ! Όλοι γνωρίζετε την εύθραυστη κατάσταση των χελώνων αυτών και το γεγονός ότι απειλούνται με εξαφάνιση ❗️
Θα θέλαμε λοιπόν από όλους εσάς να μας στείλετε μηνύματα σχετικά με τις τοποθεσίες των φωλιών που γνωρίζετε για να μπορέσουμε σε συνεργασία με την δημοτική αρχή να βοηθήσουμε τις χελώνες να φτάσουν σώες και αβλαβείς στην θάλασσα ❗️
🔅Τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα σε περίπτωση εντοπισμού φωλιάς θα είναι , 📌οριοθέτηση της φωλιάς ώστε να μην καταπατηθούν από διερχόμενους πεζούς και (πιθανόν ) οχήματα αλλά και
📌ρύθμιση της φωτεινότητας ώστε να μην αποπροσανατολιστούν !
🔅Επίσης , σε περίπτωση που εντοπίσετε χελωνάκια πάλι θελουμε να μας στείλετε μήνυμα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια εικόνα για τους χώρους φωλιάσματος των χελώνων ,και στην επόμενη σεζόν να λάβει ειδικά μέτρα προστασίας ο Δήμος για να σωθούν όσο περισσότερα γίνεται χελωνάκια !
Η διαδικασία της εκκολαψης διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο !
Μείνετε συντονισμένοι !
-> https://www.facebook.com/biodiversityofkos/
Οι θαλάσσιες χελώνες είναι πλάσματα που υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη εδώ και 100.000.000 χρόνια , ας τις βοηθήσουμε να επιβιώσουν και σήμερα !
📌Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι αντιπροσωπεύουν το 95% των περιοχών φωλιάσματος των χελώνων Caretta_caretta !
📌Οι χελώνες αυτές μαζί με τις πράσινες χελώνες (Chelonia mydas) προστατεύονται σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βέρνης και της Βόννης αλλά και την CITES (που αφορά το εμπόριο )
👉 http://www.ypeka.gr/…/Εφαρμογή-Σύμβασης…/Ελληνικά-Είδη-CITES

@WWFGreece
Βιοποικιλότητα της Κω-Biodiversity of Kos
Κέντρο εκπαιδευτικών ερευνών

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ