Σε 3 μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν τα επαγγελματικά ταξίδια | Τεράστιος ο αντίκτυπος του Κορωνοϊού

0
477

Γερμανία: Οι tour operators δεν ζητούν πληρωμές για τον Μάιο | Άγνωστη η επανέναρξη των ταξιδιών

Στη Γερμανία οι tour operator δε ζητούν να πληρωθούν από τον Απρίλιο τα πακέτα διακοπών που θα ξεκινήσουν τον Μάιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung.

Το παραπάνω προκύπτει από το γεγονός ότι δεν είναι σίγουρο ακόμα πότε θα ξεκινήσουν τα ταξίδια, καθώς οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ισχύουν έως τα τέλη Απριλίου και το Γερμανικό Υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης.

Οι υπολειπόμενες πληρωμές για τα πακέτα διακοπών κανονικά καταβάλλονται μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη του ταξιδιού. Αρκετοί tour operators ανταποκρινόμενοι στην αβεβαιότητα της υφιστάμενης κρίσης αποφάσισαν να μη ζητήσουν τις τελευταίες πληρωμές για τα πακέτα διακοπών του Μαΐου, όπως αναφέρει και ο εκπρόσωπος του γερμανικού συνδέσμου tour operator (DRV), Torsten Schäfer.

Άγνωστο παραμένει, επίσης, προς το παρόν ποιες χώρες θα επιτρέψουν την είσοδο στους Γερμανούς τουρίστες με τη λήξη της πανδημίας. Αρκετές αεροπορικές και εταιρίες κρουαζιέρων έχουν ακυρώσει τα ταξίδια τους έως τα τέλη Μαΐου, όπου και αναμένεται να επιστρέψει η ταξιδιωτική δράση σε κανονικά επίπεδα.

Σε 3 μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν τα επαγγελματικά ταξίδια | Τεράστιος ο αντίκτυπος του Κορωνοϊού στις εταιρίες

conference

Νέα έρευνα του Παγκόσμιου Συνδέσμου Επαγγελματικών Ταξιδιών (GBTA) αποκαλύπτει, ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα ξεκινήσουν στο επόμενο 3μηνο. Ωστόσο, ο αντίκτυπος της κρίσης του Κορωνοϊού είναι τεράστιος, όπως προκύπτει από τα υπόλοιπα στοιχεία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1ης και 4ης Απριλίου με τη συμμετοχή 1000 μελών του Συνδέσμου. Τα κύρια ευρήματά της είναι τα εξής:

  • Το 32% των μελών του GBTA αναμένουν ότι τα ταξίδια θα συνεχιστούν στο επόμενο 2μηνο, το 19% στο επόμενο 3μηνο, ενώ το 16% είναι αβέβαιοι
  • Σχεδόν όλα τα μέλη (98%) έχουν ακυρώσει ή αναβάλλει τα διεθνή επαγγελματικά τους ταξίδια και το 92% έχει ακυρώσει τα εσωτερικά επαγγελματικά ταξίδια
  • Τα περισσότερα μέλη στην Ευρώπη (92%) και την Αμερική (93%) αναφέρουν ότι η εταιρία τους έχει ακυρώσει ή αναβάλει τα εσωτερικά επαγγελματικά ταξίδια. Υπολογίζεται ότι έχει ακυρωθεί το 92% των κρατήσεων για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020
  • Το 96% των ταξιδιωτικών εταιριών θεωρούν τον αντίκτυπο του Κορωνοϊού σημαντικό. Το 66% των μελών του GBTA, που εργάζονται σε εταιρίες εξαρτώμενες από τον Τουρισμό και τα ταξίδια, αναφέρουν, ότι έχουν γίνει απολύσεις (69%), αναστολές συμβάσεων εργασίας (66%) και μειώσεις μισθών.
  • Οι επιχειρήσεις που είναι μέλη του GBTA θεωρούν ότι με την άρση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων το 33% όλων ή μερικών των εργαζομένων θα θέλουν να ταξιδέψουν, ενώ το 13% μερικών και το 2% όλων των εργαζομένων δε θα επιθυμούν να ταξιδέψουν.
  • Ο Κορωνοϊός οδήγησε πολλές εταιρίες στην πραγματοποίηση διαδικτυακών συνελεύσεων. Οι εταιρίες του GBTA ανέφεραν, ότι χρησιμοποίησαν κατά 83% πιο συχνά την τεχνολογία για την πραγματοποίηση συνελεύσεων.
  • Περισσότερες από το 55% των εταιριών συνεχίζουν να περιορίζουν όλα τα διεθνή ταξίδια και το 41% επιτρέπει μόνο τα πολύ απαραίτητα ταξίδια.
  • Οι εταιρίες έχουν εφαρμόσει την πολιτική εργασίας από το σπίτι (86%), παρέχουν πληροφορίες για την υγεία και την ασφάλεια (76%) και πραγματοποιούν τηλεσυναντήσεις (74%). Το 49% των εταιριών διατηρούν περιορισμένο αριθμό προσωπικού στο γραφείο, το 42% έχει σταματήσει εντελώς την εργασία στο γραφείο, το 34% διατηρήσει ανοικτά μόνο τα απαραίτητα τμήματα της εταιρίας και το 13% έχει μετακινήσει τους εργαζόμενους σε νέες τοποθεσίες
  • Το 62% θεωρεί ότι ο ΚορωνοΪός θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες λειτουργούν.
  • Στον παρακάτω Πίνακα καταγράφονται οι χώρες, οι απώλειες σε δισεκατομμύρια δολαρίων και το ποσοστό ακύρωσης ή αναβολής επαγγελματικών ταξιδιών λόγω του Κορωνοϊού

 

– Πηγή: money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ