Δήμος Κω: Για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών | Όταν στον μπλε κάδο έχουν απορριφθεί σκουπίδια τότε υποχρεωτικά οδηγείται στο κοινό απορριμματοφόρο

18
11811

Το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, οργανικών ή ανακυκλώσιμων, απασχολεί το Δήμο Κω όπως και τους συμπολίτες μας.

Δυστυχώς, σειρά αρνητικών δεδομένων, αστάθμητοι παράγοντες αλλά και η αβλεψία συμπολιτών μας, δεν μας επιτρέπουν να δηλώνουμε απόλυτη ικανοποίηση για το επίπεδο που έχουμε φτάσει ως τοπική κοινωνία.

Είναι βέβαιο ότι έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη.

Όμως, με αφορμή και την ανακοίνωση σχετικά με περιστατικό αποκομιδής στη Ζιά, στο ίδιο απορριμματοφόρο σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων μαζί, που υπογράφεται ως «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΩ» και δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, οφείλουμε να σημειώσουμε κάτι που έχει αναφερθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, σε αντίστοιχα περιστατικά.

Όταν στον ειδικό κάδο των υλικών προς ανακύκλωση έχουν απορριφθεί και άλλα σκουπίδια, αυτός υποχρεωτικά οδηγείται στο κοινό απορριμματοφόρο και σε αποκομιδή στο ΧΥΤΑ.

Η υποχρέωση του Δήμου μας προς το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) είναι να μεταφέρει προς διαλογή αποκλειστικά καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά.

Κατά συνέπεια, αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι πως, έχει πολύ μεγάλη σημασία να είμαστε προσεκτικοί στον κάδο που απορρίπτουμε διάφορα υλικά.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απορρίπτονται διάφορα υλικά στους κάδους ανακυκλώσιμων, εκτός από τα ενδεδειγμένα προς ανακύκλωση, ακόμη και όταν είναι γεμάτοι οι κάδοι των κοινών απορριμμάτων.

Με την συμβολή όλων μπορούμε να διατηρήσουμε το νησί μας καθαρό.

 

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πετάνε απο χόρτα ξύλα μαξιλάρια ολα για την ανακύκλωση!! Οποιο καπάκι κάδου βρούνε ανοιχτό … δεν τους νοιάζει , μέχρι τζαμαρίες πετάνε μέσα….

  2. Κάδους γενικά θα δώσετε;Ας ξεκινήσετε από αυτό.Ζητάμε κάδους δεν έχετε,τα βάζουμε σε σακούλες απειλείτε με πρόστιμα,Περνούν μέρες να περάσει σκουπιδιάρικο,θέλετε ανακύκλωση μετά.Πόσα θέλετε να μας τρελανετε;

  3. Και πώς ξέρει ο υπάλληλος τι έχει στο βάθος του κάδου για να αποφασίσει αν είναι για ανακύκλωση ή όχι;

    • απορία…ψηφίζεις? Σαφώς και ο υπάλληλος ρίχνει μια ματιά απλά , έχει όμως την εμπειρία,να κρίνει από το σημείο που βρίσκεται ο κάδος, από την βρώμα και το βάρος ότι έχει μέσα μη ανακυκλώσιμα . επίσης στον μπλε δεν βάζουμε ούτε τα ανακυκλώσιμα εντός σακούλας. αν τώρα τα μη ανακυκλωσιμα είναι στο βάθος όπως λες, όταν άδειασει ο κάδος στο όχημα θα τα δει ο υπάλληλος γιατί θα είναι πάνω πάνω, και θα αναγκαστεί να τα πιάσει και να τα βάλει σε πράσινο ,εάν αυτό είναι εφικτό αλλιώς στην διαλογή στο ΚΔΑΥ.

      • Αφού θέλεις θα τα ακούσεις. Λοιπόν δεν μπορεί από την μυρωδιά να καταλάβει αν έχει μέσα σκουπίδια, εκτός και αν είναι πάνω πάνω. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρει τι γίνεται κάτω από κούτες, χαρτιά και πλαστικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει σακούλα και να την βάλει σε άλλο κάδο εκτός και πάλι αν είναι πάνω πάνω. Όταν γυρίσουν τον κάδο μέσα στο αποριμματοφόρο δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει τα χέρια του και να βγάλει σακούλα από εκεί. Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφεται όλο το υλικό των κάδων γιατί κάπου θα υπάρχουν σακούλες με σκουπίδια.

  4. Ε, μα!! τους έστειλες αδιαβαστους. κατά τα άλλα, όλο κάποιος άλλος φταίει. ποτέ οι ανίκανοι!

    • σάς παρακαλώ σταματήστε την μουρμούρα όλα καλά πάνε όλα ρολόι μην είστε αχάριστοι για όλα φταίει ο πολίτης ο καιρός φταίνε όλοι εκτός από τους άχρηστους που μας διοικούν

  5. μάς δουλεύουν κανονικά όλα στην χωματερή πάνε και στο λατομείου ας έρθει ο κύριος αντιδήμαρχος καθαριότητας να μάς το απόδειξη ότι δεν είναι έτσι και τα καπάκια στο λιμάνι από τις πολυδιαφημισμένο έργο τις περιβόητες καρδούλες εκεί καταλήγουν μόνο προσωπική διαφήμιση και φωτογραφίες είναι

  6. τους ασταθμητους παράγοντες και τη σειρα αρνητικων δεδομένων να μας τα αναφέρετε παρακαλώ.Κάμποσες γενικολογίες κι όμορφες λεξούλες.Στο μάθημα της έκθεσης παίρνετε Άριστα Δέκα!
    Δεν πειθετε πια κανέναν!

  7. πείτε καλύτερα πως όλοι οι κάδοι πάνε στο ίδιο απορριματοφορο και μόνο ΜΙΑ φορά την εβδομάδα

  8. Έχω δει με τα μάτια μου να αδειάζουν μπλε κάδο με χαρτόκουτα μόνο στο σκουπιδιάρικο!
    μην δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα ,ζητήστε συγνώμη από τους συμπολίτες σας που κουβαλούν πολλές φορές την ανακύκλωση σε μακρινούς κάδους γιατί δεν υπάρχουν κοντινοί ,μόνο και μόνο για να καταλήξουν στην χωματερή…

  9. Που πήγαν τόση καδή αν πας πίσω ένα χρόνο θα το πιάσεις εκλογες πόση μοιραστεικαν για ψηφαλακιΑ στην κεαλο
    Καλό ε ε και πόση πήγαν σε ξενοδοχεία που δεν έπρεπε να πάνε ας μας απάντηση ο Κ Αντιδήμαρχος …….,,, ΠΠ δήμου Κω

  10. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ . ΟΡΙΣΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΜΕΡΕΣ . Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ .

  11. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ Η ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

  12. γιατί υπάρχει ανακύκλωση.
    Πλάκα μας κάνετε.
    και αν υπάρχει όταν κάνουν να περάσουν ένα μήνα να πάρουν τα σκουπίδια τα πετάς όπου έχει χώρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ