Τον δήμαρχο Κω, επισκέφθηκε ο Μύρων Φλουρής, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

7
4410

Μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε στον δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, ο κ. Μύρων Φλουρής, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο υπουργείο Τουρισμού, την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαϊου 2024 στο δημαρχειακό μέγαρο. Το Γενικό Γραμματέα , συνόδευε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου. Στην συνάντηση εργασίας, παρευρέθηκαν, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη και ο πρόεδρος της Μαρίνας Κω, κ . Γιάννης Καλλέργης.
Ο Δήμαρχος και η αντιδήμαρχος, ενημέρωσαν τον Γενικό Γραμματέα, για τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για την τουριστική ανάπτυξη της Κω, για το θαλάσσιο τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την ελκυστικότητα του προορισμού με έμφαση στις θεματικές μορφές τουρισμού, την Ιπποκρατική και ποδηλατική Κω και την προώθηση και προβολή του νησιού.
Ο Γενικός Γραμματέας επικεντρώθηκε στη βιώσιμη ανάπτυξη με αρωγό και βασικό συντελεστή την μοναδικότητα του εγχώριου τουριστικού προϊόντος , αξιοποιώντας τον πολιτιστικό πλούτο, τις ομορφιές του νησιού, τις ξενοδοχειακές υποδομές, τη βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, στο πλαίσιο του στρατηγικού προσανατολισμού για την επόμενη μέρα , με προτεραιότητα την προώθηση του brand name του νησιού αναδεικνύοντας τις εμπειρίες που μπορεί να έχει ο επισκέπτης στο νησί μας. Αναφέρθηκε επίσης στον πεζοπορικό τουρισμό που είναι μια μορφή τουρισμού που πλέον μπορεί να λειτουργήσει ως το καταλληλότερο συμπληρωματικό εργαλείο, με στόχο την τοπική βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο της συζήτησης η Αντιδήμαρχος επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάδειξη του προορισμού μας ως έναν έξυπνο τουριστικό προορισμό αλλά και στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην ισχυροποίηση του brand name της Κω, στις ενέργειες του δήμου για προώθηση της Ιπποκρτατικής και Ποδηλατικής Κω, στις συνέργειες με φορείς και παράγοντες του τουρισμού.
Ο πρόεδρος της Μαρίνας Κω Γιάννης Καλλέργης αναφέρθηκε στην λειτουργία και τις διακρίσεις που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια η μαρίνα της Κω, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως αποτελεί το κέντρο της Δωδεκανήσου με χαρακτηριστικό πλεονέκτημα ότι συνδυάζει την πολυνησία , ενώ υπογράμμισε την ανάγκη επέκτασης για την οικονομική βιώσιμη ανάπτυξη της και ζήτησε όπως και ο δήμαρχος , τη στήριξη του υπουργείου, για να ενταχθεί η σχετική μελέτη , στο ταμείο ανάκαμψης.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, επισήμανε πως ο δήμος της Κω και οι τουριστικοί φορείς του νησιού στηρίζουν τις τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου να δοθεί η άδεια να καθορίζονται, έγκαιρα οι αρχαιολογικοί χώροι από το δήμο ή την Ένωση Ξενοδόχων και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ποδηλατικού τουρισμού, τη διοργάνωση τριάθλου , ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Ένωση Ξενοδόχων Κω, ο δήμος και οι φορείς για την σύνδεση πρωτογενή με τριτογενή τομέα αναδεικνύοντας μέσω δράσεων και εκδηλώσεων τα τοπικά προϊόντα της Κω

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μιλησαν για την αναπτυξη του θαλασσιου τουρισμου; γελάνε και οι πετρες λενε.
    Μαλλον αναπτυξη θα ειναι οι ταμπελες με.απευθειας αναθεση σε Ροδιτη για τα παγκακια και οθονες.

      • Το θεμα ειναι ποιος ,,, εισπράττει και γιατι; Η αντιπολίτευση κοιμάται,κριμα τα δρομολογια απο την Κεφαλο.

  2. το θεατράκι….ασ του το πει κάποιος. Που το έπαιζε θιγμένος και κουρασμένος με βραχνή φωνή
    Δεν πειθεις πια

  3. Τι εννοει ο προεδρος της Μαρινας οτι η επιχείρηση δεν ειναι βιώσιμη; Ο ταξιδευτης δεν έλεγε οτι η επιχειρηση εχει 2εκ ταμειο;

    • Ασε τι ελεγε προεκλογικα,τι ισχυει. Η μαρινα ειναι με αδεια ταμεια. Οταν ο προεδρος μιλάει για οικονομικη βιωσιμότητα αυτό εννοεί.
      Και δεν εννοει για την περιοδο Πασσανικολακη-Χονδρου αλλα για την δικη του. Η μαρίνα ουσιαστικα αντικατεστησε τον ΔΟΠΑΒΣ. Δεν ειναι τυχαιο που ολες οι εκδηλωσεις πληρωνονται απο αυτην. Τον Ιουνιο στη μαρινα το 3Χ3 με κοστος που ξεπερναει τις 30 χιλιαδες ευρω. Παμε να σώσουμε την Γιαννουλη. 10 χιλιαδες ευρω για χρωματα διαγραμμισης,παμε να σωσουμε τον Χατζηχριστοφη. Ευχαριστήριο της υπηρεσιας πρασινου για αγορα εργαλειων,παμε να σωσουμε τον Δουδου. Τα εσοδα απο το σκανδαλο-γραφειο ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ δεν φτανουν,οπως δεν φτανουν και οι διαφημίσεις στα παγκακια. Κριμα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ