Συνάντηση για την λειτουργία της ζώνης Shengen στο λιμάνι της Κω με ΓΓ Δημ. Τάξης και ΓΓ Λιμένων

10
7191

Συνάντηση για την λειτουργία της ζώνης Shengen στο λιμάνι της Κω θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 17.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μάνου Λογοθέτη και του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και Φορέων, που έχουν σχέση με τη λειτουργία της ζώνης Shengen.

 

 

Γραφείο Τύπου

Συμμετοχή της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου σε σύσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, για την εφαρμογή της visa express στους Τούρκους πολίτες

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, με αντικείμενο την έναρξη στις 30 Μαρτίου των χορηγήσεων θεώρησης εισόδου (visa) express στους Τούρκους πολίτες, συμμετείχε η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, δια του μέλους της Ένωσης, ναυτιλιακού πράκτορα, Μιχάλη Ροδίτη.

 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη και του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, στο πλαίσιο των επισκέψεών τους στα νησιά όπου θα εφαρμοστεί κατ’ αρχήν το μέτρο, προκειμένου να δουν από κοντά τους χώρους του λιμανιού,  όπου θα γίνεται η επιτόπια θεώρηση, η οποία απαιτεί για την έκδοση της visa, έκδοση παράβολου και λήψη βιομετρικών στοιχείων  και συγκεκριμένα δακτυλοσκόπηση.

Ο κ. Ροδίτης, λόγω της μεγάλης εμπειρίας του, όσον αφορά τους πλόες από τα απέναντι τουρκικά παράλια, συνέβαλε θετικά στην γενικότερη συζήτηση, με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τους δύο Γενικούς Γραμματείς, στόχος των οποίων είναι η κατά το δυνατόν ταχύτερη και ομαλότερη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να ενισχύσει την Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων στο Λιμάνι της Ρόδου με 15 αστυνομικούς, όπως ανακοινώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μάνο Λογοθέτη, απόφαση η οποία είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας έκδοσης visa, κατά συνέπεια και στην επιτυχία του μέτρου, η πρόοδος του οποίου θα παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, συντάσσεται και στηρίζει την προσπάθεια της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και του Προέδρου του, Βασίλη Βαγιανάκη,  για την παραχώρηση των κτιρίων που βρίσκονται αναξιοποίητα και σε κακή κατάσταση εντός του τουριστικού λιμένα της Ρόδου και τα οποία ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών και στην ΕΤΑΔ, ώστε  το Λιμενικό Ταμείο να μπορέσει να τα εξωραΐσει και να τα αξιοποιήσει, προκειμένου το λιμάνι της Ρόδου να αναβαθμιστεί, τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά, όπως αρμόζει σε έναν τουριστικό προορισμό του διαμετρήματος της Ρόδου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αλλο ενα αδειασμα προς τον Προεδρο του ΔΛΤ που ειναι ο καθ υλην αρμοδιως για τον χωρο της Sengen
    O Θεοδοσης εχει βαλθει να τα κανει ολα μονος του και στο τελος θα βρεθει μονος του γιατι απλως μπερδευει το Ηγετης με το μπροσταρης
    3 μηνες το νησι της απαθειας στερειτε των απλων υπηρεσιων απο τον Δημο Κω ο λογος ολοι κατεβασαν μολυβια αφου σε ολα ειναι ο Θεοδοσης απανταχου παρων και τα παντα πληρων!!!!!!!!!!!!!
    Το καλυτερο ειναι οτι θελει να βαλει σκεπη στην Sengen alla Cirko Medrano προσεχως το τι αγωγες θα πεσουν απο ημετερους μαγαζατωρες δεν φανταζεστε

  2. Βρε εσείς θέλετε πολύ… αλλά ποτε θα το φάτε είναι το θέμα, γιατί τελικά μόνο με δυναμικές ενέργειες λύνονται τα προβλήματα ξεφτίλες

  3. Πάντα χαβουζα ήταν, παντα αδιάφοροι οι αιρετοί. Τα Κουμπουρνα είναι ο εαυτός μας και οι πρόγονοι μας ο καλύτερος εαυτός μας….

  4. για ελεξτε και καποιους υπλληλους .Σας λεει κατι?αν θελετε να μαθετε ,οταν γινοντε διαγωνησμοι μπλοκαρετε τα τηλεφωνα καποιον και ακουσετε πολλα .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ