28 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Δήμου Κω υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού | Τέλος Εποχής

103
31957

              

28 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

    Δήμου Κω υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού  

 

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

 

Έφτασε λοιπόν η ώρα για να αποχαιρετίσω όλους εσάς ,τα παιδιά και τους γονείς της υπέροχης φιλαρμονικής μας.

 

Δυστυχώς οι συνθήκες και ο τρόπος αντιμετώπισης των εκάστοτε δημοτικών αρχών προς την φιλαρμονική μας αλλά και προς το πρόσωπο μου υπήρξε κατώτερος των περιστάσεων και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους της αποχώρησης μου.

Μιας φιλαρμονικής που κατά κοινή ομολογία είναι από τις καλύτερες στην χώρα έχοντας συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, έχοντας δώσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και έχοντας πρωτοστατήσει και λάβει τις καλύτερες κρητικές σε διεθνή φεστιβάλ.

                                                                                      

Η φιλαρμονική μας ιδρύθηκε στις 4 Ιουνίου του 1959 και μέχρι σήμερα χρονολογικά χωρίζεται:

1) 1959-1986   υπό την δ/ση του Παναγιώτη Τσακανιά  (27 χρόνια)

2) 1987-1995   υπό την δ/ση του Γιάννη   Γκούμα           (8 χρόνια)

3) 1995-2023   υπό την δ/ση του Θανάση Πουλιού        (28 χρόνια)

             

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1995 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

 

17 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ 28 ΩΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ

ΣΥΝΟΛΟ 45 ΧΡΟΝΙΑ στον χώρο της φιλαρμονικής .

 

Μία μικρή αναδρομή των 28 χρόνων.

 

 Αύγουστος του 1995 έχει παραιτηθεί ο αρχιμουσικός Γιάννης Γκούμας και μου γίνεται πρόταση από τον δήμαρχο Κώστα Καίσερλη μέσω του προέδρου του Π/Κ  Νίκου Κανταρζή να αναλάβω την διεύθυνση και αναδιοργάνωση της φιλαρμονικής του δήμου της Κω.

1η Σεπτεμβρίου ανέλαβα, όπου βρήκα μια χαώδη κατάσταση, στο πάτωμα πεταμένα τα μουσικά όργανα, σκισμένες παρτιτούρες  και 7 εναπομείναντες μουσικούς . Άρχισα άμεσα να συμμαζεύω τον χώρο, έφυγαν τα όργανα για σέρβις, αγοράσαμε καινούργια όργανα , παραγγείλαμε νέες στολές, κάλεσα αρκετούς παλιούς συμμαθητές μου, τον Βαγγέλη Σαρούκο,τον Βαγγέλη Τσουκαλά,τον Θεολόγο Βαβλά και πολλούς ακόμη και έτσι στις

 28η Οκτωβρίου 1995  έγινε  η 1η εμφάνιση της φιλαρμονικής του δήμου Κω με

μαέστρο τον Θανάση Πουλιού.

Την ίδια χρονιά οργανώσαμε συναυλία αφιερωμένη στον ιδρυτή της φιλαρμονικής μας Παναγιώτη Τσακανιά στον ΟΡΦΕΑ καλώντας όλους τους μουσικούς που συμμετείχαν στην 1η Φιλαρμονική το 1959.

Μέχρι εκείνη την στιγμή η φιλαρμονική δεν είχε βγει έξω από την Κω, δεν είχαν ακούσει άλλη μπάντα ποτέ τους οι μουσικοί της φιλαρμονικής μας .

Και εδώ αρχίζει η προσπάθεια μου να βγούμε από το νησί μας, αλλά και να δημιουργήσω διάφορα τμήματα μέσα στον χώρο της φιλαρμονικής .

 

Σε μια από τις 1ες συνεντεύξεις μου γέλασε ο δημοσιογράφος, όταν του είπα για συμμετοχές σε ταξίδια, φεστιβάλ, σεμινάρια εκτός Κω –  “εδώ δεν μπορεί να κάνει μια παρέλαση και εσείς συζητάτε για φεστιβάλ”.

Φεβρουάριος του 1997 περιοδεία σε 3 πόλεις της Φινλανδίας παίζοντας Θεοδωράκη και Χατζιδάκι ,προσκεκλημένοι του δήμου VAMMALA της Φινλανδίας .

Μάιος  1997 συμμετοχή στο πανελλαδικό φεστιβάλ φιλαρμονικών Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής.

Ιούνιος 1997 ανταπόδοση της φιλοξενίας των Φιλανδών, στέλνοντας μας την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων το καλοκαίρι του 1997 όπου παίξαμε μαζί σε μια κοινή συναυλία στην Πλατεία Ελευθερίας.

Επίσης Το 1997 δημιούργησα το τμήμα Μπαντίνα Νέων από νέα παιδιά κάτω των 16 ετών, οι οποίοι θα πλαισίωναν μελλοντικά την ορχήστρα ποικίλης μουσικής .

1998  2η  συμμετοχή  στο  πανελλαδικό φεστιβάλ φιλαρμονικών Νέας Φιλαδέλφειας αφιερωμένο στην ειρήνη των λαών και παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Το 1998  συγκροτώ και διευθύνω την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Κω.

 

 Μάιος του 2000 ηχογράφηση του 1ου μας CD στην Ρόδο στο στούντιο Καραβελλάκης Α.Ε.

και συμμετοχή στο 1ο πανελλήνιο φεστιβάλ φιλαρμονικών Οινόφυτα Αττικής όπου η

φιλαρμονική μας απέσπασε το 1ο βραβείο.

 

Από την αρχή της θητείας μου ως διευθυντής της φιλαρμονικής του Δήμου μας είχα την τάση να καταγράφω αλλά και να διασώζω όσο μπορούσα το υπάρχον υλικό ώστε να μπορούν αργότερα οι νέες γενιές να βρουν στοιχεία για το ξεκίνημα και την πορεία της φιλαρμονικής μας. Γι΄αυτόν τον λόγο το 2004 στα 45 χρόνια επιμελήθηκα ένα λεύκωμα με το ξεκίνημα και την πορεία της φιλαρμονικής από το 1959 -2004, το οποίο μοιράσαμε δωρεάν στους κατοίκους της Κω σε συναυλία μας, σε αυτή την προσπάθεια μου βέβαια βρήκα συμπαραστάτη τον τότε πρόεδρο του Π/Κ τον κ. Βαγγέλη Χατχημιχαήλ .

Το 2005 δημιουργήσαμε την  λαϊκή ορχήστρα από μέλη της φιλαρμονικής και  αξιόλογους επαγγελματίες του νησιού μας παρουσιάζοντας αφιερώματα σε πολλούς συνθέτες, όπως τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Γιώργο Μουζάκη, τον Γιώργο Ζαμπέτα και πολλούς  άλλους.

Και έτσι έχουμε εμπλουτίσει την φιλαρμονική του δήμου μας με 3 νέα μουσικά σύνολα, την Μπαντίνα Νέων, την Ορχήστρα ποικίλης μουσικής και την Λαϊκή ορχήστρα της φιλαρμονικής .

Συμμετείχαμε προσκεκλημένοι του Δήμου Χαλκιδαίων  στο  1Ο Διεθνές Φεστιβάλ  Φιλαρμονικών Ορχηστρών  “ΧΑΛΚΙΔΑ 2007”.

23 Δεκεμβρίου 2007 επίσκεψη στην Νίσυρο παίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις πλατείες και τα σοκάκια με πρωτοβουλία της  Επάρχου Κω – Νισύρου, Μαρίας Κυπραίου .

2008  1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ.

 

2009   1Ο ΔΙΕΘΝΕΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ.

Το 2009 αναβαθμίζεται το φεστιβάλ από πανελλαδικό σε διεθνές πλέον με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης στην Πλατεία Ελευθερίας, με καλεσμένους μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής .

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Στις 14 και 15 Νοεμβρίου του 2009 οι μουσικοί της φιλαρμονικής μας συμμετείχαν σε σεμινάρια τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο μέγαρο μουσικής Αθηνών και εκεί έδωσαν την πρώτη τους μικρή συναυλία.

Στην φιλαρμονική μας (ίσως είναι και η μοναδική πανελλαδικά) έχει απονεμηθεί πλατινένιος δίσκος για την συμμετοχή της σε παραγωγή της δισκογραφικής εταιρίας Legend .

Μάρτιος 2009  Στο πλαίσιο εορτασμού των 50 χρόνων τιμήσαμε τους μουσικούς που συμμετείχαν στην ίδρυση της Φιλαρμονικής το 1959 και βραβεύτηκαν για την προσφορά τους παρουσία του Νομάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη. Να σημειώσουμε ότι από τους πρώτους μαθητές της φιλαρμονικής μας υπήρξαν ο πρώην έπαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς (Κλαρινέτο -Ακορντεόν ) και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Καΐσερλης Τρομπέτα.

2010 

Εορτασμός των 50 χρόνων πορείας της φιλαρμονικής μας .

Μία σειρά εκδηλώσεων που κράτησε ένα ολόκληρο χρόνο .

ΜΑΡΤΙΟΣ ΤΟΥ 2010

Ηχογραφήσαμε μέσα σε 12 συνεχόμενες ώρες στην Αθήνα το 2ο CD μας στο στούντιο Sierra, αλλά και την συναυλία μας από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Όλα σε μια διπλή συλλεκτική κασετίνα η οποία μοιράστηκε δωρεάν σε όλους τους Κώους, συμπαραστάτης μας ο τότε πρόεδρος του Π/Κ Παναγιώτης Θαλασσινός.

 

Αναμφίβολα η κορυφαία μας στιγμή μουσικά μέχρι τότε, ήταν, όταν το 2010 φτάσαμε να παίξουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου, παρουσία των αρχών της  Κω, βουλευτών, Κώων της Αθήνας και παρουσία πολλών φίλων και μαέστρων του καλλιτεχνικού χώρου της  Αθήνας.

 

Οι δράσεις της φιλαρμονικής μας απογειώνονται, η καρδιά της μουσικής παγκόσμια χτυπά στο νησί της Κω καθώς πραγματοποιείται στο νησί μας το  2Ο ΔΙΕΘΝΕΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ. 600 μουσικοί και 60 μαέστροι από όλο τον κόσμο γεμίζουν τους δρόμους του νησιού και το κάστρο μας, κάνοντας παρελάσεις και δίνοντας συναυλίες καθημερινά, παρουσία του προέδρου του παγκοσμίου συλλόγου συμφωνικών ορχηστρών W.A.S.B.E  Dr. Leon Bly,ο οποίος δήλωσε ότι η Κως οργάνωσε το καλύτερο φεστιβάλ της Ελλάδας για το 2010.

2011   3Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ

Το 2011 είχα μια συνάντηση στο ξενοδοχείο Μαριτίνα με τον δήμαρχο Κ. Καίσερλη και τον Γ. Κοπάδη, οι οποίοι μου πρότειναν, εφόσον οι 3 Δήμοι έγιναν ένας, να καταργηθεί η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλειδών και να μείνει μόνο του Δήμου της Κω. Εγώ τους πρότεινα να μείνει ως έχει η φιλαρμονική Ηρακλειδών και να προσπαθήσουμε να ιδρύσουμε και 3η στον πρώην Δήμο Δικαίου.

Μετά από πολλές συζητήσεις, λοιπόν πρότεινα στο δήμαρχο Κώστα Καΐσερλη αλλά και τον τότε υπεύθυνο πολιτισμού κ. Νεκτάριο Γεωργαντή να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ακόμη μια φιλαρμονική στον πρώην Δήμο Δικαίου για να έχουν δωρεάν μουσική εκπαίδευση και τα παιδιά του Πυλίου και του Ζιπαρίου, σκεπτόμενος ότι δεν θα πρέπει να στερήσουμε το δικαίωμα σε αυτά τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την μουσική.

Τελικά η πρόταση αυτή εισακούστηκε και ξεκίνησα πείθοντας τον κ. Νεκτάριο Κούκουρα να την αναλάβει, πήγα εγώ προσωπικά στο Πυλί και συντήρησα όλα τα παλιά μουσικά όργανα, καταφέραμε και μαζέψαμε 23 μαθητές και κάπως έτσι ξεκίνησε δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα η συγκεκριμένη φιλαρμονική. Δυστυχώς όμως δεν δόθηκε η απαιτούμενη προσοχή από την τότε διοίκηση του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. και  έκλεισε 6 μήνες αργότερα.(δεν ξέρω και τι απέγιναν όλα αυτά τα μουσικά όργανα).

Μετακόμιση της φιλαρμονικής στα αποδυτήρια του σταδίου Ανταγόρας.

 

Την τριετία 2011-12-13 η φιλαρμονική αρχίζει να παίρνει τον κατήφορο με την τραγική απόφαση του δήμου να μετακομίσει την φιλαρμονική μετά από 50 χρόνια από ένα υπέροχο παραδοσιακό κτίριο στο κέντρο της πόλης , όπου είναι και η θέση μιας φιλαρμονικής, στα αποδυτήρια του γηπέδου.

2013

Συνεχίζοντας την προσπάθεια  συνεργασίας με νέες καλλιτεχνικές ομάδες πρότεινα συνεργασία στην παιδική χορωδία του 2ου Δημοτικού σχολείου υπό την διεύθυνση του δασκάλου κ. Χρήστου Γαμβρέλη. Η συναυλία στις 23-3-2013 μάγεψε το κοινό της Κω.

 

21 Ιουνίου 2013  η Κως με πρωτοβουλία της φιλαρμονικής μας συμμετέχει για 1η φορά στην ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής και προβλήθηκε σε 161 πόλεις της Ευρώπης. Η φιλαρμονική μας, ως υπεύθυνη εκπρόσωπος του θεσμού και τοπικός συντονιστής διασφάλισε ένα πλαίσιο συνεργασίας με 3 τοπικά συγκροτήματα, τα οποία έπαιζαν στην πλατεία Κονίτσης, την ίδια στιγμή στην Πλατεία Ελευθερίας οι 2 φιλαρμονικές του νησιού μας, την ίδια στιγμή στην πλατεία Καζούλη  η παιδική χορωδία του Χρήστου Γαμβρέλη και η χορωδία ενηλίκων.

Σύνθημα μας ’’ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΌΜΟ’’ μια από της μεγαλύτερες μουσικές γιορτές στο νησί μας. Δυστυχώς για 100 Ευρώ συνδρομή που δεν πλήρωσε ο Δήμος δεν ξανά συμμετείχε το νησί μας στην ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής.

 

Σεμινάρια Κρατικής ορχήστρας  

Στις 24/4/2014 οι μουσικοί μας παρακολούθησαν σεμινάρια πνευστών από το κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Πάντα πίστευα στον θεσμό των σεμιναρίων και προσπαθούσα οι μαθητές μου να παρακολουθούν και να επιμορφώνονται μέσα από σεμινάρια .

Έτσι υπέβαλα αίτηση το 2014 για την ένταξη της φιλαρμονικής μας στο πρόγραμμα

‘Δικαίωμα στην Μουσική ΙΙ’ όπου εγκρίθηκε και τότε ξεκίνησαν όλα, άνοιξαν οι πόρτες και τα σεμινάρια συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα.

 

2014 ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιμουσικών προσκάλεσα τον μουσικοσυνθέτη κ. Γιώργο Κατσαρό σε ένα αφιέρωμα στο νησί μας για τον Μάρτιο του 2015 και ανακοίνωσα με σχετικά δελτία τύπου την πρόσκληση μου, αλλά μετά από μερικές μέρες με την παρέμβαση του κ. Α. Μπαραχάνου και του κ. Ν. Γκαναβούρα στάλθηκε καινούρια πρόσκληση στον κ. Κατσαρό, ο οποίος νόμιζε ότι αναφέρονται στην φιλαρμονική υπό τη διεύθυνση μου (όπως  είχαμε μιλήσει και συμφωνήσει) και όταν μετά από καιρό ξαναμιλήσαμε και κατάλαβε ότι το αφιέρωμα θα ήταν από την φιλαρμονική που διευθύνει ο κ. Γκαναβούρας, δεν ήρθε τελικά.

 

Η μετακόμιση στα αποδυτήρια του γηπέδου έχει φθείρει πλέον ξεκάθαρα την φιλαρμονική, η τοποθεσία είναι λάθος,δεν εξυπηρετεί ούτε στα μαθήματα ούτε στις υπηρεσίες, έχουν μείνει πλέον 23 μουσικοί και εγώ έχω αρχίσει να προειδοποιώ την δημοτική αρχή με σχετική επιστολή.

 

2η μετακόμιση 

Τον Ιούλιο του 2015  η φιλαρμονική μας επιτέλους μετακομίζει στο Λαογραφικό Μουσείο ( ΧΑΝΙ ), σε ένα χώρο μικρότερο αλλά πολύ πιο λειτουργικό .

 

2015

Συναυλία Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία. Μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2010 δεν μπορώ να μην προσθέσω ως κορυφαία στιγμή την συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία με ερμηνευτή τον μοναδικό  Γιάννη Κούτρα.

Για πρώτη φορά καλείται η φιλαρμονική ορχήστρα μας να συνοδεύσει έναν τόσο μεγάλο ερμηνευτή.

 

 2017  4-8 Ιουλίου   5Ο   ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ

 

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ υποστήριξης Διεθνών Φεστιβάλ στην Κω.

Η φιλαρμονική μας πρωτοπόρησε και στον εθελοντισμό αφού με αφορμή την όσο καλύτερη διεξαγωγή των φεστιβάλ, δημιουργήσαμε μια ομάδα εθελοντών από Κώους, 35 άτομα κάθε ηλικίας.

                                                                                                                            

15 μέρες μετά το διεθνές φεστιβάλ ήρθε ο μεγάλος σεισμός  της 21 Ιουλίου ο οποίος λόγω ζημιών έκλεισε το μεσαιωνικό κάστρο μέχρι και σήμερα . Χάσαμε έναν από τους καλύτερους και μοναδικούς χώρους για τις καλοκαιρινές μας συναυλίες αλλά και τα διεθνή φεστιβάλ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ για τον μεγάλο σεισμό  τις 21/7/2017 

Μία εβδομάδα μετά τον σεισμό με δική μας πρωτοβουλία καταφέραμε και διοργανώσαμε συναυλία στην Πλατεία Ελευθερίας με μέλη της φιλαρμονικής μας αλλά και επαγγελματίες του νησιού μας για εμψύχωση των συμπολιτών μας.

Παρουσία πλήθος κόσμου έγινε μπροστά από το μουσείο, συναυλία πολλών μουσικών του νησιού μας με στόχο να τρομάξουμε τον φόβο που μας είχε κατακλύσει μετά τον μεγάλο σεισμό.

 

Η αεροπορική εταιρεία ASTRA διαφήμιζε δωρεάν την Κω όλο το 2017 στις πτήσεις της από Θεσ/νίκη-Κω μέσα από την φιλαρμονική και τα διεθνή φεστιβάλ φιλαρμονικών (ολοσέλιδο στο περιοδικό του αεροπλάνου).

23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018  Συναυλία αφιέρωμα στον  Διονύση Σαββόπουλο.

Συνεχίζοντας τα αφιερώματα στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες στην αίθουσα Κολοσσός του ξενοδοχείου Κυπριώτης, σε ένα αφιέρωμα στον μοναδικό Διονύση Σαββόπουλο.

 

 

 

13-3-2019 ΣΥΝΑΥΛΙΑ  Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο

Καταλήγοντας θα ξεχώριζα ακόμη ως εξαιρετική στιγμή την πρόσφατη επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια της Φιλαρμονικής το 2019, όπου το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο έμελε να συγκινήσει όλο το νησί και κατά γενική ομολογία ήταν κάτι το συγκλονιστικό να συμπράττει επί σκηνής η ορχήστρα ποικίλης μουσικής , οι δικοί μας υπέροχοι τραγουδιστές, Αλέξης Παντελίδης –Μαρία Πουλιού –Μανόλης Θαλασσινός –Κατερίνα Πουλιού, με τους εξαιρετικούς και αναγνωρισμένους ερμηνευτές Ρίτα Αντωνοπούλου και Χρήστο Θηβαίο δημιουργώντας ένα άρτιο μουσικό αποτέλεσμα που συγκίνησε ένα ολόκληρο νησί. Πριν αρχίσει η συναυλία βραβεύσαμε τη σύζυγο του ιδρυτή της φιλαρμονικής  κα.Μαρία Τσακανιά και τον 2ο κατά σειρά αρχιμουσικό Γιάννη Γκούμα .

 

Αξίζει τον κόπο τώρα να κάνουμε και μια αναφορά στα 2 χρόνια καραντίνας για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώσαμε και για το πώς αντιμετωπίσαμε με καινοτόμες δράσεις όλη αυτή την κατάσταση.

2020 απαγορεύεται  η χρήση πνευστών οργανων.

11 Μαρτίου 2020 αρχίζει η καραντίνα λόγω της πανδημίας, κλείνουν τα σχολεία και τα μαθήματα της φιλαρμονικής, οπότε αμέσως άρχισα μαθήματα διαδικτυακά με τους μαθητές μου.

Στην πορεία ακυρώνονται : η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2020, το καρναβάλι, το Πάσχα  ο Επιτάφιος, η προγραμματισμένη καλοκαιρινή μας συναυλία λόγω απαγόρευσης των πνευστών,  κόντρα στο ρεύμα εμείς άμεσα αλλάζουμε σχεδιασμό και διοργανώνουμε λαϊκό πάλκο (το στέκι του Θανάση) με τα έγχορδα και τους τραγουδιστές μόνο. Δίχως τα πνευστά.

Αρχές Ιουλίου προχωρήσαμε στην απολύμανση των χώρων της φιλαρμονικής μας και ξεκινάμε της πρόβες στο προαύλιο βάσει της νέας νομοθεσίας με αποστάσεις, αντισηπτικά ειδικούς κάδους για τα σάλια των χάλκινων οργάνων και μάσκες .(πρωτόγνωρες καταστάσεις).

Έτοιμοι για την 1η εξόρμηση μετά από 3 μήνες απραξίας .

τον Ιούνιο σταματάει η καραντίνα και αμέσως η Φιλαρμονική μας περιοδεύει στις 23-7-20  σε Ζηπάρι, Ζιά, Τιγκάκι και 27-8-20 σε Πυλί – Μαρμάρι.

1η Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα πρωτάκια μας κάτω από ειδικές συνθήκες πλέον, θερμομέτρηση, μάσκες και συχνός εξαερισμός αιθουσών.

28η Οκτωβρίου 2020 ετοιμάζω ένα μικρο 15μελες σχήμα μόνο για την κατάθεση, η παρέλαση τελικά ακυρώθηκε.

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και δεν επιτρέπονται τα κάλαντα, ο Λευτέρης Πουλιού προτείνει, και αναλαμβάνει να μας κάνει μια παραγωγή διαδικτυακή με χριστουγεννιάτικες μελωδίες για να τα προσφέρουμε στους δημότες μας μέσω διαδικτύου αλλά και του kos.tv .

2021

Μπαίνουμε στο 2021 και η καραντίνα συνεχίζεται, εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω, συνεχίζουμε τα διαδικτυακά μαθήματα και κόβουμε ακόμα και την βασιλόπιτα μας διαδικτυακά.

Φεβρουάριος 2021 ξεκινάω τα πρωινά, ένα δίμηνο πρόγραμμα μαθημάτων μουσικό – κινητικής στους μικρούς μας φίλους των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου μας ,όπου για πρώτη φορά μετά από προτροπή της κας Κατερίνας Χατζηθωμά επεκτάθηκαν και στους βρεφονηπιακούς  σταθμούς όλων των χωριών του νησιού μας .

Πλησιάζει η 25η Μαρτίου και ο εορτασμός των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και εμείς ενω είμαστε ακόμα σε καραντίνα, καινοτομούμε άλλη μια φορά.

Επιχείρησα να ζητήσω άδεια να μας επιτρέψει το υπουργείο μέσα σε 5 ώρες να ολοκληρώσουμε μια παραγωγή με 10 εμβατήρια στον προαύλιο χώρο της φιλαρμονικής μας και  κατάφερα να παρω γραπτή άδεια από το υπουργείο πολιτισμού και ο σκοπός επετεύχθη.

Κάναμε βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση και φτιάξαμε ένα βίντεο αφιερωμένο στα 200 χρόνια το οποίο προβλήθηκε απο το kostv και υπάρχει και στο youtube.

Πλησιάζει Πάσχα αλλά ακόμη δεν επιτρέπεται τίποτα, σκεφτήκαμε λοιπόν για άλλη μια φορά να δράσουμε  διαδικτυακά.

Η φιλαρμονική μας ανήσυχη, εξακολουθεί να καινοτομεί, ζητήσαμε άδεια από τον Μητροπολίτη μας κκ. Ναθαναήλ και μας παραχώρησε τον Άγιο Παύλο και κάναμε ακόμη μια βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση κλασσικών πένθιμων κομματιών της Μεγάλης Παρασκευής.

Με την λήξη των μέτρων για τον κορονοϊό

αρχίζουμε τον Μάιο του 2021 δειλά δειλά τις πρόβες και προγραμματίζουμε την καλοκαιρινή μας συναυλία 7 Ιουλίου για 1η φορά στο Ρωμαϊκό Ωδείο. Μια καλοκαιρινή, μαγευτική, μελωδική βραδιά.

2022 συναυλία αφιέρωμα στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο στο αίθριο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου odysseys Astir.

2023 26 Μαρτίου, συναυλία αφιέρωμα στα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου  στη αίθουσα Κολοσσός του ξεν. Κυπριώτη με την μοναδική Γιώτα Νέγκα .

2023  28 Απρίλίου σε συνεργασία με την υπέροχη χορωδία του Δήμου Καλύμνου υπό τη διεύθυνση του Παντελή Χριστοδούλου συναυλία στην κεντρική πλατεία Καλύμνου.

16 Ιουλίου του 2023 και τέλος θα ξεχώριζα ακόμη ως εξαιρετική στιγμή το αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο στην Πλατεία Ελευθερίας σε συνεργασία με τη χορωδία Καλύμνου. Ο  μεγάλος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος μας έκανε την τιμή όχι μόνο να είναι παρόν αλλά και να συμπράξει μαζί με την φιλαρμονική μας στα τελευταία τραγούδια της συναυλίας.

 

Στα 28 χρόνια συνεργάστηκα με 4 δημάρχους τον Κώστα Καϊσερλη ,τον Μιλτιάδη Φάκο,τον Γιώργο Κυρίτση και τον Θεοδόση Νικηταρά. Με όλους είχα καλή συνεργασία αλλά όταν χρειάστηκε να διεκδικήσω κάτι για την φιλαρμονική, με κάποιους κάναμε μήνες να μιλήσουμε.

Στα 28 χρόνια  συνεργάστηκα και με πολλούς προέδρους και αντιδημάρχους πολιτισμού Νικόλαος Κανταρζής 1995-1998, Ευάγγελος Χατζημιχαήλ 1999-2004

Ειρήνη Σβύνου 2005-2006, Κυριακή Θαλασσινού  2007-2008 ,

Παναγιώτης Θαλασσινός 2008-2010, Γιάννης Μπαλαλής 2011.

και ώς ΔΟΠΑΒΣ.ΚΩ

Αθανάσιος Μπαραχάνος 2011 &  2012-2014, Θεόφιλος Μουζουράκης 2014-2017

Ειρήνη Χατζηχριστοφή (Αντιπρ. υπεύθυνη πολιτισμού)  2014-2019

Εμμανουήλ Ζερβός 2017-2019, Παναγιώτης Χατζηχριστοφής 2019-2023

Σέβη Βλάχου Αντιδ. Πολιτισμού 2019-2023.

Κάποιοι ήταν δίπλα στην φιλαρμονική και την στήριζαν πραγματικά, κάποιοι ήταν αδιάφοροι και κάποιοι ,λίγοι ευτυχώς , υποβάθμισαν  την φιλαρμονική.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω την απεριόριστη εκτίμησή μου στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας  κ.κ. Ναθαναήλ. κανένας δεν έχει δείξει ποτέ τόση αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό στο πρόσωπο του μαέστρου και των μουσικών της φιλαρμονικής. Πάρα πολλές οι φορές που μας βοήθησε, μας στήριξε, μας συμβούλεψε (και πάντα ήθελε να μένει ανώνυμος τώρα όμως που θα φύγω μπορώ να τον αποκαλύψω..) μέχρι και ολόκληρο ταξίδι της φιλαρμονικής που δεν μπορούσε να μας καλύψει ο δήμος να πάμε σε φεστιβάλ της Ρόδου βρήκε τρόπο να το καλύψει ο ίδιος !

 

Τώρα λοιπόν που αποφάσισα ότι η θητεία μου ως αρχιμουσικός του Δήμου της Κω έφτασε στο τέλος της, θεωρώ ότι ο Κωακός λαός που για 28 χρόνια τόσο πολύ  αγάπησε και στήριξε αυτή την υπέροχη φιλαρμονική ορχήστρα πρέπει να ξέρει ποιοι ήταν δίπλα στην φιλαρμονική μας όλα αυτά τα χρόνια, ποιοι απλά αδιαφόρησαν αλλά και ποιοι την υποβάθμισαν!

 

Σε καμία περίπτωση δεν διαχωρίζω τις διοικήσεις των 3 δημοτικών αρχών!

Στην θητεία του  Κώστα Καϊσερλη δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην στήριξη και αγάπη των  Νικ. Κανταρζή, Ειρ. Σβύνου, Κυρ. Θαλασσινού και του Ευάγγ. Χατζημιχαήλ. όπως δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην αδιαφορία του Αθανασίου Μπαραχάνου.

Στην θητεία του  Γιώργου Κυρίτση δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην στήριξη και αγάπη των Παναγιώτη Θαλασσινού και Θεόφιλου  Μουζουράκη, όπως δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην σκόπιμη υποβάθμιση της φιλαρμονικής μας από την Ειρήνη  Χατζηχριστοφή .

Και τέλος Στην θητεία του  Θεοδόση Νικηταρά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην στήριξη και αγάπη του Παναγιώτη Χατζηχριστοφή, όπως δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην παντελή αδιαφορία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Σέβης Βλάχου.

Στην θητεία της κ. Βλάχου στον πολιτισμό ούτε προφορικά ούτε και εγγράφως ,δεν πήρα απάντηση σε κανένα έγγραφο μου . (Υπάρχουν αριθμοί πρωτοκόλλου για όλα).

 

Στις 2 τελευταίες σημαντικές και άκρως επιτυχημένες συναυλίες  της φιλαρμονικής μας…..

 

Στην χειμερινή μας συναυλία αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο με καλεσμένη μας την Γιώτα Νέγκα  ενώ έπρεπε να εξασφαλιστεί η αίθουσα και τα ηχητικά από τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ με τις γνωστές διαδικασίες ο διαγωνισμός  των ηχητικών έγινε λίγες μέρες πριν την συναυλία με αποτέλεσμα να βγει αγώνος …(3 ημέρες πριν την συναυλία)!

Για την κάλυψη διαφόρων εξόδων(εισιτήρια κλπ) μετά από επικοινωνία και έγγραφο στην διοίκηση της  MARINA ΚOS για να μπουν χορηγοί όπως έχουν κάνει στο παρελθόν και όπως κάνουν και σε πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις η απάντηση ήταν τελικά αρνητική!

 

Όσο για τον λόγο (χαιρετισμό) που έβγαλε η κ. Βλάχου στην έναρξη της συναυλίας για όλες τις προετοιμασίες και τις συζητήσεις που κάναμε μαζί ,σας διαβεβαιώ ότι ουδέποτε έγινε καμία συζήτηση μεταξύ μας!

 

Στην καλοκαιρινή μας συναυλία που είχαμε την τιμή να είναι μαζί μας και ο ίδιος ο συνθέτης,ο κ. Γ.Ανδρογιώργης με ενημέρωσε ότι θα φέρει στην Πλατεία Ελευθερίας μόνο 250 καθίσματα, ενώ σε άλλες εκδηλώσεις έστειλε μέχρι και 1250!

 

Η κ.Βλάχου προφανώς δεν θεώρησε και εκείνη τόσο σημαντική τη συναυλία μας και δεν την ανέφερε σε δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ με τα σημαντικά γεγονότα του καλοκαιριού!

 

Όπως επίσης όταν αναρτήθηκε το πρόγραμμα των Ιπποκρατείων ηλεκτρονικά ο τίτλος της συναυλίας”αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο” είχε αφαιρεθεί και δεν υπήρχε πουθενά!!!

 

Όσο για τους διαγωνισμούς για τα ηχητικά και την εξέδρα πάλι έγιναν τελευταία στιγμή και πάλι βγήκαν άγονοι με αποτέλεσμά να ψάχνω μέχρι τελευταία στιγμή λύση από Αθήνα και από τα γύρω νησιά για να μην ακυρωθεί η συναυλία!

 

Πριν 3 χρόνια με έγγραφο μου (10/2/2021 αρ. πρωτ.435) ζήτησα να μου εκδώσουν  το ιστορικό λεύκωμα της φιλαρμονικής 1959 -2019    “ 60 χρόνια πορείας της φιλαρμονικής” και να μοιραστεί σε κάποια από της συναυλίες μας ώστε να μπει δωρεάν σε κάθε σπίτι Κώου. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑ απάντηση από την κυρία Βλάχου, δεκάδες εκδόσεις στήριξε ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. σε αυτά τα 3 χρόνια αλλά όχι της φιλαρμονικής!

 

Όσο για την διαδοχή μου ,

να σας υπενθυμίσω ότι το 1986 παραιτήθηκε ο μαέστρος Παν. Τσακανιάς και η φιλαρμονική διαλύθηκε, το 1995 παραιτήθηκε ο μαέστρος Γιαν. Γκούμας  και η φιλαρμονική διαλύθηκε.

Γι’αυτό και ενημέρωσα τον σημερινό δήμαρχο από την αρχή της θητείας του να φροντίσει την διαδοχή μου. Ενημερώθηκε για την διαδικασία προκήρυξης θέσης αρχιμουσικού από τον πανελλήνιο σύλλογο αρχιμουσικών και ελπίζω και εύχομαι να αναλάβει ένας αρχιμουσικός με γνώσεις και αγάπη για τη δουλειά του έτσι ώστε αυτή η φιλαρμονική να φτάσει ακόμα πιο ψηλά!

—————————————————-

Όλα τα όμορφα κάποτε τελειώνουν, κάπως έτσι, θέλω και εγώ σιγά σιγά να πω το δικό μου αντίο στην φιλαρμονική του Δήμου της Κω, που τόσο αγάπησα. 17 χρόνια ως μαθητής και  28 ως μαέστρος, σύνολο 45 χρόνια, αυτό δεν ήταν δουλειά, ήταν μια οικογενειακή σχέση ζωής .

 

Η αποχώρηση μου ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά δεν ήταν στενάχωρη.

Η φιλαρμονική μου χάρισε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεμάτο από έντονες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Μου έδωσε τα πάντα και της έδωσα τα πάντα. Όλοι αυτοί οι μουσικοί ήρθαν στα χέρια μου 9-10-11 χρονών, ξεκίνησαν μουσική και σήμερα απαρτίζουν αυτή την υπέροχη και μοναδική ορχήστρα!

Φεύγω περήφανος για όσα σπουδαία πράγματα κατακτήσαμε με τους μουσικούς μου.

Πάνω απ’ όλα φεύγω γεμάτος, γιατί έζησα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα.

 

Η φιλαρμονική αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου.

(4 Ιουνίου 1959 ιδρύθηκε στην Κω η φιλαρμονική μας , 4 Ιουνίου 1959 γεννήθηκα στην μακρινή Αυστραλία).

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον μητροπολίτη μας κκ. Ναθαναηλ γιατί όποτε τον χρειαστήκαμε ήταν πάντα εκεί για μας .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημάρχους αλλά και στους προέδρους πολιτισμού, ειδικά

αυτούς  που με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν , αλλά και σε αυτούς που δεν με στήριξαν, γιατί με έκαναν πιο δυνατό.

 

Ευχαριστώ τους εκατοντάδες υπέροχους μουσικούς μου, που τόσα χρόνια υπακούν αδιαμαρτύρητα στην μπαγκέτα του μαέστρου τους, για το υπέροχο ταξίδι που διανύσαμε μαζί όλα αυτά τα 28 χρόνια!

 

Για 28 ολόκληρα χρόνια γράφατε την ιστορία της μουσικής στον πολιτισμό του νησιού μας, η περίοδος αυτή θα παραμείνει μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη μας.

 

Ευχαριστώ και όλους τους επαγγελματίες μουσικούς και τραγουδιστές του νησιού μας   που πλαισίωναν την ορχήστρα ποικίλης μουσικής.

 

Τους προϊσταμένους μου που με εμπιστεύτηκαν αλλά και αυτούς που με αμφισβήτησαν.

                                                                                

Ευχαριστώ   όλα τα στελέχη και τους συναδέλφους μου στον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.

 

Ευχαριστώ  Τις εταιρείες ήχου και τους ηχολήπτες του νησιού που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια .

 Ευχαριστώ όλα  τα ΜΜΕ του νησιού που σε κάθε ευκαιρία προέβαλαν το έργο της φιλαρμονικής μας .

 

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους μικρούς και μεγάλους  χορηγούς μας που τόσα χρόνια κάλυπταν ένα σημαντικό κομμάτι των εξόδων μας .

 

Μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς τους γονείς, που μου εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας στην τρυφερή ηλικία των 9 και 10  ετών και για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια πάντα για όφελος των παιδιών .

Ευχαριστώ τους κατοίκους της Κω , για την αγάπη σας. Αυτή η αγάπη ήταν που μου έδινε τη δύναμη να προσπαθώ πιο σκληρά κάθε μέρα, κι αυτή η αγάπη θα είναι για πάντα οδηγός μου.

 

Διευθυντής φιλαρμονικής Δήμου Κω

και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιμουσικών

ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Υ.Φ.Ο – ΟΤΑ

 

Αρχιμουσικός Αθανάσιος Πουλιού

 

 

 

 

103 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μαέστρο μου η προσφορά σου υπήρξε σημαντική και μοναδική. Όχι μόνο ανέστησες τη φιλαρμονική και τη σημαντική της λειτουργία και δράση αλλά και την αναβάθμισες σε μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις. Δυστυχώς η επιλογή της κ. Βλάχου για τη θέση της υπεύθυνης πολισμού υπήρξε η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ της Δημοτικής παράταξης, η οποία παρά τις κατ επανάληψη οχλήσεις στον Δήμαρχο για την εκτός τόπου και χρόνου λειτουργίας του, αδιαφόρησε παντελώς για τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου. Προτίμησε να εκδίδη σαχλά διηγήματα παρά αξιόλογες εκδόσεις για την Κω. Δυστυχώς οι διάδοχοι στο χώρο του πολιτισμού στο νησί μας είναι εκτός τόπου και χρόνου, με μηδενική προσφορά και θέσεις, υπάρχει παντελής απουσία οράματος και αγένεια απέναντι στους πνευματικούς ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν. Κρίμα και ας είναι και φιλόλογοι

   • Θαναση οπως σου γραφουν και αλοι,η φιλαρμονικη του δημου δεν ειναι ιδιοκτησια μας.Απλα κανουμε την δουλεια μας συνταξιδοτουμαστε και δεν κανουμε τερτιπια 15 ημερες πριν τις δημοτικες.Καρφωθηκες θαναση στα ματια ολου του νησιου.Λιγο τσιπα δεν βλαπτει.Παντα η πικρια επιστρεφει σαυτον που την δημιουργει.

  • ΚΥΡΙΕ ΠΟΥΛΙΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ.

   Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ.ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ????????? ΑΛΟ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ.ΚΑΙ ΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ????? ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥΛΙΕ ΤΙΜ ΛΕΩ????? ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ.

  • Είδαν ότι η ισχυρή Κως κερδίζει με μεγάλη διαφορα,από τις δημοσκοπήσεις,και άρχισαν 15 ημέρες πριν τις δημοτικές να βγαίνουν και να κάνουν δηλώσεις άνθρωποι,και γινοντε μπροσταρηδες για αλους.Αντε όμως που οι πολίτες παίρνουν χαπαρι τους πονηρούς; Κρίμα γιατί έδειξες προσωπο σαν του πρωην……Να είχες δίκιο να το δεχόμουν.Αντε όμως που ακουγοντε ασχημα πραγματα.ΝΤΡΟΠΗ.εαν είναι αλήθεια.

 2. Τελικά όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις κ πουλιού επι δημαρχίας κυριτση έγιναν ! Έτσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους !

  • Θανάση και εγώ δούλεψα σε δημοτική υπηρεσία και ήμουν υπεύθυνος,επί κυριτση,αλα δεν βγεικα λιγες ημέρες πριν τις δημοτικές να κατακρίνω τον κυριτση για τα δεινά που πέρασα,γιατί ήμουν υπάλληλος.Αυτο που έκανες ήταν μέγα λάθος.Ακούγεται λίγο ξυνο στους πολιτες.Μην στενοχωριέσαι μόνο εάν δεν σε χαιρετούν.Ο καθε ένας άνθρωπος ότι σπείρει θερίζει.Εχασες τα κεκτημένα.

  • ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΑΝ.ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΤΣΙΦΛΙΚΗ ΚΑΝΕΝΟΣ.ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΦΕΥΓΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΛΑ ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-Η-ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΙΚΗΣ.Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ,ΠΛΛΙΤΕΣ.ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ?????

  • Τώρα βλεπουμε τις καλυνεμες μασκες του καθενός.Παμε Νικηταρά για την επομένη πενταετία χωρίς τις μάσκες μερικών.

  • Η κακία και η ζήλια ξεχειλίζουν! Δεν ξεκίνησε την εργασιακή του ενασχόληση στη φιλαρμονική. Πριν ασχοληθεί με τη διεύθυνση της φιλαρμονικής είχε άλλη συναφή επαγγελματική ιδιότητα για αρκετά χρόνια, οπότε τώρα έχει τη δυνατότητα εκ του νόμου να συνταξιοδοτηθεί.

 3. Δυστυχώς το μόνο που έχει να αναδείξει ως έργο αυτή την τετραετία η συγκεκριμένη είναι οι επικοί μπακλαβάδες-καλωσόρισμα που ειχε προσφέρει στο αεροδρόμιο, οι αμέτρητες και άσκοπες κατ’ εμε βραβεύσεις επαναλαμβανόμενων επισκεπτών και οι ομιλίες με αυτόν τον ξύλινο και απρόσωπο λόγο! Για εμένα ο Δήμαρχος θα έπρεπε να την έχει αλλάξει προ πολλού, τώρα είναι αργά. Μακάρι να ανοίξουν κι αλλά στόματα, κατ τ αλλα συνεχιζει να γράφει για ενότητα και ομοψυχία! Ντράπηκε και η ντροπή. Σ ευχαριστούμε για όλα μαέστρο, ήσουν άξιος όλα αυτά τα χρόνια αλλά δυστυχώς εμείς ήμασταν λίγοι για να καταλάβουμε τι γινόταν!

  • βρηκαν ευκαιρια τα κ@ρακ@λια οι γραφιαδες του πρωην να γραψουν. αποσιωπουν ομως οτι οι σχεσεις του θαναση με τον κυριτση και με την ειρηνη ηταν κακιστες. η χειροτερη περιοδος του θαναση ηταν επι δημαρχιας κυριτση.

   • Εγώ πάλι διαβάζοντας όλα που προαναφέρει ο μαέστρος γιατί βλέπω ότι όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις έγιναν επί Κυρίτση και επί κυρίας Ειρήνης; Φάσκει και αντιφάσκει ο μαέστρος μας.

 4. ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΑΙΣΙΟ ΚΥΡΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!!ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΣΑΣ!!

 5. Αποψε γκρεμιστηκε η εικονα που ειχα για το Θαναση. 10 μερες πριν τις εκλογες,βραδια εγκαινίων για πολιτικη παράταξη.
  Και ο θανασης βγαζει δελτιο σύνταξης. Ο Δήμος φιλε Θαναση δεν ειναι του μπαμπα μας το χωράφι ουυε του παπου μας το αμπέλι για να πηγαινει απο χερι σε χερι.

   • Δεν έβγαλε άλλο πρόσωπο. Έβγαλε αγανάκτηση. Και ευτυχώς που το έβγαλε τώρα για να προστατέψει το νησί από άλλη μια λάθος επιλογή των ψηφοφόρων!

 6. Μπράβο κε Θανάση, καθαρή ψυχή, καθαρή φωνή! Μακάρι όλοι να τα έλεγαν έξω από τα δόντια όπως εσύ!

 7. Αναρωτιέμαι προς τι όλο αυτό το λογίδριο ….απορώ πραγματικά.Δημοτικός υπάλληλος δεν είναι; Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή εκτός της δουλειάς του; Το αυτονόητο μερικές φορές το θεωρούμε τι δηλαδή;Έλεος κύριε …φτάνει

  • Ναι! Δημοτικός υπάλληλος! Το αποτέλεσμα της δουλειάς του, όμως, το καρπώνονταν οι προϊστάμενοί του, παρουσιάζοντάς το ως δική τους επιτυχία, χωρίς ποτέ να τον υποστηρίξουν και χωρίς ποτέ να εκτιμήσουν την ΑΜΙΣΘΙ και ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ παρουσία των μικρών και μεγάλων μαθητών σε όοοοολες τις εκδηλώσεις του δήμου -παρελάσεις, λιτανείες, χριστουγεννιάτικα παζάρια (όλα), δέντρα (όλα), κάλαντα κ.ά.). Ρωτήστε τους μαθητές και τους γονείς τους. Στη φιλαρμονική βρίσκονταν γιατί αγαπούσαν τον μαέστρο και όχι τον όποιο αντιδήμαρχο πολιτισμού ή πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ

 8. Η ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΌΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΟΤΕΣ

 9. Διαβάζοντας όλο αυτό το κείμενο ενα καταλαβα …τον αληθινό ΘΠ τον αρχιμουσικό. Εμπάθεια και ανοησία και μεγαλομανία …αυτό καταλαβα …κρίμα

 10. ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ. ΑΥΤΑ. ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.

 11. Οφειλεις να απαντήσεις ή να παραιτηθεις χθες.
  Ντρεπεται και η ντροπη μαζι σου. Το ιδιο και εσυ αστερα κ. Α Μ. Μου αρεσει που λες παντου οτι ειααι ο επομενος χωρικος Αντιδημαρχος.
  Τι να πουμε. Τα ειπε ολα ο ανθρωπος με 28 χρονια καριερα. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΕΛΟΥΣ. Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Μ. ΚΑΙ Β.!
  ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΑΤΟΥΝ ΤΑ/////. ΘΕΟΔΟΣΗ ΜΟΥ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ!

 12. σημερα το εμαθες τελικα οτι η Αγγλια ειναι εκτος ευρωπαικης ενωσης και χρειαζεται διαβατηριο ή οχι?

 13. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΟΥ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑ (Μ. ΚΑΙ Β.) ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΜΑΕΣΤΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ.ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΨΗΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΕΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΥΛΙΟΥ.

 14. Η κ βλαχου υποβίβασε και έριξε πολύ τον πήχη του Δοπαβς ! Όμως τόσα χρόνια ο κ Νικηταράς που ήταν ? Σε άλλο δήμο δήμαρχος ? Άρα συνυπεύθυνος για την περίοδο ντροπής των πολιτιστικών στην κω ! Φαντάζομαι η Νίσυρος ,αυτό το μικτό νησί φέτος τους έδωσε το μεγαλύτερο χαστούκι ! Όλη η Κως έτρεχε εκεί ! Εδώ στο νησί της κω το απόλυτο τίποτα ! Εύγε κ βλαχου ! Εύγε όμως και σε όλους αυτούς που ήταν συνεργοί στο …στο έγκλημα !

 15. Μπράβο στη Σεβη,γυναικα μεν με μεγαλα αρ@+×# δε.
  Ουτε απειλες ουτε μασκες. ενα το νησι ενας ο δημος ενας ο αρχιμουσικος

 16. Τώρα θα βγουν όλοι να τα ρίξουν στον μαέστρο που τοποθετήθηκε αυτή τη χρονική στιγμή! Ε λοιπόν καλά έκανε, για να ξέρει ο κόσμος την Κυριακή που θα ψηφήσει Νικηταρά, ΠΟΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ !

 17. Θανάση την λέξη ταπεινός δεν την έμαθες να την παίζεις στα τόσα χρόνια μουσικής καριέρας. υπάρχουν και άλλοι μουσικοί που προσφέρουν στο νησί και μάλιστα όχι μέσα από την οικονομική σιγουριά του Δήμου. γιατί δεν μας λες τι προσφορές πριν σαν ιδιώτης.

 18. Θανάση μου σ’ ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Όχι μόνο έμαθες την κόρη μου μουσική αλλά την έκανες να την αγαπήσει. Καλή σύνταξη.

 19. ΜΠΡΑΒΟ ΘΑΝΑΣΗ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ . ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ. Η κα ΒΛΑΧΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΡΕΦΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ. ΤΟ 2010 ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Κ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ ΚΛΠ . ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΘΑΝΑΣΗ . κΑ ΒΛΑΧΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΣΑΣ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ

  • βρε παιδια και η χατζηχριστοφη τα ιδια και χειροτερα ηταν.
   γιατι δεν λετε γιαυτην; μαλλον ειστε τα τσιρακια του πρωην.
   ρωτηστε τον θαναση να μαθετε τι τραβηξε οταν ηταν δημαρχος ο κυριτση ς!!

 20. αναμένουμε την απάντηση της κ. Βλάχου. Ευχαριστεί τον κ. Χατζηχρηστοφή κατακεραυνώνει την κ. Βλάχου. Σε πλήρης διάλυση ο ΔΟΠΑΒΣ και όχι μόνο. Όλος ο Δήμος είναι σε αυτή την κατάσταση.
  Κύριος υπεύθυνος ο Δήμαρχος που δεν παίρνει θέση για τίποτε και κάνει μόνο δημόσιες σχέσεις και βγάζει φωτογραφίες …

 21. Καλά έκανε και έβγαλε το δελτίο τώρα για να τους πονέσει γιατί τέτοιοι που είναι έτσι μόνο καταλαβαίνουν. Παραιτήση της κυρίας εχθές.

 22. Ουδεις αναντικαταστατος. Ειχα αλλη αποψη για εσας κ Θαναση. Απογοητευση μας δειξατε, γιατι οποιος αγαπαει τη δουλεια του ,τους μαθητες ,του το κοπο του ,το μοχθο του ,δε τα εγκαταλειπει.Καλη συνεχεια σας ευχομαι.!!

 23. Α…όλα κι όλα…ντροπή σου να καταφέρεσε έτσι και να γράφεις με αυτό τον τρόπο. Μα δεν θα ξεχασωω μου όταν ερχόταν παραμονές Χριστουγέννων με δώρο απι τηνβυπευθυνη πολιτθσμου της προηγουμενης περιόδου …δενωεθσαι δίκαιος μαέστρο…ντροπή

 24. Σ’ευχαριστώ που μας πρόσφερες τόσες ωραίες στιγμές και που έμαθες τα παιδιά μας μουσική !!!

 25. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ! ΝΕΚΡΩΣΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΤΡΕΧΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΩ ΕΒΓΑΖΕΣ ΜΟΝΟ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΛΙΓΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ!!

 26. Μπράβο Θανάση. 28 χρόνια ως επικεφαλής της Ορχήστρας του Νησιού μαθαίνοντας τα παιδιά για τη μουσική και χαρίζοντας χαμόγελα στα πρόσωπα των νησιωτών κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Μαρτίου, της πασχαλινής και θερινής παρέλασης, σας χαιρετίζω επίσης για την εκπληκτική υπηρεσία σας στο μουσικό ταλέντο του νησιού μας, σας ευχαριστώ κύριε. Ευχαριστώ την κ. Βλάχου και τον ανύπαρκτο δήμο σπατάλης χρημάτων υπουργό πολιτισμού μαζί με τον Νικηταρά σύντομα θα μείνουν άνεργοι αναρωτιούνται πού πήγαν στραβά όλα απλά πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους.

 27. Χίλια μπράβο και χίλια ευχαριστώ κ. Πουλιού για όσα μας προσφέρατε… αξέχαστες εκδηλώσεις, όμορφα ακούσματα … άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια… ντρέπομαι πραγματικά με αυτά που επιβεβαιώνετε στο υπέροχο κείμενο σας !!! Γιατί τα βλέπαμε και τα υποψιαζόμασταν …Ντρέπομαι που ψήφισα αυτή την παράταξη … ντρέπομαι που στήριξα μια παράταξη που μας πάει τόσο πίσω στην υγειά, την παιδεία, τον πολιτισμό… ένας δήμαρχος που δεν ελέγχει τπτ και κανέναν … όλα στον αυτόματο έχοντας αφήσει ακόμα και τους δημοτικούς υπαλλήλους να κάνουν ότι θέλουν και να δουλεύουν όποτε θέλουν πηγαίνοντας το νησί τόσο μα τόσο πίσω … κύριε Θανάση σας ευχαριστούμε για όλα μα πιο πολύ σας ευχαριστούμε που μας δείξατε πόσο τεράστιος είστε έχοντας το θάρρος να μιλήσετε ανοιχτά για όλους και για όλα … να είστε σίγουρος ότι θα ανοίξουν πολλά στόματα γιατί η απραξία πρέπει να τιμωρείται πια

 28. Η κυρία μια γλάστρα ηταν ολα αυτα τα χρονια απο οπου περασε …….!!
  Ενας εξαίρετος μουσικός, με τεράστια εισφορά στην Κω που αποχωρεί με μεγάλη πικρία…ας αναλογισθεί ο καθένας μας που πάμε ως τόπος και γιατί τυγχάνουν τέτοιας αντιμετώπισης άξιες προσωπικότητες όπως αυτή του κ.Πουλιού!ο ΔΟΠΑΒΣ υπό πλήρη διάλυση πλεον οπως και οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου!!!!!!

  • Να ανεβάσετε και τις δηλώσεις του κ. Πουλιού που στάζει μέλι για την κυρία Βλάχου και όλα όσα έκανε. Ακόμα και τα ρεπορτάζ της είπε ήταν τα καλύτερα που έκανε ποτέ δημοσιογράφος για τη φιλαρμονική. Δεν θα γλύφουμε τη μια και την άλλη θα φτύνουμε γιατί δεν σας παίρνει κανένας στα σοβαρά

 29. Αν δεν σας σας αρεσε.. Θα μπορουσατε να αποχωρουσατε εχτες… Στο καλο και με την νικη

 30. Θανάση μου σε ξέρω χρόνια, ήμασταν γείτονες εκεί στην παλιά γειτονιά…. Έδωσες την ψυχή σου και ποτέ δεν πήρες αυτό που έπρεπε!!! Κάποιοι ενδιαφέρθηκαν κάποιοι προσπάθησαν αλλά κάποιοι αδιαφόρησαν εντελώς!!! Αυτοί όμως που αδιαφόρησαν επιδεικτικά το έκαναν γιατί είχαν αλλά συμφέροντα από αλλού!!! Ο Μ., η Β. και η Χ. προφανώς ανήκουν στην κατηγορία αυτών που αν δεν ….. δεν προχωράει!!! Μπορούν να βγουν και να λένε τώρα ότι θέλουν, δεν έχει καμία σημασία!!! Η ιστορία έχει γράψει και η παρουσία τους καθώς και η πλήρης αποτυχία τους είναι παροιμιώδης!!! Θανάση μου σου εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις και ελπίζω να μπορέσει να βρεθεί άνθρωπος που θα συνεχίσει επάξια το έργο σου!!!

 31. το ίδιο ακριβώς έκανε πριν από τις προηγούμενες εκλογές, όταν μάζεψε τα μέλη της μπάντας και τους υπέδειξε τι να ΜΗΝ ψηφίσουν λες και ήταν δικό του μαγαζί. και όλα αυτά τα χρόνια νόμιζε πως είναι μαγαζί του. έδιωξε από κοντά του πολλούς αξιόλογους και επαγγελματίες μουσικούς. και μην ξεχνάμε ότι όλους αυτούς που κράζει, τους καλούσε και στο σπίτι του και έλεγε τα καλύτερα λόγια γι αυτούς. όπως και για τους μουσικούς που έδιωχνε. αλλά βέβαια, ποιον θα πιστέψουν, τον μαέστρο τον μεγάλο η κάποιον που απλά έπαιζε ένα όργανο μεσα;

 32. Καταλάβατε γιατί είχε μπερδευτεί ο Πέτρος Γαϊτάνος όταν στη συναυλία του αποκάλεσε την φιλαρμονική Ηρακλειδων σαν του δήμου Κω κοιτάζοντας τη Βλαχου;Τα είχε κανονίσει η κυρία.Δεν γίνεται ένας Δήμος να έχει 2 φιλαρμονικές και είχε διαλέξει μαέστρο.Όλα τα αλλά είναι λόγια.

 33. Να φεύγεις να προβαλεσαι μόνος σου και να κατηγορείς Και δύο γυναίκες αξίες…. Πού πάμε?

 34. Απαράδεκτος ….απαράδεκτος…απαράδεκτος …βάλτε λίγη σκέψη τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό το λογίδριο.Αλλά έτσι είναι αυτός,θυμάστε σε ενα φεστιβάλ,το πρώτο νομίζω που δεν τον ευχαρίστησαν παραπάνω από οτι χρειαζόταν και την άλλη μερα να ενα κατεβατό σε εφημερίδα κατα του τότε δημάρχου από τον φίλο του μουσικός και εκείνος;ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ …..ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ

 35. Δήμαρχε άσε τα tik tok… ο κόσμος χάνετε και εσύ στον κόσμο σου … αντί να τους έχεις όλους τόσο λάσκα ξύπνα λίγο … κοκορεύονται οι υπάλληλοι στο Δήμο για το πόσο χαλαρός είσαι μαζί τους εν αντίθεση με τον κακό Κυρίτση που τους είχε να δουλεύουν φουλ … έτσι θα πας το νησί μπροστά? Αν είχες άλλον αντίπαλο θα έκανε παρέλαση … εκτίθεσαι συνέχεια… το ένα λάθος μετά το άλλο … κ. Πουλιού μπράβο σας που είχατε το θάρρος της γνώμης σας !!! Γιατί δυστυχώς σε αυτό το νησί αν πεις τη γνώμη σου και τα γεγονότα πέφτουν να σε φάνε οι καρχαρίες…

 36. Μαέστρο γιατί δεν μας λες ότι έτσι και αλλιώς θα έφευγες με σύνταξη; Γιατί δημιουργείς εντυπώσεις στον κόσμο; Αν ήσουν μάγκας γιατί δεν τους παρατούσες πριν 1,2,3,4 χρόνια; Αλλά βλέπεις θα έχανες την θεσούλα σου ενώ τώρα μιλάς εκ του ασφαλούς. Και φυσικά αυτοί που σε υποστηρίζουν είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν

 37. Ε ρε γλέντια που θα γίνουν με την ανακοίνωση των ονοματοδοσιων στους δρόμους που εισηγήθηκε η εκπληκτικής αναλγησίας κ απροσφορότητας θρασύτητας Κας του απολιτίστικου ανιστόρητου άχρωμου πολιτισμού

 38. Γιατί μιλάτε άσχημα για έναν άνθρωπο που πρόσφερε τόσα πολλά στην Κω; Ο Θανάσης είναι ένας υπέροχος μουσικός με αγάπη για αυτό που κάνει. Είναι κρίμα να απαξιωνεται το έργο του.

 39. Κυρία Βλαχου.Το απόλυτο μηδέν!!!! Δεν πήρε κανένα μάθημα από τα υπόλοιπα νησιά. Για εκείνη υπήρχε μόνο η Μαρίνα για εκδηλώσεις. Γιατί άραγε;;;; Τι ή ποιους εξυπηρετούσε κανοντας σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις εκεί;

 40. Η φιλαρμονικη δεν κληρονομειται δεν τεμαχιζεται δεν ειναι τιμαριο κανενος!! Ολοι οι πολιτες του νησιου εχουν τα ιδια δικαιωματα. Και οποιος καταλαβε καταλαβε!!

 41. κα ΒΛΑΧΟΥ απαντηστε η απλα παραιτηθειτε επρεπε βεβαι να παρετηθειτε οταν κανατε την ιστορια με το διαβατηριο …. ξερετε κατι δεν ψιχαλιζαει……….. επεσαν οι μασκες …. τα ιδια λεει κ ο αλλος μαεστρος για εσας….. ζητειστε συγνωμη απο ολο τον κοσμο …. ολοι οι εργαζομενοι του δοπαβς ξερουν τι ειστε

 42. ΑΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΟΠΑΒΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ Κ ΟΙ 2 ΜΑΕΣΤΡΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ

 43. Η αξία του κ.Πουλιου είναι εγνωσμενη. Η αλήθεια είναι ότι, έχουμε ζήσει μοναδικές στιγμές με τη φιλαρμονική και μπράβο τους.Δε έχω λόγονα αμφισβητήσω τα γραφόμενα του.Απορω όμως,με τη στιγμή που επέλεξε, να κάνει την αναγγελία. Θεωρεί φρόνιμο, μια προσωπική (αυτό αντιλαμβανομαι)πικρία και απογοητευση(από συγκεκριμένο προσωπο ,που πρεπει να λογοδοτησει),να δημοσιευτεί προεκλογικά;θεωρώ σαν πολίτης, ποιο έντιμο, να είχα γνώση όταν συνέβαιναν τα παραπάνω, για να μπορώ να στηρίξω και να διαμαρτυρηθώ. Σέβομαι την γνώμη του μαέστρου,του δίνω δίκιο ,πιστεύω όμως ότι γίνεται εκ του πονηρου.Η μουσική ενώνει,δεν διχάζει.

 44. ΒΛΑΧΟΥ ΒΓΕΣ Κ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΠΟΥΛΙΟΥ Ή ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Κ Η ΠΑΡΑΤΞΗ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ Κ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 45. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΕΠΑΙΞΕΣ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ Κ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΑΣ ΠΕΙΓΕΣ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ

 46. Ας πούμε τώρα την αλήθεια. 1. Ο κ. Πουλιού πρόσφερε πολλά στην Φιλαρμονική. 2. ο Δήμος Κω πρόσφερε πολλά στον κ. Πουλιού, αν δεν ήταν στη Φιλαρμονική θα ήταν απλώς ένας μουσικός μέτριων προσόντων όπως τόσοι άλλοι. 3. ο κ. Πουλιού υπερεκτιμησε τον ρόλο του. Όλα αυτά τα χρόνια εγλυφε καθέναν που περίμενε κάτι από αυτόν ενώ έθαβε όποιον δεν του έκανε τα χατίρια. Η αγνωμοσύνη του προς τον Κώστα Καισερλη είναι μοναδική και δείχνει το ποιόν του όπως το έδειξε εκείνο το βράδυ στο Πανόραμα. 4. Ότι και αν έχει προσφέρει καθένας με αμοιβή μισθό κλπ είναι υποχρέωση και όχι προτέρημα. Αν ήταν εθελοντής θα είχε αξία. Ως αμοιβομενος δεν λέει τίποτα. Απλά στο νησάκι μας είμαστε υποκριτές και μπροστά εκθειαζουμε ενώ από πίσω θάβουμε. 5. τέλος, ο κ. Πουλιού με αυτή την στάση του υποτιμά τον εαυτό και την πορεία του.

 47. 1.Ο κ.Πουλιού δεν παραιτείται απλά ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ! 2.Είναι δημοτικός υπάλληλος, και μάλιστα του έγινε χάρη απο τον κ.Καϊσερλη αφού τότε που προσλήφθηκε ΔΕ διέθετε τα τυπικά προσόντα. Το ξέρω από μέσα αλλά όποιος αμφιβάλλει ας το ψάξει. 3.Κάθε διαφωνία μπορεί και πρέπει να λύνεται υπηρεσιακά. Αλίμονο όποιος υπάλληλος διαφωνεί με τον προϊστάμενο γράφει τέτοιες επιστολές. 4.Ως υπάλληλος έκανε τη δουλειά του, αμοιβόμενος όπως προβλέπεται με βοήθεια πολλών αξιότατων διπλωματούχων μουσικών που δούλεψαν για τη φιλαρμονική ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ! Νομίζω έπρεπε να κάνει μια ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ αναφορά στο αποχαιρετιστήριο. Ετσι όφειλε να πράξει κάθε μη αχάριστος συνάδελφος. 5.Τόσα χρόνια στο δήμο θυμάμαι στο παρελθόν αρκετές δημόσιες αναφορές του σε δημάρχους και προέδρους που έλεγε πόσο καλοί είναι στο έργο τους και τώρα βλέπω μετα λύπης μου ότι κατηγορεί ακριβώς τα ίδια πρόσωπα!

 48. 6. Δε μπορώ να μη σχολιάσω τη χρονική στιγμή που επέλεξε για τη δημοσιοποίηση αυτής της επιστολής. Θα ήταν φρόνιμο να γίνει μετά τις εκλογές, για να μην κατηγορηθεί για πολιτική σκοπιμότητα. 7.Η επιστολή είναι γεμάτη από υπερβολή, ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ (εγώ!) Λυπάμαι αλλά αυτό λέει πολλά για το χαρακτήρα μας. 8.Κανείς δεν τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Αντιθέτως η πλειοψηφία των δημοτών μόνο καλά λόγια έχει να πει για την παρουσία και το έργο της φιλαρμονικής. Γιατί δεν αφήνει τον κόσμο να μιλήσει για την καλή δουλειά που έχει κάνει αλλά επιλέγει όλη αυτήν την φανφάρα; 9.Δε θα κάνω το δικηγόρο της κ.Βλάχου κι εγώ πιστεύω ότι το έργο της είναι φτωχό. Θεωρώ όμως πως δεν έπρεπε να γράψει έτσι γι’ αυτήν εκμεταλλευόμενος ότι λόγω προεκλογικής περιόδου η ίδια δε μπορεί να απαντήσει! 10.Η τέχνη θέλει ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΕΥΓΜΩΜΟΣΥΝΗ, ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑ, και ο κ.Πουλιού δείχνει ότι ΔΕ διαθέτει. Κρίμα που επιλέγει να τον θυμόμαστε έτσι.

 49. Και ΜΌΝΟ μετά τις 8 Οκτώβρη… Αλλά το Κάνες τώρα… Που είναι πολύ ευαίσθητη περίοδος προεκλογικά…. Πάρε το μπουζούκι σου.. Και αρκετά σε πλήρωνε ο ΔΗΜΟΣ.. ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΕΣΑΙ…. και βρίζεις και από πάνω… Την κ σέβη βλαχου…που δεν σου κάνε τα χατιρακια… 1 μήνα πριν τις εκλογές.. ΠΈΡΑΣΑΝ 28 ΧΡΟΝΙΆ… και οσοί δεν ήξεραν..έμαθαν πόση αυτοπροβολη ,,…

  • ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΛΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ?????
   ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
   ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

 50. Και εντελώς τυχαία ο Κυρίτσης έβγαλε ανακοίνωση στήριξης.
  Φθηνή στάση εκατέρωθεν. Ντροπη σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ