Κώστας Τεχνίτης για την συνάντηση των τουριστικών φορέων με τον Δήμαρχο Κω

0
4497
Ευχαριστώ για την πρόσκληση  αλλά δυστυχώς θα είμαι εκτός Κω.
Σας παραθέτω τις απόψεις μου και παρακαλώ να διαβαστούν στην σύσκεψη των φορέων.
  1. Οσον αφορά την πορεία και την εξέλιξη την κίνηση της τουριστικής περιόδου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Fraport οι αφίξεις απο το εξωτερικό παρουσίασαν τον Απρίλιο -2,8% μείωση σε σύγκριση με το 2022 και τον Μάιο είχαμε αύξηση +8,3% ήτοι τον Απρίλιο 2023 = 48171 – Απρίλιο 2022 49,547 ο δέ Μάιος 2023 =283,102 – Μάιος 2022=261,362. Οσον αφορά τον Ιούνιο δεν έχουμε ακόμα στατιστικά αφίξεων αν και δεν πήγε πολύ καλά λόγω της μείωσης απο την Γερμανική αγορά. Για τους μήνες ης υψηλής περιόδου Ιούλιο εως Σεπτέμβριο αναμένουμε περαιτέρω αύξηση ελπίζοντας να κλείσουμε την season με τον ίδιο αριθμό αφίξεων και ίσως με θετικό πρόσημο. Τα νούμερα των αφίξεων όμψως δεν αντιστοιχούν με την κατανάλωση και το κέρδος διότι η ενεργειακή και οικονομική κρίση έχει αποδυναμώσει την ρευστότητα και την καταναλωτική δύναμη των Ευρωπαίων πελατών μας.
  2. Σχετικά με την μείωση των τελών προσγείωσης απο την Fraport είναι καλοδεχούμενη και συμβάλει στην αύξηση των αφίξεων τον Οκτώβριο + Νοέμβριο υπό την προϋπόθεση οτι και οι tour operators θα μειώσουν τις τιμές του πακέτου.Ομως είναι σημαντικό να τονίσουμε και να απαντήσουμε στην ερώτηση της επέκταση της τουριστικής περιόδου Οκτωβριου-Νοεμβρίου-Μαρτίου -Απριλίου τα εξής : Στο παρελθόν είχε αποφασιστεί απο ορισμένους τους τour operators η επέκταση της season αλλά δυστυχώς διεκόπη λόγω μηδενικής στήριξης απο τους φορείς της εστίασης, διασκέδασης, και γενικικότερα της αγοράς.Ως εκ τούτου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αγορά να είναι ζωντανή κατά την διάρκεια αυτών των μηνών έτσι ώσρε οι πελάτες να μπορούν να έχουν ευχάριστη παραμονή. Αυτό σημαίνει οτι όλοι οι φορείς θα πρέπει να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή και όχι να κλείσουν λόγω κόστους λειτουργίας.
  3. Εκτός απο τις υποδομές των ιδιωτικών φορέων , Ξενοδοχεία , Τουριστικά Γραφεία, συγκοινωνίες, τουριστικά σκάφη, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα , και την διάθεση τους να προσφέρουν υπηρεσίες κατά την διάρκεια της περιόδου της επέκτασης θα πρέπει και οι υποδομές του Δήμου να είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις ανέσεις στους πελάτες. Για παράδειγμα η επέκταση του ποδηλατόδρομου έως το Δήμητρα θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει.
Αυτά εν ολίγοις είχα να καταθέσω μέσα απο την πολυετή εμπειρία μου.
Χαιρετισμούς σε όλους τους φορείς και Καλή επιτυχία στην σύσκεψη σας.
Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Τεχνίτης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ