435 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Κατατέθηκε το αίτημα εισαγωγής του θέματος της απομάκρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Ζηπάρι, στο ΔΣ Κω

0
3223

435 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΖΗΠΑΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ

 

Το αίτημα για άμεση απομάκρυνση των 2 κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Ζηπάρι, το οποίο συνυπέγραψαν ο Μητροπολίτης και 434 κάτοικοι του χωριού και γονείς μαθητών, κατέθεσαν την Τετάρτη 7/6/2023 στην κυρία Εισαγγελέα Κω τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών κ.κ. Μ. Μπαλάσας, Μ. Παπαποστόλου και Γ.Χ. Πασσανικολάκης, συνοδευόμενοι από τον ιερέα Ι. Κουτάντο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ασφενδιού κ. Γιωργαλλή.

Έπειτα, η τριμελής Επιτροπή Πολιτών, αφού ενημέρωσε τον Έπαρχο κ. Καμπανή (που στηρίζει το αίτημα ως κάτοικος και παππούς), συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κωου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος συνυπέγραψε το κείμενο, δηλώνοντας πως ο εφημέριος του Ι.Ν. Αναλήψεως Ζηπαρίου μπορεί να στηρίξει έμπρακτα την πρωτοβουλία τους.

Τέλος, κατέθεσαν στον Δήμαρχο κ. Νικηταρά, στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τελλή και στους επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Κυρίτση, Ρούφα και Μακρή αίτημα για άμεση εισαγωγή του θέματος Απομάκρυνση των 2 κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Ζηπάρι στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο Κω.

Η διεκδίκηση συνεχίζεται με την παρέμβαση στη συνεδρίαση της αρχιτεκτονικής επιτροπής και στην κατάθεση του φακέλου σε ανώτερα όργανα.

Ολόκληρη η επιστολής του αιτήματος προς την Πρόεδρο του Δ.Σ. έχει ως εξής:

 
Κως, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023
 
Προς

1.      Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κω κ. Τελλή

2.      Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά

3.      Επικεφαλής παρατάξεων Δήμου Κω

 

Θέμα: ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΗΠΑΡΙ ΣΤΟ Δ.Σ ΚΩ

 

Κυρία Πρόεδρε,

Κύριε Δήμαρχε,

Αγαπητοί Επικεφαλής,

 

Με το από 24/5/2023 έγγραφο (Α.Π.: Εισερχ. 13048 – 0000399244) που αποστείλαμε στην κυρία Εισαγγελέα Κω, στον Δήμαρχο Κω, στον Μητροπολίτη Κω και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Ασφενδιού, αφού αναφερόμασταν στο ιστορικό εγκατάστασης των 2 κεραιών κινητής τηλεφωνίας, της COSMOTE τον Απρίλη του 2023 και της VODAFONE που εμφανίζεται ακόμη ενεργή μετά από μια δεκαετία και διαβεβαιώσεις περί αναστολής λειτουργίας της, ζητούσαμε από τον Δήμο Κω την εισαγωγή του θέματος σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Μαΐου 2023, σεις είπατε ότι δεν έχετε στα χέρια σας το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου (όπως σας αναφέραμε παραπάνω, στις 24/5/2023). Για το λόγο αυτό  σας το αποστέλλουμε εκ νέου παρακάτω μαζί με τις 434 υπογραφές που συγκεντρώσαμε, τις οποίες καταθέσαμε τόσο στην κυρία Εισαγγελέα, όσο στον Δήμαρχο και στον Σεβασμιώτατο.

Ζητάμε να εισαχθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώντας ότι ένα μήνα μετά θα έχετε λάβει τη σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Με εκτίμηση,

 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΗΠΑΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Κατατέθηκε το αίτημα εισαγωγής του θέματος της απομάκρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Ζηπάρι, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω, από τα μέλη της επιτροπής κατοίκων Ζηπαρίου Μανώλη Μπαλάσα, Γιώργο Πασσανικολάκη και Μανώλη Παπαποστόλου.
Σε δηλώσεις τους στην κάμερα του kos tv , κάτω από το Δημαρχείο, τόνισαν πως και οι δύο κεραίες πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα, ο Δήμος πρέπει να μπει μπροστά και πως στο παρελθόν με την επιμονή των κατοίκων, κατάφεραν και άλλαξαν αποφάσεις που είχαν μπει μέχρι και οι υπογραφές. Επίσης δήλωσαν πως συγκεντρώθηκαν 434 υπογραφές, χωρίς να περιλαμβάνονται όλων όσων επιθυμούν να υπογράψουν, με πρώτη την υπογραφή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ Ναθαναήλ.
Εν κατακλείδι, τα μέλη της επιτροπής τονίζουν πως προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών και των παιδιών και πως από τη στιγμή που και οι δύο κεραίες έχουν τοποθετηθεί εντός του χωριού και μάλιστα πολύ κοντά σε εκπαιδευτικές δομές, πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.

Πηγή: https://www.kostv.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ