Καταγγελία του επιχειρηματία κ. Γ. Καραναστάση κατά της πρώην και της νυν Δημ. Αρχής για παράβαση καθήκοντος…

9
21991

Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε το μεσημέρι, ο επιχειρηματίας από την Καρδάμαινα κ. Γιώργος Καραναστάσης, ο οποίος με αφορμή τη μη παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στο κατάστημά του, καταγγέλλει την πρώην και την νυν Δημοτική Αρχή για παράβαση καθήκοντος.

Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε και ο Δικηγόρος του κ. Μιχάλης Εκατομμάτης, έχει κατατεθεί και αγωγή κατά του Δήμου, ζητώντας οικονομική αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη, καθώς το κατάστημα του κ. Καραναστάση, παραμένει κλειστό εδώ και 3 χρόνια, ενώ μας ενημέρωσε ότι παρά το γεγονός ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει αποφασίσει υπέρ του κ. Καραναστάση, ο Δήμος δεν εφαρμόζει την απόφαση.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση αποζημίωσης, το ποσό θα κληθεί να το πληρώσει ο Δήμος της Κω, δηλαδή οι δημότες.

Ο κ. Καραναστάσης, μας ανέφερε ότι έχει καταθέσει τα τελευταία 5 χρόνια 33 αιτήσεις στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου και δεν έχει λάβει καμία απάντηση μέχρι τώρα, κάτι που είναι απολύτως παράνομο, καθώς υποχρεούνται από το νόμο, να απαντήσουν.

Τα κείμενα από την συνέντευξη του κ. Καραναστάση για την πλατεία της Καρδάμαινας

Ο Λόγος που σας κάλεσα είναι για να σας διηγηθώ μια Ιστορία Επιστημονικής Φαντασίας που  έχει λάβει χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια στον Ο.Τ.Α Κω από τις Δημοτικές Αρχές των κ.κ. Νικηταρά και Κυρίτση.

Αποφάσισα να σας την διηγηθώ επειδή πιστεύω ότι Διήγησης μου έχει κάποια  Διδακτική Σημασία εν όψη των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών, όσον αφορά τα Κριτήρια Επιλογής των Προσώπων τα οποία οφείλουν να  διαθέτουν την ενδεδειγμένη  Πολιτική  Φερεγγυότητα και Ικανότητα Αναγκαία και Απαραίτητα σε κάθε τους Έκφανση ώστε να  εκπροσωπήσουν Επάξια την Τοπική Κοινωνία της Κω.

          ΑΝΑΦΟΡΑ-ΘΕΜΑ

Η MH NOMIMH Παραχώρηση του Κοινόχρηστου Χώρου της Κεντρικής πλατειάς Καρδάμαινας που ευρίσκεται έπροσθεν και σε επαφή με την Πρόσοψη του Καταστήματος μου INDIGO καφέ και του ΜΗ Όμορου του καταστήματος BLISS καφέ το έτος 2018 κατά παράβαση του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας της Απόφασης του Δ.Σ 256/2015 του Δήμου από την Δημοτική Αρχή του Δημάρχου κ Κυρίτση.  

               Σύντομο Ιστορικό

1 Το 2012 το ΜΗ όμορο με το δικό μου κατάστημα της κ Ψύρη ζήτα να του παραχωρηθεί  τμήμα του Κοινόχρηστου Χώρου στην ΠΡΟΣΟΨΗ του καταστήματος μου  στον όποιον  έχει Όψη και ΟΧΙ Πρόσοψη, για να αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα κάτι για το όποιο απαραίτητη ήταν η συναίνεση μου την οποία έδωσα τότε, και του εδόθη ένα τμήμα  με Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του 2012 και συμφώνα με το Σχεδιάγραμμα της Υπηρεσίας του Δήμου ΟΤ 74

2 Με αυτήν την Παραχώρηση λειτουργούν τα δυο καταστήματα έως και το 2017

3 Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου τον Απρίλιο του 2018 η Δημοτική Αστυνομία με τον πρόεδρο της δημοτικές κοινότητος Καρδάμαινας κ Πόγια, χωρίς να έχω ενημερωθεί, οροθετούν μια Νέα Παραχώρηση  στον κοινόχρηστο χώρο της πρόσοψης του καταστήματος μου,  με ένα Χαλκευμένο και Επίπλαστο Σχεδιάγραμμα του ιδιώτη μηχανικού κ Κώστα Παπαηλία το οποίο σχεδίασε κατά εντολή της κ Αναστασίας Ψυρη του BLISS καφέ και ΟΧΙ Υπηρεσίας του Δήμου.

Το εν λόγο Σχεδιάγραμμα το είχε καταθέσει η κ Ψυρη στην δημοτική κοινότητα Καρδάμαινας, χωρίς να το συνοδεύουν Στοιχεία που να τεκμηριώνουν την Νομιμότητα του, για την οποία Νομιμότητα άμεσα ζήτησα να μου κατατεθούν Στοιχειά τα οποία να την τεκμηριώνουν.

4 Η Δημοτική Κοινότητα μου κοινοποιεί Α)»Το Διαβιβαστικό εισηγητικών σημειωμάτων κοινοχρήστων χώρων» της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, Β) «Εισηγητικό Σημείωμα Κ.Χ. Έτους 2018» της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Γ) Το Χαλκευμένο και Επίπλαστο Σχεδιάγραμμα της κ Ψύρη για την επί τόπου εφαρμογή του.

Αυτό ερμηνεύεται ότι η Δ/νση Τ.Ο.Α, ως Αρμοδιοτούμενη Υπηρεσία σύμφωνα με την Απόφαση 256/2015 του Δ.Σ  παρέλαβε το Σχεδιάγραμμα, το έλεγξε, το ενέκρινε και το εισηγήθηκε για την επί τόπου οριοθέτηση του στην  Δημοτική αστυνομία και οριοθετήθηκε με την παρουσία και σύμφωνη γνώμη  του πρόεδρου της κοινότητος Καρδάμαινα.

5  Καταθέτω Ένσταση στην Ε.Π.Ζ  αμφισβητώντας την εγκυρότητα του Σχεδιαγράμματος, έλλειψη στοιχείων Νομιμότητας του, με πρόεδρο το κ Γερασκλή ο οποίος παρερμηνεύει τις σχετικές Αποφάσεις, Κανονισμούς , τον Αστικό Κανονισμό του Δήμου που αφορούν την Παραχώρηση Κ.Χ Πλατειών και παρουσιάζει την Παραχώρηση ΝΟΜΙΜΗ.

Επικαλείται  επίσης ο Πρόεδρος αυτοδιαψευδόμενος ότι το η κυρία Ψύρη υποβάλλει για  Πρώτη Φορά ΑΙΤΗΜΑ Κ.Χ το 2018,  τον οποίο δικαιωματικά της Ανήκει, ενώ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ Χώρου κάνει από το 2012 συμφώνα με την απόφαση της Ε.Π.Ζ στην οποία συμμετέχει και έχει συνυπογράψει. Η Απαρχή της εις βάρος μου Σκευωρίας-Απάτης.

6 Καταθέτω επιστολές στις αρμόδιες για το θέμα υπηρεσίες του Δήμου  να μου καταθέσουν Στοιχειά Νομιμότητας της Παραχώρησης της κ Ψύρη. Αναπάντητες όλες.

7  Καταθέτω τελικά  σχετική επιστολή και στον τότε δήμαρχο κ Κυρίτση όπως ενεργήσει για την Νομιμότατα της Παραχώρησης.  Αναπάντητη.

8 Το 2019 εκλέγεται Νέα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ Νικηταρά, Νέος κύκλος επιστολών  στις Αρμοδιοτούμενες από την Απόφαση του Δ.Σ Κω 256/2015 υπηρεσίες του Δήμου  αιτούμενος την τεκμηρίωση της Παραχώρησης του Κ.Χ της πλατείας το 2018 με το Χαλκευμένο και Επίπλαστο σχεδιάγραμμα του ιδιώτη μηχανικού. Αναπάντητες

9) Με την επίμονη αδιαφορία του Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στην επίλυση του προβλήματος το όποιο της έχω έκθεση υποβάλλω Καταγγελία του Δήμου Κω στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

9 Τον  Ιούνιο του 2020 με τις Υπηρεσίες του Δήμου να αρνούνται να πάρουν θέση για το Θέμα μου καταθέτω νέα Ένταση στην Ε.Π.Ζ της νέας Δημοτικής Αρχής  με πρόεδρο τον κ Παναγιώτη Αβρίθη κατά της Απόφασης της Ε.Π.Ζ του 2018 την οποία απορρίπτει με δύο αδόκιμους λόγου και ότι η Ε.Π.Ζ, της οποίας προΐσταται,  δεν είναι Αρμόδια για το Θέμα μου, όταν η Αρμοδιότητα της Ε.Π.Ζ αναφέρεται ρητά στην Απόφαση 256/2015 του Δ.Σ του Δήμου.

Καταθέτω στον πρόεδρο κ Αβρίθη επιστολή αίτημα να μου αναφέρει ποια είναι Αρμόδια Υπηρεσία  για να της  απευθυνθώ. Καμία Απάντηση.

10) Το έτος 2020 ανακαλύπτω και καταγγέλλω το Χαλκευμένο και Επίπλαστο Σχεδιάγραμμα της κ Ψύρη το όποιο ενέκρινε για υλοποίηση και το εισηγήθηκε η  Δ/νση Τ.Ο.Α Κω.

Το σχεδιάγραμμα περιλαμβάνει Ράμπες για ΑΜΕΑ τις όποιες η Δημοτική Αστυνομία παραβατικά ΔΕΝ τις οριοθετεί συμφώνα με το Σχεδιάγραμμα, εκτός του Κ.Χ  άλλα τις οριοθετεί μέσα στον Κοινόχρηστο μου Χώρο που μου παραχωρήθηκε, πράγμα αντίθετο με τις Διατάξεις του Αρεθρου13 του β.δ.24.9/1958 όπου καθίσταται σαφές ότι ΔΕΝ υφίσταται ελεύθερος Κοινόχρηστος Χώρος εντός παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου.

Στην δε Αίτηση Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου  αναγράφονται  ως Παραχωρούμενα Τετραγωνικά μέτρα Κ.Χ  34,5 τ.μ. στα οποία περιλαμβάνοντα και τα 12 τμ των ραμπών αντί των 22,5 τ.μ  για  τα έτη 2018 και 2019  το μίσθωμα των όποιον και κατέβαλλα χωρίς να έχω κάνει χρήση του χώρου των ραμπών.

Ζήτω επεξήγηση από την Δημοτική Αστυνομία εγγράφως αυτής της Ανακολουθίας Σχεδιαγράμματος και τις επί τόπου Οριοθέτησης  άλλα δεν πηρά καμία απάντηση.

11) Μετά από αυτήν την Αποκάλυψη υποβάλλω αίτημα Παραχώρησης του ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ για το κατάστημα μου Κ.Χ της Πλατειάς για το 2020 στον Δ/νση Τ.Ο.Α  η οποία ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ μου παραχώρησε αλλά ούτε και  μου απάντηση για τον λόγο της άρνησης της. Σχετικά με επιστολή μου ενημερώνω τον Δήμαρχο

Το κατάστημα  μου χωρίς Άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου  τίθεται εκτός λειτουργίας.  

Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα είχαν και τα αιτήματα μου τα έτη 2021 και 2022, καμία παραχώρηση Κ.Χ καμία απάντηση  από την Δημοτική Αρχή. με το κατάστημα μου εκτός λειτουργιάς για τρίτον χρόνο και με πλήρη ενημέρωση του Δημάρχου ο οποίος δεν προέβεί σε καμμία ενεργεία για την παραβατικότητα των Υπηρεσιών του Δήμου απέναντι μου.

12) α)Τον Δεκέμβριο του 2020 η Εθνική Αρχή Διαφάνειας  με επιστολή της στην Δ/νση Τ.Ο.Α ζητά στοιχεία για την καταγγελία την όποια της έχω υποβάλλει. Η επιστολή ΔΕΝ απαντάται. β) Ακόλουθη δεύτερη επιστολή τον Ιανουάριο του 2021 ζητώντας τα στοιχειά από την Δ/νση Τ.Ο.Α την όποια ΔΕΝ απαντά, αλλα την διαβιβάζει στην Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας για να απαντηθεί τελικά  από τον δημοτικό Υπάλληλο Μήνα Βησσαρίτη, όποιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ υπηρεσιακά ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ και Γνώση με την ρυμοτομία του Οικισμού Καρδάμαινας.

Στην επιστολή του, ο ΑΣΧΕΤΟΣ με το Θέμα δημοτικός υπάλληλος αναφέρει ότι η Παραχώρηση του 2018 ΔΕΝ άφορα Παραχώρηση Κοινόχρηστου Χώρου Πλατείας διότι η Κεντρική Πλατεία Καρδάμαινας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ και η Παραχώρηση δεν διέπεται από την κείμενη νομοθεσία Παραχώρησης Κ.Χ Πλατειών αλλά των ΔΡΟΜΩΝ.

Ένα τεράστιο και καθοριστικό ερώτημα τίθεται που απαιτεί ΑΜΕΣΗ διαλεύκανση  «Κατόπιν ποιου την υπόδειξη έκανε αυτήν την Αναφορά????????»,

Μία Ψευδέστατη Ανηφόρα  με τη οποία προσπάθησε για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή του κ Νικηταρά να κάλυψη την Απάτη  εις βάρος μου σχετικά με την Παραχώρηση του Κ.Χ το 2018 από την Δημοτική Αρχή του κ Κυρίτση την οποία υιοθέτησε  στην συνέχεα ο δήμαρχος κ  Νικηταράς  προσπαθώντας  με   μια εναγώνια πάλη των Υπηρεσιών του Δήμου  να δώσει ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ στην εις βάρος μου ΑΠΑΤΗ όταν όλες οι ενέργειες του γι αυτό έως σήμερα είναι απόλυτα ΕΚΝΟΜΕΣ με σκοπό την ΜΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της Απατής εις βάρος μου που ενέχει η Παραχώρηση του 2018.

Σημείωση:

1ον Η Επιτροπή Ποιότητες Ζώης του 2012 βασίζεται στην κειμένη νομοθεσία Παραχωρήσεις Κ.Χ των  Πλατειών του Δήμου.

2ον  Η Επιτροπή Ποιότητες Ζώης του 2018 αναφέρεται στην Παραχώρηση του Κοινόχρηστου Χώρου της Κεντρικής Πλατείας Καρδάμαινας με βάση τον  Αστικό Κανονισμό του Δήμου που άφορα Κ.Χ Πλατειών και

3ον Στο Χαλκευμένο και Επίπλαστο σχεδιάγραμμα της κ Ψύρη αναγράφεται ότι είναι σύμφωνο με την απόφαση του Δ.Σ Δήμου Κω 256/2015 η όποια Απόφαση αφόρα Παραχώρηση Κ.Χ Πλατειών του Δήμου.

13) Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ζητά αποδεικτικό στοιχειό για τον Χαρακτηρισμό της Κεντρικής Πλατείας Καρδάμαινας από Πλατεία σε Δρόμο και ο κοινοτικός υπάλληλος κ Μηνάς Βησσαρίτης αποστέλλει την  Απόφαση Υπ΄αριθμον ΧΟΠ 2825/08-06-1983 Απόφαση Νομάρχη Δωδεκανήσου (ΦΕΚ 531Δ/20-20-1983). η οποία του διαβιβάστηκε από την Πολεοδομία Κω.

Απόφαση απολύτως άσχετη με το ζητούμενο την όποια ουδεμία από τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής του  Δήμου Κω κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2012-2018-2020 δεν είχε επικαλεστεί, ούτε  Δημοτική Υπηρεσία, ούτε και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Καρδάμαινας του Δήμου Κω ο οποίος είναι παρών και σύμφωνος κατά την οριοθέτηση της.

Περάν αυτών Κανένα Έγγραφο της Δημοτική Αρχής και των Υπηρεσιών της  ΔΕΝ την  αποκαλεί ΔΡΟΜΟ άλλα  μηδενός εξαιρουμένου ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. (Σχετικό)

14) Ο μόνος που υιοθετεί την Χαρακτηρισμό της Πλατειάς σε Δρόμο είναι ο Δήμαρχος  κ Νικηταράς ο οποίος κάνει σχετική αναφορά στην συνεδρίαση του Δ.Σ της 1ης Ιουλίου 2022 στον Απολογισμό έργου της Δημοτικής του Αρχής, και επιβεβαιώνει την Απάτη του Χαρακτηρισμού της Πλατεία σε Δρόμο υποσχόμενος στους Καρδαμιώτες ότι θα ανακατασκευάσει την Πλατεία Καρδάμαινας αφαιρώντας στην διαμόρφωση της  από το  σιντριβάνια  του δημάρχου Κυρίτση

Στο συνέλευση της 1ης Ιουλίου 2022 του Δ.Σ  παρευρίσκομαι και αναφέρομαι, μετά την προαναφερόμενη τοποθέτηση του Δημάρχου περί ΠΛΑΤΕΙΑ΅ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ, καταγγέλλοντας το πρόβλημα το όποιο μου έχει δημιουργηθεί από τις Δημοτικές Αρχές των δημαρχών κ κ  Κυρίτση και Νικηταρά για να τοποθετηθεί απαντώντας ο Δήμαρχος ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι το συγκεκριμένο μέρος της Καρδάμαινας είναι ΔΡΟΜΟΣ  ΟΧΙ πλατεία και προσπαθεί να βρει λύση.

Στην αρχή του Απολογισμού Έργου ήταν ΠΛΑΤΕΙΑ στο τέλος του είχε γυνή ΔΡΟΜΟΣ

15) Προκειμένου να δώσει αληθή χροιά στο Ψεύδος του επικαλείται την Κ.Ω.Α.Ν ως εντεταλμένη υπηρεσία να δώσει Λύση του προβλήματος μου με το όποιο η ΚΩΑΝ ΔΕΝ έχει καμιά σχέση.

Διότι η Κ.Ω.Α.Ν αποστολή έχει να κάνει «ΜΕΛΕΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ» και όχι να χαρακτηρίζει τις Ρυμοτομικές Δομές του Οικισμού, που είναι θέματα των τεχνικών υπηρεσιών και της πολεοδομίας του Δήμου.

Ο  λόγος που στο Δημοτική Συμβούλιο της 13ης Φεβρουαρίου με 43  Θέματα απολογισμού της ΚΩΑΝ μεταξύ αυτών  τα θέματα 32ο  και 33ο  που αφορούσαν το Θέμα μου ήσαν  τα μόνα στα όποια δεν συζητηθήκαν, διότι ΔΕΝ την αφορούσαν.

16) Την  Απόφαση Υπ΄αριθμον ΧΟΠ 2825/08-06-1983 Απόφαση Νομάρχη Δωδεκανήσου (ΦΕΚ 531Δ/20-20-1983) αποστέλλει ο Δήμαρχος και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας μία ακόμα προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης της ΕΑΔ 18 μήνες μετά την γνωστοποίηση της  Έκθεσης Έλεγχου της προς τον Δήμο Κω.

17) Την Απατή επιβεβαιώνει και η Πολεοδομία του, Δήμου Κω η οποια σε σχετική απάντηση σε επιστολή μου μου καταθέτει ότι Απόφαση του Νομαρχεί ΔΕΝ αποχαρακτηρίζει Πλατεία  άλλα ένα Οικοδομικό τετράγωνο του οικισμού Καρδάμαινας.

18) Με όλα αυτά η Δημοτική Αρχή ΔΕΝ άπαντα καν στα Αιτήματα μου για Παραχώρηση Κ, Χ της πλατείας που βρίσκετε μπροστά στο κατάστημα μου και σε επαφή με την πρόσοψη του τα έτη 2020-2021-2022 με συνέπεια το κατάστημα μου να είναι εκτός λειτουργίας ως σήμερα αλλά επιτρέπει με πλήρη γνώση της ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ στα καταστήματα BLISS καφέ και ΓΕΥΣΕΙΣ να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου Κ.Χ  έμπροσθεν και σε επαφή με την Πρόσοψη  του καταστήματος μου  ΧΩΡΙΣ Άδεια Χρήσης  Κοινόχρηστου Χώρου.

Σε επιστολή μου να μου κατατεθούν Οι Άδειες Χρήσης του Κ.Χ των εν λόγο καταστημάτων, η Αρμοδιοτούμενη Δ/νση Τ.Ο.Α μου καταθέτει ότι από το έτος 2014 ΔΕΝ έχει χορηγήσει  όταν η ίδια Δ/νση έχει κάνει την εισήγηση ΧΡΗΣΗΣ το 2018  και έχει εκδώσει   Γραμμάτια προς Είσπραξης των Μισθωμάτων των Κ.Χ των δυο καταστημάτων, τα οποία έχω καταβάλλει.

Το ίδιο και η δημοτική κοινότητα Καρδάμαινας ότι ΔΕΝ έχεί εκδώσει Άδεια Χρήσης.

19) Στις 28/02/2023 καταθέτω το τελευταίο Αίτημα –Αίτηση μου στον κ Δήμαρχο αιτούμενος την επαναφορά προσωρινά της Νόμιμης Παραχώρησης του 2012 προκειμένου να λειτουργήσω το κατάστημα μου ΝΟΜΙΜΑ, δυο χρόνια μετά την γνωστοποίηση της Έκθεσης Έλεγχου στον Δήμο και τρία χρονιά εκτός λειτουργίας, ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ως σήμερα, καμία Ενεργεία του  για το Αίτημα μου.

20) Την τελευταία μου ελπίδα εναποθέτω στην Εισαγγελία Κω στην οποία έχω καταθέσει επιστολή αναμένοντας την Παρέμβαση της  προκείμενου να λειτουργήσω άμεσα το κατάστημα μου το οποίο είναι εκτός λειτουργίας τρία χρόνια με απόλυτη υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής, αρνούμενη να προβεί στην Νομιμοποίηση της Παράνομης Παραχώρησης του Κ.Χ.

Αναμένω την πρωτοβουλία της Εισαγγελίας ως  εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης να ξεσκεπάσει με πλήρη διαφάνεια τις εις βάρος μου σκευωρίες, απάτες, αδικίες των δυο εμπλεκομένων στην υπόθεση μου Δημοτικών Αρχών και των Δημαρχών των, αποτέλεσμα των οποίων είναι μια  ανήκεστη Ηθική Βλάβη που μου έχουν προκαλέσει με την συμπεριφορά τους  και βιώνω για πέμπτο συνεχή χρόνο ως σήμερα, ώστε για να λειτουργήσω άμεσα το κατάστημα μου.

Επίλογος

Μία, για τον απλό Νου, Αδιανόητη Αδίστακτη, Νοσηρή Σκευωρία εξαπάτησης του Δημότη  συντονισμένη από δυο απόλυτα αντίθετων Πολιτικά Δημοτικών  Παρατάξεων για την Καρέκλα, με καθημερινούς δημόσιους διαπληκτισμούς  αντιπαραθέσεις,  σχεδόν να αλληλοκαθυβριζονται, αλλά να ΟΜΟΝΟΟΥΝ  στην δική μου περίπτωση  με ένα  κοινό στόχο την απόκρυψη μιας Απατής την οποία η  Δ.Α του κ. Κυρίτση  οργάνωσε και η Δ,Α του κ.  Νικηταρά παρέλαβε, υιοθέτησε και συνεχίζει να την στηρίζει έως σήμερα επιδιδόμενος σε μια ΕΝΑΓΩΝΙΑ ΠΑΛΗ (σ.σ δική του Αναφορά στο Δ.Σ της 14 Ιουνίου 2022,) ΌΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ  αλλά προκειμένου να Καλύψει με Παράνομα μέσα και Ενέργειες  την Απάτη του πρώτου  χρησιμοποιώντας το Ίδιο μέσον αυτό της Εξα-Απάτη-σης.

Αυτό  το όποιο το έχουν εναγάγει σε Επιστήμη, φτάνοντας  μέχρι και στην Εξ-Απάτη-ση της Εθνική Αρχή Διαφάνειας η οποία με την Έκθεση Έλεγχου της από  τον Φεβρουάριο του 2021 έχει χαρακτηρίσει την Παραχώρηση του  Κ.Χ το 2018 ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ, όχι για τον Δρόμο  όπως «βάφτισαν» την Κεντρική Πλατεία Καρδάμαινας, αλλά διότι δεν συνοδευόταν από Άδειες Χρήσεις της και Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γι αυτό.

Ο μεν κ Γερασκλής,  πρόεδρος της Ε.Π.Ζ του κ Κυρίτση το 2018 να επικαλείται για την Παραχώρηση του Κ,Χ τον  έντεχνα παρερμηνευμένο παραπλανητικά, προς εξαπάτηση μου Αστικό Κανονισμό του Δήμου στην ΕΠΖ το 2018 αναφερόμενος φυσικά  στην Κεντρική Πλατειά Καρδάμαινας, ο  δε κ Νικηταράς  να επικαλείται μετά από τέσσερα χρόνια, προς εξαπάτηση μου καθώς και εξαπάτηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας,  για την ΙΔΙΑ Παραχώρηση  την παντελώς ΑΣΧΕΤΗ με το αντικείμενο  απόφαση του νομάρχη Υπ΄αριθμον ΧΟΠ 2825/08-06-1983  αναφερόμενος  σε  Οδό της Καρδάμαινας. την οποία στην συνέχεια αποδομεί η ίδια Πολεοδομία του Δήμου Κω .

Μια αδιανόητη διαπλοκή μεταξύ δυο πολίτικα  Αντίπαλων  Δημάρχων στο Προσκήνιο και Συναυτουργοί  στις Απάτες στο Παρασκήνιο  με αδιαμφισβήτητες Ποινικές Ευθύνες Παράβασης Καθηκόντων και Κατάχρησης Εξουσίας κατά συρροή  οι οπαίες χρήζουν  διερεύνησης  για το μέγεθος του Δόλου που ενέχουν.

Μία Συμπεριφορά Μίσους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  προς τον δημότη Άνθρωπο για πέμπτο συνεχή χρόνο από το έτος 2018 με μία εμμονική κυνική πρωτόγνωρη εκδικητικότητα σε εξέλιξη, μία  συντονισμένη Δολοφονία Χαρακτήρα στο πρόσωπο μου και αυτό από ανθρώπους   εκλεγμένους  από τους Δημότες  εντεταλμένοι με το ιερό καθήκον «ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΕΚΦΑΝΣΗ»

 

Ένας κατάφωρος εκμαυλισμός, ο όποιος κυριαρχεί, και αναπόφευκτα θα γίνει και κτήμα των Νέων Ανθρώπων που καλούν στις Παρατάξεις τους τιμώντας δήθεν  την Νέα Γένια, εξασφαλίζοντας έτσι ως Παρακαταθήκη στις Μελλοντικές Γενεές την Αειφόρα Αναπτυξιακή Κατηφόρα της Τοπικής Οικονομίας Κω, σύμφωνα με τις ως σήμερα δικές τους  «ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ»   Διατριβές.

 

 

Έγγραφα που αναφέρονται στην Κεντρική Πλατεία Καρδάμαινας του Δήμου Κω

1οΔήμος Κω ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Α.Π:16212/05-07-2019 Ανάπλασης Πλατείας Καρδάμαινας υπογεγραμμένη από τον τότε δήμαρχο κ Γεώργιο Κυρίτση.

2ο  Δήμος Κω, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προς Υπουργείο Υποδομών Α.Π:11577/15-05-2019. Επιλογή Μελών Επιτροπής για το έργο Ανάπλασης…. ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ. Υπογραφή Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω Κωνσταντίνος Μυτιληνιός Αρχιτέκτων Μηχανικός.

3ο.Αναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας σε ΠΛΑΤΕΙΑ στο Διαβιβαστικό της στην δημοτική κοινότητα Καρδάμαινας.

4ο.Αναφορα στο Σχεδιαγράμματος ΟΤ 74 κατηγορία 5 της ΕΠΖ του 2012 σε ΠΛΑΤΕΙΑ.

5ο.  Αναφορά στην απόφαση της Ε.Π.Ζ του 2018 σε Κεντρική Πλατειά Καρδάμαινας. «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ. Θεωρεί ότι η Παραχώρηση του Κοινόχρηστου Χώρου     της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ…..»

6ο.Αναφορά της πολεοδομίας Κω  σε ΠΛΑΤΕΙΑ. στην  Αδεία Οικοδομής του Καταστήματος INDIGO.

7η.Αναφορά της πολεοδομίας Κω  σε ΠΛΑΤΕΙΑ. στην Αδεία Οικοδομής του Καταστήματος μου BLISS.

8ο.Αναφορα στο Χαλκευμένο και Επίπλαστο Σχεδιάγραμμα της κ Αναστασίας Ψύρη υπογεγραμμένο από τον ιδιώτη μηχανικό κ Παπαηλία

  1. A) Στο Συνολικό Εμβ. Πλατείας 104,40τ.μ. (OXI Δρόμου)

B).Αναφορά στο Χαλκευμένο Επίπλαστο Σχεδιάγραμμα της κ Αναστασίας Ψύρη υπογεγραμμένο από τον ιδιώτη μηχανικό κ Παπαηλία στην Απόφαση του Δ.Σ 256/2015  και τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας ο οποίος αφορά Παραχώρηση Κοινοχρήστων Χώρων ΠΛΑΤΕΙΩΝ.

9ο. Αναφορά σε ΠΛΑΤΕΙΑ κάνει και στους χάρτες της  η Google

10ο. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ  κλ. 1/1000 της 1ης Δεκεμβρίου 2005 της ευρύτερης περιοχής της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ  από την ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΩ σφραγισμένο και υπογεγραμμένο ως προς την ευρύτητα του από υπάλληλο κυρία  Διψελά Διονυσία.

11ο. ΤΑΚΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΚΩ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ  ΤΟΥ,  ΣΤΙΣ   2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   2016,  ΗΜΕΡΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  &  ΩΡΑ  19:00ΜΕ  ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΘΕΜΑΤΑ  ΣΤΗΝ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΞΗ:

Αριθμός 6 : Έγκριση της υπ’ αριθμ. 65/2016 μελέτης και λήψη απόφασης για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου: “Ανάπλαση τμήματος παραλιακού μετώπου και κεντρικών πλατειών δημοτικής κοινότητας Καρδάμαινας”.

ΔΗΜΟΣ ΚΩ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ:ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ (ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ                                   ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 225.000,00 ΕΥΡΩ                                                         (ΑΡ.ΜΕΛ.65/2016)                                                                                                                ΠΟΣΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 116.855,25 ΕΥΡΩ     ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ                        ΑΝΑΔΟΧΟΣ:ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ &ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ                                                              ΜΕΛΕΤΗ-ΕΠΙΒΛΕΨΗ:Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

 

 

 

 

 

 

12ο   26 Ιανουαρίου 2023 .Ξεκίνησε η ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας Δήμου Κω

https://www.kostv.gr/nea/topika/19959-ksekinise-i-anakataskevi-tis-kentrikis-plateias-tis-kardamainas

Μέχρι το τέλος του Φλεβάρη, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσόπουλο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του στο kos tv ,ήταν ένα αίτημα ετών από τους κατοίκους του χωριού και αναμένεται να δώσει άλλη πνοή στην περιοχή.

Ιδιαίτερα χαρούμενος και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηνικολάου, για τη μεγάλη αλλαγή της πλατείας της Καρδάμαινας.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απόφαση 256/2015

Σελίδα 6:ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας Δήμου Κω, ως εξής:

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Εκτός του Δήμου Κω, καμία άλλη αρχή ή νομικό πρόσωπο ή ίδρυμα δεν έχει αρμοδιότητα να εκδίδει Άδειες χρήσης Κ.Χ.που ανήκουν στο Δήμο Κω ή έχουν παραχωρηθεί σ’ αυτόν για εκμετάλλευση.

Διευκρινίζεται ότι το κανονιστικό πλαίσιο των κοινόχρηστων χώρων που ακολουθεί προκύπτει από την επεξεργασία της ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας και μόνον.

Για την εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού ανατίθενται οι παρακάτω Αρμοδιότητες:

  1. Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών, από όπου χορηγούνται όλες τις απαραίτητες Άδειες.
  2. Η Δημοτική Αστυνομία και η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) ελέγχουν την εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού.
  3. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, χορηγεί κάθε είδους γνωμοδοτήσεις στο πλαίσιο εσωτερικής υπηρεσιακής διαδικασίας και Νομοθεσίας για τα λειτουργικά ή διακοσμητικά στοιχεία που τοποθετούνται στον Κ.Χ.
  4. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής επιλύει κάθε διαφορά που ανακύπτει από την εφαρμογή αυτού του Κανονισμού και ανάλογα με τη σοβαρότητα της περίπτωσης εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα που έχουν σχέση με την αναδιατύπωση, συμπλήρωση ή τροποποίησή του.

Αναπάντητα Αιτήσεις-Αιτήματα μου που έχω υποβάλλει έως σήμερα  προς :

Στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης,

Αρ. Πρωτ:4260 / 18-2-2019

Αρ. Πρωτ:7809 / 1-4-2019

Αρ.Πρωτ:1108 Εξερχ17-05-2019 Από Πολεοδομία

Αρ. Πρωτ:15507/7-7-2020 Κοιν: κ Δήμαρχο

 

Στην Δημοτική Αστυνομία                                                         Αρ.Πρωτ:56839 / 20-7-2020 Κοιν: κ  Δήμαρχο

Αρ. Πρωτ.8068/05-04-2022Κοιν: κ Δήμαρχο                                         Αρ. Πρωτ:8562/11-04-2022 Κοιν: κ  Δήμαρχο

 

Στον πρόεδρο της  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής 2020 κύριο Παναγιώτη Αβρίθη

Αρ. Πρωτ:15514 /7-7-2020 Κοιν: κ  Δήμαρχο

 

Στον πρώην  Δήμαρχο κύριο Γεώργιο Κυρίτση                                                                         Αρ. Πρωτ14269 / 18-6-2020 Κοιν: Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας κύριο Νίκο Πόγια

Στον Δήμαρχο Κω κύριο Θεοδόση Νικηταρά                                        

Αρ. Πρωτ:15514 /7-7-2020  Ε.Π.Ζ Κοιν:  Δήμαρχο

Αρ. Πρωτ:15507/7-7-2020 της Τ.Ο.Α Κοιν: κ Δήμαρχο                         Αρ. Πρωτ.16124/ 13-7-2020                                                                                                                                 Αρ. Πρωτ:56839 / 20-7-2020 Αστυν. Κοιν: κ  Δήμαρχο  Αρ.Πρωτ:18343/03-08-2020 Κοιν. Καρδ: κ. Πογια       Αρ.Πρωτ:13222/02-06-2021                                                                  Αρ. Πρωτ. 14167/11-6-2021                                                Αρ.Πρωτ.31529/10-12-2021  Κοινοποιήσεις:                                          α. Υπουργό Εσωτερικών κύριο Μάκη Βορίδη                                           β. Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης                                                        γ. Εθνική Αρχή Διαφάνειας                                                                  Αρ. Πρωτ:  7765/01-04-2022  Δ.Κ.Κ, Κοιν : Δήμαρχο                           Αρ. Πρωτ: 05-04-2022 Δημ. Αστ. Κοιν: Δήμαρχο                                  Αριθ. Έκθεσης 9446Δ/01-08-2022:1η Εξώδικη Επιστολή Aριθ.Πρωτ:4602/28/02/2023

Στην Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας                                                 Αρ.  Πρωτ: 12505/8-05-2018                                                                Αρ. Πρωτ: 11368/13-05- 2019                                                                                     9 Ιουλίου 2020. Αίτηση για  Κ Χ . Κοιν. Δ. Δήμαρχο                                                  Αρ. Πρωτ.11973/20-05-2021. Αίτηση για Κ Χ .                                        Αρ. Πρωτ. 7715/01-04-2022 Κοιν Δήμαρχο                  Αρ. Πρωτ: 11642/20/05/2022

Την  πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Διονυσία Τελλή                                                                  Αρ. Πρωτ: 833/13/01/2022

Την Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου  Αρ.Πρωτ:13781/14/06/2022                                       Αρ. Πρωτ:22144/16/09/2022                                          Αρ. Πρωτ:  23969/06/10/2022

 

Την πρόεδρο της Ε.Π.Ζ κυρία Σέβη Βλάχου                  Αρ. Πρωτ :26043/31/10/2022                                                                           Αρ. Πρωτ:  27830/10/11/2022                                                                                           

Τριάντα τρεις Επιστολές από το 2018 έως και σήμερα 2023 ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

            Άρθρο 10 του Συντάγματος

  1. 1. Καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο.
  2. Μόνο μετά την κοινοποίηση της τελικής απόφασης της αρχής στην οποία απευθύνεται η αναφορά, και με την άδειά της, επιτρέπεται η δίωξη εκείνου που την υπέβαλε για παραβάσεις που τυχόν υπάρχουν σ’ αυτή.
  3. Η αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υποχρεούται να απαντά στα αιτήματα για παροχή πληροφοριών και χορήγηση εγγράφων, ιδίως πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και βεβαιώσεων μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, όπως νόμος ορίζει. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών, καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα, όπως νόμος ορίζει.

 

Ιστορικό της ΜΗ ΝΟΜΙΜΗΣ Παραχώρησης

Το έτος 2006 μισθώνω Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στον Κοινόχρηστο Χώρο της Κεντρικής Πλατείας της Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας INDIGO BAR

Με την λήψη της αδείας, καταθέτω αίτηση για την μίσθωση  του  κοινόχρηστου χώρου στην Πρόσοψη του επί της Πλατείας  συνοδευόμενη με την άδεια οικοδομής του κτηρίου και μου παραχωρείται σχετικός  Κοινόχρηστος Χώρος (ΚΧ)

Το έτος 2012 γειτονικό κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της κας Αναστασίας Ψύρη με το όνομα BLISS BAR  καταθέτει αίτημα για κοινόχρηστο χώρο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου της 09-04-2012 .

 

Η  ΕΠΖ του Δήμου Κω στην συνεδρίαση της  αποφασίζει με την υπ΄ αριθ. πρωτ. 29 απόφασή της   και παραχωρεί στο αναφερόμενο κατάστημα μια λωρίδα κοινόχρηστου χώρου, όπως διατυπώνεται στην απόφαση, στην πρόσοψη του καταστήματος μου. όπως απεικονίζεται στο συνημμένο σχεδιάγραμμα ΟΤ 74 Πρόταση 5

Έκτοτε και σύμφωνα με το Σχεδιάγραμμα ΟΤ 74 Κατηγορία 5 του 2012   της Απόφασης της ΕΠΖ  το γειτονικό κατάστημα ανέπτυσσε ανελλιπώς κάθε χρόνο έως το 2017 τραπεζοκαθίσματα στον συγκεκριμένο παραχωρούμενο Κ Χ της Πλατείας που του είχε παραχωρηθεί. (Σχετικό )

 

Το έτος 2012 το μη όμορο γειτονικό –παρακείμενο κατάστημα (επιχείρηση) Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της κας Αναστασίας Ψύρη με τον διακριτικό τίτλο «BLISS BAR»  υπέβαλλε για πρώτη φορά νέο αίτημα της προς τον Δήμο Κω για παραχώρηση επίσης κοινόχρηστου χώρου προς εξυπηρέτηση του ο οποίος εφάπτετο όμως στην πρόσοψη (προβολή) του δικού μου καταστήματος μου υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την τοποθέτηση επί αυτού τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών σκίασης, και του παραχωρείται προς εξυπηρέτηση της λειτουργίας του μια λωρίδα κοινόχρηστου χώρου επιφάνειας 10,60 τ.μ η οποία εφάπτετο στην πρόσοψη του δικού μου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας,  σύμφωνα  με το Σχεδιάγραμμα της Υπηρεσίας  ΟΤ 74 Κατηγορία 5 (Σχετικό) του Κοινόχρηστου Χώρου της ΠΛΑΤΕΙΑΣ  στο 2ο πρακτικό της από 09-04-2012 Απόφασης της συνεδρίασης της Επιτροπής της Ποιότητας Ζωης, (Σχετικό )  έγινε με την δική μου ρητή συναίνεση (συγκατάθεση).

 

Έκτοτε και σύμφωνα με το Σχεδιάγραμμα ΟΤ 74 Κατηγορία 5 του έτους 2012 της ως άνω Απόφασης της ΕΠΖ του Δήμου Κω το μη όμορο παρακείμενο γειτονικό κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ανέπτυσσε ανελλιπώς κάθε χρόνο έως και το έτος 2017 τραπεζοκαθίσματα πάντοτε στον ίδιο συγκεκριμένο παραχωρούμενο ΚΧ επί της κεντρικής Πλατείας της Καρδάμαινας Κω που του είχε παραχωρηθεί ήδη από το έτος 2012 κατά τα ανωτέρω εκτεθέντα χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα εκ μέρους του Δήμου Κω περί παράνομης εφαρμογής της κατανομής και παραχώρησης της χρήσης κοινόχρηστου χώρου επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας από τον Δήμο της Κω και χωρίς να υπάρχει κανένα είδους διαμαρτυρίας από οποιοδήποτε πρόσωπο ή φορέα ή υπηρεσία ή πολίτη  του  Δήμου Κω.

Ακολούθως στις 24 Απρίλιου του έτους 2018 προσήλθε στον συγκεκριμένο Κοινόχρηστο Χώρο επί της κεντρικής Πλατείας  της Καρδάμαινας η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Κω μαζί με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινα τον κ. Νικόλαο Πογια, οπού με μεγάλη έκπληξη μου τότε διαπίστωσα ότι ο Δήμος Κω μετά από έξι ολόκληρα έτη εφαρμογής της νομιμότητας προέβη παράνομα και υπαίτια και σε ζημία εμού και του καταστήματος –επιχειρήσεως μου υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ΑΛΛΑΓΗ–ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας που αφορούσε την εξυπηρέτηση του  καταστήματος μου και ο οποίος  μάλιστα κοινόχρηστος χώρος ευρίσκετο στην πρόσοψη –προβολή του καταστήματος μου διαφοροποιώντας παράνομα δυσμενώς για εμένα την κατανομή της παραχώρησης της χρήσης του κοινόχρηστου χώρου επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας για το έτος 2018     ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΔΟΣΗ Ή ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΟ «ΕΠΙΠΛΑΣΤΟ» ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ το οποίο ΔΕΝ ήταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κω αλλά ήταν του  ΙΔΙΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΗΛΙΑ που το εν λόγο σχεδιάγραμμα το έφτιαξε κατ’ εντολή και με υπόδειξη της Αναστασίας Ψύρη δηλ. της ιδιοκτήτριας του παρακείμενου  καταστήματος υγείας υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΟΤ 74 ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ  2012 μέχρι τότε,  το έτος 2018.

Επρόκειτο δηλαδή για μια ενεργεία –πράξη εκ μέρους του Δήμου Κω ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, ΥΠΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΓΟΝΑ σε βάρος μού και της επιχείρησης του καταστήματος μου υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς να την συνοδεύει κανένα απολύτως  στοιχειό που να την ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ -ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ, καθότι οι μέχρι τότε ισχύοντες κανονισμοί, αποφάσεις, γνωμοδοτήσεις από το έτος 2012  τεκμηρίωναν και εφάρμοζαν ορθώς το νόμο-κείμενη νομοθεσία  σύμφωνα με το Σχεδιάγραμμα της Υπηρεσίας του Δήμου ΟΤ 74 Πρόταση 5 της ΕΠΖ του έτους 2012 του  Δήμου Κω για τις Οικείες Παραχωρήσεις της χρήσεως των συγκεκριμένων κατ’ ιδίαν κατανεμημένων Κοινόχρηστων Χώρων επί των Πλατειών και ειδικότερα την κατανομή και παραχώρηση των επί της Κεντρικής Πλατείας της Καρδάμαινας( Πλατεία Ελευθερίας).

Προκειμένω ο  Δήμος Κω να προβεί στην αποκατάσταση της νομιμότητας και να εφαρμόσει ορθώς την Κείμενη Νομοθεσία για την κατανομή και την παραχώρηση της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας προέβηκα στις ακόλουθες Άμεσες Ενέργειες για το έτος  2018.

Κατέθεσα –υπέβαλα επιστολή-αίτηση μου στις 25/04/2018 με αριθ. πρωτ. 11152/25-04-2018 απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Δημοτικής κοινοτικής Καρδάμαινας κ Νικόλαο Πόγια και  με την οποία αιτήθηκα να μου γνωστοποιήσει το Νέο Σχεδιάγραμμα– τοπογραφικό διάγραμμα και την Απόφαση από το αρμόδιο όργανο του Δήμου Κω σχετικά με την νέα παραχώρηση και κατανομή του Κ Χ επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας   καθώς και  να μου δοθούν –γνωστοποιηθούν και όλα τα σχετικά –οικεία στοιχεία-έγγραφα τα οποία υποτίθεται ότι  την τεκμηριώνουν, δηλ. την δικαιολογούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ακολούθως στις 30/04/2018 η Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας(του δήμου Κω) μου κοινοποιεί το έγγραφο που της έχει αποσταλεί από την  Δημοτική Αστυνομία Κω υπογεγραμμένο από τον Διευθυντή κύριο Κουζούκα Κωνσταντίνο, σύμφωνα με την όποια ΕΠΕΒΑΛΑΝ την ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΙ  ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ –ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ Κ Χ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ σε βάρος του δικού μου ως άνω καταστήματος.

ΕΠΙΣΤΟΛΉ-ΕΓΓΡΑΦΟ με Θέμα: «Διαβιβαστικό εισηγητικών σημειωμάτων κοινοχρήστων χώρων» στην οποία επισυνάπτονταν:

Α. Εισηγητικό Σημείωμα της διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης με το οποίο ως Αρμόδια Υπηρεσία  προσδιορίζει-κατανέμει παραπλανητικά την έκταση-επιφάνεια των κατ’ ιδίαν  παραχωρούμενων Κ.Χ. για την εξυπηρέτηση του καταστήματος μου υγειονομικού ενδιαφέροντος με το παράνομο κατά το περιεχόμενο του χαλκευμένου «Επίπλαστο» Σχεδιάγραμμα επιφάνειας 34,40 τμ συμπεριλαμβανομένων 12 τ.μ των Ραμπών για ΑΜΕΑ κατά παράβαση του σχετικού Νόμου(αντί της επιφάνειας των 22,40 τ.μ. που είναι η ορθή κατανομή –παραχώρησης ΚΧ της εν λόγο πλατείας) και το προσυπογράφει για την εφαρμογή του ηΔημοτική Αστυνομία του Δήμου Κω.

Β. Το νέο χαλκευμένο «Επίπλαστο παράνομο και προσχηματικό κατά το περιεχόμενο του Σχεδιάγραμμα της παραχώρησης-κατανομής του Κοινόχρηστου Χώρου επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας στα δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο όπως αναφέρεται – βεβαιώνεται εγγράφως επ’ αυτού, κατέθεσε  η κυρία Αναστασία Ψύρη δηλαδή η ιδιοκτήτρια του παρακείμενου μη όμορου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος  καφετέρια –μπαρ με τον διακριτικό τίτλο «BLISSBAR»το οποίο συνέταξε ο διορισθείς υπό αυτής ιδιώτης πολιτικός μηχανικός  κ Κώστας Παπαηλίας κάτω υπό την δική της εντολή και καθ’ υπόδειξη τους.

Στο Διαβιβαστικό της Δημοτικής Αστυνομίας  αναφέρονται επτά παράμετροι οι οποίοι λαμβάνονται υπ΄ όψιν ως δήθεν αιτιολογία για την Απόφαση εφαρμογής του Νέου χαλκευμένου, παράνομου και επίπλαστου Σχεδιαγράμματος-τοπογραφικό διάγραμμα  της κας Αναστασίας Ψύρη οι οποίοι παράμετροι είναι:

1ηΤην είσοδο οικίας που βρίσκεται επί της πλατείας. (σ.σ Πρώτη ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Εξαπάτησης μου: Αποκαλεί ΕΙΣΟΔΟ τον Δικαιωματικό Κοινόχρηστο Χώρο της Πρόσοψης των 2,50 μέτρων της Ενδιάμεσης Ιδιοκτησίας ΚΜ 131 της οποίας η Οικοδομικής Γραμμής είναι σε ΕΠΑΦΗ με ΤΜΗΜΑ του τον Κ.Χ , ο οποίος είναι ΚΟΙΝΟΣ με εκείνον της Πρόσοψης του ΟΜΟΡΟΥ της καταστήματος BLISS Bar και τον ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ αναλογικά καθόσον οι Οικοδομικές Γραμμές τους ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ.)

2ηΤις δύο (2) Ράμπες ΑΜΕΑ (σ.σ Δεύτερη ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Εξαπάτησης μου: Οι Ράμπες για ΑΜΕΑ είναι σκόπιμα ΧΑΚΛΕΥΜΕΝΕΣ στο Επίπλαστο Σχεδιάγραμμα της κυρίας Ψύρη στο οποίο ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ  από τον ιδιώτη μηχανικό κ Κώστα Παπαηλία στον περιμετρικά ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ Οδικό Χώρο της Πλατείας που περιβάλλει τον  Κοινόχρηστο Χώρο της, αλλά ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ στην επί τόπου γραμμογράφηση τους από τον Δημοτικό Αστυνόμο στον Παραχωρούμενο Κοινόχρηστο Χώρο στα δύο Καταστήματα, προσθέτοντας τα 12 τ.μ των Ραμπών στον Κοινόχρηστο Χώρο των 34.40 τ.μ που αναγράφονται στο Εισηγητικό Σημείωμα της Δ/νσης Τ.Ο.Α, αντί των 22.40τμ για τα οποία κατέβαλλα την Μίσθωση τα έτη 2018 και 2019.

Ήταν ένα ενσυνείδητο Χάλκευμα του Σχεδιαγράμματος με το οποίο ήθελαν να καλύψουν την τεράστια ΑΠΑΤΗ εις βάρος μου ενσωματώνοντας τα 12 τ.μ των Ραμπών  για ΑΜΕΑ στον Κοινόχρηστο Χώρο του καταστήματα μου μειώνοντας  έτσι την ΔΙΑΦΟΡΑ του με τον Κ.Χ  του BLISS Bar προς αποφυγή διαμαρτυρίας εκ μέρους μου                                                                             

Αυτό εις γνώση της Δημοτικής Αστυνομίας ως καθ’ ύλην «Αρμόδια Ελέγχου εφαρμογής του κανονισμού της Παραχώρησης»,  όταν «Από τις διατάξεις του άρθρου 13 του β.δ.24-9/20.10.1958 καθίσταται σαφές ότι, δεν υφίσταται ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος εντός παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου» )

3η. Το ελεύθερο κομμάτι για την διέλευση πεζών  επί της πλατείας.

4η. Την κανονιστική Απόφαση του Δήμου Κω υπ αριθμ. 256/2015. (Σχετικό 11)  (σ.σ Η όποια Απόφαση 256/2015  ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ως ΝΟΜΙΜΗ την Παραχώρηση του συγκεκριμένου Κ.Χ της Κεντρικής Πλατείας Καρδάμαινας σύμφωνα με την Απόφαση της Ε.Π.Ζ του έτους 2012 και συνεχίζει να τον  Παραχωρεί  στα δύο καταστήματα έως και το 2017 την οποία και αναγραφει επί του Χαλκευμένου Σχεδιαγράμματος η Δ/Νση Τ Ο Α Σύννομη με τους μέχρι τότε κανονισμούς και αποφάσεις των Κ Χ των Πλατειών και  σύμφωνη με του Σχεδιαγράμματος της Υπηρεσίας του  Δήμου ΟΤ 74 της ΕΠΖ του 2012 που βασίζεται σε αυτά τα δεδομένα μέχρι και το 2017 και οριοθετούσε η Δημοτική Αστυνομία. Άπαντα ΣΥΝΝΟΜΑ με απόφαση ΣΤΕ (,Γνωμοδότησα του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΚΕ,  Απόφαση 256/2015 του δημοτικού Συμβουλίου Κω)

5η. Τις διαστάσεις προσόψεων των καταστημάτων σύμφωνα με τις οποίες υπολογίζονται τα τετραγωνικά μετρά  που τους αναλογούν (σ.σ Τρίτη ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ Αναφορά Εξαπάτησης μου, όσον αφορά τον ορισμό ΠΡΟΣΟΨΗΣ και ΟΨΙΣ σε ένα Κοινόχρηστο Χώρο ο οποίος είναι επακριβώς προσδιορισμένος. ΠΡΟΣΟΨΗ είναι η ΟΨΗ καταστήματος του οποίου η Οικοδομική Γραμμή ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ του ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κατάστημα μου INDIGO Bar έχει ΠΡΟΣΟΨΗ στον Κ.Χ ο οποίος ευρίσκεται ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ και σε ΕΠΑΦΗ με την Όψη-ΠΡΟΣΟΨΗ του και εφάπτεται της Οικοδομικής του Γραμμής.

Το BLISS Bar έχει Όψη-Πρόσοψη στον ΚΟΙΝΟ Κοινόχρηστο Χώρο με την Ενδιάμεση Ιδιοκτησία ΚΜ 131 με της οποίας την Οικοδομική Γράμμα τέμνονται σε Γωνιά  και εκείνο τον Κ.Χ μοιράζονται ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ.)

6η. Το ότι κατά την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ τα όρια χρήσης του ΚΧ των δύο καταστημάτων. (σ.σ Τρίτη ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ  Αναφορά ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ μου διότι οι Οικοδομικές Γραμμές των δυο καταστημάτων ΔΕΝ ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ σε ΚΟΙΝΟ  Κ.Χ της Πλατειάς, ένεκα της ενδιάμεσης ιδιοκτησίας ΚΜ 131 και ως εκ τούτου ούτε τα όρια χρήσης των  Κ Χ τους ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ. Αυτό ισχύει όπως προανέφερα ανάμεσα στην ενδιάμεση ιδιοκτησία ΚΜ 131 και του καταστήματος της κας Ψύρη οι οποίες είναι ΟΜΟΡΕΣ)

7η. Την προφορική σύμφωνη γνώμη του προέδρου της κοινότητας Καρδάμαινας κ. ΠΟΓΙΑ Νικόλαου ο οποίος ήταν παρών κατά την μέτρηση του κχ της Πλατείας.(σ.σ Αυτονόητη η γνώση του της ΟΛΗΣ Υπόθεσης.)

Με όλα αυτά τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ να είναι η απαρχή ενός μαραθωνίου Αναζήτησης της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ που να κατοχυρώνει την  Παραχώρηση του συγκεκριμένου Κ.Χ, ο οποίος διαρκεί έως σήμερα για πέμπτο χρόνο χωρίς ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, με την ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ  ΑΡΝΗΣΗ της Δημοτικής Αρχής στο Σύνολο των Υπηρεσιών, Υπεύθυνων της να πάρουν  ΘΕΣΗ, στα ΑΙΤΗΜΑΤΑ-Επιστολές  μου  τις οποίες τους έχω καταθέσει όλο αυτό το διάστημα 35 τον Αριθμόν. μη εξαιρουμένων και των δημάρχων κ Γεωργίου Κυρίτση και κύριου Θεοδόση Νικηταρά, να είναι ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ.

Ακολουθεί εκ μέρους μου επιστολή– ένσταση που υπέβαλλα με αριθ. Πρωτ. 12505/08-05-2018 που απευθύνετο στον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας κ Νίκο Πόγια, ως γνωστης των δεδομένων της Υποθεσης μου, για συνάντηση μας ώστε να  δοθούν έγγραφες εξηγήσεις για την παράνομη και υπαίτια,  εσφαλμένη και σε βάρος μου επιζήμια Αλλαγή του τρόπου της κατανομής της παραχώρησης του ΚΧ  επί της κεντρικής πλατείας ης Καρδάμαινας καθόσον σε εκείνον παρέδωσε η κα Αναστασία Ψύρη το σχετικό ιδιωτικό της σχεδιάγραμμα-τοπογραφικό διάγραμμα  που έγινε κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη της υπό του ιδιώτη πολιτικού μηχανικού της κ Κώστα Παπαηλία το οποίο και  διαβίβασε στην συνέχεια στην Δ/νση Τ Ο Α ως αρμόδια υπηρεσία γι’ αυτό. Καμία συνάντηση, αναπάντητη η σχετική αίτηση -Επιστολή μου.

Επίσης  στις 11 Μαΐου του έτους 2018 και χωρίς να μου έχει δοθεί οποιαδήποτε μορφής απάντηση εκ μέρους του πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας (του Δήμου Κω), κατέθεσα-υπέβαλλα αρμοδίως Ένσταση μου με αριθ. Πρωτ. 13035/11/05/2018  κατά της αλλαγής παραχώρησης –κατανομής του Κ Χ στην πρόσοψη του καταστήματος μου επί της Κεντρικής Πλατείας Καρδάμαινας που απευθύνθηκε προς την  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κω, με προεδρεύοντα τον αντιδήμαρχο κ Δαυίδ Γερασκλή με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά έγγραφα που στήριζαν το νόμιμο και κατ’ ορθή εφαρμογή του  νόμου Σχεδιάγραμμα της Υπηρεσίας ΟΤ 74 του έτους 2012 και το οποίο τονίζεται ξανά ότι εφαρμοζόταν ανελλιπώς μέχρι και το  έτος 2017, ζητώντας να μου ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΗ –ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΥΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ-ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ  ΤΟΥ  Κ.Χ. για το έτος 2018  σε βάρος με ζημία εμού και της επιχειρήσεως –καταστήματος μου υγειονομικού ενδιαφέροντος .

Το αίτημα μου εξετάστηκε στις 13 Ιουνίου του έτους 2018  και στις 22 Ιουνίου του έτους 2018 στην συνέχεια μου κοινοποιήθηκε η Απόφαση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με αριθμό 45/2018 η οποία απορρίπτει  την  Ένσταση μου, χωρίς όμως  να καταθέτει– αναφέρει συγκεκριμένο νόμιμο ΣΤΟΙΧΕΙΟ που να  ΤΕΚΜΗΡΙΏΝΕΙ-ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ  την απόρριψη της σχετικής ενστάσεως μου.

Η υπ’ αριθμ. 45 το πρακτικό της  Ομόφωνης Απόφασης της ΕΠΖ του Δήμου Κω της 13/06/2018 η οποία παράνομα, κακόπιστα, αναληθώς, προσχηματικά, εσφαλμένα και παρελκυστικά προς ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ μου και σε ζημία μου αναφέρει κατά λέξη: «ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ INDIGOBARKAIBLISSBAR ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΟΥΣ 8,60/7,30 ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΠΕΖΩΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥ

Παρατηρήσεις επί της Απόφασης η οποία αναφέρεται:

1ονΣτην ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Κοινόχρηστου Χώρου της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ η ΟΠΟΙΑ Πλατειά  μετά από τέσσερα χρόνια το έτος 2021 σε μια ακόμα προσπάθεια ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΟΧΙ μόνο έμενα αλλά και της Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ, Ψευδώς, από την Δημοτική Αρχή και Δήμαρχο κύριο Θεοδόση Νικηταρά «ΔΡΟΜΟΣ» προκειμένου να καλύψει η Δημοτική Αρχή την ΑΠΑΤΗ της εις βάρος μου της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ της Κεντρικής Πλατείας Καρδάμαινας τον Απρίλιο του έτους 2018 καταθέτοντας την Άσχετη με το Αντικείμενο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ  σε ΔΡΟΜΟ, την Υπ΄αριθμον ΧΟΠ 2825/08-06-1983 Απόφαση Νομάρχη Δωδεκανήσου (ΦΕΚ 531Δ/20-20-1983).

2ονΑναφέρεται στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου 256/2015 ο οποίος αναφέρεται  στην Παραχώρηση Κοινοχρήστων Χώρων ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΔΡΟΜΩΝ» η οποία Παραχώρηση  βασίζεται στην Απόφαση υπ. αριθμ. 2875/1988  ΣΤΕ, στην  Γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΚΕ κυρίου Παναγιώτη Ζυγούρι και τις υπάρχουσες σχετικές κανονιστικές διατάξεις.

3ονΑναφέρεται σε Αναλογία ΟΨΕΩΝ και ΟΧΙ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ των δυο καταστημάτων προσχηματικά, παραπλανητικά για εξαπάτηση μου και πάλι χωρίς να δίνει καμία εξήγηση γι’ αυτό, διότι ο συγκεκριμένος Κοινόχρηστος Χώρος ευρίσκεται  Έπροσθεν και σε Επαφή με την Οικοδομική Γραμμή της Πρόσοψη του Καταστήματος μου με τον οποίο ΔΕΝ έχει καμία ΕΠΑΦΗ η Οικοδομική Γραμμή του BLISSBAR καθότι παρεμβάλλεται ενδιάμεσα των δύο καταστημάτων η Ιδιοκτησία  ΚΜ 131, ο λόγος που η Όψη του προς την Πλατεία ΔΕΝ μπορεί να χαρακτηριστεί Πρόσοψη στον ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ.

Καθοριστικές λεπτομέρειες  γνωστές στον πρόεδρο της Ε.Π.Ζ κύριο Δαυίδ Γερασκλή ως επαγγελματίας τοπογράφος μηχανικός και γνώστης την πολεοδομικών και ρυμοτομικών Σχεδίων και  κανόνων τους.

Συμπληρωματικά σοβαρά ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ εγείρει η τοποθέτηση του  πρόεδρου της Ε.Π.Ζ κυρίου Δαυίδ Γερασκλή κατά την Συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ  που έχει προηγηθεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΠΖ κος Δαυίδ Γερασκλής εν γνώσει της αναλήθειας των λεγόμενων του ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ: «Ο κος Καραναστάσης ρώτησε πως η Δημοτική Αστυνομία τόσα χρόνια μοίραζε την πλατεία  με τον Πρόεδρο (Γερασκλή Δαυίδ) να απαντά όλως προσχηματικά, παρελκυστικά, κακόπιστα και αναληθώς κατά λέξη ότι:  «Το γεγονός ότι τόσα χρόνια η διπλανός ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρθηκε ή δεν θέλησε να ζητήσει κοινόχρηστο  χώρο επί της πλατείας  δεν σημαίνει ότι φέτος που ζήτησε δεν θα του δώσουμε.

Με αυτήν την αναφορά, προσχηματική και άκρως αναληθής και κακόπιστη αιτιολογία του ο Πρόεδρος της ΕΠΖ προβάλλει και στηρίζει με μία Ανύπαρκτη και μη νόμιμη  Αιτιολογία σε σχέση με την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και  με τους κανονισμούς, διατάξεις, αποφάσεις παραχώρησης και κατανομής των Κ Χ σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ως Βασική Αιτιολογία,  αυτήν της δήθεν υποτιθέμενης *Πρώτης Φοράς Αίτημα* για Κ Χ στην Πλατεία από το Γειτονικό Κατάστημα της κας Ψυρη ως απορριπτικό στοιχειό  της Ένστασης μου.

Μία αιτιολογία όχι μονό είναι Ανύπαρκτη νομικά  άλλα και Ανυπόστατη-Αναληθής εις γνώση της Αναλήθειας της εκ μέρους του Πρόεδρου της ΕΠΖ  του Δήμου Κω του έτους 2018 κ Γερασκλή Δαυίδ, διότι ήταν και ο ίδιος στους συμμετέχοντες στα μέλη της ΕΠΖ του Δήμου Κω του έτους 2012  οι οποίοι τότε ΟΜΟΦΩΝΑ συναίνεσαν στο αίτημα  του κυρίου  Στέργου Ψύρη και της κας Αναστασίας Ψύρη, περί της παραχώρησης  τμήματος επί του  συγκεκριμένου  Κ.Χ . στην πρόσοψη του καταστήματος μου, στο κατάστημα της κας Αναστασίας Ψύρη, με την δική μου όμως ρητή συναίνεση –συγκατάθεση μου.

Και τότε εδόθη στο BLISS Bar της κ. Αναστασίας Ψύρη ακριβώς ο Κ.Χ. επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας όπως αυτός αποτυπώνεται στο κατ’ ορθή και  νόμιμη εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας σύννομο ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ Υ Ε ΟΤ 74 2012 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5

Προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα της ορθής κατά το νόμο (προβλεπόμενης) κατανομής των παραχωρούμενων ΚΧ επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας κατά το έτος 2019 προέβηκα και στις ακόλουθες επιπρόσθετες  ενέργειες:

 

Στις 4 Φεβρουαρίου 2019 κατέθεσα –υπέβαλα σχετική Επιστολή-Αίτημα μου που απευθύνεται στην Πολεοδομία του Δήμου Κω ζητώντας σχετική απάντηση σύμφωνα με το νόμο αναφορικά με τα εύλογα ερωτηματικά που έχουν προκύψει για την Μη ΝΟΜΙΜΗ Παραχώρηση, ως ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΗ και Αναιτιολόγητη, της χρήσης του κοινόχρηστου χώρου που έγινε επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας δυνάμει της υπ’ αριθμ.45/2018 Απόφασης της ΕΠΖ του Δήμου Κω του έτους 2018.

 

Η υπάλληλος της πολεοδομίας του Δήμου Κω , μου δηλώνει ότι είναι αναρμόδια η εν λόγο υπηρεσία του  Δήμου Κω του θέματος αυτού  και επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης(Κ.Υ.Ε)στην οποία και  διαβίβασε την σχετική Αίτηση μου  και με παράπεμψε σαν Αρμοδία του  θέματος μου.

Σε συνάντηση  που είχα από  τον αρμόδιο υπάλληλο  της Δ/νσης Τ.Ο.Α (Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος)κύριο Σεργιεντάνη μου εδόθη   προφορικά η ρητή διαβεβαίωση του ότι  μέχρι τέλους Φεβρουαρίου του έτους 2019 θα μου αποσταλεί έγγραφη απάντηση του στο εν λόγο αίτημα  μου.

Στις 8 Μαΐου 2019 μη έχοντας λάβει οποιαδήποτε απάντηση από την Δ/νση ΤΟΑ  του Δήμου Κω απευθύνθηκα και πάλι εκ νέου στην Πολεοδομία του Δήμου Κω η όποια μου δήλωσε  και πάλι ότι ήταν  καθ’ ύλην ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ για το Θέμα της κατανομής και παραχώρησης του Κ Χ επί της κεντρικής  πλατείας της Καρδάμαινας επιδίδοντας μου το με αριθμ.πρωτ.1108 εξερχ. στις 17/05/2019 έγγραφο με Αναφορά στην Αρμοδιότητα  της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (Κ.Υ.Ε) του Δήμου Κω για το Θέμα μου, όπου για δεύτερη φορά με παρέπεμψε.

 

Ακολουθεί η εκ μέρους μου προσωπική επίσκεψη στην Δ/νση ΤΟΑ του  Δήμου Κω και η συνομιλία μου με την Δ/ντρια κυρία Χατζηπαυλή  με  παρευρισκόμενο σε αυτή την συνομιλία μας και τον υπάλληλο κο Σεργιεντάνη.

Στην συζήτηση αυτή επί του προβλήματος μου τους γνωστοποιώ, προς μεγάλη τους έκπληξη, την χρήση και ανάπτυξη  τραπεζοκαθισμάτων στο τμήμα του Κ Χ  επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας που είχε  παραχωρηθεί  τα προηγούμενα έτη από το έτος 2012 έως και το έτος 2017 για χρήση του από το κατάστημα της κας Αναστασίας Ψύρη στην Πρόσοψη του καταστήματος μου σύμφωνα με το Σχεδιάγραμμα της Υπηρεσίας ΟΤ 74της απόφασης της ΕΠΖ του Δήμου του 2012, που είχε παραχωρηθεί με την δική μου ρητή συναίνεση –συγκατάθεση .

Το γεγονός αυτό ΔΕΝ το αγνοούσε όμως ο κος Νίκος Πόγιας Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Καρδάμαινας του Δήμου Κω ως κάτοικος και ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητα Καρδάμαινας διαβάζοντας την  καθοριστική αυτή λεπτομέρεια όμως δεν την ανέφερε.

Η κυρία Χατζηπαυλή της Δ/νσης Τ.Ο.Α παρά την επιστολή –έγγραφο της Πολεοδομίας του  Δήμου Κω που ρητά αναφέρει  ως αρμόδια την Υπηρεσία της μου δήλωσε ότι είναι  Αναρμόδια και με παρέπεμψε στην Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας του Δήμου Κω, αναφέροντας μου επί λέξη ότι «ο θέμα είναι πολιτικό»  υποδεικνύοντας μου να  ξεκινήσω  για αυτό από τη Κοινότητα Καρδάμαινας του Δήμου Κω.

 

Το σοβαρότατο και ουσιαστικό ερώτημα που ευλόγως αναδύεται από την δήλωση της είναι ότι αναφέρεται ως καθ’ ύλην Αναρμόδια, όταν όλως αντιφατικά και ανακόλουθα στην Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κω με αριθμ.  256/2015 έχει ρητά ορισθεί ότι είναι, «Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών, από όπου χορηγούνται όλες τις απαραίτητες Άδειες»,

Στην συνέχεια στις 13 Μαΐου του έτους 2019 και  μετά την τοποθέτηση της κας Χατζηπαυλή περί της δήθεν αναρμοδιότητας της υπηρεσίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του θέματος κατατίθεται εκ μέρους μου νέα επιστολή –αίτηση μου η οποία απευθύνεται  προς τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Καρδάμαινας  κ Νίκο Πογια η οποία βεβαίως έχει μείνει έως και σήμερα ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Ακολούθως στις 18 Ιουνίου 2019 έπειτα από αυτήν την αρνητική αντιμετώπιση του Θέματος μου από τις Υπηρεσίες του Δήμου Κω , αρνούμενες να μου απαντήσουν στις ως άνω  επιστολές-αιτήσεις μου  τις οποίες τους έχω καταθέσει-υποβάλλει αναγκάζομαι να   καταθέτω-υποβάλλω επιστολή μου απευθυνόμενη στον πρώην  Δήμαρχο Κω κύριο Γεώργιο Κυρίτση αρ. πρωτ.14219/18-06-2019 ζητώντας να μεσολαβήσει ώστε να έχω μια απάντηση στα ερωτήματα μου ως άνω αιτήσεις μου που έχω υποβάλλει προς τις υπηρεσίες του  Δήμου Κω όπου ήταν υποχρεωμένες να μου είχαν δοθεί σχετικές απαντήσεις από τις σχετικές υπηρεσίες του Δήμου Κω.

Καμία όμως απολύτως μεσολάβηση ή ενδιαφέρον υπήρξε εκ του πρώην Δημάρχου όπου και η εν λόγο επιστολή μου έμεινε ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ έως και σήμερα. 

Στην συνέχεια στις 10/07/2019 χωρίς να υπάρχει  καμία απολύτως  ανταπόκριση-απάντησηστις επιστολές-αιτήσεις  μου από την Δημοτική και Κοινοτική Αρχή και τις Υπηρεσίες του Δήμου Κω που να τεκμηριώνει –αιτιολογεί την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της νέας παράνομης, υπαίτιας ανατρεπτικής και δυσμενούς και επιζήμια για μένα και την ως άνω επιχείρηση μου Απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κω  αποστέλλω-υποβάλλω πλήρη φάκελο με όλα τα σχετικά στοιχεία- έγγραφα για την εν λόγο υπόθεση μου απευθυνόμενο  προς στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ  που κατοικοεδρεύει επί της οδού Συγγρού αρ. 60 Αθήνα καταγγέλλοντας την ως άνω παράνομη, υπαίτια και ζημιογόνα σε βάρος μου ως άνω Συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κω να επιληφθεί του ως άνω ζητήματος για την ορθή εφαρμογή του νόμου  εκ μέρους του Δήμου της Κω και να μου δώσει την Απάντηση την οποία επίμονα, παρελκυστικά, παράνομα, κακόπιστα, , αντίθετα στην Αρχή της Χρηστής Διοικήσεως  και μεθοδευμένα  μου αρνούνται να μου δώσουν  οι  υπηρεσίες του Δήμου ΚΩ και αφορά την ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ-ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ  ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ  ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ

Ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά το έτος  2020 με την Νέα Δημοτική Αρχή και Δήμαρχο τον κύριο Θεοδόσης Νικηταρά.

Στις 6/05/2020 εν αναμονή της απάντηση που θα εδίδετο εκ μέρους της Ανεξάρτητης  Αρχής Διαφάνειας υποβάλλω Ένσταση μου με αριθ. Πρωτ 8366/06-05-2020 κατά της Απόφασης της ΕΠΖ  του Δήμου Κω του έτους 2018 στην ΕΠΖ της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κω με πρόεδρο τον νυν αντιδήμαρχο Δήμου Κω κύριο Παναγιώτη Αβρίθη.

Επί της εν λόγο ένσταση –αιτήσεως μου η ΕΠΖ του  Δήμου Κω αποφάσισε με το Πρακτικό 4ο της από 17-06-2020 συνεδρίασης της Επιτροπής     Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κω.:

                           ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ.

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 8366/06/05/2020 ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΔΙΟΤΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣΧΡΟΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗΣ.

Το σοβαρότατο και ουσιαστικό ερώτημα που ευλόγως  αναδύεται από αυτήν την Απόφαση της ΕΠΖ του  Δήμου Κω είναι ότι αναφέρεται ως καθ’ ύλην Αναρμόδια, όταν όλως αντιφατικά και ανακόλουθα στην Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κω με αριθμ.  256/2015 έχει ρητά ορισθεί ότι είναι «το ΜΟΝΟ Δημοτικό– Διοικητικό Όργανο  το οποίο ως αποκλειστικό καθ’ ύλην Αρμόδιο όργανο να παραπέμπεται μόνο  σε αυτό ως καθ’ ύλην αρμόδιο για θέματα   σχετικά με την Παραχώρηση –κατανομή των Κ.Χ του Δήμου  Κω και για όσα προβλήματα-θέματα  υπάρχουν να παραπέμπονται  στο Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Κω για την επίλυση τους».

Στις 6 Ιουλίου 2020  καταθέτω-υποβάλλω επιστολή-αίτηση μου με αριθ. Πρωτ 15514/06-07-2020. που απευθύνετο στο Πρόεδρο της ΕΠΖ του Δήμου Κω κύριο Παναγιώτη Αβρίθη για υπόδειξη της καθ’ ύλην Αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Κω να κρίνει το θέμα να της απευθυνθώ, με κοινοποίηση στο Δήμαρχο Κω κύριο Θεοδόση Νικηταρά. ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Στις 9 Ιουλίου 2020 καταθέτω –υποβάλλω Αίτηση μου η οποία απευθύνετο προς την Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας του Δήμου Κω με την όποια ζητούσα «όπως μου προσδιοριστεί ο προτιμησιακός Κοινόχρηστος Χώρος που βρίσκεται στην Πρόσοψη του καταστήματος μου που μου αναλογεί επί της κεντρικής  πλατείας Καρδάμαινας για την  καλοκαιρινή σαιζόν του έτους 2020.» ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ .

Με άμεση και αναπόφευκτη συνέπεια να μην μου παραχωρηθεί ΚΧ προς εξυπηρέτηση του καταστήματος μου υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας και ως εκ τούτου να παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ για τα έτη 2020, 2021και 2022 

Στην συνέχεια στις 13 Ιούλιου του έτους 2020 με αίτηση -επιστολή μου που υπέβαλλα με αριθ. πρωτ. 16124/13-07-2020 και απευθύνεται στον  Δήμαρχο Κω κον Θεοδόση Νικηταρά ζητώ την προσωπική παρέμβαση του για την διερεύνηση  και την νομική και ουσιαστική επίλυση του προβλήματος όπου και αυτή η αίτηση μου έμεινε έως και σήμερα ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.

 ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ  για τα έτη  2020- 2021

Μετά από την από 10/07/2019 αναφορά μου που υπέβαλλα προς την Ανεξάρτητη Αρχή Εθνικής  Διαφάνειας, στις 10 Δεκεμβρίου του έτους 2019 αποστέλλει  προς στην Αρμόδια Υπηρεσία του  Δήμου Κω, την Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης επιστολή  όπως υποβάλλουν στην ως άνω Ανεξάρτητη Αρχή από τον Δήμο Κω ότι σχετικό στοιχείο-έγγραφο υπάρχει που αφορά την παρούσα υπόθεση μου προς την Ανεξάρτητη Αρχή Εθνικής Διαφάνειας.

Το εν λόγο έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Εθνικής Διαφάνειας ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ από την Δ/νση Τ.Ο.Α του Δήμου Κω και αναγκάστηκε η εν λόγο Ανεξάρτητη Αρχή να αποστείλει και δεύτερη φορά εκ νέου έγγραφο της  με σχετική υπενθύμιση προς τον Δήμο Κω   στις 13 Ιανουαρίου 2020 για να παράσχει σε αυτήν όλα τα σχετικά στοιχεία-έγγραφα που αφορούν την εν λόγο υπόθεση μου.

Την δεύτερη επιστολή της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΝΤΑ η Αρμόδια Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κω αλλά το διαβιβάζει στον δημοτικό υπάλληλο κ  Γεώργιο Πανηγυράκη της Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας για να απαντηθεί τελικά στις 24 Ιανουαρίου 2020 από τον δημοτικό υπάλληλο Μηνά Βησαρίτη της Κοινότητας Καρδάμαινας.

Στην σχετική  έγγραφη απάντηση την οποία υπέβαλε  ο ως άνω κοινοτικός υπάλληλος  Καρδάμαινας του Δήμου Κω κύριος Μηνάς Βησαρίτης και απέστειλε προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας τον Ιανουάριο του έτους 2020 αντί της Δ/νσης της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του  Δήμου Κω αναφέρει ως δήθεν δικαιολογία κατά λέξει  ότι:

«Ο Δήμος δεν εκδίδει Άδειες Κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα Κ.Υ.Ε. & Εμπορικά όταν ο κοινόχρηστος χώρος που χρησιμοποιούν βρίσκεται σε ΔΡΟΜΟ και όχι σε πεζοδρόμιο, πεζόδρομο  ή  ΠΛΑΤΕΙΑ. Στην δική μας πλατεία για παράδειγμα  δεν μπορούμε  να δώσουμε Άδεια Κοινοχρήστου χώρου γιατί δεν είναι  χαρακτηρισμένη σαν ΠΛΑΤΕΙΑ»

Εν συνεχεία η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ζητά στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ως Πλατεία την Κεντρική Πλατεία της κοινότητα Καρδάμαινας και ο δημοτικός υπάλληλος του  Δήμου Κω κ Μηνάς Βησσαρίτης αποστέλλει την υπ΄αριθμον ΧΟΠ 2825/08-06-1983 Απόφαση Νομάρχη Δωδεκανήσου (ΦΕΚ 531Δ/20-20-1983).

Απόφαση απολύτως άσχετη με το ζητούμενο την όποια ουδεμία από τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής του  Δήμου Κω κατά το χρονικό διάστημα των ετών του 2012-2018-2020  είχε επικαλεστεί, ούτε η Αρμόδια Δ/νση Τ.Ο.Α

Αρχίζει έτσι μία νέα προσπάθεια συγκάλυψης της εις βάρος  του καταστήματος μου  ΑΠΑΤΗΣ που αφορά την Παραχώρηση του Κοινόχρηστου Χώρου της Κεντρικής Πλατειάς τον Απρίλιο του έτους 2018 στα ΜΗ ΟΜΟΡΑ καταστήματα INDIGO και BLISS Bar,.

Μία προφανώς προσχηματική, παραπλανητική Θέση του Δήμου Κω απολύτως αντιφατική σύμφωνα με υα ακόλουθα Επίσημα Έγγραφα που αναφέρονται στην Κεντρική Πλατεία Καρδάμαινας

1οΔήμος Κω ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Α.Π:16212/05-07-2019 Ανάπλασης Πλατείας Καρδάμαινας υπογεγραμμένη από τον τότε δήμαρχο κ Γεώργιο Κυρίτση.

2o Δήμος Κω, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προς Υπουργείο Υποδομών Α.Π:11577/15-05-2019. Επιλογή Μελών Επιτροπής για το έργο Ανάπλασης…. ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ. Υπογραφή Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω Κωνσταντίνος Μυτιληνιός Αρχιτέκτων Μηχανικός.

3ο.Αναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας σε ΠΛΑΤΕΙΑ στο Διαβιβαστικό της στην δημοτική κοινότητα Καρδάμαινας.

4ο.Αναφορα στο Σχεδιαγράμματος ΟΤ 74 κατηγορία 5 της ΕΠΖ του 2012 σε ΠΛΑΤΕΙΑ.

5ο.  Αναφορά στην απόφαση της Ε.Π.Ζ του 2018 σε Κεντρική Πλατεία Καρδάμαινας. «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ. Θεωρεί ότι η Παραχώρηση του Κοινόχρηστου Χώρου       της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ…..»

6ο. Αναφορά της πολεοδομίας Κω  σε ΠΛΑΤΕΙΑ. στην  Άδεια Οικοδομής του Καταστήματος INDIGO.

7η.Αναφορά της πολεοδομίας Κω  σε ΠΛΑΤΕΙΑ. στην Άδεια Οικοδομής του Καταστήματος μου BLISS.

8ο.Αναφορα στο Χαλκευμένο και Επίπλαστο Σχεδιάγραμμα της κ Αναστασίας Ψύρη υπογεγραμμένο από τον ιδιώτη μηχανικό κ Παπαηλία

Α) Στο Συνολικό Εμβ. Πλατείας 104,40τ.μ. (OXI Δρόμου)

Β).Αναφορά στο Χαλκευμένο Επίπλαστο Σχεδιάγραμμα της κ Αναστασίας Ψύρη υπογεγραμμένο από τον ιδιώτη μηχανικό κ Παπαηλία στην Απόφαση του Δ.Σ 256/2015  και τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας ο οποίος αφορά Παραχώρηση Κοινοχρήστων Χώρων ΠΛΑΤΕΙΩΝ.

9ο. Αναφορά σε ΠΛΑΤΕΙΑ κάνει και στους χάρτες της  η Google

10ο. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ  κλ. 1/1000 της 1ης Δεκεμβρίου 2005 της ευρύτερης περιοχής της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ  από την ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΩ σφραγισμένο και υπογεγραμμένο ως προς την ευρύτητα του από υπάλληλο κυρία  Διψελά Διονυσία.

11ο. ΤΑΚΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΚΩ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ  ΤΟΥ,  ΣΤΙΣ   2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   2016,  ΗΜΕΡΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  &  ΩΡΑ  19:00ΜΕ  ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΘΕΜΑΤΑ  ΣΤΗΝ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΞΗ:

Αριθμός 6 : Έγκριση της υπ’ αριθμ. 65/2016 μελέτης και λήψη απόφασης για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου: “Ανάπλαση τμήματος παραλιακού μετώπου και κεντρικών πλατειών δημοτικής κοινότητας Καρδάμαινας”.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΩΔ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΡΓΟ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ(ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 225.000,00 ΕΥΡΩ (ΑΡ.ΜΕΛ.;65/2016)                                                                 ΠΟΣΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 116.855,25 ΕΥΡΩ     ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ                                                                                            ΑΝΑΔΟΧΟΣ:ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ &ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ                     ΜΕΛΕΤΗ-ΕΠΙΒΛΕΨΗ:Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ

12ο   26 Ιανουαρίου 2023 .Ξεκίνησε η ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας Δήμου Κω

https://www.kostv.gr/nea/topika/19959-ksekinise-i-anakataskevi-tis-kentrikis-plateias-tis-kardamainas

Μέχρι το τέλος του Φλεβάρη, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας της Καρδάμαινας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσόπουλο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του στο kos tv ,ήταν ένα αίτημα ετών από τους κατοίκους του χωριού και αναμένεται να δώσει άλλη πνοή στην περιοχή.

Ιδιαίτερα χαρούμενος και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηνικολάου, για τη μεγάλη αλλαγή της πλατείας της Καρδάμαινας.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μου φανηκε περιεργη η καταγγελια. Καλα ο κυριτσης ειναι γνωστος. Αλλα δεν πιστεψα οτι δεν απαντησε ο θεοδοσης. Και βλεπω σημερα, να εχει απαντησει πολλες φορες. Απορω πως βγαινει στα μεσα ο κυριος καραναστασης, και λεει αυτη την ανακριβεια. Θα περιμενω να δω τη συνεχεια. Παντως απο τις απαντησεις καταλαβα, οτι ζητουσε χωρο, εκει που δεν εχει χαρακτηρισθει κοινοχρηστος. Και ως εκ τουτου δεν μπορουσε να δοθει.

  2. Εαν εχετε δικαιο,αυτο θα το αποφασισουν αλοι.Αλα την στιγμη που το λεει ο νομος δεν μπορειτε να κατηγορειτε την πρηγουμενη και την τωρινη δημοτικη αρχη.Η κυρια προεδρος σας ειπε οτι ο νυν δημαρχος σας εχει ενημερωσει.Ανταυτου εσεις κατηγορειτε τις δημοτικες αρχες.

  3. Υπάρχουν υπαλληλίσκοι που πληρώνονται από συγκεκριμένα συμφέροντα,η διαπλοκή και η διαφθορά είναι τέτοια που το παίζουν και κακομοίρηδες.σπρωχνουν όσους θέλουν, ενώ θάβουν τους ανώνυμους.Και τον π///// αυτοί τον έλεγαν.Αλητες,πουλητάρια,ανεκδιήγητοι , επικίνδυνοι.
    Το Νησί σας χρωστά μόνο φτύσιμο.

  4. Τον προηγουμενο δημαρχο να κυνηγησετε,που δεν ενημερωνε κανεναν.Αυτα κυριε καρανασταση.Ο δημαρχος αυτος σας ενημερωσε και εσεις βγαινετε για να κατηγορησετε τωρα;Χασατε το δικαιο σας στα ματια των πολιτών.

  5. Ο ………… θα πω εγώ, επειδή οι γονείς μου αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα δημοτικά τέλη της επιχείρησης που είχαν στο κέντρο της πόλης, όχι μόνο δεν βοήθησε να γίνει έστω μια ρύθμιση .. .αλλά τους έστειλε χαρτί ότι θα τους κατασχέσει το σπίτι 55 τετραγωνικών μέτρων και το χωράφι!!! Υπάρχουν αυτά τα έγγραφα.

  6. Αληταμπουρες,μόνο να βολεψουν θεσουλες και να πουλήσουν μούρη οι αρχοντοχωριατες πρώην και νυν κηφήνες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ