Δήλωση Δημάρχου Κω στη ματαιωθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

15
4262

Μήνυμα ευθύνης, σταθερής πορείας και προοπτικής της δημοτικής αρχής στη διοίκηση του Δήμου, για την στήριξη των συμπολιτών μας και της οικονομίας του τόπου μας, έστειλε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, που είχε ως θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού 2023, η οποία ματαιώθηκε λόγω απουσίας των παρατάξεων της μειοψηφίας.

 

Ο Δήμαρχος Κω στην τοποθέτηση του ανάφερε:

 

«Η συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου είναι από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις που προσμένουν οι συνδημότες μας αλλά έχει περιπέσει στην ανυποληψία λόγω της συμπεριφοράς των μελών της αντιπολίτευσης.

Τέτοιες στιγμές, παντελούς απουσίας της αντιπολίτευσης, ζήσαμε και τα προηγούμενα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε απουσία στον πολιτικό τους λόγο, στα επιχειρήματα τους, στην ένδεια της παρουσίας τους.»

Ο Θεοδόσης Νικηταράς σημείωσε χαρακτηριστικά, «…δυστυχώς, οι παρατάξεις που στην προηγούμενη δημοτική περίοδο αντάλλασσαν «φιλοφρονήσεις» με βαρείς χαρακτηρισμούς ευτελίζοντας την πολιτική παρουσία τους, σήμερα συμμαχούν ελπίζοντας ότι θα πλήξουν τη δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενες ένα εκλογικό σύστημα που δεν κατάφερε να δώσει από την πρώτη στιγμή το χαρακτήρα της κυβερνησιμότητας στους Δήμους, παρότι η δημοτική αρχή εκλέχτηκε με ισχυρότατη πλειοψηφία.»

Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι «… αυτοί οι άνθρωποι πολιτικά ανήκουν στο χθες, τέτοιες πολιτικές και τέτοιες πρακτικές δοκιμάστηκαν στο παρελθόν και απέτυχαν παταγωδώς. Είναι πολιτικές που παράγουν τοξικό κλίμα το οποίο η κοινωνία τοποθετεί απέναντι της. Η κοινωνία θέλει να πορευτεί με σιγουριά, ηρεμία, θετική αύρα, προτάσεις και ενότητα» και έστειλε μήνυμα, τονίζοντας, «…είμαστε εδώ, για να αναμετρηθεί το μέλλον αυτού του τόπου με το θνησιγενές χθες, αυτό που ξεπεράστηκε εκλογικά την προηγούμενη περίοδο και που ξεπερνιέται οριστικά και αμετάκλητα καθημερινά στη συνείδηση του κωακού λαού.»

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του κάλεσε τους συμβούλους των παρατάξεων της μειοψηφίας «…να κοιτάξουν στα μάτια τους δεκάδες των επιχειρηματιών που συναλλάσσονται καθημερινά με το Δήμο, που έχουν εκατοντάδες εργαζόμενους και περιμένουν στο τέλος της χρονιάς να εισπράξουν ότι τους οφείλει ο Δήμος και τους καθυστερούν με το να εμποδίζουν τις αποφάσεις.».

Τέλος, ο Θεοδόσης Νικηταράς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, «…τους λέω, είπε, να ξέρουν ότι όσο και αν δοκιμάζουν την τοπική κοινωνία, όσο και αν δοκιμάζουν τις αντοχές των συμπατριωτών μας, όσο και αν προκαλούν θυμό με την απουσία τους, εμάς, εμένα και τους συνεργάτες μου μας χαλυβδώνουν, μας δίνουν δύναμη και κουράγιο για να λέμε ότι αξίζει για αυτό τον τόπο να είμαστε παρόντες, αξίζει για αυτό τον τόπο να παλεύουμε και θα είμαστε εδώ και στις επόμενες εκλογές για να πορευτούμε μαζί με την τοπική κοινωνία για τα επόμενα πέντε χρόνια, εν΄ τη απουσία όλων αυτών των ανθρώπων που επιλέγουν την πολιτική τους απουσία.»

 

Σημείωση: την τοποθέτηση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο link:

https://wetransfer.com/downloads/0239ff2eaad23d498b44a246caf2961620221222071157/f5f1f3f0e31265cbcc7563e6909efea320221222071214/9bf7d8

 

 

Γραφείο Τύπου

 

ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου η ματαιωθείσα συνεδρίαση του Δημ. Συμβ. Κω

 

Μετά την 21-12-2022 ματαιωθείσα συνεδρίαση (Α.Π. εισερχ.: 30384/16-12-2022 πρόσκληση) σας προσκαλούμε σε ειδική μεικτή συνεδρίαση (δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) του Δημοτικού Συμβουλίου Κω στις 27 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 μ., σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 65, 67 και 69 του Ν. 3852/2010 (όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν) και το άρθρο 78 του Ν. 4954/2022 (ΦΕΚ 136/9-7-2022, Τεύχος Πρώτο) με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

 

 

 

  1. Έγκριση Προϋπολογισμού εσόδων εξόδων Δήμου Κω οικονομικού έτους 2023 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος).
  2. Ψήφιση Πινάκων Στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2023 του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Κω, των Ν.Π.Δ.Δ. και Επιχειρήσεων <ενταγμένων στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης>, (σύνολο Ο.Π.Δ. Δήμου, Ν.Π.Δ.Δ. & Επιχειρήσεων) (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος).

 

             Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

 

Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ ΕΣΥ Κ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ

    • ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ, σε φτύνει η αντιπολίτευση, σε φτύνει και η παράταξη σου... ΞΥΠΝΑ.

      τι να έρθουν να κάνουν;?;?;? να σε ακούσουν να απαριθμείςεργα που χρειάζονται 40 χρόνια για να γίνουν…. ΦΥΤΕΨΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΙΑ ΤΕΟ, το μόνο που θα αφήσεις πίσω σου από μια ΝΕΚΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ.

    • Κοψιμιοι ειναι αυτοι που δεν πατανε στα δημοτικα συμβουλια και σαμποταρουν το νησι. Ευτυχως ειναι δημαρχος ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, και το νησι πηρε τα πανω του.
      Ο αλλος πεντε χρονια, εβριζε κυνηγουσε, και καλοπερνουσε.
      ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ!!!

  2. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑς ΕΥΘΥΝΗ

  3. ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ…..
    ΦΕΥΓΑΤΕ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΔΩΣΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩΑΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ? ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΩΡΓΟ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΚΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥ ΤΕΡΤΙΠΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ο ΚΩΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!!!

    • Το ανεκδοτο της ημερας!! 14+3% ο λαος ειναι μαζι σας. Νικηταρας 47% πρωτη κυριακη. Και μη ξεχνατε. Ο εκλογικος νομος αλλαξε. Η αντιπολιτευση θα βγαλει 10 αντι 18. Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ 17. Τοτε να κανετε κοπανες οσες θελετε…

  4. Εχεις απυθμενο θρασος. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. Η ανικανοτητα σου και μονο, φταιει. Διελυσες το δημο. Ανικανε.

  5. Κλείστε καμία λακκούβα και αστέ τα πολλά τα λόγια….. φέρτε γιατρούς… κάντε κάτι σοβαρό επιτέλους σε αυτό το πονεμένο νησί που 4 χρόνια δεν καταφέρατε να βάλετε ούτε μια πέτρα πάνω στην άλλη!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  6. Δημαρχε πήρες τον κατήφορο.μονο το μέλι οπως οι ποροηγουμενοι.

  7. Ας όψεται ο εκλογικός νόμος που ενώ τους τιμώρησε ο λαός,αυτοί (το χθες)του τόπου συνεχίζει να εμπαίζει με την κορυφαία συνεδρίαση του ΔΣ,την ψήφιση του προυπολογισμού!!!Οι εκλογές έρχονται και ο λαός θα τους δώσει την απάντηση!!!

    • Παλι εσύ; σε βαρεθήκαμε. Με το κομμάτι φαίνεται σε πληρώνουν ή σου έκαναν απευθείας ανάθεση;

  8. Διαβαζω τα σχόλια και γελάω. Η πίκρα των κυριτσικων δεν έχει τέλος. Ξεχνούν 2 πράγματα και αυτό δεν τους κάνει καλό. Το 1ο είναι ότι χαρίσαμε και 2η ευκαιρία στον Κυρίτση το 2014 και τον ξαναβγαλαμε δήμαρχο αλλά αυτός αποδείχτηκε πολύ χειρότερος. Το 2ο είναι ότι όπου και αν πας στο νησί και πεις το όνομα του όλοι …… Μια καλή κουβέντα δεν έχω ακούσει από κανέναν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ