Γ. Κίτσης : ΠΡΟΤΑΣΗ για κατασκευή προβλήτας & Μαρίνας στην πολεμική σκάλα Κω

42
2304

Γ. Κίτσης : ΠΡΟΤΑΣΗ για την κατασκευή προβλήτας & Μαρίνας στην Κω.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (MASTER PLAN) ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΩ  ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ   ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ MASTΕR PLAN ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ.
ΠΡΟΤΑΣΗ
α)Προτείνεται σε πρώτη φάση η προέκταση της υφιστάμενης προβλήτας προς την πολεμική σκάλα   κατά   250 μέτρα   όπως  το σχεδιάγραμμα.
β)Σε δεύτερη φάση η δημιουργία εσωτερικής μαρίνας με πλωτές προβλήτες 300  τουριστικών σκαφών   όπως   το σχεδιάγραμμα. Προτείνεται να μελετηθεί η επέκταση της πολεμικής σκάλας κατά μήκος 50-60  μέτρα . Οι πλωτές προβλήτες μπορεί να γίνουν και σταθερές   όπως  στην μαρίνα. 
γ)Σε τρίτη φάση κατασκευής προβλήτας 250 μέτρων κάθετης στην υπάρχουσα για υποδοχή 2 κρουαζιερόπλοιων   όπως   το σχεδιάγραμμα.
Επίσης να μελετηθεί η κατασκευή καινούργιων σύγχρονων επίγειων λιμενικών εγκαταστάσεων (κτήριο αφίξεων -αναχωρήσεων και βοηθητικοί χώροι) και επιλογή χώρου για μεταφορά του εμπορικού λιμανιού. Οι μετρήσεις είναι ενδεικτικές.  Τα ακριβή μεγέθη θα καθορισθούν  από  τις μελέτες.                                                                                                        Απαιτείται από τώρα συνεργασία με την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία για την χρηματοδότηση των έργων.                                                                                                            Είναι έργο καθοριστικής και ζωτικής σημασίας για το νησί και πρέπει οι προσπάθειες όλων των φορέων να επικεντρωθούν στην άμεση εκτέλεση του έργου.                  Προτείνεται  οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς, τα σωματεία ,οι συνδημότες της πόλεως και των χωριών να εκφράσουν τις απόψεις-προτάσεις-ιδέες με γόνιμη κριτική, καλόπιστα για να βοηθήσουμε όλοι τον δήμο μας που εργάζεται μεθοδικά σε ουσιαστικούς αναπτυξιακούς στόχους που θα ωφελήσουν το νησί μας.

42 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ασχετε μου εγινες τωρα και σχεδιαστης.Αυτο που εφτιαξες σε δυο χρονια εγινε στερια .Πες οτι δεν γινεται και το βαθενουν καθε μηνα.Που θα παει αυτη η κινηση ;Εχεις καταλαβει τι κοσμος θα μαζευτει εκει και τι μεσα;Αντε πες κανενα μπραβο δημαρχε και ασε τα σχεδεια.

    • ΔΉΜΑΡΧΕ, δώσε τώρα στον κύριο την μελέτη για το νέο νοσοκομείο και θα είσαι μη σου πω και για πάντα δήμαρχος!!! με τέτοια στελέχη που μάεψες , ποιος να συγκριθεί μαζί σου!

      • Μετά την σχεδίαση σε χαρτοπετσέτα…..Το ΘΑΛΑΣΣΙΝΌ ΚΑΣΤΡΟ το προστατεύει από….. εμπειροτέχνες Μηχανικούς η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΊΑ….

  2. Ο δήμος να εξετάσει την πρόταση.ετσι θα αναπτυχθεί και η ακτή Μιαούλη και όλο το νησί.

    • Τριχες…μια προεκταση με τις απεναντι ακτες..
      και μια γεφυρα με την Λερο..μπας και σας μαζεψουν..και γλιτωσει το νησι!!!

  3. Τουριστικών σκαφών για αρχή να γίνουν 100 με δύο προβλήτες.ειναι στην σωστή κατεύθυνση η πρόταση του κιτση.οι υπεύθυνοι να το δουν.

    • εσύ περιμένεις πρόσληψη στο μελετητικό γραφείο «ΜΠΡΑΒΟ. ΑΕ ΜΕΛΕΤΕΣ και ΕΠΊΒΛΕΨΗ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ»;

  4. Έγινες και σχεδιαστής τώρα … Ξέχασες να γράψεις μπράβο στην δημοτική αρχή του δημάρχου και των αντιδημάρχων …

  5. Ρε φίλε καλα σου λένε μείνε στο ΅Μπραβο δήμαρχε»γιατί για τον ιο αυτο δεν υπάρχει εμβόλιο.Μεταλασσεται εύκολα παίρνει πολλές μορφες και είναι Ανίκητος.

  6. Κύριε Κιτση…όπως πάντα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προτείνετε εφικτά πράγματα για τον τόπο μας… συγχαρητήρια!!!πραγματικά θα αναβαθμιστεί η περιοχή…

  7. έχει σπουδάσει, έχει κάνει μεταπτυχιακά στο αντικείμενο αυτό, έχει να επιδείξει μελέτες που υλοποιήθηκαν επιτυχώς ή απλά σκαρώνει σκιτσάκια;

  8. Θα ήθελα να μας παρουσιάσετε την περιβαντολογική μελέτη. Να δούμε τις βραχυχρόνιες αλλά και μακροχρόνιες επιπτώσεις της τσιμεντοποίησης της παραλίας. Η κίνηση στο οδικό δίκτυο της περιοχής πόσο θα αυξηθεί? Τι αλλοίωση θα επιφέρει το έργο στο φυσικό περιβάλλον? Τόσα σκάφη που θα δένουν εκεί, δεν θα χρειαστεί να κτιστούν και κάποια κτίρια υποδομής?

  9. Σε λίγο καιρό, η εταιρία μας θα κυκλοφορήσει την ΝΕΑ σειρά εσωρούχων, «ΜΠΡΑΒΟ και ΩΡΑΙΟ», του νέου σχεδιαστή κυρίου ΕΥΓΕ, με την ευγενική χορηγία του ΞΙΦΙΑ!

  10. για οσους ασκουν κριτικη.η μελετη του MASTER PLAN περιλαμβανει 10 εως 15

    ειδικες μελετες και θα διαρκεσει περιπου 2 χρονια.οπως η επιπτωση στο κυκλοφοριακο κλπ.οι μελετες θα δειξουν το τι θα γινει.ο κιτσης εκανε μια προταση γενικη που ειναι θετικη.αυτο εναι το λιμανι.

  11. Ωραία ιδέα, ας ελπίσουμε να είναι υλοποιήσιμη.
    Να ξεκινήσουν οι μελέτες!
    Θέλουμε και τα κρουαζιερόπλοια και τα σκάφη, έτσι θα αποκτήσει αξία το τουριστικό προϊόν μας και θα αποκτήσουμε πολλές διαφορετικές πηγές τουριστικού πληθυσμού!
    Αντε να προχωρήσουν και τα υδατροδρόμια με τα υδροπλάνα να τζιράρει το νησί τρελά!

  12. Εγω λεω να κανουμε ενα καναλι,στη Μ Αλεξανδρου να πηγαινουν τα κρουαζιεροπλοια μεχρι την ελια κατευθειαν οι τουριστες .Να βγαζουν φωτο το αξιοθεατο του νησιου μας.

  13. Το θέμα είναι ότι το νησί βρίσκεται τα 5 τελευταία χρόνια σε δυσμενή θέση,είτε λόγω λαθρομεταναστών , σεισμών είτε λόγω της πολιτικής του all inclusive και του φτηνού μαζικού τουρισμού. Η επέκταση της μαρίνας ή προβλήτας ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση που θα αναβαθμίσει το νησί από οπουδήποτε προέρχεται για μένα τουλάχιστον είναι καλοδεχούμενη και αν μπορεί να γίνει βάση για συζήτηση μόνο καλό μπορεί να κάνει.
    Αντί να κρίνουμε και να σχολιάζουμε τους συνδημότες μας μέσω πληκτρολογίου λοιπόν , ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει ο καθένας ξεχωριστά για το τι μπορεί να γίνει για να αντιστραφεί η κατάσταση προς το καλύτερο για το νησί μας.

  14. Το ότι κάποιος συμπολίτης μας έκανε μία πρόταση , είναι ένα θετικό γεγονός. Η κάθε πρόταση έχει τη βαρύτητα και την αξία της. Μακάρι να καθόμασταν όλοι και να προτείναμε παρεμβάσεις σε πολλά θέματα του νησιού . Τα απαξιωτικά σχόλια χαρακτηρίζουν μόνο αυτούς που τα κάνουν και κανέναν άλλο. Σε ευχαριστούμε αγαπητέ συνδημότη που διέθεσες έστω και λίγο χρόνο για να μας παρουσιάσεις αυτό που είδαμε. Και που ξέρεις η σύνθεση γεννά ……..
    Ας τον ακολουθήσουμε και οι υπόλοιποι.

    • Αντε και στο ΝΕΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ του Γητευτη,,,Mr Bravos
      γιατι ο Κοψιμιος..παπαλα…ηταν μιας χρησης….
      Κοψιμιε…ας προσεχες….
      Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ…και θα ερθει ο χρονος,που θα δωσεις λογο…

  15. Από ότι βλέπω ο άνθρωπος δεν δηλώνει ειδικός ούτε το παίζει. Έκανε κάποιες προτάσεις , σωστές ή λάθος θα το κρίνουν αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα.
    Το θέμα είναι ότι το νησί βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε δυσμενή θέση,είτε λόγω λαθρομεταναστών , σεισμών είτε λόγω της πολιτικής του all inclusive , του φτηνού μαζικού τουρισμού και του covid. Η επέκταση της μαρίνας ή προβλήτας ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση που θα αναβαθμίσει το νησί από οπουδήποτε προέρχεται για μένα τουλάχιστον είναι καλοδεχούμενη και αν μπορεί να γίνει βάση για συζήτηση μόνο καλό μπορεί να κάνει.
    Αντί να κρίνουμε και να σχολιάζουμε τους συνδημότες μας μέσω πληκτρολογίου λοιπόν , ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει ο καθένας ξεχωριστά για το τι μπορεί να γίνει για να αντιστραφεί η κατάσταση προς το καλύτερο για το νησί μας.

    • ούτε και είναι ειδικός. Γι’ αυτό ας μην παίρνουμε σοβαρά αυτό το σκιτσογράφημα.

    • Εβαλα το μυαλο μου και σκεφτηκε…..
      Να φυγετε…να πατε αλλου!!!!!
      Οτι καλυτερο για το νησακι μου!!

  16. ο κυριτσης 10 χρόνια δήμαρχος και προέδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου

    έπινε καφέ. ΜΟΝΟ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΑΘΟΡΥΒΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

    • ΚΟΨΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ….ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!!!!
      χαχαχχα..γελασαμε παλι…
      Εσυ τωρα ζεις αναμεσα μας???

  17. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά αυτό το σχεδιο- ζωγραφιά είναι υπεραρκετό για να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή. Εγώ ήδη πέταξα δύο καροτσια με μπάζα εκεί που θα γίνει η προβλήτα ώστε να επισπευθεί η κατασκευή…

  18. Καμμία σωστή ράμπα- γλύστρα για τους ερασιτέχνες μόνιμους αλλά και επισκέπτες ψαράδες υπάρχει μέσα στο μυαλό σας ή δεν έχει πολύ ψωμί για να ασχληθείται με αυτό;

  19. Νέο νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο και τώρα νέα μαρίνα! Εγώ λέω μια που πήραμε φόρα να προσθέσουμε στη λίστα και το νέο κολυμβητήριο, την ανάπλαση του χώρου στο οινοποιείο, την μετατροπή της παλιάς ταξιαρχίας σε Ιστορικό μουσείο και βεβαίως μη ξεχάσουμε την επισκευή της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νικολάου. Αυτά τα λίγα. Ποιος Περικλής και αηδίες…

  20. Έχω κάνει κι εγώ ένα σχέδιο για κατασκευή εξέδρας για εκτόξευση πυραύλων με δορυφόρους μέσα στο κάστρο του λιμανιού…Να το δημοσιεύσω??? Πιστεύω ότι σε συνδιασμό με τη Μαρίνα του Κίτση θα είναι πολύ καλό έργο!!! Κατά τη διάρκεια των εκτοξευσεων θα πουλάμε και μαρμαριτες για έξτρα έσοδα!!!

  21. υπάρχουν χωροθετήσεις με νόμους (ΓΠΣ πόλης Κω, Νόμος για τουριστικούς λιμένες- Β΄ φάση Μαρίνας Κω). Δύσκολο να καταρριφθούν. Αν μπορείς συνταγματάρχα κάνε μετακόμιση σε αστυνομία, Δικαστήρια ίσως και το Ναύσταθμο της ΔΕΑΣ. Για τη Χαντάκα πιάσε άλλο ναπερόν!

  22. Υπομονή… 2 χρόνια Και μετά θα απολολαθεις…με την 2η ΝΙΚΗ..οσο και να βρίζεις μετά, θα μου είναι αδιάφορο… Όπως μου είναι και τωρα, … Απλά σε βλέπω στον δρόμο και λέω, για τους ουρακοταγκους, γενικά για τα ζώα δεν υπάρχει απαγορευτικό??..

    • Δεκαδες αρπακτικα και σαρκοβορα….λιμαρουν νυχια και δοντια….
      Και ειναι πολλα τα λεφτα …παρα πολλα….αρουραιε!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ