Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κω για μεταστέγαση Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου

5
877

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Δημοτική Αρχή με την διαδικασία του κατεπείγοντος έφερε το ζήτημα της μεταστέγασης του Εσπερινού Σχολείου.

Το θέμα αποσύρθηκε προκειμένου να έρθει σε τακτική συνεδρίαση για να δοθεί δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς , μαθητές του εσπερινού και την κοινότητα Πυλίου να εκφράσουν γνώμη.

Η   Λαϊκή Συσπείρωση  Δήμου  Κω , καλεί την   Δημοτική  Αρχή , να  επαναφέρει στην  αμέσως  επόμενη  συνεδρίαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  την  μεταστέγαση του Εσπερινού και την στέγασή  του στο  κτίριο  του  1ου Γυμνασίου, όπως δήλωσε δια στόματος Δημάρχου .

Έτσι θα  μπορέσει να δοθεί  άμεση  λύση  σε ένα  πάγιο  αίτημα  των  τελευταίων  χρόνων  των  μαθητών  και  των εκπαιδευτικών  του  Εσπερινού.

Αίτημα  ιδιαίτερα επιτακτικό σήμερα ,  με  το  οποίο  η Λαϊκή Συσπείρωση  συμφωνεί  και  θα  το  υπερασπιστεί .

 

 

3/12/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κουραζετε.Ειστε σε ενα ααλ΄λο κοσμο αφηστε ησυχη την κοινονια μας και κοιταξτε το κομα σας να κανετε καμια πορεια.

  2. Βρε παιδια ένα νυχτερινό τεχνικο λύκειο ή όπως το λέτε σήμερα ΕΠΑΛ δεν υπάρχει περίπτωση να το φτιάξετε? Δουλεύω χρόνια και δεν έχω ένα χαρτί να ανοίξω δική μου δουλειά ή να βρω δουλειά σε άλλο αφεντικο με καλύτερη θέση και λεφτά. Τι να το κάνω εγώ το χαρτί σκέτου λύκειου. Εγώ χαρτί για συγκεκριμένη ειδικη δουλειά το θέλω. Ρώτησα και μου είπαν να πάω ΕΠΑΛ που είναι σαν το παλιό τεχνικό λύκειο στα δικά μου χρόνια. Που μιαλο τότε . Τα παράτησα στο γυμνάσιο. Τώρα όμως θέλω χαρτί για ειδικότητα και πρωί δεν μπορώ γιατί δουλεύω. Ένα νυχτερινό επαλ βρε παιδιά. Πιστεύω ότι και άλλοι πολοι θα οφελιθουν από αυτό το σχολειο .

    • Φιλε έχεις δίκαιο πρέπει να γίνει και Εσπερινό Επαλ. Έτοιμο κτίριο και εργαστήρια υπάρχουν στο πρωινό επαλ. Η μεταφορά όμως του Εσπερινου Γυμνασίου /Λυκείου από το Πυλι στην πόλη είναι διαφορετικό θέμα. Είναι ένας παραλογισμός τριών σχεδόν δεκαετιών ότι το μοναδικό εσπερινό σχολείο του νησιού δεν είναι στην πόλη αλλά σε ένα χωριό. Πουθενά στην Ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. 20 χρόνια φωνάζουν οι εκπαιδευτικοι και οι εκάστοτε μαθητές του σχολείου να κατέβει το σχολείο στην πόλη αλλά 4 διαφορετικοί δήμαρχοι μέχρι σήμερα έκαναν το κορόιδο μήπως δυσαρεστησουν κάποιον που νομίζει ότι κερδίζει κάτι το Πυλι από την παρουσία του Εσπερινου εκεί.

      • Είστε συγκινητικά σωστός αγαπητέ.
        Λές και ζείτε απο κοντά τα προβλήματα των παιδιών,, που με την ψυχή στο στόμα , μόλις και μετα βίας προλαβαίνουν να μην χάσουν την πρώτη ώρα, αφού το λεωφορείο δεν το προλαβαίνουν. Σχολάνε μετα τις 6 αρκετοί.
        Και προσεύχονται στον Αγιο Σωφρόνιο να σωφρονίσει τους υπεράρχοντες
        μπάς και χωρέσουν στα θρανιάκια των παιδακιών τού Δημοτικού.
        Μα την Παναγία, 18 άτομα χωράνε κάπως, 6 το έχουν συνηθίσει το στρίμωγμα στη γωνία και 7 μένουν όρθιοι, έτοιμοι λές να βγούν στον πίνακα…

  3. Αγαπητή κ. Μακρή.
    Οι αγώνες σας είναι γνωστοί χρόνια και χωρίς πονηρό σκοπό, ψηφοθηρία κ.λ.π. εξαναγκασμό ας πούμε.
    Καταλαβαίνετε το πρόβλημα τών μαθητών τού σχολείου, παλαιών καθηγητών. Υποσχέθηκαν προεκλογικά οι πάντες οτι πράγματι, αναγνωρίζουμε οτι πρέπει να πάει το σχολείο στην πόλη, για πολλούς λόγους, με πρώτο την ανάγκη μαθητείας πολλών που όμως αδυνατούν λόγω έλλειψης χρόνου και υποχρεώσεων. Ο Δεσπότης επίσης. Χρόνια μάς έλεγε και στον υπεύθυνο της σχολικής επιτροπής οτι το σχολείο πρέπει άμεσα να έρθει στην πόλη.
    Το λοιπόν, ο μόνος κύριος που αντιδρά κατάγεται….. και δεν μας κάνει τη χάρη , γιατί σκέφτεται ΜΟΝΟ το δικό του οικονομικό πρόβλημα (πτωχός άνθρωπος, τω πνεύματι…) για βενζίνες.
    Και σαν ωρκισμένος Δημόσιος λειτουργός λειτουργεί πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών…
    Εχει και τα μέσα ………..
    Μήπως επ ευκαιρία τού προβλήματός μας, πρέπει να βγούν στην φόρα τα πραγματικά αίτια της κοινωνικής απαξίωσης;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ