ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Εγκατάστασης προτομής Ιπποκράτη και φύτευσης δενδρυλλίου πλατάνου στην Ιατρική Σχολή Παν/μίου Μαδρίτης

3
954

Θέμα: ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, η προγραμματισμένη από το Ιπποκρατικό κίνημα και το Δήμο μας εκδήλωση εγκατάστασης προτομής του Ιπποκράτη και φύτευσης δενδρυλλίου πλατάνου στον αίθριο χώρο της σχολής.
Παρόντες ο Πρύτανης και ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου, το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Μαδρίτη και πλήθος φοιτητών .
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από το Ιπποκρατικό κίνημα 7 γιατροί-καθηγητές του εν λόγω Πανεπιστημίου για το ήθος και την αφοσίωσή τους στις αρχές της Ιπποκρατικής Ιατρικής.
Ανάλογες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ισπανίας Ιταλίας και Μεγάλης Βρετανίας προωθώντας έτσι τον κορυφαίο στόχο του νησιού μας ΚΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ!
Να ενημερώσω επίσης ότι εκφρασμένη επιθυμία πολλών Πρυτάνεων και Κοσμητόρων Ιατρικών Σχολών είναι, τον Μάρτιο του 19 να πραγματοποιηθεί ημερίδα στο νησί μας, όπου πέραν της δυνατότητας που τους δίνεται να επισκεφτούν τους χώρους που έζησε και δίδαξε ο Ιπποκράτης, θα μπορέσουν να μεταφέρουν και το πνεύμα και τις δράσεις του Ιπποκρατικού Κινήματος, καθώς και την περαιτέρω πορεία του.
Ελπίζω το πρόγραμμα και η επίσκεψη αυτή να γίνει πραγματικότητα, αφού έχει να προσφέρει, πέραν της διεθνούς προβολής του νησιού μας, και πολλά άλλα οφέλη και κυρίως την κατανόηση από εμάς τους ίδιους της τεράστιας σημασίας του εγχειρήματος που ξεκινήσαμε με επικεφαλής τον συμπατριώτη μας Νίκο Καστανό για το νησί μας αλλά και για τη χώρα μας!

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ