Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ19: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Καλιόζης, Καρδούλιας | Οι απονομές (ΦΩΤΟ)

0
802
Οι Γιάννης Καρδούλιας, Δημήτρης Καλιόζης έκαναν το… νταμπλ στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα μπιτς βόλεϊ καθώς μετά τον τίτλο στο Κ22, κατέκτησαν και το πρωτάθλημα Κ19 που ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center.
Στον τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους πρωταθλητές Ελλάδας Κ17 Κυριάκο Κεσκίνη, Ανδρέα Κοντοστάθη τους οποίους νίκησαν με 2-0 (21-12, 21-17) επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.
Ο τελικός των αγοριών δεν είχε ανάλογο σασπένς με αυτόν των γυναικών αν και στο δεύτερο σετ είχαμε μια μεγάλη ανατροπή.
Στο πρώτο σετ με τα σερβίς του Καλιόζη το 5-4 έγινε 11-4 και η διαφορά έφτασε στο 14-6. Εκεί οι Θρακιώτες έβγαλαν αντίδραση και με δικό τους σερί μείωσαν σε 14-9, ωστόσο η αντεπίθεση τους δεν είχε συνέχεια με τη διαφορά να ανοίγει ξανά και το πρώτο σετ να κλείνει στο 21-12.
Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο σετ με το 4-4 να γίνεται 7-4 (Καρδούλιας στο σερβίς, Καλιόζης κυρίαρχος στο μπλοκ) και  φάνηκε πως όλα κρίθηκαν στο 8-6. Ο Κοντοστάθης έχασε την κόντρα επίθεση για να ρίξει τη διαφορά στον πόντο και με τον Καρδούλια πάλι στο σερβίς το σκορ έφτασε στο 14-6.
Στο 15-7 όμως ήρθε η πρώτη μείωση του σκορ (15-11) και λίγο αργότερα το 18-13 έγινε 18-17 με τον τελικό να παίρνει φωτιά. Εκεί όμως οι Καλιόζης, Καρδούλιας έτρεξαν ένα νεό σερί 3-0 και με 21-7 πήραν το σετ και τον τίτλο.
Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το συγκεκριμένο ζευγάρι που ξεκίνησε την κοινή του πορεία τον περασμένο Ιούνιο και παρόλο που ο Γιάννης ζει στην Κω κι ο Δημήτρης στη Ρόδο κατάφεραν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες για να φτάσουν στην κορυφή.
«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση πραγματικά γιατί έχουμε καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια αυτό το καλοκαίρι. Ο Δημήτρης σχεδόν κάθε μέρα ερχόταν στην Κω για να κάνουμε προπόνηση κι αυτό σήμαινε ότι ξόδευε 4 ώρες στο καράβι. Θυσίασε το χρόνο του, στερήθηκε την οικογένεια του κι εγώ διαμόρφωσα τον δικό μου πρόγραμμα ανάλογα με τα δρομολόγια των πλοίων για να μπορούμε να προπονηθούμε σωστά», είπε ο Γιάννης.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης δήλωσε: «… ανακουφισμένος! Γιατί όλες αυτές οι θυσίες τελικά άξιζαν τον κόπο με αυτούς τους δύο τίτλους που κατακτήσαμε».
Αμφότεροι δήλωσαν αφοσιωμένοι στο μπιτς βόλεϊ με «… βραχυπρόθεσμο στόχο το ευρωπαϊκό Κ18 στο Λουτράκι και μακροπρόθεσμο το να πρωταγωνιστούμε στα τουρνουά masters. Είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα σε επίπεδο νέων γιατί όχι και σε επίπεδο ανδρών».
Γιάννης και Δημήτρης δήλωσαν γοητευμένοι από την εγκατάσταση στον Καρτερό… «Στην Κω έχουμε δύο γήπεδα σε μια παραλία και το να έρθουμε εδώ σε αυτή την εγκατάσταση Ολυμπιακών διαστάσεων ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς αλλά το απολαύσαμε»
Τέλος κι οι δύο αφιέρωσαν τον τίτλο τους στις οικογένειες τους «που μας αγαπάνε και μας στηρίζουν υλικά και ηθικά, στους προπονητές Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, με τον οποίο κάνουμε προπόνηση στην Κω και Φαίη Μίχου με την οποία προπονείται ο Δημήτρης στη Ρόδο και σ’ όλα τα παιδιά που ήρθαν μαζί μας από την Κω, με τα οποία προπονούμαστε, αλλά ήρθαν κι εδώ για να μας στηρίξουν»

Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ19: Οι απονομές και οι βραβεύσεις στο Karteros Beach Sports Center

Με τις απονομές και τις ειδικές βραβεύσεις έπεσε η αυλαία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ19 στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center στο Ηράκλειο της Κρήτης.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Τα μετάλλια και το Κύπελλο στις πρωταθλήτριες Ελλάδας, Ελευθερία και Νικολέτα Φανιουδάκη  έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης.

Τα μετάλλια στις Κατερίνα Κατέρη, Αγγελική Κοντακιώτη που κατέκτησαν τη 2η θέση έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Τα μετάλλια στις  Κορίνα Κουκουδίτσκα και Κατερίνα Λιόφτη που κατέκτησαν την 3η θέση έδωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τίε Σαντάνα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΓΟΡΙΩΝ

Τα μετάλλια και το Κύπελλο στους πρωταθλητές Ελλάδας Γιάννη Καρδούλια, Δημήτρη Καλιόζη έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Τα μετάλλια στους Κυριάκο Κεσκίνη, Ανδρέα Κοντοστάθη,  που κατέκτησαν τη 2η θέση έδωσε το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. Ελένη Καζάκου.

Τα μετάλλια στους  Κωνσταντίνος Βένιο,  Αντώνη Καρύκα που κατέκτησαν τη 3η θέση έδωσε ο  Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΑΚΗ, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2023, Νικόλαος Νταμπακάκης.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΠΛΑΚΕΤΩΝ
Η Ε.Ο.ΠΕ. απέμεινε τιμητική πλακέτα στην ΕΣΠΕΚ για την άριστη συνδιοργάνωση του JUNIORS  FINAL K22. Την απονομή έκανε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Ελένη Καζάκου. Την πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΚ κος Ανδρέας Γιαννόπουλος
Η Ε.Ο.ΠΕ. απένειμε τιμητική πλακέτα στην Περιφέρεια Κρήτης για την άριστη συνδιοργάνωση του JUNIORS  FINAL K22 . Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚ Ανδρέας Γιαννόπουλος. Την πλακέτα παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης

Η Ε.Ο.ΠΕ. απέμεινε τιμητική πλακέτα στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου για την άριστη συνδιοργάνωση του JUNIORS  FINAL K22. Την απονομή έκανε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Ελένη Καζάκου. Την πλακέτα παρέλαβε ο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΑΚΗ Νικόλαος Νταμπακάκης.

CEV U18 Beach Volleyball European Championship 2022: Οι Ελληνικές συμμετοχές στο Λουτράκι

 

Με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18 στο Sportcamp στο Λουτράκι να πλησιάζει (1-4 Σεπτεμβρίου 2022), η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει τις Ελληνικές συμμετοχές σε αγόρια και κορίτσια.
Στη πόλη της Πελοποννήσου θα παρελάσει το μέλλον του Ευρωπαϊκού μπιτς βόλεϊ, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τρεις ομάδες σε κάθε φύλο. Επικεφαλής της διαδικασίας επιλογής των αθλητών και αθλητριών ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Τίε Σαντάνα και οι συνεργάτες του και με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (CEV) η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων έληγε την Δευτέρα 1η Αυγούστου.
Όλες οι ομάδες που επιλέχθηκαν αποτελούν το ελπιδοφόρο μέλλον για τη χώρα μας στο κορυφαίο άθλημα της άμμου, με την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού στο Λουτράκι να αποτελεί επιπλέον κίνητρο για όλους για περαιτέρω ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ.
Στα αγόρια θα συμμετέχουν ο Κώος Γιάννης Καρδούλιας με το Ροδίτη Δημήτρη Καλιόζη, οι οποίοι το καλοκαίρι του 2022 κατέκτησαν τις τελικές φάσεις Κ19 και Κ22, ενώ συμμετείχαν και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ20 καταλαμβάνοντας την 13η θέση.
Μαζί με την ομάδα από τα Δωδεκάνησα θα συμμετέχουν στα αγόρια επίσης ο Κώστας Βένιος με τον Αντώνη Καρύκα από το Ηράκλειο Κρήτης και την Αθήνα αντίστοιχα, οι οποίοι κατέλαβαν φέτος την 3η θέση στην Ελλάδα στη κατηγορία Κ19 και τη 1η θέση στο Open τζούνιορ στη Βάρκιζα.
Τέλος, οι Θρακιώτες πρωταθλητές κάτω των 17 ετών και δευτεραθλητές στη κατηγορία Κ19 Ανδρέας Κοντοστάθης και Κυριάκος Κεσκίνης θα είναι η τρίτη ομάδα αγοριών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα CEV U18 Beach Volleyball European Championship 2022.
Αναπληρωματική ομάδα αγοριών θα είναι οι Κώοι Αλέξανδρος Ιριζλάρι, Δημήτρης Παπαϊωάννου.
Η Ελπίδα Πιτσιγκώνη από τη Θεσσαλονίκη με την Σταματία Γκιζέττη από τη Ρόδο που στα μέσα Ιουλίου κατέλαβαν την 17η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ20 στη Τουρκία και την προηγούμενη εβδομάδα την 5η θέση στα τελικά της κατηγορίας Κ19, είναι η μία από τρεις ομάδες κοριτσιών που θα αγωνιστούν στην άμμο του Sportcamp Λουτρακίου.
Οι δευτεραθλήτριες Ελλάδας στη κατηγορία Κ19 και χάλκινες στα τελικά του Juniors Finals K17 Κατερίνα Κατέρη και Αγγελική Κοντακιώτη από την Αθήνα και οι Κρητικές Ιωάννα Κοντζεδάκη, Ελευθερία Φετφατζή που κατέκτησαν φέτος το τουρνουά Open τζούνιορ στη Κεφαλονιά συμπληρώνουν την τριάδα των ομάδων κοριτσιών για το CEV U18 Beach Volleyball European Championship 2022.
Οι δύο αναπληρωματικές ομάδες κοριτσιών είναι οι Θεσσαλονικιές Ελένη Αλεξόγλου, Μυρτώ Πασχαλάκη που κατέκτησαν τη 2η θέση στα τελικά Κ17 στο Λουτράκι και οι Κρητικές Ελευθερία και Νικολέτα Φανιουδάκη, πρωταθλήτριες Ελλάδας για το 2022 στη κατηγορία Κ19.
Συνολικά 36 χώρες στα αγόρια και 35 στα κορίτσια αναμένεται να δώσουν το παρών στην όμορφη πόλη του Λουτρακίου, δημιουργώντας ρεκόρ συμμετοχών.
Επειδή το σύνολο των χωρών ξεπερνάει το όριο των 32 του κυρίως ταμπλό θα υπάρξουν και προκριματικά για κάποιες χώρες και στα δύο φύλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ