Εκλογές στην Τουρκία: Μεταφέρουν τις κάλπες μέχρι και στα σπίτια ασθενών για να ψηφίσουν

0
2823

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες – Τούρκοι ψηφίζουν με φορεία, νυφικά και συνοδεία… αρνιών – Πρόταση γάμου με… ψηφοδέλτιο έκανε ένας άντρας στην καλή του

Με πολλά ευτράπελα διεξάγεται ο β’ γύρος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, κι ενώ οι ψηφοφόροι προσέρχονται μαζικά στις κάλπες για να απαντήσουν στο δίλημμα «Ερντογάν ή Κιλιτσντάρογλου».

Ένας από τους λόγους της μεγάλης συμμετοχής είναι η «κινητή κάλπη», που μεταφέρουν οι υπάλληλοι της Επαρχιακής Εκλογικής Επιτροπής στα σπίτια ασθενών ή αναπήρων.

Οι υπάλληλοι του εκλογικού τμήματος πήραν τη φορητή κάλπη και την πήγαν στο σπίτι των Ερδίλ και Σουμεγιέ Σαχίν, δίνοντας πληροφορίες για τη διαδικασία.

Πέραν της κινητής κάλπης, κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε να πάνε στο εκλογικό τμήμα. Η αποφασιστικότητα ενός ασθενή να ψηφίσει ήταν μεγάλη και πήγε στο εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης με το φορείο και συνοδευόμενος από τραυματιοφορείς.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκε βίντεο, που δείχνει την είσοδο του Τούρκου ψηφοφόρου, που πήγε να ρίξει την ψήφο του εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών.

Μια άλλη ψηφοφόρος προσήλθε στο εκλογικό της τμήμα συνοδεία αρνιού, το οποίο την ακολουθούσε κατά πόδας. Εντύπωση προκάλεσε όχι μόνον η ελαφρώς παράδοξη συνοδεία, αλλά και η κομψή αμφίεση του αρνιού, που έφερε μαντήλι και ένα μπλε ριγέ πουλόβερ.

Από την ψηφοφορία δεν έλειψαν και οι ρομαντικές στιγμές. Στην Άγκυρα, ο Μεχμέτ Εμίν Οζμπέι έκανε αιφνιδιαστικά πρόταση γάμου στην καλή του. Μάλιστα της εμφάνισε ένα ψηφοδέλτιο, στο οποίο η ίδια έπρεπε να επικυρώσει το «ναι» στην πρότασή του.

Στην πόλη Ντούζτζε, μεταξύ Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης, το ενδυματολογικό κυριάρχησε. Δύο ψηφοφόροι προσήλθαν με νυφικό και γαμπριάτικο κοστούμι, λίγη ώρα πριν παντρευτούν. Μάλιστα έριξαν μαζί το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν ταυτόχρονα Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

«Δεν υπάρχει καμία χώρα στην ιστορία παγκοσμίως με ποσοστό συμμετοχής έως και 90%» δήλωσε ο Ερντογάν – «Να απαλλαγούμε από το αυταρχικό καθεστώς» το μήνυμα Κιλιτσντάρογλου

erdogan_kilitzaroglou_new_xr

Ταυτόχρονα ψήφισαν οι δύο διεκδικητές της τουρκικής προεδρίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που έριξαν το ψηφοδέλτιο στην κάλπη με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη, ενώ προσήλθε στο εκλογικό κέντρο με τη σύζυγό του Εμινέ.

Πλήθος κόσμου βρισκόταν έξω από το γυμνάσιο για να υποδεχθεί τον Τούρκο πρόεδρο, που ψήφισε στη συνοικία Uskudar.

Σε δηλώσεις του μετά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα, ο Ερντογάν εξέφρασε ικανοποίηση για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής. «Πιστεύω ότι η ψηφοφορία θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι γίναμε μάρτυρες μιας τέτοιας ψηφοφορίας για πρώτη φορά στις προεδρικές εκλογές της τουρκικής δημοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία χώρα στην ιστορία παγκοσμίως όπου η συμμετοχή να φτάνει το 90%. Η Τουρκία έδωσε έναν δημοκρατικό αγώνα με τον πιο όμορφο τρόπο» τόνισε. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει εφησυχασμός και ότι θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα. » δήλωσε.  Τα προγνωστικά δείχνουν τον Ερντογάν να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, λίγες ώρες πριν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην Άγκυρα ψήφισε ο Κιλιτσντάρογλου 

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισε από την Άγκυρα, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι οι εκλογές διεξάγονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω προσπαθειών για εξαπάτηση.

«Για να απαλλαγούμε από το αυταρχικό καθεστώς και για να εγκαθιδρύσουμε την πραγματική δημοκρατία, απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα. Αυτές οι εκλογές διεξάγονται υπό δύσκολες συνθήκες λόγω των προσπαθειών εξαπάτησης, αλλά πιστεύω ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι και πρόθυμοι να πάνε στις κάλπες» τόνισε εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους πολίτες που πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν και που αγωνίστηκαν για το εκλογικό τους δικαίωμα» πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Bloomberg: Ο έλεγχος στα ΜΜΕ δίνει προβάδισμα στον Ερντογάν για νίκη στις εκλογές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ