ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σε απόγνωση αθλητές και γυμναστήρια από το συνεχές lockdown

0
4798

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ένας ακόμη κλάδος που πλήττεται ανεπανόρθωτα είναι τα γυμναστήρια αλλά και οι αθλητές (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) καθώς και όσοι αθλούνται για λόγους υγείας, που βλέπουν να χάνουν τεράστιο χρόνο ο οποίος επιβαρύνει την υγεία τους!
Οι πόρτες των γυμναστηρίων σε όλη την χώρα παραμένουν ερμητικά κλειστές χωρίς να ξέρει ακόμα κανείς πότε θα ανοίξουν.

Την ίδια ώρα, «εξαφανίστηκαν» από την αγορά και μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, κάθε είδους όργανα γυμναστικής, από τα πιο μικρά έως τα μεγαλύτερα, καθώς όσοι αθλούνται συστηματικά ήδη από την πρώτη καραντίνα, προσπάθησαν να προμηθευτούν με όργανα γυμναστικής ώστε να αθλούνται στα σπίτια τους, εν αναμονή των νέων κυβερνητικών οδηγιών για το πότε θα ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια.
«Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων είμαστε σε απόγνωση

Τέτοια εποχή τα γυμναστήρια ήταν γεμάτα από κόσμο λόγω του χειμώνα -εν αναμονή της προετοιμασίας ενόψει του καλοκαιριού. Όμως, κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους αθλούμενους, ερασιτέχνες, επαγγελματίες κλπ που θέλουν να γυμνάζονται κι έχουν κάνει την άθληση, τρόπο ζωής.

Προκειμένου να διευκολύνει την όλη κατάσταση, ώστε να προχωρήσει άμεσα η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, ο πανελλήνιος σύνδεσμος γυμναστηρίων έχει καταθέσει πρόταση με μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την δημόσια υγεία, προειδοποιώντας τόσο για δραματική μείωση των θέσεων εργασίας, όσο και για το ενδεχόμενο, αρκετά γυμναστήρια να μην αντέξουν και να παύσουν εντελώς τη λειτουργία τους.
Επιπλέον ζητά, την μόνιμη ένταξη του ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ