Εργατικό Κέντρο – Σωμ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Ιδ. Υπαλλήλων: 28 ΑΠΡΙΛΗ-ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ Παρέμβαση στο Δήμαρχο Κω – Εξόρμηση σε Σούπερ Μάρκετ

1
240

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

28 ΑΠΡΙΛΗ-ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ στους χώρους δουλειάς

 

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

 

Το Εργατικό Κέντρο συμμετέχοντας  στην μέρα πανελλαδικής δράσης στους χώρους δουλειάς που συνδιοργανώνουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την χώρα καλεί  όλους τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τις γυναίκες , να υψώσουμε την γροθιά μας. Δεν το βάζουμε κάτω,δεν θα  αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα και αυτής της  κρίσης.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων. 110.000 απολύσεις μέσα στον Μάρτη. Εκ περιτροπής εργασία ,απλήρωτες υπερωρίες, άνευ όρων  μετακίνηση των εργαζομένων, αναγκαστικές άδειες, τις αναστολές συμβάσεων,τηλεργασία  κλπ.

Κλείσανε τους εργαζόμενους στο σπίτι τους ,απολυμένους ή άνεργους, με αναγκαστική ή ειδική άδεια σε συνθήκες πρωτόγνωρης ανασφάλειας με την απειλή της πανδημίας , με 800 για το δίμηνο και τους άλλους αυτούς της πρώτης γραμμής με ελάχιστα μέτρα προστασίας της υγείας και των οικογενειών τους να δουλεύουν σε συνθήκες τέτοιας εντατικοποίησης που τα κέρδη των επιχειρήσεων που λειτουργούν να έχουν πιάσει κόκκινο!

Οι απανωτές αντεργατικές ΠΝΠ έδωσαν το πράσινο φως στην μεγάλη εργοδοσία να ξεσαλώσει! Παρέχουν μια πρωτοφανή ασυλία στους επιχειρηματικούς ομίλους συνδυαστικά να εφαρμόζουν κάθε μέτρο ξεχαρβαλώματος των εργασιακών σχέσεων ,ενώ την ίδια στιγμή θέλουν να βάλουν στο γύψο πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες,  με την επίταξη απεργών και την πολιτική επιστράτευση «stand by», επιδιώκουν να «νομιμοποιηθεί» στη συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή!

Το «δώστα όλα»  στην μεγάλη εργοδοσία κυριαρχεί, στο όνομα μάλιστα της αντιμετώπισης της επερχόμενης κρίσης, για να μείνουν, όπως λένε με μια φωνή οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν από κοινού  μνημόνια  και πίνουν στο όνομα της  επιχειρηματικότητας και της αγοράς, «όρθιες» οι επιχειρήσεις!

 

Όλοι μαζί  ΕΕ- κυβέρνηση-αστικά κόμματα- Δήμοι- Περιφέρειες και φυσικά ο ΣΕΒ ετοιμάζουν την «δύσκολη επόμενη μέρα». Δύσκολη όχι για αυτούς αλλά για τον εργαζόμενο λαό και τις οικογένειές τους αφού τους καλούν να δεχτούν σε σιγή νεκροταφείου νέες θυσίες ,κατάργηση όποιων δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεν κατάφεραν να ξηλώσουν τα προηγούμενα χρόνια  , στο όνομα της υγειονομικής κρίσης.

 

Το έργο το έχουμε ξαναδεί.. Τα υποτιθέμενα έκτακτα μέτρα της πανδημίας ήρθαν για να μείνουν, όπως έμειναν τα έκτακτα των μνημονίων.

Αρκετά πληρώσαμε. Δε θα πληρώσουμε ξανά.

 

 

Δε  θα τους το επιτρέψουμε! Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας τις διεκδικήσεις!

 

Την Τρίτη στις 28 Απρίλη παίρνοντας τα ανάλογα μέτρα προστασίας, το Εργατικό Κέντρο μαζί με τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών προχωράει στις εξής δράσεις:

  • Παρέμβαση στο Δήμαρχο Κω και κατάθεση υπομνήματος για τους εποχικούς εργαζόμενους στο τουρισμό.
  • Εξορμήσεις σε σουπερ μάρκετ.
  • Εξόρμηση στην Κέφαλο.

 

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο.

 

Δεν κάνουμε πίσω! Οργανώνουμε την απάντηση μας, απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί από κάθε κλάδο, για την  προστασία της υγείας του λαού, για την υπεράσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης.

 

Λογαριαζόμαστε σήμερα! Παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς.

 

  • Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης,
  • Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.
  • Οργανώνουμε την Απεργία της Πρωτομαγιάς.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω στις 28 Απρίλη, συμμετέχει στη ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ανάδειξη των  οξυμένων προβλημάτων  που  αντιμετωπίζουν σήμερα  οι εποχικοί εργαζόμενοι αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού, με  αφορμή  την  επιδημία  του κορονοϊού.

Δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι σήμερα που έχουν μπει σε αναστολή εργασίας και προσπαθούν να επιβιώσουν με τα 800€, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει για το αύριο.  Χιλιάδες  οι εποχικοί εργαζόμενοι στα  ξενοδοχεία  και  στον  επισιτισμό στην Κω, που ζουν με την ανασφάλεια και το άγχος για το μέλλον , καθώς οι εποχικές επιχειρήσεις   ήδη  ενημερώνουν  πως  θα παραμείνουν     κλειστές     ή     θα λειτουργήσουν με μειωμένο προσωπικό, για την μισή σαιζόν.

Τα ψίχουλα του ταμείου ανεργίας που έδωσε η κυβέρνηση,  για όσους  τα πήραν βέβαια,    δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Για τους εργαζόμενους η επιστροφή στη   δουλειά, για όσους γίνει και όποτε γίνει, με τα  μέτρα που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση με τις αντεργατικές ΠΝΠ , δε θα  ξέρουν  αν  θα  συνεχίσουν  να  εργάζονται με  πλήρες  ωράριο  και  μισθό  ή  αν  θα βρεθούν αντιμέτωποι με το μέτρο-δώρο της  κυβέρνησης  στους  εργοδότες,  τη μείωση του μισθού στο 50%.

Τα μέτρα που ζητά η μεγάλη εργοδοσία του κλάδου, για να προστατεύσει την κερδοφορία της,  απαιτεί  να  δουλεύουμε όποτε και όπως  τη  συμφέρει  και  να  ζούμε  με επιδόματα φτώχειας και ανεργίας.

Τα θέλουν όλα, πλήρης κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ζεστό χρήμα από το κράτος, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και πολλά άλλα.

Στη λογική του όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη να ξεπεράσουμε την κρίση , καλούμαστε ξανά από μεγάλη εργοδοσία, κυβέρνηση, Ε.Ε και από αυτούς που στηρίζουν αυτή την πολιτική, να συνεχίσουμε να ματώνουμε όπως κάναμε και στην κρίση τους και στην ανάπτυξή τους.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό έχουμε «μπουχτίσει» από θυσίες.. Καταλαβαίνουμε καλά που οδηγεί η επόμενη μέρα και περιβόητη «διάσωση» του κλάδου του τουρισμού, η  βαριά βιομηχανία της χώρας μας όπως λένε.

120 δις τα προηγούμενα χρόνια για τους μεγαλοξενοδόχους. Για τους εργαζόμενους ;;;;; Ζήσαμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα,  οι χώροι δουλειάς  μετατράπηκαν σε κάτεργα, το εισόδημά μας  πήρε την κατρακύλα.. η ζωή μας χειροτέρευσε.

Και τώρα;;; Μια από τα ίδια!!!! στο όνομα της κρίσης της πανδημίας, του «αόρατου εχθρού», καλούμαστε για άλλη μια φορά να βάλουμε πλάτη.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι κυβερνήσεις τους, θέλουν να περάσουν  όσα δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν μέχρι σήμερα, , ώστε η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ να είναι προς όφελός τους, για να διασφαλιστεί η κερδοφορία του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου.

Στόχος τους η ακόμη  μεγαλύτερη συμπίεση  των  μισθών,  η  διάλυση  των  συλλογικών συμβάσεων, η γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, το  χτύπημα  της  συνδικαλιστικής  μας  οργάνωσης  και δράσης.

Δε θα το επιτρέψουμε.! Τώρα απαιτείται η συλλογική οργάνωση και δράση, καλούμε τους εργαζόμενους να γραφτούν στο Σωματείο. Να αποτρέψουμε τη συνέχιση της βαρβαρότητας. Να μη θυσιαστούμε για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών.

Το Σωματείο θα πραγματοποιήσει την Τρίτη στις 28 Απρίλη  παρέμβαση στο Δήμαρχο της Κω, και θα καταθέσει υπόμνημα με  αιτήματα  για τους εποχικούς εργαζόμενους στο τουρισμό, και μέτρα  στήριξης από το Δήμο για τους εργαζόμενους του κλάδου.

27/04/2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

 

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμπροϋπαλλήλων Κω συντονίζεται στο κάλεσμα δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα και συμμετέχει στην πανελλαδική ημέρα δράσης στις 28 Απρίλη!

Δυνάμεις του σωματείου θα εξορμήσουν σε χώρους δουλειάς μεταφέροντας μήνυμα ανυπακοής στα σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν για ακόμα μία φορά να σηκώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι τα σπασμένα της δικής τους κρίσης.

Η κινητοποίηση στις 15 Απρίλη ήταν η αρχή! Κλιμακώνουμε πιο μαχητικά στις 28 Απρίλη, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει πιο δυνατούς απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Έχουμε πλέον πείρα πως για τα αφεντικά οι εργαζόμενοι είμαστε αναλώσιμες μονάδες. Εν μέσω πανδημίας φάνηκε πώς η μέριμνα για την υγεία μας πάει περίπατο όταν αυτή βάζει εμπόδιο στην παραπέρα κερδοφορίας τους.

Ήρθε η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα να βροντοφωνάξουμε «Φτάνει πια! ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!»

Η Διοίκηση

27/04/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι ψεύτες και γελοιοι αυτοί της κυβέρνησης!Βγαίνουν κάθε μέρα στα κανάλια και τάζουν ένα σωρό μ…..στον κόσμο! Ειδικά στην παράταση του επιδόματος ανεργίας εκεί είναι αστα να πάνε!Απ την περασμένη εβδομάδα είπαν ότι στην παράταση του επιδόματος των 800€ μπαίνουν και οι άνεργοι που το εποχικό τους επίδομα έληξε τον Δεκέμβριο.Ο κόσμος όμως πάει συνεχώς στα ΑΤΜ αλλά δεν βλέπει ΤΙΠΟΤΑ!Είναι μεγάλη αδικία να τα παίρνουν όλοι εκτός απ του Δεκέμβρη. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ…….!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ