Η Κως Τίμησε τον Αριστοτέλη, τον Μέγιστο των Φιλοσόφων. ( Βίντεο και φωτογραφικό αφιέρωμα)

0
986

Μ᾽επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Εν Κω Πελοποννησίων γιά τα 2400 χρόνια από την γέννηση του Μεγάλου Σταγειρίτη Φιλοσόφου Αριστοτέλη την 17 Δεκ. 2016 στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Ιεράς Μητρόπολης Κώου-Νισύρου, μ᾽ομιλητή τον πανεπιστήμονα Ν.Λυγερό.
Στους παρευρισκομένους διανεμήθηκε η ‘Διαθήκη του Αριστοτέλη’ προσφορά του ομίλου γιά την Unesco Αιγαίου και Νήσων και μπορείτε να την κατεβάζετε εδώ: the_will_of_aristotle

Η Εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κω και Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, του ομίλου  Unesco Αιγαίου και Νήσων, του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και του Ιατρικού Συλλόγου Κω.

Χαιρετισμό Απεύθυναν οι: Αντιδ/ρχος κ.Δ.Γερασκλής, ο Ταξίαρχος της 80 ΑΔΤΕ κ.Στ.Σεργεντάνης, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ.Δ.Ζουμπάς ( επιστολή ), και ο τ.βουλευτής και νυν πρόεδρος του Ιπποκρατείου ιδρύματος κ.Αριστ.Παυλίδης.
Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αριστοτέλη κ.Δ.Ζουμπά μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ:
dimos_aristoteli_xairetismos

Τον κ.Λυγερό προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Δημ.Κ.Καραματζιάνης καθηγητής Φυσικής – Πληρ/κής. Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος κ.Δ.Καραματζιάνης δώρισε, συλλεκτικό τόμο με χαρακτικά περιηγητών του 15ου-16ου αιώνα, έκδοσης Δήμου Κω, στον πανεπιστήμονα Ν.Λυγερό.

Ευχαριστίες: Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς φορείς για την στήριξή τους καθώς και τις επιχειρήσεις του νησιού μας.
Επίσης τον κ.Τάσο Σαρηγιάννη γιά την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης

moriasko-2400xronia-aristotelis-lygeros-ypostirikt.png

 

Φωτογραφικό Αφιέρωμα από το aegeanews:
http://www.aegeanews.gr/news/fimes/27168/27168/

 

Νίκος Λυγερός – 2400 Χρόνια Αριστοτέλης – Χαιρετισμοί Δήμων,Φορέων, Σύλλογος Εν Κω Πελοποννησίων

https://www.youtube.com/watch?v=aUH9YWW-BWA

Ν. Λυγερός -2400 Χρόνια Αριστοτέλης- Χαιρετισμός Δήμαρχου Αριστοτέλη, & Βίντεο Αφιέρωμα στον Μέγιστο των Φιλοσόφων.

https://www.youtube.com/watch?v=9T_Vje2wgwI

Κυρίως ομιλία
Ν. Λυγερός – Λογική Αριστοτέλη vs τρομοκρατία βαρβαρότητας. Μέρος Α’. Κως, 17/12/2016 ( αναρτημένη στο κανάλι του Ν.Λυγερού)

https://www.youtube.com/watch?v=NuRkHPIZtVg

Νίκος Λυγερός – 2400 Χρόνια Αριστοτέλης – Απονομή Αναμνηστικού συλλεκτικού τόμου με χαρακτικά από τον Σύλλογο Εν Κω Πελοποννησίων στον Ν.Λυγερό

https://www.youtube.com/watch?v=Kkcz_iqzuKw

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ