Θεατρική παράσταση με τίτλο « Η Δέσποινα του κανενού» στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

0
165

Η Αστική εταιρεία Κω «Ιπποκράτης», ο Σύλλογος Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΔΟΠΑΒΣ με την στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, στα πλαίσια των Θερινών Ιπποκρατείων 2022 παρουσιάζουν την Θεατρική παράσταση με τίτλο « Η Δέσποινα του κανενού» την Παρασκευή 16 Σεπτέμβριου και ώρα 20:30 στο Ρωμαϊκό Ωδείο & την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Πυλίου.

 

Μια μοναδική Θεατρική παράσταση αφιερωμένη στην Επέτειο Μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσεων στο exas travel: www.exas.gr

 

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κα Σεβαστή Βλάχου και οι συντελεστές της παράστασης θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:00, στο γραφείο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Κω.

 

 

Δελτίο Τύπου

«Δέσποινα του… κανενού»

 

Θεατρική παράσταση

 

 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

1922.

Μικρά Ασία. Έλληνες, Αρμένιοι, Νεότουρκοι.

Ποδοβολητά και λεπίδια, φωτιά και κραυγές. Λίγο μετά ηρεμία και νέκρα. Μόνο κάποιες καρδιές σφυρίζουν ακόμη σιωπηλά. Οι πρόσφυγες βρίσκονται στο λιμάνι περιμένοντας τη σωτηρία τους. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή προς την πατρίδα την άλλη. Οι ιστορίες τους συναντώνται και ενώνουν τα κομμάτια μιας εικόνας, από το παρελθόν, χαμένης. Κάπου εκεί, η Δέσποινα έχασε το όνομά της κι έγινε του… κανενού. Τώρα όλοι γνωρίζουν, όλοι άκουσαν και είδαν.

 

 

Η παράστασή μας είναι μία σύνθεση κειμένων και καταγεγραμμένων αληθινών μαρτυριών Μικρασιατών προσφύγων καθώς και επιστολών στρατιωτών από το μέτωπο της Μικράς Ασίας από την Ν. Μαρκέτου και την Γιοβάννα Μακκά υπό την καθοδήγηση του έγκριτου φιλόλογου και μελετητή της μικρασιατικής ιστορίας, Θοδωρή Κοντάρα.

 

 

 

Συντελεστές:

Σύνθεση κειμένου: Ν. Μαρκέτου, Γιοβάννα Μακκά Σκηνοθεσία: Νικολέτα Βλαβιανού

Επιμέλεια Κίνησης: Μόνικα Κολοκοτρώνη Πρωτότυπη Μουσική: Αντώνης Βαρθαλίτης Φωτισμός: Στηβ Μαργαρίτης

Κοστούμια: Δάφνη Τσακώτα

Σκηνογραφική επιμέλεια-Κοστούμια: Ομάδα ART Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία ART

Τεχνική Υποστήριξη: 2ΘΠ

 

Ηθοποιοί: Νικολέτα Βλαβιανού, Μόνικα Κολοκοτρώνη, Νικήτας Αναστόπουλος, Αντώνης Βαρθαλίτης, Γιοβάννα Μακκά, Άντα Κουγιά

 

Επίσημος Χορηγός: Δήμος Κω

Επίσης, στηρίζουν ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Ηρόδοτος», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Αστική εταιρεία «Ιπποκράτης» και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ