Στην Κω ο Πρόεδρος της Επ. Περιφερειών Δ. Γάκης με στελέχη του Υπ. Ναυτιλίας

0
606

Στην Κω μετέβη χτες το απόγευμα ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών Δημήτρης Γάκης. 
Ομάδα στελεχών του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής  πολιτικής κύριο Χρήστο Λαμπτίδη και του υπουργείου μεταφορών και υποδομών με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα κύριο Γιώργο Δέδε επισκέφτηκαν το κεντρικό λιμάνι για να διαπιστώσουν τις βλάβες που έχει υποστεί.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Κέφαλο για να παρακολουθήσουν την διαδικασία πρόσδεσης του blue star 2 στο λιμάνι της Κεφάλου.  Ολα έγιναν με απόλυτη επιτυχία. Το λιμάνι της Κέφαλού απετέλεσε πλέον μια αξιόπιστη λύση για τη συνέχεια της απρόσκοπτης  διασύνδεσης με τα λιμάνια του Πειραιά και της Ρόδου αλλά και με τα λιμάνια των γειτονικών νησιών.
Στη συνέχεια η ομάδα των στελεχών και ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισκέφτηκαν το δημαρχείο και συμμετείχαν σε ευρύτατη σύσκεψη και ενημερώθηκαν από το δήμαρχο της Κω κύριο Κυρίτση για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.
Μετά τη σύσκεψη ο βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την παρακάτω δήλωση.
Η Κως δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα. Αντιστάθηκε όμως οργανωμένα και κατάφερε να εξαλείψει την αρχική εικόνα μιας σεισμόπληκτης πόλης. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα επέδειξαν μια θεαματική αποτελεσματικότητα. Η κυβέρνηση αντέδρασε  άμεσα. Ηταν παρούσα από την 6η πρωινή ώρα, με την συμμετοχή τριών υπουργών οι οποίοι συντόνισαν το έργο των τοπικών και κεντρικών υπηρεσιων. Το νοσοκομείο αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με απόλυτη επιτυχία. Σε όλους αυτούς αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Η Κως έχει τις δυνατότητες και την ικανότητα να κλείσει γρήγορα και τις τελευταίες πληγές της. Το κλίμα ασφάλειας στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες γρήγορα θα επανέρθει.
Ήδη η ζωή στην πόλη εχει περάσει στους ρυθμούς της κανονικότητας της.

Δημήτρης Γάκης
Βουλευτής Δωδ/σου
ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ