ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Στην Κω Βορίδης, Καραμανλής, Κόνσολας – Επίσκεψη στα συντρίμμια με Περιφερειάρχη & Ε. Λέκκα (Σύσκεψη στο Δημαρχείο)

11
4430

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τους Βουλευτές: Μάκη Βορίδη, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Μάνο Κόνσολα, μαζί με τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χ. Κόκκινο, τον Έπαρχο Γ. Χαλκιδιό, τον Αντιδήμαρχο Θ. Μουζουράκη, τους πολιτευτές Γιάννη Παππά και Γιάννη Κρητικό, τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, επισκέφτηκαν απόψε όλα τα σημεία στα οποία έκανε αισθητή την παρουσία του ο εγκέλαδος στη μία και μισή τα ξημερώματα με συνέπεια των άδικο χαμό δύο νέων συνανθρώπων μας, αλλά και σημαντικές ζημιές στις υποδομές του νησιού.

Οι βουλευτές αλλά και ο κ. Λέκκας έκαναν δηλώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία βρίσκονται στο νησί καλύπτοντας το ρεπορτάζ.

Ακολούθησε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Κω, τον Σεβασμιώτατο και υπηρεσιακούς παράγοντες στο δημαρχείο.

Κλιμάκιο της ΝΔ ενημερώθηκε για το μέγεθος των ζημιών

Σεισμός Κως: Κλιμάκιο της ΝΔ ενημερώθηκε για το μέγεθος των ζημιών

Στην Κω μετέβη κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον πρώην υπουργό Μάκη Βορίδη, τον τομεάρχη υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον τομεάρχη τουρισμού Μάνο Κόνσολα, για να ενημερωθεί για το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ.

Το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα επισκέφθηκε τα σημεία της πόλης όπου σημειώθηκαν οι ζημιές.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βορίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που έχουν «φύγει» από το σεισμό». Επεσήμανε όμως ότι «για ένα σεισμό 6,6 Ρίχτερ η πόλη εξακολουθεί να είναι λειτουργική, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν εξαιρέσει κανείς τις ζημιές στο λιμάνι που θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα», όπως τόνισε.

Σημείωσε επίσης πως «δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, που οφείλεται -όπως είπε- στον αντισεισμικό κανονισμό και στο γεγονός ότι ΤΕΕ και μηχανικοί έχουν κάνει καλά την δουλειά τους».

Ο κ. Βορίδης έδωσε επίσης συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Κω, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Δήμο Κω για τον τρόπο που αντέδρασαν στα προβλήματα.

Σε δηλώσεις του επίσης ο κ. Καραμανλής εξήρε την ετοιμότητα των τοπικών υπηρεσιών και επεσήμανε ότι «θα πρέπει η κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η ζωή στο νησί το συντομότερο δυνατό».

11 ΣΧΟΛΙΑ

    • χαχαχαχα έμαθες και συ στην Κω το ‘αντίφα’ χαχαχ

      Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φασίστα, πότε μου .. αλλά η ίδια η νεώτερη ιστορία να δίδαξε ότι είναι πολλαπλά πιο ακραίοι από τους (δεξιούς) φασίστες ..

      • βρε ‘αλλά’. Με τη σειρά σου, και επάξια, μας έκανες και εμάς να γελασουμε. Οι ‘αλλαδες’, η πιο αστεία έκδοση του Νεοέλληνα.

  1. Γνωστός για τον «ιδιαίτερο» τρόπο που επιλέγει συνήθως να «αυτοπροβληθεί», ο Δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, σε τηλεοπτική του εμφάνισε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γ.Αυτιά στο ΣΚΑΙ, προσπάθησε να «μηδενίσει» τις ενέργειες της πολιτείας, της περιφέρειας και των τοπικών ιδιωτικών φορέων, τονίζοντας ότι «τα έκανα όλα μόνος μου»!

    Είναι επιεικώς απαράδεκτο σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και ενώ το σύνολο της συντεταγμένης πολιτείας προσπαθεί να ομαλοποιήσει το ταχύτερο δυνατό την κατάσταση στο νησί για να μην διαταραχθεί το απρόσκοπτο της υψηλής τουριστικής περιόδου (+30% τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι), υπάρχουν παραφωνίες όπως αυτή του Δημάρχου Κω, που προσπαθεί να μας πείσει ότι τα πάντα έγιναν κατόπιν δικών του ενεργειών.

  2. Το να εκμεταλλεύεσαι τις προσπάθειες και τις ενέργειες άλλων και επιπλέον να χρησιμοποιείς τον ανθρώπινο πόνο για να κάνεις αντιπολίτευση, θέτοντας πολιτικά ζητήματα, τα οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ούτως ή άλλως να εξετάσει, δείχνει ότι δεν αναγνωρίζεις την κοινή προσπάθεια και είναι το λιγότερο θλιβερό…

    Την ίδια στιγμή που στην απέναντι ακτή του Μποντρούμ, ακόμη μετρούν τις πληγές τους από το σεισμό των 6,6R και οι ακυρώσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας ,και το λιμάνι και το αεροδρόμιο της τουρκικής πόλης παραμένουν ακόμη κλειστά.

  3. Νομίζω πως θα ήταν αρκετά διαφωτιστικό να ζητήσουν από την κυβέρνηση την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τυχον, κακοτεχνίες που αποκάλυψε ο σεισμός, κατά το μπάζωμα του χώρου πίσω απο το κρηπίδωμα. Ή μήπως δεν συμφέρει να το σκαλίζουμε;

  4. Νομιζω οτι πρεπει να αλλαξουν οι προϋποθέσεις ποιος μπορει να εκλεγει βουλευτης και να παιρνει το τιμονι της χωρας… Δεν μπορει να ζηταμε μεταπτυχιακα και προυπηρεσιες για απλες θεσης υπαλληλου και για βουλευτης απλα να εχεις αερα, τζακι, ηθικο πλεονεκτημα και να μην μπορεις να κρατησεις ορθιο ουτε περιπτερο….

  5. Ολα αυτα τα κλιμακια επισκεφτηκαν το Αρχαιολογικο Μουσειο? ειδαν την ζημια που εχει γινει ποια η απαντηση της περιφερειας και της αρχαιολογικη υπηρεσιας που ειναι η αντισεισμικη προστασια των αγαλματων και των αλλων εκθεματων δεν ηταν απαραιτητη η μελετη σε ενα μουσειο που κοστισε 1,5 εκατ.ευρω και επαναλειτουργει μετα απο τοσα χρονια σε μια περιοχη που ειναι γνωστη για σεισμικη της προιστορια !!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ