Έφη Αχτσιόγλου: Πώς η 31χρονη δικηγόρος έγινε υπουργός Εργασίας. Βιογραφικό (Έξαλλος ο Φίλης – «Πάω σπίτι μου» Πως τον «σούταρε» ο … Ιερώνυμος)

6
10703

Ποια είναι η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου που «κατέκτησε» το υπουργείο εργασίας;

Η νέα υπουργός Εργασίας είναι 31 ετών, Έφη Αχτσιόγλου και ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Στο ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου πέρασε από τα κομματικά όργανα, ως μέλος της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής, ενώ τώρα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης.

Έως τώρα ήταν στενή συνεργάτης του απερχόμενου υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Η Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και από την πρώτη στιγμή που η δραστηριοποίησή της έγινε πιο έντονη στη συμπρωτεύουσα το όνομά της ήταν μέσα στα επικρατέστερα για την υποψηφιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της πόλης.

Μπορεί τα σενάρια αυτά να μην ευοδώθηκαν, όμως η σειρά της για να πάρει και επίσημα το χρίσμα της πολιτεύτριας με τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγο αργότερα, στις προηγούμενες εκλογές, όταν συνεισέφερε στον προεκλογικό αγώνα της υποψήφιας περιφερειάρχου Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Η διαδρομή της Έφης Αχτσιόγλου στην πολιτική πέρασε μέσα από τα κομματικά όργανα. Ηταν μέλος της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πλέον είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης.

Μετά τις ευρωεκλογές μετακόμισε στις Βρυξέλλες και εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε να συνεισφέρει στον αγώνα του κόμματός της ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Από τα εφηβικά της χρόνια έδειχνε την ανησυχία και τον προβληματισμό της, σημειώνοντας έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων.

Παρ’ όλα αυτά, η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.

Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Αρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Ακόμα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή.

Η Έφη Αχτσιόγλου εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αρη Καζάκου.

Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από τον Ιούλιο του 2014 επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.

Έξαλλος ο Φίλης – «Πάω σπίτι μου» Πως τον «σούταρε» ο … Ιερώνυμος

Τι οδήγησε εκτός Κυβέρνησης τον πάλαι ποτέ υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη;

Λίγες μόλις ημέρες πριν, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε «προβληματικό» σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Νίκο Φίλη.

Το βράδυ της Παρασκευής, έγινε γνωστό πως ο μέχρι σήμερα υπουργός Παιδείας μένει εκτός κυβέρνησης.

Δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θέλει να έχει ένα ακόμη ανοιχτό μέτωπο, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απομακρύνει τον κ. Φίλη από το κρίσιμο αυτό υπουργείο, μετά την έντονη διαμάχη που είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με την Εκκλησία, κυρίως γύρω από το ζήτημα των Θρησκευτικών.

Ο ίδιος ο Νίκος Φίλης εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την απόφαση του πρωθυπουργού.

Ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής, οι πληροφορίες ήθελαν τον κ. Τσίπρα να προτείνει στον κ. Φίλη να αναλάβει κάποιο άλλο χαρτοφυλάκιο, με τον ίδιο να επιμένει να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας.

Χαρακτηριστικά φέρεται να απάντησε στον πρωθυπουργό πως αν δεν παραμείνει στο ίδιο υπουργείο, «προτιμά να πάει σπίτι του».

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στη διαμάχη με την Εκκλησία, δεδομένου ότι ήδη η κυβέρνηση έχει αρκετά ανοιχτά αρκετά κρίσιμα μέτωπα, όπως η αξιολόγηση, το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών κ.ά.

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχ τσιόγλου, είσαι κοπελλάρα, αλλά άντρα δε θα βρεις στο συριζα (τα έχουν κόψει σύριζα, από ιδεοληπτικό ευνουχισμό). Για να καταλάβεις τι θα πει άντρας, κι όχι αριστερίζων ομοίωμα, χρειάζεται να ξεπεράσεις τις ιδεοληψίες σου και αποδεχθείς την γυναικεία φύση σου. Να χαρείς το αι.οίο σου!

  2. Θέλω να δω ποσό «χαρισματική» θα ειναι σε αυτό το υπουργείο!!! Απίστευτο τα εργασιακά σε χέρια απείρων για να κάνουν ο,τι τους πουν!!!

  3. Δεν ξέρω αν δεν υπήρχε το ξεκατινιασμα τί θα έκανε ο Έλληνας. Φαγωθηκατε επειδή η υπουργινα είναι όμορφη. Τιμή μας να έχουμε όμορφες υπουργινες.Ποιό καλή είναι ή Angela;

  4. Το κορίτσι τα είπε όλα ,αντιπαρέβαλε τα προεκλογικά παραμύθια της ΝΔ με τα πραγματικά στοιχεία που ο Σύριζα κατάφερε να επιτύχει και απέδειξε ότι ο Κούλης είναι ένα ακόμα μεγάλο λαμόγιο των Μητσοτάκηδων . Βέβαια εδώ μέσα πολλοί γελοίοι , ημιμαθείς η αγράμματοι θά αρχίσουν να βρίζουν να ειρωνεύονται και να χλευάζουν . Είναι προφανές ότι δεν καταλαβαίνουν απο στοιχεία και αριθμούς ειναι δηλαδή ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ , και σαν κούτσουρα είναι καλοί για να συντηρούν τα τζάκια των Νεοδημοκρατών και των Μητσοτάκηδων .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ